İnsanlardaki "Kimseye Güvenmeme" problemi çok daha büyük problem değil mi?

İnsanlardaki
En büyük sorundur bu. Bu yüzden bizi sevecek biri çıkmayacak sanarız. Hayatımızda bir çok zorluk çıkarır etrafımızdaki bu tip insanlar. Tanışmak istediğinde içine kapanıktırlar;hayatınıza girmeleriyle çıkmaları bir olur. Böyleleri yüzünden sorunu kendinizde ararsınız. Defalarca sorarsınız kendinize:
Ben mi kötüyüm acaba? Ben iyi birisi değil miyim? Dışarıdan güvenilecek biri olarak gözükmüyor muyum? Bir yerde yanlış mı yaptım? Karakterimde bir problem mi var acaba? gibi yüzlerce soru sorar kendine insan.
Böyle insanlarla karşılaşırsanız problemi kendinizde aramayın.
Problem, onları o hale sokan insanlarda. Bu insanlar genellikle en güvendiği kişiler tarafından ihanete uğrarlar. En güvendikleri kişiler kendi dünyalarında büyük bir yer ve önem taşıdığı için ihanete uğradıklarında, Gezegen üzerindeki tüm insanların "Güvenilmez" olduğunu düşünürler. Genelleme yaparlar yani. Doğal olarak hak vermek lazım biraz. Hiç kimse yoktur ki "Böyle olmam ben" desin. Her neyse, böyle bir duruma düşmüş insanın düzelmesi veya düzeltilmesi gündüz yıldız kaymasını görmek kadar zor. Ama imkansız değil.
Siz de bu problemi yaşıyor olabilirsiniz.
Unutulmamalıdır ki , herkes aynı kişiliğe ve karaktere sahip değildir.50 kişi tanıdık, 50 side bize ihanet etse bile 51. kişide ihanet etmemesi ile ilgili şansımız yine yüksektir. İmkansız diye birşey yoktur. Belkide biz yanlış zamanda yanlış yerdeydik. Bunun gibi kendi içimize dönüp olayları netleştirerek yaşamı kolaylaştırmak mümkündür. Aksi taktirde önünüze çıkacak olan tüm güzel olayların önünü kesmiş olur ve hiçbir şekilde hayattan zevk almanız mümkün haline gelmez. Yaşanılan olaylar karşısında önyargılı olmamak ve olayları temiz zihinle analiz etmek en mantıklı olanıdır.
Kendinize karşı güveninizi yitirmemenizi, sizin kıymetinizi bilecek birinin elbette bir gün çıkacağını bilmenizi isterim. Okuduğunuz için teşekkürler. :) Umarım faydalı olur..
#kalbikırıkpanda