Ebubekir ve ömer'in, Hz.Ali'ye yaptıklarını öğrendiğimden beri Şii oldum.
İslam'ın en güzel kolu bence. Siz ne düşünüyorsunuz ?
İslam'ın en güzel kolu bence. Siz ne düşünüyorsunuz ?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ben şu aralar İslamiyete küsüm ama senin düşüncelerinin eksikliğini görüyorum.
4 halife bildiğin 4 kardeşler. Senin kardeşine yaptığını onlar birbirine yapmıyorlar.
Şiilik ya da aleviliğin çıkma noktası farklı. Alevilik ya da şiilik islamın peygamberi, 4 halifesi ve 4 mezhebinin üstünde kesinlikle karar kıldığı şeylerin aslında İslamiyetin şartı olmadığını söyleyen bir inanış biçimidir. Ha onlar da insan mı insan? Bir hristiyana kardeşim derken onlar canımızdan kanımızdanken onlara niye kardeş demeyelim?
Zaten Şiiler ya da Aleviler müslümanız demezler.
Şu anki olaylar gibi o zamanda da olaylar yaşanmış. Yahudiler müslümanız diye araya karışıp polemik, ikilik yaratmış. Hz. Ali zamanında alevilik yokken öldükten sonra başlamasının nedeni budur. Hz. Ali'nin kendisi bile buna karşıydı.
Tarihte Hz. Ali'yi önce İslamiyetin koruyucusu, sonra peygamber, sonra Allah ilan eden bir yahudi vardı adını unuttum. Ne kadar b.kunu çıkarıp milleti yoldan çıkarabilirim diye uğraşan birisi işte.
Bu nedenle bu konu dine temas ettiği için bişey yapmak istiyorsan birazcık daha okumaya devam et.
Şii'lerin dinlerini düzgün hadislere uygun Kur'ana uygun yaşayanları gibi müslümanlığını yaşayacaksan sorun yok ama başka dine geçmiş gibi şii oldum ben demen yanlış.
Mezhebin bir önemi yoktur. Tek kur'an, tek peygamber vardır. Geçmişte olanları, yazanlarla veya anlatılanlarla yorum yapıp, biz karar veremeyiz. İlla da yol seçeceğim derseniz de, bütün mezheplerden, kökten uca bilgi almanız gerekir. Bunlar da kendi aralarında rütbe rütbe ayrılır. Anlamak için sağlam bir nefis, sağlıklı bir kalp gerekir. En güzeli, imanın beş şartını uygulamaktır.
•namaz kılmak
•oruç tutmak
•zekat vermek
•hacca gitmek
•kelime-i şahadet getirmek.
Yanlız unutmamalıdır ki, kalbi, zikir açık tutar.
İslam'ın Şia koluna mensup olup olmaman senin tercihindir bu kimseyi ilgilendirmez fakat bunun yanında bir yanlış anlamayı da düzeltmem gerekiyor. Diğer 3 büyük halife Peygamberimizin övgüsünü kazanmış, cennetle müjdelenen kimselerdir.
Cevap
8Cevap
Umarim yakinda tamamen akillanirsin ven Dinden tamamen cikarsin.
amaaan mezhep , farkeden ne ki sünnide müslüman şii de müslüman şafi de müslüman en ufak fark göremiyorum aralarında hepside müslüman ne bu ayrı olacam durumu.
safiler sunni zaten
ister şii ister sunii ister caferi ol. ama yeter ki islamdan uzaklaşma dininin gereklilklerini yerine getir de...
aga ben de şamanist oldum yakın zamanda. şiilik sarmazsa beklerim bizim bu tarafa. iyi totemlerimiz var :D
çok yanlış düşünüyorsun. okuduğun veya dinlediğin kaynakları değiştir. sağlam kaynaklara yönel. Allah katında da peygamber katında da hz. Ebubekir ve Ömer hz. Ali den üstündür hatta bu sırayla gelmiştir halifeler.
ben mezhepcılıge karsıyım ne sunnıyım nede sii muslumanım kurana ınanır Allaha ıbadet eder hz muhammetın ızınden gıderım o kadar
mezhep olayına tamamen karşıyım. tek bir ümmet var 10 çeşit müslüman olmaz.
yanlış bir seçim değil..hatta doğru.
biraz sorgulayan biri olsaydın islam ı bırakırdın
Aşama aşama gidecek abisi :)
aynen
niye islamda ne sıkıntı var
Satanizme gel sen.
Ayinlerimiz klimalıdır
Hahahah iyiymiş :D
neden böyle bir karar verdin?
Öyle yaptıklarına nerden eminsin bu kadar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar