Her şeyden önce ''güçlü kadın'', güçlü olduğunu dile getirmeyen ve saklayan kadına denir. Peki güçlü bir kadının özellikleri nelerdir?
Tabii burada pazuları 45 cm olan kadınlardan bahsetmiyoruz. Kadınlar duygusal anlamda erkeklere oranla daha zayıf olurlar.
Her türlü olumsuzluğa karşı yılmayıp direnen, sabreden kadınlar güçlüdür. Kocası olmadan çocuklarına hem analık hem de babalık yapan ve onları dört dörtlük bir biçimde yetiştiren bir kadın güçlüdür.
Kardeşlerine hem ablalık hem de analık yapan; sevgi ve saygı gösteren, becerikli bir kadın güçlüdür.
Zeki, başarılı, kendine sonuna kadar güvenen; hayatın peşinden değil, hayatı kendine sürükleyen kadına güçlü kadın denir.
Gitmesi gerektiğini anladığında, söyleyecek çok sözü, soracak bir hesabı, akıtacak göz yaşı varken; konuşmadan, ağlamadan, sessizce, bir daha dönmemek üzere gidebilen kadındır. Hayat ondan çok sevdiği bir şeyi aldığında en fazla ''Üstü kalsın !'' der.
Gözyaşlarını içine akıtan kadındır. Zaaflarını ve zayıflıklarını bilen ve zamanla da kontrol etmesini öğrenmiş kadındır. Tabanları şişse de susuzluktan ölse de yıkılsa da hep ayağa kalkan ve kalkmasını bilen kadınlardır.
"Güçlü kadın" kimdir?
Güçlü kadın, kendini bilen kadındır. Hatta kendini çözmeye çalışırken en çözülmezin sınırlarını görme imkanı bulmuştur. Yerini, kim olduğunu, ne söylediğini bilen kadındır.
Güçlü bir kadının değerleri de bu düşüncenin paralelinde gelişir. Basitliğe tahammülsüzlüğünün kaynağı da bu ortaya her şeyini koyabileceği değerlerinin büyüklüğünden öte gelir. Güçlü kadının; dostluğu, arkadaşlığı, düşmanlığı, nefreti, sevgisi, aşkı da o sıfata yakışır şekilde güçlüdür. Bunların hangisiyse ondan gelen kayıp eksiltmez mi ya? Güçlü kadın, kendisinden parçalarken diğerleri, canı yana yana "verme"yi öğrenir kayıplarına gözünü dikip hayıflanmaktan ziyade. Çünkü o, annedir.
Her düşüşünde daha cesur daha sağlam ayağa kalkan. Gözyaşlarını gecenin karanlığına saklayan.. En büyük acılarında bile sevdikleri için tebessüm etmeyi bırakmayan.. Kırılan ama kırmayan.. Yaralarını saracak kişi olmayan.. Allah var keder yok diyen... Sırdaşı Allah olan..
kan kusup kızılcık şerbeti içiyorum diyebilen, Hayvan bir erkeğin karşısında korkmadan direnen, erkeğinin arkasında durup onu başırıyataşıyan ve her türlü zorluğa rağmen evladına sahip çıkabilen kadın güçlü kadındır.
kimdir bilir misin güçlü kadın, bana kendimi daha güçlü daha iyi ve huzurlu hissettiren kadın güçlü kadındır başımın üstünde de kalbimin içindede her daim yeri vardır.
cani yandigi kadar olgunlasan, uzuntusunu belli etmek yerine kendi icinde halleden, gece aglayarak uyusa bile sabah gulerek uyanan, sevdigi adami sahiplenmeyi bilen, yerini, durusunu bilen, boyun egmeyen, kendini ezdirmeyen bir kadin guclu kisilige sahiptir.. ve bir kadin sadece sevdiklerinden ve umutlarindan guc alir.
Güçlü kadın ile kötü kadın arasında çok çok ince bir çizgi vardır. Güçlü kadın, kendini ezdirmeyen, hakkını arayabilen, geri durmayan, ayakları üzerinde durabilen kadındır. Ancak korkusuz kadın güçlü de olabilir, kötü de. Bir kadının, rahatsız olup ancak kendisine herhangi bir zarar vermeyen insanlara nasıl davrandığına bakın. Bu ince çizgiyi ancak bu şekilde ayırt edebilirsiniz. Ayrıca ülkemizdeki güçlü kadınların %99'u güçlerini kötüye kullanır. Bu da yadsınamaz bir gerçektir.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Tecavuze uğradım, hayattan vazgeçmedim. Birini ölürcesine sevdim terketti, hayattan vazgeçmedim. Tuttuğumu kopardım koparamadigma zarar verdim eskittim. İkili ilişkiler dışında pes ettiğim hiçbir şey olmadı. Ama çok kolay ağlarım. Herşeye her an. Herkes güçlü olduğumu söyler. Ama ben... emin değilim
hayatin zorluklariyla bas etmesini bilen yilmayan yikilmayan yeri geldiginde aglayan yeri geldi mi gulen tutunacak dalim kalmadi demeyip kendne yeni mesgaleler bulan kadindir 😉
Ekonomik ve sosyal açıdan kimseye bağımlı olmayan, kendi kararlarını verebilen ve (burası önemli) bu kararlar doğru olan, zeki kadınlardır bence güçlü kadınlar.
En İyi Cevaplar