Verdiğiniz değerin karşılığını göremediğinizde ne yaparsınız?
Verdiğiniz değerin karşılığını göremediğinizde ne yaparsınız?
Beğen
Paylaş
Takip Et
2 kişi beğendi
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Öyle çok değer verdim ki, hep ilgilendim, aradım sordum, her istediğini yerine getirmeye çabaladım. Bir dediğini iki etmedim. İlk başlarda oda ilgiliydi karşılıklıydı. Sonrasında değişmeye başladı. Sıkıldığını bunaldığını yapamadığını söyledi. Sonralarında daha da ağır saygısızca konuşmaya başladı. Haraketler v. s.
Bunları duyarken, her cümlesinde yüreğime bir hançer saplanmış gibiydi. O an dünyalarım yıkıldı. O an herşeyin yalan yapmacık olduğunu anlamak en acısıydı. Senin tertemiz gözü kapalı beslediğin hislerinin paramparça olmasına mı üzülürsün? Hiç değmeyecek birine verdiğin değere mi üzülürsün? Onun için harcadığın zamana mı üzülürsün? İnsan neye üzüleceğini dahi şaşırıp içinden çıkılmaz duygu fırtınasına düşüyor. Çekilen resimler videolar yazışmalara geçmiş anılara baktığında kat ve kat daha yıkılıyor insan. Neden diye sorguluyor... Onca anıya paylaşılmışlıklara bu yaptığın yakıştı mı? Verilen sözler, canımdan çok seviyorum demesinin aslında yalan olduğu beynine çivi gibi saplanıyor.
O yoluna hiç bir şey olmamış gibi sapa sağlam arkasına bakmadan devam edebilirken, sen duvarları yıkılmış bir sevdanın enkazında can çekişerek yaşamaya, nefes almaya çalışacaksın. Her aldığın nefes yüreğine saplanacak. Günler geçerken o aklından hiç çıkmayacak. Geceler olurken sen onu düşünmeden uyuyamayacaksın. Ama o bunu ne bilecek ne de geri dönecek ne de bir daha seni sevecek. Değerin değeri kalmamış bir zamanda yaşıyoruz...
Ya bir akraba bana yazip duruyordu yuzsuzce bende ayip olmasin diye cevap yaziyordum adi uzerinde akraba kan bagi var. Ama bekar sonucta o da bende kendisine ilgim yok. Umutlansin istemiyorum sogukta yapmak olmaz. Acaba diyorum ya bizde baskalarinin gozunde o durumdaysak? Iyisimi degere degerle karsilik ver. Deger gormeden kimseye deger veme. Isinize gucunuze bakin
İnsanın en büyük hatası şudur; kendini olduğundan büyük görmek ya da kendine hak ettiğinden az değer vermek. Ona kendimizden fazla değer verdiğimiz de bir de bakmışız ki bizde kalan değer de ona gitmiş. Artık o kadar değerli olmuş ki gözü bizi bile görmez hale gelmiş. Yani ister inanın ister inanmayın siz siz olun haddinden fazla değer vermeyin. Unutmayın sizden kendinizden daha değerlisi yok.
Bu yazının altına imzamı atarım. Birebir bunu yaşayarak öğrendim. Sevdiğime öyle çok değer verdim ki sanki vazgeçilmez dünyanın en güzeli olduğunu sanıp, dediğin gibi beni beğenmemeye başladı :) Ben hep mütevazi oldum siz olmayın. Mütevazi olmayın ! Olmayanı da var deyin yapıyorum yaparım yaparız deyin. Çok konuşun sürekli sohbet açıp kendini öven taraf siz olun. Deyin ya deyin, atın tutun, sallayın bunlar bu dilden anlıyor. Bu dili konuşunca karşı tarafın bilinç altına kendinizi böyle işletiyorsunuz. O bilinç ile benim sevgilim ne kadar değerli ne kadar bulunmaz biri, yaptıklarına bak ya deyip kendi hayal dünyasında sizi büyütsün dursun. Ta ki balon sönene kadar :) O zaman da siz atı alıp Üsküdar'a geçmiş olursunuz.
@aSociaLMaN sosyal medyadan tanistigim biri bile zamanla paylastigi resimler, mimikleri aurasi degisti :D essege at muhammelesi yaparsan olacagi buydu zaten
Şu an o insan hayatımda yok. Gitti bende vazgeçtim. Değerin karşılığını vermesine gerek yoktu. Ama değersiz oldugumu hissettirmemeliydi. O bana hep öyle hissettirdi. Sevdim kıskandım diye hep kötü davrandı ama şimdi mutluyum.
Basima geldi. Cok sevdigim kadin 3 sene onceki baskasiyla yatti. O kadar deger verdim ki kediler bile sasirir gorse halimi ama iste benim degerim bir igne kadar bile olmadigini farkettim. Beni cope atin gercekten ve halen unutamiyorum onu :/
En İyi Cevaplar