Merhaba! Hepimizin hayatı dört dörtlük geçmez bazen. Bazılarımız şanslıdır, her günleri bir diğerinden güzel geçer. Bazılarımız şanssızdır, her günü diğer günden daha kötü geçer. Bazılarımızın her günü aynı geçer. Siz de hayatın gidişatı kötü diye pes edenlerden misiniz yoksa?-Bence bu kadar çabuk pes edemezsiniz. Daha önünüzde upuzun seneler var. Biliyorum bazılarınız uzun süredir katlanıyor yaşadıklarına. Bazılarınız daha hiçbir şey yaşamadan vazgeçiyor yaşamın güzelliklerinden. "Çabucak pes edenler" sergilediğiniz tutumun sizin yaşamınızı olumsuz etkilediğini görmüyor musunuz? Daha başlamadan pes etmek hangi aklın işidir. Peki ya uzun süredir savaş veripte tam yeni bir yola girecekken geriye dönenler? Amacınız ne. Sadece biraz daha sabretmeniz gerekiyor. Güzel günler gelir merak etmeyin. Zorluklarla yüzleşmeniz gerekli ama. Hiç kimse istediği bir şeyi zorlukları yenmeden elde edemez.
Bazılarınız güzel günleri bile istemiyor. Bunun neresi mantıklı? Sorun kendinize. Kendinizle yüzleşin. Bunu istemeyişinizin tek sebebi korku ve güvensizlik. Haklısınız bir bakımdan. Geçmişiniz berbat olabilir ama berbat olan siz değilsiniz. Siz her zaman mükemmeldiniz. Geçmişinizin sizi mahvetmesine izin vermeyin. Mutlu olarak yaşamak varken, bu berbat hayatı seçecek kadar aciz olamazsınız? Bu soruyu beyniniz bir kere, bin kere, milyon kere geçirsin süzgeçinden. Ta ki kavrayana kadar. Artık geçmişten ders çıkarıp mutlu olarak yaşamayı tercih ettiysen, olgunlaştın demektir. Bundan sonra uygulaman gereken altın kural şu:Her şey kendine inanmakla başlar. İnan kendine. Ha hayatın yine iyi geçmeyebilir bazen ama asla pes etmek yok artık. Sadece olaylar karşısında ders çıkarıp her defasında daha güçlü uyanman gerekiyor güne. Sürekli olumlamalar yap hayatında. Yeni bir defter açtığını hisset. Hissedemiyorsan:Bu durumda kalmanın sana sunduğu en kötü yanının, tüm iyi fırsatları kaçırmak olduğunu düşün... İçindeki gücü keşfetmenin zamanı geldi. Okuduysanız teşekkürler. :)#kalbikırıkpanda
Güncellemeler
+1 yıl
Güncelll...
Her şeyden vazgeçmek için çok erken değil mi? Yeni bir sayfa açıp "Mutlu" olmak istemez misin?
Bunları tekrar tekrar düşündüm zaten. Sürekli düşünüyorum. Ben mutlu olmak istemiyorum. İnsan istemiyorum. Belki ben haksızımdır. Dediklerine uyarsam harika olur ama ben istemiyorum. Haksızlığa rağmen sessiz kimse olmadan yaşamak istiyorum. Huzur bu benim için. Eskiden de böyleydim.
Hayatımda birçok sevdiklerimi kaybetsem de asla pes etmedim. Çünkü beni ayakta tutan ve pes ettirmeyen geride kalanlar sadece. Elbette bir gün güzel günler de gelecek.
Zamanı geriye getirmeyi hayal eden bir sürü insan var. Hapishanede yatanlar, terkedilmiş insanlar, annesini babasını kaybetmiş insanlar, yaptığı hatalardan pişman olanlar... vs. Ama hepsininki hayalde kaldı. Zaman hiç durmadan akıyor. Bir gün yaşadığımız zaman boyutundan çıkmayı başarabilirsen o zaman olabilir düşlediklerin., İmkansız hayal zihni yorar yani. :)
En İyi Cevaplar