+1 yılduygular insani güclüde yapabilir uzun sureli duygularini gormezden gelenler duygusalligi zayiflik olarak dusunebilirler
ancak duygusallik senin insani yonünü ortaya cikarmana neden olur
evet bu yuzden kirilmis incinmis olabilirsin gecmiste diger herkesin kirildigi gibi ama uzun vadede duygusuz davranmak oyleymis gibi yapmak seni insani duygulardan uzaklastirmak disinda bir halta yaramaz
o yuzdendir ki duygusal olmak yasamak demektir32 Yorumla- +1 yıl
arada kalbini dinlemek isini kolaylastirir aksi durumlarda kalbinin sesini duymayan hayati anlayamaz
En İyi Cevaplar
Dengeden uzak düşmüşlüğe sebep verir. Bir terazinin iki koludur mantık ve duygu. EQ ve IQ. Sonuç olarak duygu düşmanlığı, empati yoksunluğuna, bu da acımasızlığa sebep olur.
Kalp çakrasını taşlaştırır. İlham alabilmenizin önünü keser. Ki, hayvanlardan bizi ayıran yegane özelliktir açık ilham alabilme potansiyelimiz. :)22 Yorumla
+1 yılHa ha aynı ben. Rahat bırak kendini. Sonra bedeli ağır olabilir. Sen duygularını reddedip mantığını devreye almaya çalıştıkca duyguların davranışlarını esir alabilir. Kontrol edemediğin duruma sürüklenebilirsin. Bazen bazı şeyleri çok ciddiye almadan abartmadan kabullenmek lazım. İçine atarsan yerli yersiz patlıyım yanlış anlaşılmanda muhtemel
24 Yorumla- +1 yıl
Reddettiğin duyguyu kabullenmen ve olayı yaşamaya bak
- +1 yıl
man gerekiyor. Bu arada emir kipli cümle için kusura bakma. Netim sıkıntılı
+1 yılDuygusal olmak zayıflık değildir, ama önüne gelen her soruna üzülmek, her şeye fazlaca tepki vermek biraz abartı olabiliyor. Ayrıca duygusal dendiğinde hemen 'üzüntü' olarak da algılamamalıyız, çünkü üzüntüden başka duygular da var. Üzüldüğün kadar çabuk sinirlenen, hatta ve hatta nefret dahi edebilen biriysen eğer - sıçtın.
12 Yorumla- +1 yıl
Tepkisizsin kısacası. Bu kötü bir şey değil.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
75Cevap
Bence de zayıflık. Shakespeare'in eserlerinde pek çok gördüğümüz bir şey. Örneğin, Romeo ile Juliet. Juliet, Paris ile evlenmemek için iksir içiyor, ölü gibi gözüküyor ama Romeo onu gerçek sanıp kendini öldürüyor. Macbeth kendi duyguları yüzünden öldürülüyor. Düşmanına duygusal yönünü gösterirsen oradan seni vurur. Saklamak ile iyi yapıyorsun.
25 YorumlaDuygudan uzak insan zeki bile olsa zamanla gaddarlaşır... Zayıflık olarak görmekte bir bakıma haklısın ama aslında seni mutlu eden o dur... İkisi arasında dengeyi saglamak lazım. Eger çok güvendigin bir insanlaysan %100 duygusal olmak da bir sakınca yok :)
14 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 562 cevap paylaştı.
+1 yılBelki de uzun süredir sizi anlayan biriyle karşılaşmadınız. Etrafınızdaki insanlardan o yüzden duygularınızı saklıyor olabilirsiniz. Duygusallık kötü bir şey değil. Herkesin sizin duygusallığınızı anlamasını da bekleyemezsiniz. Kısacası boşa kafanıza takıyorsunuz.
20 Yorumla duygusal olunması gereken ve mantıklı olunması gereken anlar vardır. sıkça iki durum zıtlaşır benim anladığım. duygusal olmanın kişinin kendisine zarar verdiğini deneyimledim. sen kişi yararına düşündükçe onlar şeytanlaşıp, bunu zaaf olarak algılıyor. ve seni incitiyor. duygu kapılarımı kapatıp, duvar ördüm.
10 YorumlaDuygusallık bir insanın en zayıf yanıdır. Çünkü biz insanlar öyle varlıklarız ki , duygusallık dediğimiz şey karşımızda ki insana karşı fazla hoşgörülü ve haddinden fazla taviz vermemizi sağlayan bir unsurdur. Ancak bunu malesef ki karşımızda ki insan asla anlayamaz.
10 YorumlaBence değildir. Duygular bizi güçlendirir. Örneğin alçak gönüllülük bir güç göstergesidir. Alçak gönüllü olamayan biri ve olan biri arasındaki fark dağlar kadardır. İkisininde başarısı aynı olmasına rağmen alçak gönüllü olan kişi daha çok sevilir. Bu sadece alçak gönüllülük için değil diğer duygular içinde geçerlidir. Sadece nefret gibi duygular bir zayıflık göstergesidir.
17 Yorumla- +1 yıl
Ben coğu duyguya karşı kapalıyım mesela birini sevdiğim zaman seviyormuş gibi davranmıyorum aksine bozuyorum tersliyorum uğraşıyorum laf sokuyorum gibi
Mesela cok nadir sinirlenmem bile bir şeye sinirlencek olsam "saçmalama kızım senin sinirini bozma imkanı verme ona" derim sallamam
İnsanlardan aşırı kolay vazgeçerim, biri beni ufacık üzse direk arkamı dönerim kimse için emek vermemeye çalışırım vs vs - +1 yıl
Farklılıklar dünyamıza renk katar. Bizi biz yapan zaten farklılıklarımızdır. Nedenini bilmem ama bu sözle başlamak istedim. Anlaşılan sende bir renksin bu dünyada.
Sinirlenmemen bence çok güzel bir şey öfke kontrolünü var. Birini sevdiğim zaman seviyormuş gibi davranıyordu dedin öncellikle kendine şu soruyu sor ben gerçekten o kişiyi seviyor muyum ya da başkası seviyor diye mi seviyorum sonrasına gelince çok sevdiğim bir arkadaşım bir gün bana şöyle dedi "ben değer verdiklerini uğraşmayı severim "dedi.( benle çok uğraşırdı.) Belki sende böylesindir ya da açıkçası arkadaşına ya da sevdiğine doğal davranman içten davranman daha güzeldir. Ben ne kadar yakın arkadaşım olursa olsun ona laf sokarım o da bana sokar yalancı bir iltifat yerine laf sokmayı tercih ederim. Sonuç olarak onlar bizim arkadaşlarımız laf ta sokariz iltifatta ederiz fakat her şeyi içten yaparsak güzel olur. Eğer sevmiyorsan zaten laf sokan son derece normal. - +1 yıl
Ayrıca sende güven problemi var. Bir kişi senin güvenini kıriyorsa ya onu affetmez ya da çok zor affedersin. Kısacası güvenini kıran birileri var ya da doğuştan özelliğin. Olayları sallamam dedin. Bu senin bazen mutluluğuna bazen de mutsuzluğuna yol açar. Duruma göre değişir ama bu çok önemli bir şey değilse seni stresten uzak tutar yani senin için iyi bir şeydir
Kişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı. Karşındaki kişiye bağlı..
Karşındaki kişi kötü niyetliyse duygusallığın zayıflıktır, zarar görürsün..
Karşındaki kişi iyi niyetliyse duygusallığın bir artıdır, bağları güçlendirir..12 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 309 cevap paylaştı.
+1 yılinsan zayifligindan duygusal olmaz.
bir filme aglamak , bir sarkinin ya da siirin sozlerinden etkilenmek neden zayiflik olsun?
duygusal olmak yasama geregini en iyi sekilde bilmektir oysa.12 Yorumla- +1 yıl
duygusal insanlarin tamami olgun dusunur ama degilmi :) mesela seni ortada birakmaz, hastalanmia olsan dusunur sorar. kelimelerini dikkatli. kullanir. uzmez, uzmemeye gayret eder. kiskanclik duyar hesap sorar.. varda var :)
Bence zayıflık değildir Duygusal olan sevmeyi bilen kişidir kaybetme korkusu olan kişidir yeri geldğinde de sert olan kişidir. Duygusal olmayan kişi yok bence dışa vurmayan kişi vardır saklayan rol yapan ;)
12 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 399 cevap paylaştı.
+1 yılDuygusal insanlar duygulariyla hareket eder. Duygu yukludur. Mantigi ikinci plana gecer. Vede cok fedakar olurlar geneli.. bu sekilde dusunme sen. Duygulaei kaybetmis insanlardan olmak daha zevksiz bence. Sadece asiriya kacmiycaksin.
20 Yorumla aslında değil ama insanlar duyguları kullanıp bizi üzdükçe ister istemez zaaf / ayıflık gibi geliyor. BENCE
11 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılDuygusallığını bıraktığından beridir; insanın içi de dışı da zihni de çürüdü.
14 Yorumla- +1 yıl
Onu kaybedenlerin yarattığı vahşetleri ve zulümleri her gün görüyorsak evet, duygularımız bizi "insan" yapıyor.
Bu yüzden size tavsiyem duygularınıza ve duygusallığınıza tutunun. Onunla büyüyen insanları da zayıf olarak hor görmeyin! - +1 yıl
Rica ederim:)
- Kişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılYanlış düşünüyorsunuz bence fikirlerinizi tekrar gözden geçirir bu konu ile ilgili :) Bence aşırı duygusal bir adamım öyle duygusalım ki sevdiğim üzüldüğü zaman benim gözlerim dolar o derece duygusalım :)
10 Yorumla Evet duygusal olmak zayifliktir siz mantikli dusunebilmissiniz de ben durduramiyorum hayattaki herseye duygusal yaklasiyorum. Varsa durdurabilen banada ogretsin kisiligimi etkiliyo bu durum.
10 YorumlaDuygusal olmak degilde bunu disariya yansitmak zayiflik artık maalesef oyuzden icimde yasiyorum. d
12 Yorumla
+1 yılKesinlikle hayır bence duygusal olmak çok güzel bir özellik
Duygusal insanlar iyi insanlardır14 Yorumla- +1 yıl
Özellikle söylemem ama saklayamam belli ederim gerçekten duygusal biriyim halimden verdiğim tepkilerden belli olur
- +1 yıl
Beni üzenleri hayatımdan çıkarırım
duygusallik mantigin onundeyse buyuk zaaftir ve her zaman insani kotu yolda yener.
mantik her zaman onde olmali12 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 513 cevap paylaştı. Duygularımla yaşarım hayatımı memnunum;düşünsene hayat Maskeli balo salonunda saklanmış yüzler, maskesi olmayan bile bulanık ben netim içim dışım bir duygularım ortada onlar gibi yalan bir hayat yaşamıyorum, incinsemde bu incitenlerin günahı...
11 Yorumla- +1 yıl
Dayı ne anlatıyorsun sen qweokpqeaksdadasdsa
Bir şeye karar verirken mantığını mı kullanıyorsun yani
12 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı. Hayır, ilgisi yoktur bence. duygusal olmak kötü bir şey değildir, kendini kötü bir şey yapıyormuş gibi şartlandırma
12 Yorumla
+1 yılBende öyle düşünüyorum.. duygusalim ama insan degisemiyor ki.. ama duygusuz olmakta kötüdür belki bilmiyorum 😕
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 13b cevap paylaştı.
+1 yılAlakası yok bence
Ona kalırsa ajanlar zayıf insanlarmı hayır
Bende duygularımı hadım ettim çünkü duygusuzluğun bana verdiği kar duygulu halimin karından daha fazla10 Yorumla
+1 yılBence duygusal olmak güçlü olmaktır bende duygusalim gizlerim sert bir tipim var ama duygusallık bence kötü değil aksine daha iyi
10 YorumlaAsla değil. Duygusal olan kişi, insandır. Bence insanı insan yapan en büyük şey duygusallığı ve merhametidir. İnsan gibi yaşamak lazım.
10 Yorumlaaslinda hem oyledir hemde deyildir kime sorarsan sor duysul degilim der ama yalandir her insan duygusaldir seytana sor o bile yok der ama oda yalandir
10 Yorumlainsan duygusal bir varlıktır duygu durumuna zayıflık denmemeli herkeste olan bisey kimse kendini kandırmasın
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 362 cevap paylaştı. Evet bende ağlayamıyorum zayıflık olarak görüyorum nasıl kurtulcaz
15 Yorumlabende aynı fikirdeyim, ne zaman açığa çıkarsam kaybediyorum
12 Yorumla
+1 yılDuygusuz deseler daha mı iyi olurdu? Ne mutlu size ki duygusalsınız.
20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı. Duygusallık zayıflık değil aslında , duyguların mantığının önüne geçince zayıflık oluyor , yani kontrollü duygusallık zayıflık sayılmaz
Ama siz yine de yalnız kaldığınızda ağlayın , kimse görmesin agladiginizi , üzüldüğünuzu falan10 Yorumla
+1 yılDuygusal bir erkeğim ve huyumdan nefret ediyorum...
10 Yorumla
+1 yılZayıflık mı? Duygusal olmak insan olduğunun göstergesidir.
10 YorumlaBence öyle. Zaten adam akıllı kullanmıyorum, işe yaradığı yok.
10 Yorumla
+1 yılBana göre zayıflık değil. Daha da güçlü olmanın göstergesi.
10 YorumlaDuygu insanların bir zaafıdır bence duygular insanı inciltir duygusuz olmanı tavsiye ederim
10 YorumlaYoo asla zayıflık değildir kesinlikle böyle bir dünyada bilakis farklılık göstergesidir
10 Yorumlaasla öyle düşünme duygusal ollman bence çok iyi asla zayıflık değil asla
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 698 cevap paylaştı. Bence değildir, hatta insan olduğumuzun belirtisidir. Buradaki ince nokta sadece duygularımızla hareket etmek...
20 Yorumla
+1 yılZayıflıkla alakası yok baskın yönün fazla demek ki bende duygusal olmayan biriyim ama dramatik film izleyemem mesela.
10 YorumlaZayıflıktır. Sen birine bak bu benim sıkıntılı olduğum durum dersen, o biri gelir o sıkıntılı durumu sana yaşatır en beter şekilde.
10 Yorumla
+1 yılBende senin gibiyim. kabullenmek zorundayız. duygusallık insanı zayıflatıyor.
10 Yorumla
+1 yılEvet zayifliktir. O yuzden en cok aciyi duygusal olanlar ceker.
10 YorumlaBilmem ama zayıf karnını göstermemekte fayda var çünkü insanlar nankördür oraya çalışırlar.
10 YorumlaNe zaman ki kullandirmaya baslarsin o zaman zayıflasırsın
10 Yorumla
+1 yılDuygusal olmanın zayıflık belirtisi olduğunu düşünmüyorum
10 Yorumla
+1 yılAşırı ve surekli herşeyi duygusal dusunmek bir açıdan zayiiflik normal iyi
10 Yorumla
+1 yılBence zayıflıktır kendini üzmekten başka hiçbir değil
10 Yorumla
+1 yılTam anlamıyla zayıflık diyemem ama çakraların kapalı olduğunun göstergesidir
10 Yorumla
+1 yılzayıflık degil dürüstlüktür ama bazne duygusuz olmak gerekır kanks
10 YorumlaBende sen gibiyim. Ne boh yesem bilmiyorum
12 Yorumlatabiki hayır doğallık en iyisi her konuda icinden geldigi gibi dışa vurucaksin
10 Yorumla
+1 yılDuygusal olmak duygularına yenilmek olmamalı
11 Yorumla
+1 yılbazı zamanlarda zayıflık.
11 Yorumla
+1 yılBaskalarinin yaninda bunu belli etmedigin surece değil
00 YorumlaBu bir zayıflık değil de ah! Sömürenler olmasa
12 Yorumla
+1 yılDozinda kaldikca duygusallik guzeldir
10 Yorumlagereksiz duygusallık zayıflıktır...
10 YorumlaFazla merhametli olmak zayıflık bence
10 Yorumla
+1 yılDuygusallığı kullan (dırt) mak zayıflıktır
10 YorumlaZayifliktan ziyade "Olmak zorunda hissettirmek"
10 Yorumla- Devamını Gör (44)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam