Babam beş vakit namazında abdestinde biridir annem de babam kadar olmasa da islama değer verir. Ama ben islam hakkında birçok kişiden daha çok camilerde vakit geçirmeme rağmen inanmıyorum. Bunu da aileme nasıl söylemeliyim bilmiyorum ki zaten söylersem benim bu değişimimi ergenliğime ve müzik tercihime bağlayıp beni kısıtlamaya çalışacaklardır ne yapmalıyım?
Cevabın nedir?
+1 yılALLAHIN varlığını öğrenceksin zaten hem akli olarak hemde bilimsel olarak kanıtlandı allahın varlığı kuranın doğruluğu HZ MUHAMMEDİN peygamberlığı hepsi kanıtlanmış durumda
https://www.youtube.com/watch?v=51t7vEDQLI8
en basiti söle düşün kainatta düzen varsa düzeni koyan var
maddenin şekline bak sekilli olan şeklini vereni ifade eder ve bir örnek daha vereyim uzay genişliyo blim bunu 40 sene önce keşfetti ama kuranda 1400 yıl vönce ALLAH kuranda yeri ve görü bina ettik ve şüpesiz genilşleticiyiz buyuruyo zariyat suresi 47. ayet bide kuranı değiştirmiş olamazlarmı dersende şunu derim bende kuran en üstün kipat belagatın en mütişi kimse daha iyisi yapamadı yapamaz denediler başaramadılar sana bazı link vercem onları izle kesinlikle
1
https://www.youtube.com/watch?v=-0onfOrV3bI&index=4&list=PLe4WID0gwsxZLfZQKNCXPq6JBLV0_31WE
2
verdiklerimin yan videoları var onlarıde izle ve müşlüman olll37 Yorumla- +1 yıl
Her eser bir sanatkarın varlığını ispat eder , aramamak zaten pek akıllıca olmaz. Ancak bunun sırf öyle bir ortamda büyüdüğümüz için tek bir dinde olmasını aramak , düşünmek ve sorgulamak istemek te aptalca olur. Yani yaratıcı mutlaka vardır , sen bunu kanıtlıyorsun ama islamın bir garantisini verebileceğini sanmam.
Soran+1 yıl@Nguva her eser bir sanatkarı işaret ediyorsa allah ın da bir sanatkarı işaret etmesi gerekmez mi
- +1 yıl
@Nguva https://www.youtube.com/watch?v=Wqg_l8_Ym88
al sana islmın garantisi - +1 yıl
Sizi anlamıyorum burda senden istediği ailesine nasıl bir açıklama ile onlarla arasını bozmadan modern bir şekilde anlaşabilirim diye soruyor sen ve benzeri baya kişi git Müslüman ol şunu oku bunu oku diyorsun ben saklamadım arkadaşlarımdan her gün kitaplar atıp durdular 1 ay boyunca birşey demedim dedikleri gibi denedim ama hayla aynı durumda olunca artık sınırına dayandım çok fazla baskıcısınız
En İyi Cevaplar
+1 yılSöylemek zorunda değilsin ki. Benim hıristiyan olan arkadaşım var. Gayet ayinlere falan gidiyor kiliseye. Ailesinin haberi yok. Ailesi görmeden boynunda haç da taşıyor. Söylemek zorunda olduğun birşey değil.
32 Yorumla
Soran+1 yılAma dediğim gibi koyu müslümanlar ben söylemediğim sürece beni ibadetlerine falan dahil edecekler inanmadığım halde her ramazan ailemle caniye sürükleniyorum
- +1 yıl
Numaradan katilabilirsin. Biraz tabi hep değil. Ama cok sık camiye götürmeye calisiyorlarsa sknti olur.
ben bir gün eve geç geldim, tabii o zamanlar antalyada yaşıyoruz daha Ankara İstanbul hiç yok planlarımda. neyse böyle girdim içeri bizim de halıları yıkamak için şirkete vermişler evde halı yok, ölmüşüm yorgunluktan, kaleiçinden eve kadar bilmemkaç kilometre yürüdüm o gün. neyse ayakkabıları çıkarmadan girip kanepeye attım kendimi. öyle bir boşluğuma denk gelmiş yorgunluktan, anne ben atheistim ayakkabıları çıkaramam biliyorsun di mi demişim. o bakışı hiç unutmadım ya :D ben zaten biliyorum evladım demesin mi, ben de saf gibi kaç sene kasmışım kendimi :D aile bu, eğer zaten benim gibi her şeyinizi anlatmışsanız (17'li yaşlardan sonra anlatmayın) anlıyorlar sizin dini görüşlerinizi, siyasi görüşlerinizi :) açık olacaksın ailene, yoksa ne anlamı var?
01 Yorumla
Soran+1 yılAilemle de çok güçlü bir iletişimim yok şüphelenseler bile konduramıyolardır😄
+1 yılarkads ortami ergenlik lan yanacaksinz cehennemde ne demek inanmiyorum yaa
09 Yorumla
Soran+1 yılSalak benim arkadaş çevremde bir tane bile gayrimüslim yok ben kendi halinde takılan bir insanım ne ortamı ya bir şey bilmeden muhalefet olma
- +1 yıl
ke sesini aptal terbiyeli ol bari onu basar
Soran+1 yılNapıyım boş insanlara tahamülüm sıfır ama yaptığım saygızıslık için de özür dilerim yorumunu görünce kan beynime sıçradı tutamadım 😒
- +1 yıl
bos insan diyo ozur dilerm diyo gercekten coluk cocukla ugrasmiycam sen git kedi falan yee hadi bebek bb tatlim
Soran+1 yılBen yanlış yaptığım farkettim ve özür diledim ama bu özrüm senin boş konuştuğun gerçeğini değiştirmiyo
- +1 yıl
İnanmak zorunda mı orspu
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
21Cevap
+1 yılBen de aynı durumdan muzdaribim... Kısa zaman içerisinde inancımı değiştirdiğim için sana bir tavsiye vermem mümkün değil ama ailen benimkiler gibi dinsel fikirlere/görüşlere karşı açık değilmiş anladığım kadarıyla. Bu durumda sen de, ailenle veya yakın çevrenle paylaşamadığın için anonim bir sosyal medya hesabı açarak fikirlerini ve görüşlerini dile getirebilirsin. Benim yaptığım gibi... Ve ben de ergenlikte olduğum için ailemden bağımsız Şaman ayinlerine, arınma ritüellerine ve bayramlara (Pagan veya Satanist değilim.) katılamıyorum, en çok zorlandığım konu da bu. Ayrıca İslamda kandil olan gecelerde zorla Kur'an okumak (Arapçasını) zorunda kalıyor ve hatim ettirilmek isteniyorum... İnanç konularında dertleşmek isteyen arkadaşlar yazabilir, ig: shamandeneyimlerim. İnandığım Tanrının sana ve senin durumundaki herkese yardım etmesini umuyorum...
10 Yorumlaaçıklarsan kötü sonuçlar doğabilir ama ailen elit insanlar ise anlayış gösterir karar senin..
30 Yorumla
+1 yılEğer iyi müslümansa bişey demez saygı duyar yobaz geri kafalıysa herşeye mani olur hayatı zindan eder
22 Yorumla
Soran+1 yılŞimdi onların inancına göre benim kararlarımdan ailemde sorumluymuş iyi bir dini eğitim verilmesi falan gerekiyomuş onlarda kendi inandıkları doğrultuda beni vazgeçirmeye çalışırlar diye korkuyorum iyi eğitim veremedik diyerek daha da hocalara falan yollamaya kalkarlar
- +1 yıl
Yatılı İmamhatip yurtlarına göndermeleri çok olasıymış o zaman...
peki seni bu düşünceye iten şey nedir neden ateistoldun hem böyle iyi bir ailenin evladısın seni güzel yetiştirmişler dinde ne gördünde soğudun
015 Yorumla
Soran+1 yılBuraya yazamayacağım kadar uzun
- +1 yıl
bana sakın şunlaı söyleme yok ben kuranı okudum saçma sapan şeyler yazıyor diye veya şimdi ki Türkiye'ye baktığında dini kulanaraktan iş yapıyorlar ne varsa bu müslümanlarda var sakın bu ikisini söyleme birincisi kuran-ı anlayarak değil anlamayarak okumuşsun kuran-ı anlayarak okuyun denmiştir anlamadan okuyun diye değil ikincisi dediğim gibi dini kullanarak iş yapan şerefsizlerr var dini kötülemek isteyen karalamak isteyenler var bunları dine bağlayamazsın asla kimse dini ne kötüleyebilir ne de karalayabilir kim ne derse inanırlar inanmazlar bizi bağlamaz Tek din islamdır ondan başka din yoktur burda ve ahirette herkes hesabını vericek zaten kimsenin üzerinde bu yaptıkları kalmaz cehennem var kimler için var günahkarlar için hele ki kafirler için var Allah'a inanmayan dini kitapı çıkarları için kullanan insanlar için var
Soran+1 yılHayır bunlar değil daha en başından neden nir yaratıcının varlığını kabul etmek zorundayım onu anlamıyorum ve insanlar korkuyor ölmekten ve yok olmaktan korkuyorlar hayatın bu kadar basit olduğunu kabul etmek istemiyolar bu yüzden de böyle bir arayışa giriyolar
Soran+1 yılOnları sonsuza kadar yaşatacak bir yaratıcı arayışı...
- +1 yıl
çünkü bir yaratıcı olmasaydı sende olmazdın daha yeni yahudiler Allah'a inanmıyor dedim ya onlar bile kendilerince uydurdukları şeylere inanırken senin böyle konuşman saçma sen inanırsın inanmazsın kimse sana karışamaz ailen dışında çünkü sen ailenin hükmü altındasın sana bir şey olsa ne olursa olsun onlar hesabını vericek Allah hessap sorucak oğlunuzu kızınızı neden düzgün bir şekilde yetiştirmediniz diye onlara doğru yolu öğretmediniz diye insanlar korkarlar çnükü insan oldukları için sen şimdi ölmüyecek misin ben inanmıyorum inanmadığım için ölmüyeceğim mi diye düşünüyorsun kimse yok olmuyor ebedi bir hayata geçiyorlar sadece insanların korkması bir yandan şu yöne cehennemin olması cehenneme gidecekleri için korkuyorlar içki iç kumar oyna karı kız oynat herhaltı ye sonra ben cehenneme gitmek istemiyorum de böyle bir millet var işte
Soran+1 yılBenim oluşmam için bir yaratıcı şart değil
Soran+1 yılAma sizin sonsuza kadar mutlu yaşama hayaliniz için bir yaratıcı şart
Soran+1 yılAyrıca benim seçimlerimin hesabı neden benim ailemden sorulacakmış bu benim hayatım onların değil benim seçimlerim onların değil
Soran+1 yılSenin gibi
- +1 yıl
Sırf müslüman değil diye kızı beyinsiz yaptın ya bravo 👏👏👏 aynen kardeşim islam hoş görü dini kesin öyledir.
- +1 yıl
Ailesi müslüman diye müslüman mı olmak zorunda? Kız arap masallarına inanmak istemiyor ne zorluyorsun
- +1 yıl
Bir şey söylüyecem şimdi senin çocuğun var diyelim müslüman olmadı ne yapacaksın zorla mı müslüman yapacaksın? İnanmıyor inanamıyor mesela
Aile & Toplum konusunda 577 cevap paylaştı. Kendi paranı kendin kazanana kadar müslümanmış gibi yap. Köprüyü geçene kadar yani kapiş? Deist dostum ;)
13 Yorumla
Soran+1 yılBu ben değilim ama 🙃
Gizli Üye(30-35)+1 yılokuduğun meallerin çoğu yanlış çeviri, bunları okuyupta İslam hakkında yanlış bir kanıya kapılma hemen. sadece bir örnek:
kurandaceliskiolmaz.com/.../00 Yorumla
+1 yılsoylemek zorunda degilsin. ayrica ne dinledigini merak ediyorum
04 Yorumla
Soran+1 yılMetal
- +1 yıl
:) benimki de soru... soylemek zorunda degilsin, musluman bilsinler nolcak. ara sira insallah de, yeter jsksjkjshjk
Soran+1 yılAsldkdk güldürdün
- +1 yıl
e oyle abi jskhsjksjh herkes dinini alnina yazmak zorunda degil ki
Gizli Üye(25-29)+1 yılbenim annem müslüman değil ama babam müslüman. babam pek hoş karşılamadı ama kabullenecekler. ömür boyu bunun çilesini çekme git söyle. kolay gelsin. söylemelisin.
10 Yorumlasöyleme kimseye inancını açıklamak zorunda değilsin..
00 Yorumla
+1 yılergenliğinden dolayı böyle olduğunu sende kabul ediyorsun.
023 Yorumla
Soran+1 yılHayır ama bir yetişkinin bana bu gözle bakacağını düşünüyorum
- +1 yıl
ergenlik dönemlerini atlattıktan sonra daha doğru karar verirsin
Soran+1 yılyani ne yapıyım 10 yıl bekleyip öyle mi dini mi seçeyim
- +1 yıl
önce sağlıklı düşün ondan sonra dinini seç. seçeceğin diğer dinlerde günlük ibadetler yok zaten. neden acelen var o zaman başka dine geçmeye?
Soran+1 yılAma şu an seçmediğim bir dinin ünadetlerini yapmaya mecbur kalıyorum
Soran+1 yılİbadetlerini
- +1 yıl
zorla yaptıktan sonra zaten senin yaptığın ibadet değil. içinden gelmiyorsa ve niyet etmiyorsan zaten ibadet etmiş olmazsın. senin sıkıntın bu yaptıklarının seni yorması. o zaman ibadet etme hiç. ben böyleyim de.
- +1 yıl
ki islam da ki ibadetler de böyle çok çok zorlayacak ibadetler değil
Soran+1 yılSorun ibadetlerin ağır olup olmaması değil ki kendim olmak istiyorum inanmadığım bir şeyi yapmak falan değil
- +1 yıl
inanmak istediğin din nedir?
Soran+1 yılHiçbiri kendime bir din aramıyorum ateism de zaten bir dün değil
- +1 yıl
aferin sana aferin. hiç bişey bilmeden ergenliğin ve çevrenin yönlendirmesi ile yanlış yola sapıyorsun
Soran+1 yılSen sanki biliyosun bana burda din dersi verenlerin çoğundan daha iyi biliyorum islamı ve bana böyle bir karar verdirecek bir çevrem de yok olmasın da zaten
- +1 yıl
sen kimsin ki islamı bildiğini iddaa edeceksin?
Soran+1 yılSen kimsin ki benim hakkımda hiçbir şey bilmeden atıp tutuyorsun?
- +1 yıl
islam hakkında atıp tutan sensin
Soran+1 yılAyrıca ben islamı çok iyi bildiğimi değil çoğu müslümandan daha iyi bildiğimi iddia ediyorum hani şu müslüman gözüküp kuranın kapağını bile açamayanlardan daha iyi biliyorum ve islam hakkında atıp tuttuğum falan da yok
- +1 yıl
yani diyorsun ki Kur'an ı hatim ettin ve meali ni de okudun ve islamı araştırdın ama kafanda ki sorulara cevap veremedi?
Soran+1 yılHayır
- +1 yıl
seçim senin karar senin. umarım özentilik ve ergenlik ile yola çıkıp bir karar vermiyorsundur
- +1 yıl
Ateist olmak ergenlikse avrupalıların hepsi ergen
+1 yılIslam bu zaten inan ma geç sen doğarken seçiminndeğildi
00 YorumlaGerek yok söylemene. Fikirlerin muhtemelen değişecek
00 Yorumlabence müzik tercihini degistir
05 Yorumla
Soran+1 yılNeden
Soran+1 yılBu sonuca nerden vardın
Soran+1 yılBoş yapıyosun şu an
+1 yılSoyle ailene seni bu dogru yol dondursunler
04 Yorumla
Soran+1 yılKime göre doğru? Sana mı?
- +1 yıl
Evet yavrum bana gore dogru? sorunmu var? Sen bir soru sormussun elestiriyede aciksin demekki bende gorusumu paylastim bu kadar zoruna gitmesin
Soran+1 yılZoruna giden mi var?
- +1 yıl
Doğru yol olduğunu nerden biliyorsun ölüp dirildin mi?
Zaten ergenliğinden oluyor :)
02 Yorumla
Soran+1 yılKeşkee
Rock mi metal mi dinliyon?
07 Yorumla
Soran+1 yılMetal
Soran+1 yılSatanist değilim ve bu metal ve satanist bağdaştırmasından bıkmış durumdayım😑
Soran+1 yılAteist birine şeytandan mı bahsediyorsun 😏
+1 yıliyi insan ol bari en azindan
02 Yorumla
Soran+1 yılZaten olabildiğince herkese iyi olmaya çalışıyorum
- +1 yıl
dine gore ayirmamak lazim... iyi insan iyi insandir... geri kalan kendi tercihi..
dervisin fikri ne ise zikride o olurmus derler
00 YorumlaErgenliğine bağlayıp cevap vermiyorum.
01 Yorumla- +1 yıl
Ergenlik mi pdbdprbdldvdl bunu diyen avrupada doğsaydı müslüman olmayacak kişi mi
Gizli Üye(30-35)+1 yılHiç biri bence dünya yı yöneten gizli güçlere 🌐⏳☉
00 Yorumla
+1 yılAllaha nasil soyliyicen yafrum
00 Yorumla
+1 yılsöyledin mi? benimde sorunum aynı :(
11 Yorumla- +1 yıl
Benim de aynı, ig: shamandeneyimlerim istersen yazarsın ara sıra dertleşiriz :')💙
Evi terk et.
00 Yorumla
+1 yılE söyleme
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Söyleme bence
013 Yorumla
Soran+1 yılBen göründüğüm gibi olmak istiyorum müslüman değilken zorla din derslerine girmek istemiyorum veya onların ibadetlerine dahil olmak
Soran+1 yılBilmiyorum ama bunu saklarsam iki yüzlülük yapmış olmaz mıyım😔
Soran+1 yıl@Badbadboy ateist
Soran+1 yıl@Badbadboy atamıyorum bilmem ne xper mi ne gerekliymiş
Soran+1 yıl@Badbadboy progulime ne
Soran+1 yıl@Badbadboy olmuyo beceremedim yarım saattir ne soracaksın
+1 yılSöyleme
00 Yorumla
+1 yılOnlara ne oluyor?
00 Yorumla
+1 yılAllaha dayan:)
00 Yorumla
+1 yılIcinde yasa
01 Yorumla- +1 yıl
Siz müslümanlar içinizde yaşıyor musunuz? Daha dün haber yaptılar şort giyen kadına tekme atmışlar diye
+1 yılSöyleme
00 YorumlaAllah ıslah etsin
02 Yorumla
Soran+1 yılAmin kardeş cümleten 😄
- Aile & Toplum konusunda 26,3b cevap paylaştı.
+1 yılSöylemem
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 324 cevap paylaştı.
+1 yılKalbin temiz senin
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılsyleme
00 Yorumla
Devamını Gör(19)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği