Alevilige gecme istegim hic bir sekilde buna ait bir sebebden dolayi degildir.
Sunniyim ama Alevi olmak istiyorum?
Alevilige gecme istegim hic bir sekilde buna ait bir sebebden dolayi degildir.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Aleviler, tarihten günümüze kadar sürekli olarak baskı, katliam, kendi yurdunda sürgün ve asimilasyon cenderesinde oldukları için, bazen en basit sorulara/tanımlamalara bile olması gerektiği gibi cevap veremiyorlar.
Eğer Alevilik inancı özgür olsaydı ve bu inanca mensup olanlar inançlarını tam anlamıyla öğrenip yasayabilseler de, bu gün çelişkili bir çok nokta böyle sürüncemede kalmaz ve berraklaşırdı.
Bu baskı, ötekileştirme, asimilasyonun neticesinde başlıktaki soruya çoğu kez Aleviliğin doğasıyla ters yanıtlar verilebiliniyor.
Aleviliğin bir inanç olduğu gerçeği hiç hesaba katılmadan akla ve mantığa ters olarak “isteyen kimsenin sonradan Alevi olunmayacağı” rahatlıkla söylenebiliniyor.
Alevilik bir inançtır. Tıpkı Sünnilik, Şiilik, Katoliklik, Protestanlık gibi bir inançtır.
Alevilik bir ırk kimliği, bir etnik aidiyet değildir. Dolayısıyla doğuştan gelen bir özellik değildir. İnsanın özgür iradesi ile seçip kabul edebileceği bir inançtır.
Nasıl ki diğer inançlar terk edilip yenileri tercih ediliyor ve ona göre bir yaşam seciliyorsa, aynı durum Alevilik inancı içinde geçerlidir.
“Kimse sonradan Alevi olamaz, Aleviliği benimseyemez, Alevi olmak için illa Alevi bir anne-babadan doğmak gerekir” gibi doğru olmayan, saçma sapan cevaplar/söylemler ne yazık ki azınlıkta olmayan söylemlerdir.
Alevilik mezhebine çok üzgünüm arkadaşım geçemezsin. Alevilik öyle bir mezhep ki geçiş yapılmıyor. Şöyle anlatayım, sunni-şafi olur şafi-hanifi olur hanifi-şi olur ama hiç bir mezhepten Aleviliğe geçemezsin. Şimdi burada Aleviler hakkında bir sürü atıp tutacak insan var biliyorum "Alevilik mezhep değil, Aleviler müslüman değil" Ben Arap Alevisiyim bize Nusayri derler. Bizim arkamızdan atılan iftiraları bir duysan bu nasıl müslümanlık dersin.
biliyorum bulundugum ortamlardada cogu kez sahit oldum bu ön yargilara malesef.
O zaman arkadaşım sen hiç bu işten bahsetme ailene.
alevi oldunmu bilmiyorum ama eleviliğe geçiş olmaz diye bişey yok ara ni cemevini dede ile konuş tanış öğrencisi ol zaten pir e gidip ikrar vericeksin verdiğin sözleri tutacağına pir inanırsa alevi olursun ama şunuda unutmaki alevi olmadanda cemevi ne gidip sohpetlere katılıp daha iyi öğrenirsen senin için daha iyi olur
Yok kardeşim öyle bişey yok. Aleviliğe geçebilirsin kim diyor geçemezsin diye. İkrar verilerek Alevi olunur. Bu konu hakkında Alevi dedesiyle konuşursan daha iyi olur. Her sorularını sor. bütün sorularını sor. ondan sonra geçip geçmek istemediğine karar ver.
Alevilik kelime anlamı itibarıyle Ali taraftarı demek olup doy aranmaz Aleviler Ha. Alinin Halifeliğinin Gadr-i hum da Sevgili Peygamberimiz Muhamed Mustafa (a. s) Ben kimin Mevlasıysam Alide onun Mevlâsıdır' sözüyle imametin yani halifeliğin Ha. Alinin hakkı olduğunu ifade etmiştir bu Hadis sünni kaynaklara göre de sahihtir. Hz. Ali Kuran-ı Kerimde geçtiği gibi rukü halinde zekat verendir.
Aleviler hakkında araştırılmadan konuşulduğu için toplum yanlış bilgilendirilmektedir.
Alevilik kuranı temel alan bir yoldur yani kuran müslümanlığıdır (sünniler arasında da son zamanlarda kuran müslümanlığı akımı taraftar bulmaktadır. Yaşar nuri, mustafa islamoğlu, m. okuyan, hakkı yılmaz, ihsan eliaçık ve)
Alevilikte Kuranı ancak HADİS le anlayabilirsin gibi bir anlayış yoktur.
Cenabı Hakk yüce kitabında kuran için AÇIKTIR ANLAŞILIR, TAMDIR, KENDİNİ AÇIKLAR, DETAYLIDIR diye onlarca ayette buyurmaktadır.
Aleviler namaz kılar mı? Evet Cemde rükû , secde ve kıyam ederek namazlar
Namaz bahsi:Cenabı hakk kuran tam demektedir , detaylıdır demektedir. Kuranı Kerimde abdest , hacc, oruç, miras, boşanma açıklanmıştır namaz konusunda ise UNUTMUŞ OLMAYACAĞINA göre rükû ve secde ile salatı kullarının kurana göre tarif edilen sınırlar içinde kulun yaratıcısıyla içtenlikle salatı ikame etmesi gerekir aksi düşüncede tartışmalı 50 vakitten 5 vakte indirilişi gibi hadislerle Hz. Musayı Allaha akıl verir pozisyona sokmak Allahın ilmini inkar etmek Kuranada muhalefet etmektir. Kütüb-ı sitte gibi kaynaklar Hicretten en az 200 yıl sonra kaleme alınmıştır ve Recm ayetinin eksik olması , Allahın haşa Bacağını açması, peygamberimizle tokalaşması, elini omzuna koyması, ayrıca Hanbeli mezhebi imamı Ahmed ibni hanbelin müsnedinde Ahzab suresinin Bakara suresiyle aynı uzunlukta oluşu!!! gibi islamın ruhuna aykırı ifadeler içeren kaynaklarla MUFASSAL, MUBİN Kuranı açıklamaya çalışmak hatta ayetleri hadisle tashih ettiği gibi hükümsüz bırakmak Kuranı inkar etmektir
Kuranı kerimi okuduğunuzda dinin direğinin İNFAK olduğunu görebilirsiniz. Namaz, oruç , hacc gibi konularda suçlama yoktur. Bu nedenle Hanefi mezhebinin imamı Ebu hanifeye göre namaz , oruç gibi ibadetleri kabul edipte yapmayan Müslümandır. Ancak Kurana göre İnfak etmeyen cehennemliktir. Aleviler namazı Cemlerde toplu halde rükû ve secdesiyle kılar evlerde sabah gün doğarken ve akşam gün batarken Kuranda geçtiği şekilde gündüzün iki ucunda Cenabı hakka salat ve şükür ederler. Ensar ve muhacirun Alevilikte
MÜSAHİPLİK olarak yaşamaktadır
Oruç:Kuranda Bakara 183 Ey iman edenler! Oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi size de farz kılındı. Umulur ki korunursunuz.184 (Size farz kılınan oruç), sayılı günlerdedir. Diye buyrulmaktadır SİZDEN ÖNCEKİLER ibaresiyle önceki toplumlar kastedilmektedir onların Muharrem ayında Peygamberlerin ve ümmetlerinin tuttuğu oruçtur.(yahudiler muharremde oruç tutarlar) SAYILI GÜNLERDEDİR. Kuranı Kerimde ehli kitabın kitaplarındaki hükümleri tasdik etmekte
Zekat : Kuranda İNFAK kavramı geniş yer tutar ihtiyaç fazlasını vermektir. UYDURMA yani BİDAT olan 40 da 1 gibi bir şeyi Hz. Muhammed Mustafa UYGULAMAMIŞTIR.. Hz. Peygamberimiz zamanında Camii ler yoktu Mescid vardı (mescid i nebevi) evinin de bir parçasıydı Müslümanlar kadın erkek ibadetini burada yapardı , küsler barıştırılırdı, infak malları burada dağıtılırdı Hatta düğün bile yapılırdı "Nikâhı ilan edin, onu mescidlerde kıyın ve üzerine def çalın,(Nikâhta) haramla helali ayıran fark def ve sestir."
Hz. Aileden rivayetle "Ben mescidde OYNAYAN Habeşlileri seyrederken Rasulullah (s. a. v.) beni ridasıyla örttüğünü hatırlıyorum. Bu hal, ben seyretmekten usanıncaya kadar devam etti. Benim gibi genç yaşında bir kızın eğlenceye ne kadar düşkün olacağını varın siz takdir edin"
Alevilikte CEM EVLERİnde küsler barıştırılmadan cem başlamaz, erkek ve kadın ayrı saflarda toplanır, Kuran ayetleri Türkçe okunur ve çerağ uyandırılır,2 rekât salat kılınır Semah yapılır kurban kesilir lokma dağıtılır
Cemevlerinde Semah sırasında saz çalındığı için "Cümbüş evi" diyenler Mevlevilerin Sema yaparken ney çalmasına bir şey dememektedir. Gene sünni tarikatlerin camide def çalmasıda Camileri cümbüş evi yapmıyorsa Cemevlerinde saz eşliğinde deyişler okunması orayı cümbüş evi yapmaz
Alevi olunmaz alevi dogulur. Sunniligi sevmiyorum alevilik yakin geliyor diyosun ne acidan. Ehli beyt sevgisi mi var icinde kerbela olayini asura olayini 12 imami bliyor musun. Niye rahat bazi asagiliklarn aleviligi namazssiz orucsuz abdestsiz olarak anlattklari icin mi yakn geldi tembelliginden. Ole bir mezhep yol yok arkadasmmm
@elifsaman yaaabu ne demek hz ali camid öldürüldü bu yüzden gitmiyoruzz peki niye camideydii namaz kılmak kuran okumak için allahın evindeydi siz sünnilere cahil diyosunuz ama bence bu yazdğn cahillik eğer alevilik alinin yolundan gitmekse siz gitmiyosunuz cünkü hz ali camiye giderdi peki ya siz
@meraklıgız1 merhaba bir Alevi olarak size şöyle açıklama yapmaya çalışayım Hz. Ali ve peygamber efendimiz Hz. Muhammed döneminde cami yoktu mescit vardı ve bu mescitler mimari ve işlevsel açıdan camilere değil bugünün Cem evlerine çok benziyordu mescitlerde ibadetin yanında toplantı yapılır, türküler şarkılar çalınır hatta düğün bile yapılırdı Hz. Muhammed bir hadisinde ''Düğünlerinizi mescitlerde yapın, tef çalın şarkı söyleyin'' bile diyor. Biz namaz kılmayız Hz. Ali ve Hz. Muhammed rüku ederlerdi secde ederlerdi onları biz de yapıyoruz Cem evlerimizde kurandan ayetler okuyoruz Kuran-ı ezbere biliyoruz. Ayrıca Hz. Ali camide öldürülmedi Hz. Ali kendisini öldürecek katili ve ne zaman öleceğini biliyordu İbnü Mülcem Bir gün sabah namazından önce Ali'nin geçeceği yola pusuya yattı. Hz. Ali’nin geldiğini görünce İbni Mülcem âniden arkadan üzerine atılarak zehirli kılıcını indirdi. Ali ağır yaralandı o haldeyken bile mescide kendisi yerine gitsin diye vekil tayin etti
aleviliğe sonradan geçilmiyor ama şii olabilirsin. hem şiiliğin kuralları bellidir ve hz. ali sevgisi ön plandadır.
Cevap
22Cevap
İster sünnilik, alevilik-şiilik gibi kelami mezhepler, isterse hanefi, şafii, maliki, hanbeli, caferi, zeydi, vs. gibi fıkhi ameller arasında olsun, kişinin mezhep değiştirirken, tekrar şehadet getirmesine gerek yoktur. Çünkü bunların hepsi müslümandır. Kişi, yalnızca, yeni kelami mezhepteki farklılıkları benimseyip fıkhi mezhebine göre amel eder, o kadar.
Aleviliği şu siteden çalışabilirsiniz:
Ve Aleviliğin fıkhi mezhebi olan Caferiliği de şu siteden:
ve kitaplar için
yayınlarına bakabilirsiniz.
Lütfen, bunları sık kullanılanlarınıza kaydedin ve azar azar ama sürekli olarak takip edin. Selametle.
Soruyu soran Arkadaşım sonradan Alevi olunur. Bir Alevi dedesiyle görüş. Sorularını sor.. Şöyle bakıyorum da yorumlara bilgisi olmayanlar , idrak edemeyenler de yazmış. sonradan Alevi olunur . ikrar verilerek Alevi olunur.. Aleviler müslümandır. Allah a inanıyoruz. Hz. Muhammed i son peygamber olarak kabul ediyoruz. Bu durumda kişi kendini nasıl görüyorda Aleviler müslüman değildir diyebiliyor. Aleviliğin mezhep olmaması gayet normal. Mezhep demek parçalanmak, bölünmek demektir. Zaten 4 mezhepe baktığında aralarındaki farklılık apaçık anlaşılıyor. Hak yolu birdir. birden fazla olamaz. Hak yolu birdir. İkidir denmez. 4 de denilmez.
hz. hüsyin peygamberimizin damadıydı , ve hz. hüseyin camide öldürüldü, ve bazı kesim aleviler camilere düşman kuranı kerime düşman oldular , hz. hüseyin zamanında alevilik yoktu oda sünniydi müslümandı , sen dogru yoldasın sünni olarak , senin maksatın şu bence bir sevgilin var , sevgilinin ailesi sünni birisiyle evlenmesini istemiyor sevgilini sende çare olarak aleviliği geçmek istiyorsun, yarın bu kiişinin ailesi seni kimden istiyecek ailenden sunni bir aileden ama sen alevisin çakma bu iş olmaz yani.
Bilgisizligin cahilligin bu kadarı. Biricik peygamberimizin ufacik ailesini bile bilmiyorsun. Imam huseyin peygamberimizin damadi degil torunudur. Cennette genclern efendisi diye mujdelemistir. Ona zarar veren bana vermistir demistir. Ve bir cahillik daha imam huyin camide öldürümedi. 72 kisiye karsi 70.000 kisilik ordy tarafindan hunharca katledilerek olduruldu. Ölusu gunlerce col ortasinda gunes altında kavruldu. Koomus basi 3 yasindaki kizi rugayyenin önüne koyuldu. Bilmis bilmis yorumlqrinizq cildiriyorum kafayi yicem
kızım araştırda gel hz. fatıma kim le evlendi yalan yanlış kaynakları bakarak daha mezhebin bile yok yalan dolan kaynakları bakarak yok öyleydi yok böyleydi söyleme sen ilk önce mezhebini bulda gel hadiiii
Arkadaşım bakın sen ve senin gibiler gerçeklere yalan katıyor. Aleviler cami düşmanı değildir kuran düşmanı hiç düşman değiliz biz EHLİBEYT sevdalılarıyız Hz. Muhammed ne diyor? Kuran-ı Kerim ve Ehlibeyt size kalan... Şimdi sen çıkıp aleviler cami düşmanıdır diyorsun peki? Kuran-ı Kerim'i okudun mu? Eminim okumadın eğer okusaydın derdin ki arkadaş Kuran-ı Kerimde cami yok? O şan şanlı camiler yok hani şu trilyonlara yapıtırılanlardan. Namaz kuranda değişiyor ama ne olarak sen namazın ne anlama geldiğini biliyor musun? Namaz ALLAHA sığınmak Allaha dua etmektir. Önce oku öğren sonra yorum yap gidip orda burda duyduklarınla gelip burada aleviler kuran bilmem cami düşmanıdır deme. Evet peygamber döneminde cami yoktu mescit vardı mescitlerde belli yerlerdi bazen değişirdi bazende meydanlarda yapılırdı. Kuran-ı Kerimi müslümanlar hak etmiyor gel kuran-ı kerimi uygula bu ülkeye sen o zaman huzuru gör alıp öpüp başına koyuyorsun bir zahmet al aç oku.
Kardeş anlaşılan bilgi sahibi olmadığın sadece şüphe ve zannınla konuştuğun belli. Hz. Ali camide şehit edilmedi. Zaten o dönemde mescit vardı. Hz. Ali camide şehit olsa Alnından yara almazdı. Bir insan namaz kılarken onu kimse alnından vurmak istemez. sırtından vurmaya çalışır. Yani biraz aklınızı işletin. Hz. Ali evinin kapısının önünde 3 kişinin saldırısına uğrayarak alnında yara aldı. İbni mülcemin zehirli kılıcıyla yara aldı. 3 gün sonra şehit olmuştur. Minare muaviye tarafından icat edildi. Mescitlerde muaviyenin emriyle hz. Ali ye küfürler edildi. Zaten böyle bir durumda Alevilerin camiye gitmemesi gayet doğrudur. Eğer gitmiş olsalardı imanından şüphe ederdim.
Öncelikle Selamlar Bu Yazınız Her Ne kadar eskide olsa Şimdi Görmeye nail oldum evvelden kafadaki Bi İtikadı meseleye açıklık gerekmektedir Sünni Kardeşlerimiz Dört Halife Olarak Kabul Ettikleri Beyan Ettikleri, Bizde Hz. Ali ve Onun Soyundan Gelen Oniki İmamlara Tabi Ve Bağlı Olmaktır Hz. Peygamberimiz Muhammedir Şeksiz Şüphesiz Peygamber Bize iki Emanet olarak Kuran ve Ehlibeyti Tanırız Başta Beyin İnancımız bu olmalıdır Alevi Olmak İçin Gerisi Zaten Oniki İmamların Sözlerine Bağlılık İbadet Kapılarını Açacaktır Fıkhı İbadetler Sonra Sözlerine Uydukça gelişir Size Tavsiyem Ehlibeyt Tesvirli Kuran Meali ve Hz. Alinin Nechul Belaga Kitabını Okumanızıdır
Hz. Muhammed (S. a. a) Buyurur
"Ali'yi Ancak Müminler Sever, Münafıklar İse Sevmez"
"Ben İlmin Şehriyim Ali'de O İlmin Şehrinin Kapısıdır"
Ve daha nice sahih doğru hadisler var önce Ehlibeyti Hakki İle Tanımanız Tavsiye Ederim Hayırlı Günler
Öncelikle Alevilik bir mezhep veya fırka değildir. Tarikattır.
Sünni lik mesela bir fırkadır. Ehl-i Sünnet Vel Cemaat'dir.
Hanefi, Şafii gibi şeylerde mezhepdir. Hanefi ve şafii sünni mezhepleri olduğu için dini ona göre yorumlamışlardır.
Bunun dışında diğer fırkalara ait mezheplerde kendi fırkalarına göre yorumlarlar.
Alevilik dediğim gibi bir tarikattır.
Bir kültür, gelenek, topluluk dur Alevilik.
Alevilik müslüman bir tarikattır. Öyle olduğuna göre müslüman ibadetleri yani namaz, oruç gibi şeyler Alevilerde de vardır.
Kuran'da namaz salat kelimesi ile geçebilir ancak
Kıyam, rüku ve secde ile yapılan namaz farzdır. Kuran'da ayetde vardır bu dediğim.
Cem yapmak da bir ibadettir. Ancak ek ibadettir yani farz değildir yapılmadığında günah yoktur. Yapıldığında sevabı vardır.
Kısaca Alevilerede namaz farzdır. Cem bir namaz değildir ancak ibadettir.
Bu yorumu bir Alevi olarak yazıyorum.
Hz Ömer Hz Osman Hz Ebubekir Hz Aişe başta olmak üzere bir çok sahabeye ana avrat sövüp sayacaksan ki bundan başka bişey yazmayacağım olursun tabi neden olmayasın. Lakin son zamanlarda biz mezhep değiliz diniz diyenlerde çıktı onların deyimiyle din değiştirmiş olacaksın hakkında hayırlısı
Alevilik bir mezhep değil ki. Hem nereden vardın bu karara erkek arkadaşın mı etkili oldu? Alevilerin söylediği bir söz var. Alevi olunmaz, alevi doğulur diye artık ne anlama geliyorsa araştır. Ama ondan önce İslamı araştır. Alevilik diye bir mezhep'in olmadığı öğrenirsin belki :)
@elifsaman ama islamında şartları var ne diyor namaz kıl diyor oruç tut diyor kuran ne diyor başını kapat diyor allah ne emrediyor tamam insan olmak lazım ama hep bu dünya değil ahirette sualimiz var arkadaşlar bunu bir düşünün
alevi olman için ben aleviyim demem yeterlidir. Hacı Bektaş Veli'nin bu konuda benim belimden gelen değil bu yolu güden bu yolda giden alevidir diye. alevi olabilmen için bir cem evine gidip dedelerle konuşman ve yolun gereklerini yapman yeterli
Öncelikle can en büyük adımı atmışsın sen zaten şu an bir alevi sayılırsın benim gözüm de ama önce cem evlerinde ki pir dedelerimiz ile görüşmen gerek onların söylediklerini yapman gerek hak yardımcın olsun :)
Alevilik bir mezhep deyildir sözdür Hz Alinin soyundan gelenlere alevi denir. Ben Hz Akinin soyundan deyilim ama Şii mezhebini kabul ettim kendimi yakın görüyorum , Bektaşi olabilirsiniz ,
Alevi misin peki
Bence alevilerin geniş ve rahat olmalarından dolayı bunu düşünüyorsun Allah yardımcın olsun ne diim
@elifsaman Hz. Ali Alevi değildi. Aleviler onu örnek alıyor sadece. Alevilik mezhep değil, tarikattır. Ayrıca sadece 3 değil bir sürü mezhep vardır. İnternette hepsi yazıyor. Son olarak kimse sana birine hakaret etme hakkı tanımadı. Sunniler cani ve bilgisiz değildir. Öyle de olsa sana bunu söyleme hakkını kimse tanımadı tanımaz. Günümüzdeki Alevilerin çoğu Alevi lakabını yeterince iyi taşıyamadığı apaçık. Örnek aldığınız Hacı Bektaşi Veli ve Hz. Ali namazlarını kılar ve oruç tutardı. Siz ise camiye girmek namaz kılmak Aleviler için yasaktır. İlk Aleviler namazlarını kılar oruçlarını tutardı. Önce içinde bulunduğun "tarikatı" adam gibi öğren de gel sonra hakaret et (!)
@nurs541 hz. peygamber döneminde asla Hz. peygamber
beş vakit namaz kılmamıştır şekil olarak da böyle yapmamıştır bu tamamen yorumladığı
ve bugüne kadar getirdiği şeylerdir sabah namazı dört rekattır iki rekat sünnet
ve iki rekat farz peki Allah'ın farzı mı sünneti mi önce gelir tabii ki farzı
Ama yüce allah nasıl önce sünnet sonra farzdiye ayırırbugün sabah öğle ikindi akşam ve yatsı olaraksöylenen ve kılınan rekatların hiçbiri peygamberdöneminde yoktu peki ne deniliyor
peygamberin yaptıkları sünnet biz sünneti kabul ediyoruz ama peygamberimizin böyle bir
sünnet yaptığını bilmiyoruz neden yüce Allah abdestin şeklini belirlerken neden namazın
şeklini belirtmiyor biz kıyamı rükuyu secdeyi kabul ediyoruz. yerine getiriyoruz. alevi
toplumu kuranda böyle bir şekil olmadığı için namaz kılmıyor lütfen Alevilik hakkında hiçbir bilgiye sahip değilken böyle yorumlar yapmayın
alevilik ve sunnilik hakkinda bilgin var mı acaba cok merak ediyorum : )))
Alevi olamazsın ama bektaşi olabilirsin Arkadaşım o senin tercihin ailen ne diyecek ki
Sen müslüman olmaktan sıkılmışsın anlaşılan. Mezhep değiştirmek hikaye. Mezhep değiştirince hem hayatında ne değişecek. Din hakkında zerre bilgin yok.
ben alevi kizim anneden babadan kendim bir alevi asigiyim şu an baska mezhepten olsam yine ararstirir yine alevi olurum aklim var arasirp ne oldugumu soyliycek yastayim ama senn 21 yasindasim 1 kere kuran acmammisn 86 ayeti oku naz suresini oku gel deki alevilik mezheb degildir aziz Allahın yokunda peygamber imizin damadinin izindeyiz Yarrabi bin sukur Muslumaniz
@elifsaman evet günde 3 vakit namaz kılınmasını doğru kabul eden, Ramazan'da orucu on gün tutan kişilerin mezhebi doğru. Bilgin olmadığı konularda fikrinde olmasın aklı kıt arkadaş. Daha Türkçe konuşmayı bilmiyorsun ama beni cahillikle suçluyorsun. Komik.
Bunu buraya der bir Dedeye sor
Mezhebini oyle degistiremezsin din degil bu sadece mezhep
bence müslüman ol daha iyi sunniliktende aleviliktende iyidir emin ol
Sen zaten alevi olmuşsun
anladim
Yani ilginç açıkçası yani alevi olunca ne olacak ki bunun yerine hepsini boşver gitsin
Neden kendne yakın hssetmedin
o kadar çok ugraşma zor bir geçiç deyilki ikiside yakın zaten istedigini yap..
Alevilik mezheb değilki
Deizm e bir bak.
Alevi olamazsın alevilik doğuştan gelir
Alevş olunmaz yaşanılır ;)
Suna nefsime agir geliyor desene.
s. g bir ya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar