Babam annemi çok üzüyor, dayanamıyorum?

Sevgili arkadaşlar merhaba ben 19 yaşındayım,26 yaşındada bir abim var. Olay şuki babam annemi hergün ama hergün aşşağılıyor annem sürekli ağlıyor, mesela alışverişe gidilecekse babam annemle gidecekse annem bana diyorki elif neolur sende gel beni yalnız bıraka iyice korkar oldu kadın. Babam annemin ailesiyle kendi şerefsizliği yüzünden küstü. Anneannem öldüğünde dahi babam bir ihtiyacınız var mı diye aramadı. Bu yıl en küçük amcam genç yaşta kızıyla birlikte aracın altında can verdi. Yetim çocuğu kaldı 5 tane annem yetimdşr diye hediye götürdü yardım etti kaldı yanlarında annem hepatit b hastası ağır hemde. Babamın tarafı şerefsiz dolu ve hakkımız haram olsun babama babam bizden gizli para yediriyor kendi tarafına ama anneme gelince kendi memleketine 2 senede bir ya da senede 1 gidiyor. Kendi tarafına 1 yılda 4-5 kere gidiyor. Annemin kardeşlerine demediği hakaret kalmıyor sümüklüler diyip duruyor. Birde yetmiyor gibi abimi bir kenara çekiyor senin annen namussuz şerefsiz kadın hakkında dolduruyor. Abimde anneme hakaret ediyor babamın baskısıyla. KAdın abimin peşinde sürekli yemeği ütüsü el bebek gül bebek. Bir görseniz anne 48 yaşında gözlerinin altı simsiyah çöktü heryeri ağrıyor sürekli hastalanıyor. KAdın yemek yaparken aniden gidip hakaret ediyor laf sokuyor. Bide babam namazında niyazında bizim bir dediğimizi iki etmez hep maddi desteği vardır.Öper sever ama anneme karşı 25 yıldır bitmek bilmeyen br kini var allah korusun kadın kederinden ölecek diye korkuyorum. Ne yapsam bilmiyorum çocukluğumdan beri böyleler. Ağlayarak yazıyorum tüm satırlar. Her yorumunuz değerli arkadaşlar teşekkürler şimdiden.
Babam annemi çok üzüyor, dayanamıyorum?