Ben ateistim. Hiçbir dine inanmıyorum. İnsanlar bana ne kadar saygı gösterirse ben de onlara o kadar saygı gösteriyorum. Müslümanlığın hoşgörü dini olduğundan bahsediyorsunuz fakat inanmayanlara veya başka dine mensuplara zerre kadar hoşgörü göstermiyorsunuz. Nerede saygı nerede hoşgörü?
Cevabın nedir?
+1 yılİlk soru başlığı yanlış olmuş diye sert giriş yapacaktım ama detay kısmını okuyunca durdum :)). Yazacağım ilk cümle dini konularda anlayış göstermeyen tek taraf aşırı dinci olanlardır olacaktı. Kimse itiraz etmesin çünkü bu çok doğru bir sonuç. Arkadaşı namaz kılmıyor ya da oruç tutmuyor diye küçümseyen aşırı dinci ya da dinine bağlı kişilerdir. Ben henüz duymadım ve de görmedim ki namaz kılıyor oruç tutuyor diye tutmayan kişinin arkadaşına akrabasına "neden namaz kılıyor ya da oruç tutuyorsun?" dediğini. Bunlar aşırı dincidir diye yakılan saldırıya uğrayan kimseyi ya da grupları hatırlamıyorum ama bunlar dinsiz diye çok kişi ya da grup saldırıya uğramış hatta tarihimizin yüz karası olay olarak nitelendireceğimiz Madımak Olayı da buna en büyük örnektir. Ne yazık ki sırf bu otelde insanları diri diri yakma sebebiyle 4 gün sonra da Erzurumun Başbağlar Köyü nde katliam yapıldı. Bunun suçlusu tabi ki insanları galeyana getiren arka planda kalan güçler ama neden dini bu kadar kullanıyoruz? Neden insanların inancına saygı göstermiyoruz? Madımak Olayı olmasa karşı eylem olarak ta Başbağlar katliamı olmayacaktı. Peki Madımak takilerin suçu neydi ya da alakası olmayan Başbağlar köyünde yaşayanların suçu neydi? İnancı az olan ya da olmayan kişiler olanlara daima saygı gösterirken inancı olanların olmayanlara bu kadar katı olmasının sebebi hala 2000 yıl evvelinde yaşayan kafaya sahip olmalarıdır. Bunlara örümcek beyinli dediğimizde hakaret olarak algılarlar çünkü anlamını bile bilmezler.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Ben de bütün dinlere inanıyorum.
28 Yorumla
Soran+1 yılNeden?
Soran+1 yılahahah :D
Soran+1 yılçok ince olmuş bu :D
GIZLI PROFIL! ! HOSGÖRÜM YOK İNANCSIZLARA EVET MÜSLÜMANIM AMA HOSGÖRÜM YOK NEDENDİR KI BOYLE BIR SORU SORARKEN GIZLI YAPIYORSUN KENDINI ?BUNU ANLAMAK LAZIM ILK ONCE.HERKESIN INANCI KENDINE EVET KIMSE KIMSEYE KARISAMAZ DOGRU DIYORSN HERKES KENDI BACAGINDAN ASILCAK BU DA DOGRU AMA BENIM INANCLSIZLARA NEDEN TAHAMMULUM YOK BILIYORMUSUN AKLINI KULLANAMADIKLARI ARASTIRMADIKLARI AKILLARI KARISTIGI ICIN ..NEDERSEN DE IFLAH OLMAZLAR CNKU INANCSIZLIGA INANMISLARDIR BIRKERE ..SEYTANA UYMUSLARDIR BEN BUTUN DINLERE INANAN BIR INSANIM NEDENI COK AMA BURDA ANLATILAMAZ OKADAR UZUN UZUN ELBETTEKI .SENI YARADANA NASIL INANAMZSIN SANA HERSEYI VEREN KIM ZANNEDIYORSUN DEVLET BILE PARASIZ SANA SU ELEKTIRIK VERMEZKEN HAVAYI SUYU O NEFESI KIM VERIYOR SANA SUKRETCEGIN YERE INANMAMAYI SECIYORSUN ZERRE KORKUN OLSA ÖLUMDEN VAZGECERDIN BU DUSUNCENDEN ..SEN INSAN SIN EN USTUN VARLIK BOCEK OLMAN LAZIM INANMAMAN ICIN CUNKU SEN OLDGUNDE HERSEY BITIYOR MU ZANNEDIYORSUN ?AMACSIZMI YARATILDGII DUSUNUYORSUN YAZIK SADECE YAZIK ..
00 Yorumla
Benim ateist arkadaslarim var. Ben Muslumanim. Hic bir zaman inanclarini degistrmek icin ugrasmam. Bazen din konusunda tartisirz tartismanin boyutu hic bir zaman -musluman ol ya da sende ateist ol- olmaz. Ben hocayim din alimiyim vs diye baska dine inanan ya da inanmayanlari elestrmelerini dogru bulmuyorum. Ayette senin dinin sana benim dinim banadir diyor. Peygamber sunnetinde yahudilerle ayni sofraya oturyp onlarla yemek yiyor. İslam hosgoru dini. İslamda kimse kimsenin inancini sorgulayamaz. Sorgulamamali. İnanclar hurdur.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
18Cevap
Kişilik & Karakter konusunda 850 cevap paylaştı. İlkin; Eğer müslümanlara saygı duyuyorsan -ki bir zararı olmadığı sürece- doğrusu da budur, onlarında sana duymalarını bekleyebilirsin.
Farkat, İslam'da dahil, Ateizm'de dahil, hiç bir düşünce saygı duyulmak zorunda değil. Görüşler, yargılanabilir, sorgulanabilir. "Ben buna inanıyorum, öyle ise laf edemezsin", "Benim ateizm görüşüme bir şey diyemezsin" diye gezinemezsin.
Ben hep kendimi bir "militan ateist" olarak tanımladım ve inançları ti'ye da aldım. Ama olay şu ki, ben kişilere de, dinlerine de hakaret etmeden, sadece dalga geçtim (evet, eksileyecek olan arkadaşlarım; aralarında fark var)... Fakat, bazıları (kesinlikle tümü değil) hakareti reva gördüler ki canları sağ olsun, ben hakaretlerine bile hakaret ile karşılık vermedim (kendi tercihleridir) (aslında sanırım çok sinirlenip en sosunda birisine etmiştim).
Müslümanlara dikkat ediyorum da; sonradan İslam'a geçen birisinin fikri mücahitliğine "eyvallah" gösterirlerken, sonradan dinleri terketmiş kimselerin bunu yapmasına tahammül gösteremiyorlar. Arkadaşım, bunda ne var, her iki görüşteki de görüşlerini yayma-savunma yolundalar. Niye birisine "eyvallah", diğerine "Allah Allah saldırın"..?
Tekrar hatırlatıyorum; hiç kimse, hiç bir görüşe saygı duymak zorunda değildir. Saygı, benimsemediğiniz bir düşünceye duyulacak kadar ayaklara düşmemiştir: Ensesti savunan bir düşünceye saygı duyar mısınız? Sizin bahsettiğiniz "saygı" değil, "beni ilgilendirmez" tutumudur ve onun adı "saygı" değildir.
Ha, kiminiz "benim işim değil"i seçersiniz, bazılarınız ve bazılarımız da görüşlerini savunma yolunu... Bu yine inananların ve inançsızların kendi tercihleridir...
Ben İslam'a zerre kadar saygı duymuyorum, ama bir kişinin şiddete başvurmadan, dalga geçerek dahi, ateist düşünceyi yerme, İslam'ı savunma HAKKINA saygı duyuyorum ve aynı HAKKI kendimde görüyorum.
Ha, eyyorlamam bu kadar... Hadi hayırlı işler...
Not: Buyrun eksici kardeşlerim... :)21 YorumlaSevgili Atası İstanbullu olan kız kardeşim;
Müslüman var Müslüman var.
Her Müslüman bir mi.
Ateist var ateist var.
Bir ateist senin dinine küfrederse, Allah'ınla alay ederse, senin inancınla dalga geçerse, sen de bu başlığı açmak zorunda kalırsın, bu soruyu sormak zorunda kalırsın.
Ama şu var ki; ben kendi açımdan söylüyorum; ateistlere karşı, Müslümana karşı olduğumdan daha hoşgörülüyüm daha anlayışlı olmaya daha sempatik olmaya gayret ediyorum
Ola ki halimizden ibret alırlar da Müslümanlığın ne olduğu hakkında suizan etmesinler diye.
Onlara karşı daha nazik daha dikkatli olmalı Müslümanlar.
Ne diyor Yusuf İslam ? Eğer ben diyor Müslümanlığı Müslümanların haline hayatına bakarak öğrenseydim en büyük kafir olurdum diyor85 Yorumla- +1 yıl
vay beee..çok güzel ifade etmişsin gerçekten.
- +1 yıl
bir ufak düzeltme:
Ne diyor Yusuf İslam ? Eğer ben diyor Müslümanlığı Müslümanların haline hayatına bakarak öğrenseydim ÖMRÜMCE MÜSLÜMAN OLMAZDIM diyor ;) +1 - +1 yıl
sen sağol kardeşim Allah yar ve yardımcın olsun...
- +1 yıl
addamın dibib
+1 yılbu genellemeyle alakalı aslında bak sende genelleme yapmışsın mesela...
ben muhafazakar biriyim ama her çeşit arkadaşım var yahudi, ermeni, hırıstiyan, rum, ateist ne arrasan arkadaşım var ama aramızda hiç sorun yok ne onlar bana hakaret eder ne ben onlara din konuşulacaksa ben merak ettiklerimi onlara onlar bana sorar hepsi bu...19 Yorumla
Soran+1 yılHerkes böyle olsa keşke
- +1 yıl
nasıl müslüman olmayanların bazılarında kulaktan dolma bilgilere inanma varsa müslüman olanlardada bu çoğunlukta adam bir kere açıp okumamış anası babası ne derse o doğru zannediyor o yüzden bunları ayırman lazım hoşgörü her insan için önemlidir.
- +1 yıl
soran hem ateisttim saygı duymuyorlar diyosun hemde seçtiğin en iyi cevaba bak kendinle çelişiyosun :)
Soran+1 yılYorumu hoşuma gitti, güldürdü. Ben de seçtim.
- +1 yıl
CHE897 nin yorumunu seçmiştin ilk o yüzden dedim ama değiştirmişsin :)
Soran+1 yılOna yanlışlıkla bastım ya :))
- +1 yıl
ben bilerek seçtin sanmıştım :)
Ben müslümanım ancak sen ateistsin diye sana hakaret edecek veya laf söyleyecek halim yok :) herkes aynı değil bunu biliyorsun. 10-15 müslüman sana ağır sözler söylediler diye hepimizi aynı kefeye koyma ^^ ayrıca mesaj atar mısın seninle bu konu hakkında konuşmak isterim :)
10 Yorumlabu aslında biraz da inatlaşmadan ve medya internet yoluyla verilen havanın etkisi..bir müslüman zina eder bütün müslümanlar zinaci olur, bir ateıst uyuşturucu kullanır alayı aynı gözle bakılır.
Seçmeyi ayırt etmeyi, kendimize hakim olmayi bilmiyoruz
Cut.10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılişte bizim derdimizde bu. :( müslüman olarak sana bu şekilde davranış gösteren ama dinini yaşamayı bile bilmeyen dangalozlar başka dine ya da inancı olmayanlara (bana göre) ağır hakaretler edebiliyorlar... sorduğun soruyu bende onlara çok kez soruyor hatta ciddi tartışıyorum.. ateistmisin bile diyorlar bana :) onların demeleri ile olmuyor maalesef. ben sadece merak ederim neden ateist olur insan. insanların dini kendi yorumlamalarından olduğunu düşündüm hep. sana sorsam ne dersin? neden ateistliği tercih ettin?
10 YorumlaBen yeni neslin müslüman olduğuna inanmıyorum.Türkiye'de gerçek müslüman sayısı çok az.Belki bende gerçek müslüman değilim o ayrı.Ama son yıllarda ''Allah'' dedin mi bakışlar değişiyor.Ben müslüman olarak ateist birine anlam verememekle birlikte saygı duyarım.Hoşgörü göstermeyip ne yapıyorlar onuda açıklarsan iyi olur.
10 Yorumla
+1 yılislami kesim, bazı noktalarda sadece işin geleni aldı, ve dini de işine yarayan kısmını yaşamakla yetindi. istediği şeyi hoşgördü, istemediğini karşısında durdu. nasıl yaşamak istiyorsa o şekilde tevil etti ve islami kaynaklardan da yeri geldiğinde silah, yeri gelince de kalkan buldu..
ateistler de kısım kısım, kişisel olarak inanmamak başka,provokatif şekilde çıkıp alay etmek başka..10 Yorumla
+1 yılgenlleme yapmışsın.. haksız olduğun için sölemiyorum bunu ama bu aynı zamanda sorunun cevabı
Ateistler "ünlü biri var özellikle spn dönem yargılandı" bir tane Ateist çıkıp bu yaptığı yanlış demedi!
sürekli alay edip hakaret ettikleri için inananlar bulduğuna saldırıyor!10 Yorumla
+1 yılateistim ama yeri geldi mi müslümanların haklarınıda savunurum hristiyanların haklarınıda alevilerinde onunda bununda.. kimse birbirinin hayatına müdahale etmese ve saygı gösterse dünya muhteşem bir yer olur bazı müslümanlar var ateistim demeye korkuyorsunuz o derece.. saygı sadece saygı tek ihtiyacımız bu.
03 Yorumla- +1 yıl
böyle bir tipten böyle bir espri beklenirdi zaten :) gerzek.
+1 yılaslında ne biliyor musun? kötü olan dinler ya da sergilenen inanışlar değil.kötü olan insanlar.ben de bir müslüman olarak insanları inanan ve inanmayan olarak ayırmaya karşıyım.ama herkes aynı zihniyete sahip olamıyor.her görüşteki insanın yakıp yıktığını,aşağıladığını görüyoruz maalesef.
00 Yorumla
+1 yılSaygı duymuyoruz diye birşey yok. Bende tam tersini iddia ediyorum. Burada ne zaman dini bir soru olsa konu müslümanlıktan söz edilse cevabımın altına ateistlerden hep hakaretvari saldırganca cevaplar aldım. Bu iş dine bakmıyor. İnsanların salaklığına bakıyor.
10 Yorumla
+1 yılen kıl olduğum bazı cüppeli sarıklı tekkelere falan giden sözde cemaat evi diye mahalle arası evlerde toplanan yobazlardan nefret ediyorum
geçen yaz izmirde cüppeli 2 boş beyin mahlukat tipler sevgililerin yanına gidip uyarıyolardı
karısı kızlarıda 7-24 ibadet yapıyor zaten00 YorumlaBenim arkadaşlarım bana çok saygı gösteriyo bu konuda sorunum yok benim
20 YorumlaZittir etsene milleti neye inanmak istiyosan ona inan.
20 YorumlaNe olursan ol gel... toplum kabul eder..
yobazlara bulaşam onlar kendini bile anlamaz
din sadece onlar için bir siyasi amaçtır10 Yorumlasizde bir tutturmuşsunuz müslümanlarda hoşgörü yok müslümanlarda hoşgörü yok atesitler hristiyanlar vs çok mu hoşgörülü bırakın allah aşkına islamiyeti karalamayı
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılörnek olacak insan dinini tam yaşamalı. benim dediğimi yap yaptığımı yapma mantığı var çoğu kullanıcıda (burada..) bunu ona dediğin zaman her koyun kendi bacağından asılacak diyorlar :) hoşgörü var dinde ama insanların içinde din varmı?
00 Yorumla
+1 yılben her çeşit düşünceye, dine vesaireye saygı gösteririm kimseyle de sorunum olmadı. ama burda hemen eksiyi basıyolar ne yazıkki
10 Yorumlasaygı duyuyorum.
ateist kardeş. ama hiç en azından hiç düşünmüyormusun,
gusl abdesti alındığı zaman gelen huzurun kaynağı nedir?
arkadaşım var idi, ateist idi.gece cinler musallat olmuştu.
kuranda cinlerden çokça bahsedildiğini bildiği için iman etti.
birşeylerin başınıza gelmesimi gerek?04 Yorumla
Soran+1 yılal işte.
Gizli Üye(36-45)+1 yılİnanmayabilirsin bu senin düşüncen. Ama sana doğru yolu göstermek lazım. Sen kabul edersin ya da etmezsin o sana kalmış
10 Yorumlavalla hiç sorma hemen basıyorlar eksiyi .
22 Yorumla
Soran+1 yılBu sorunun sonu da 1 yıldız zaten :D
- Kişilik & Karakter konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılkimseye karışmam benim hayatıma burnunu sokmadığı sürece
00 Yorumla
+1 yılhiçbir dine inanmıyorsan inanmıyorsundur düşüncelerin farklıdır ama bu ülkede ben ateistim diye cıkıp cazgırlık yaparsan seni kaparlar
06 Yorumla- +1 yıl
benim düşüncelerimde ateistliğe çok yakın ama kendime ateist demiyorum ve cazgırlık yapmıyorum . din özgürlüğü kısıtlıyor ve kendiyle sürekli çelişiyor . bizim ülkemizde cahil dolu tabiki
- +1 yıl
bazıları farkındalık olsun dikkat cekeyim diye dini kullanıyor ona ayar oluyorum 15 yasındaki cocuk ateist olabilir mi
- +1 yıl
inciswf.com/1293728189.swf
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇok haklısın ben facede de ateist yazıyodu bir çok kişi küfür etmeye başlayınca ben de sildim ama genede inanmıyorum
10 Yorumlaartık moda din değiştirmece olmuş. hayırlısı bakalım.
02 Yorumla- +1 yıl
beyefendi arkadaşım fotoğrafta çok güzel çıkmışsın ama bence komple kafanı kessen daha iyi olur.. iyi günler
Gizli Üye(36-45)+1 yılİnsanların osuna busuna karısanları sevmem. Herkes kendi halinde takılsın. Sana saygı duymayanla ne işin var ki zaten?
01 Yorumla- +1 yıl
saygı duymayanları, insani haklarımıza müdahale ettiğinde algıladığımız an geç kalmış sayılırız.
- Kişilik & Karakter konusunda 473 cevap paylaştı.
+1 yılnerde bu devlet nerde bu millet
11 Yorumla- +1 yıl
İstersen krem peynire tap bana ne...
30 Yorumlasende saygı gösterme
10 YorumlaEvet öyle
00 Yorumla
Devamını Gör(16)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Neden dini konularda insanlar birbirine saygı göstermiyor?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler