Müslüman değilim ve bunu aileme nasıl açıklayabilirim?

Şöyle söyleyebilirim, duygularımı ifade ederken sakin konuşabilen birisi değilim , sinirliysem saldırganca bile denilebilecek bir turum sergileyebilirim neyse müslüman değilim ve ailem bunu bilmiyor. Malum Ramazan geldi ve oruç tutmuyorum , oruç tutacak Musun diye sorduklarında hayır değmiştim annemlere
Yarın okul yok, ve ben yine oruç tutmayı düşünmüyorum , zaten benim için bir zorunluluğu yok ancak şimdi de yarın oruç tutacak mısın dediler hayır dedim. Geçerli bir nedeni var mı dediler cevap vermedim
benim dua okunurken, amin derlerken el açmadığımı kandil günleri onlarla beraber bulunmadığımı ve annem ‘ allah a inanıyor musun “ diye sorduğunda yaratana inanıyorum
ahirete inanıyor musun dediğinde inanıyorum demiştim yalnız ben bu tarz şeylere uzağım yani. Gerçekten sinirlenme dokunuyor ve asıl dokunan şey babam yılda bir aylık müslümanlardan ve yani üzerimde sürekli bir baskısını hissediyorum, hani bazı insanlar kendileri kişilikleri yönünden güçlü olamayınca Bunu insanları ezerek kapatmaya çalışırlar ya aynem öyle.
annemse namazını kılar, kişisel gelişim kitapları vs çok kitap okur ve kuranın Türkçe mealini üç dört defa okumuş bir kadın
söylesem anlayış gösterir mi güvenemiyorum
19 yolluk annemin bu konuda ne tepki vereceğini kestiremiyorum
ne önerirsiniz?
Güncellemeler
+1 yıl
Dini düşüncemi değiştirmeye çalışmadan sadece soruna yönelik çözümler söyleyebilir misiniz?
Güncellemeler
+1 yıl
Gece de sahura kaldırmak için babam yanıma geldi,
Kalkmayacağım falan dedim
Sonra mantıklı bir açıklamam var mı diye bağırdı yataktan kalkmayıp cevap vermedim ışığı kapattım
Işığı açıp Neyine güveniyorsun dedi yine ışığı kapattım
Sonra gelip ayaklarımdan çekti uyanmam için bende çekmesin diye sertçe çektim
Yarın oruç tutmayacak mısın dedi
Tekrar tutmayacağım dedim
Yine neyine güveniyorsun dedi ışığı kapattım gitmesini bekledim:(
Müslüman değilim ve bunu aileme nasıl açıklayabilirim?