Güç senin için ne ifade ediyor? Güce sahip misin? Sahipsen nasıl sahip oldun?

Güç, kişiye başkasının empoze ettiği istekleri değil, kendine gerçekten gerekli olanları görebilip, sonrasında da kişinin bu gereklilikleri yerine getirebilmesidir. Genellikle ikinci kısma odaklanılır, bu yüzden kitlelerin sömürüldüğünü görürüz. Sahte amaçlar için ihtiyaçları olmayan güçleri elde etmeye çalışır insanlar fakat burada asıl güçlü olanlar, onlara bu amaçları verenlerdir. Herkes gibi biraz güce sahibim, düşünerek edindim demek en özet cevap olur.
Tekrar düşünerek kaybedebilir misin
Tabii ki. Hayat anlayışıyla ilgili bir şey bu, perspektifler değişebilir.
Doğrular değişebilir mi ki
Doğru dediğimiz şey gerçekliğin ifadesidir, yani bireyin gerçeklik algısından doğar. Algı da insanın hayatı boyunca değişebilir. Ayrıca "hak etmek" kavramı değişkendir, mesela ben her insanın her yetkiyi hak ettiği fikrini savunmam fakat bunu böyle kılan nedir? Neden bir işi anlayanına veririz de anlamayana yaptırmayız? Böylesi daha mantıklı evet, fakat aksi gerçekleşmiyor mu? İnsan için doğru olan, hayatına yön veren dürtülerin duygulara dönüşümü ve bu duyguların olanaklarıyla etkileşiminden belli olur. Kişi asıl isteklerini, duygularını anlamazsa, mantığı da çarpık çalışacaktır. Ayrıca bu duygular da her zaman kontrol edilemeyebilir.
Duygulari kontrol etmek mümkün olabilir mi herzaman ama
Edilemiyor işte ben de onu diyorum. Yine de ben sevdiğim birinin yaptığı büyük bir yanlışta "kolumu keserim kasaba minnet etmem" demeye gayret gösteriyorum en basitinden. Sonuçta o sırada gurursuzluk yapsam iyice paspas olma ihtimalim var, uzun süreçte olacakları da hesaba katmaya çalışmak gerek.
Mantıkla kontrol edilebilmesi mümkün kılınabilir ama o zaman duygularda kaybedilebilir duyguları kaybetmeden kontrol edebilmeyi öğrenmek gerek..
Bazen mantık konuşur ama insanlar ona gurur der gururla mantık farkınida yapabilmek gerek
Gurursuzluk tanımı karşı taraf için, çünkü beni gurursuz görmek beni kullanmasına yol açar. Bana göre mantık, özsaygı gibi şeyler önemli. Yani karşımdakine duyduğum saygı kendime duyduğumu geçerse orada ben sömürülen konumuna düşme riski taşırım ondan sonra. Ayrıca mantık bana duygularımı kaybettirmedi, onları anlamamı sağladı aksine. Kendime daha dürüstüm.
Insan kendine tamamiyle dürüst olabilir mi
Bu senin kendini ne kadar tanıdığına, yaptıkların üstüne ne kadar düşündüğüne, ne kadar gözlemci/analist bir yapın olduğuna ve hatta çevrenin seni ne kadar tanıyıp sana ne kadar etkili tavsiyeler yaparak yardımcı olduklarına bağlı bir şey.
Bir de ben ufak tefek olaylardaki tepkilerimi bile sorgularım yani çok kurcalıyorum. Tabii ki ara sıra kendi kuyruğunu yiyen yılana dönüyorum, o zamanlarda da çevrenin yardımı oluyor.
Neden kuyruğunu yemeyi bırakmak yerine yardım alıyorsun ki
Kuyruğumu yemeyi bırakmak için? :D Yani çevrenin yardımı oluyor dediğim bırakmam amacıyla oluyor.
Insanlar senin için ne ifade ediyor
Biraz daha spesifik olmanı rica etsem?
Iyi insanlar senin için ne ifade ediyor
Hayata ve haklara saygısı olan insanları.
Sende ki iyi insan tanımı ne
İyilik kişiden kişiye değişir, önce onu tanımlayayım. Bireyin yaşamaya daha istekli olmasını sağlayan şeyleri iyilik olarak adlandırıyorum ve pes etme-ölüm yönelimini/olasılığını arttıranları da kötülük olarak. Bu durumda iyi insanlar da, başkalarının ölüm yönelimini arttırmak yerine onları hayata bağlayan kişiler olacaktır. Fakat buradaki "hayat" kuru kuruya bir hayatta kalma anlamı taşımıyor, çünkü bir köleyi intihardan alıkoymak yetmez, onun içindeki özgürlük çabasını da körükleyebilmek gerekir. Yaşamak denilen şey nefes almak, gıda, barınma, güvenlik gibi zorunluluklarla başladığı gibi, sosyalleşme, saygınlık, entelektüel çaba gibi şeylerle tamamlanabilir ancak. (Maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisi) Bu yüzden yaşama eylemini destekleyip bireylere yardımcı olanlar ve başkalarının ayağına çelme takmayanlar iyi insanlardır diyebilirim. Ortalama bir insanın iyi hissetmesini de bu sağlamaya yeterli zaten.
Iyi insanlar mi daha cesur kötü insanlar mı
Öncelikle, cesaret anlayışına bağlı bu da. Örneğin kötüler daha cür'etkârdır, sebebi diğerlerinin duygularıyla empati kurmamaları veya iflah olmazlık düzeyinde kırık bir psikolojiye girmişlikleridir. Bu nedenle başkalarını manipüle etmekten çekinmezler. Fakat iyiler, karşılarındakinin canını sıkıp onu kısıtlamış olmamak adına ellerinden geldiğince sert müdahaleler yapmaktan geri dururlar. Zaten kötüyü iyiden ayıran eylemlerde bu zarar anlayışı bulunur. Bu bağlamda, kötüler daha cesur gözükeceklerdir. Fakat gerçekte asıl kötülüğü yapabilmek kat'i bir sinsilik ister, bu da onların zaten genelde gizli hareket etmelerine yol açar. Sonuç olarak hangisinin daha cesur olduğu, ikisinin de amaçları doğrudan tehlikeye girdiğinde açığa çıkar. Kötünün maskesi düşüp, kaybedebilecekleri açığa çıktığındadır cesaret testi, iyinin sınırlarınıysa vazgeçemeyeceği iki şey arasında seçim yapması gerektiğinde görürsün. (Yorum limiti olduğundan yazamadım, gerçi soruya davet edip anlatmıştım mevzuyu da)
İnsanlara güvenir misin
İnsanlara güvenmektense hangi durumda ne tepki vereceklerini hesaplamaya çalışırım. Çünkü güven gerektiren konular aslında karşımızdaki kişinin tolere edebileceği şeylere ve öncelik anlayışlarına bağlıdır. Mesela öyle bir olay olur ki, normalde beni kurtarmak için kendini tehlikeye atacak birisi bana kendisi de saldırabilir. Bu nedenle insanlara taşıyamayacakları veya başkasına taşıtmaktan çekineceğim şeyleri sunmamaya gayret ederim. Bunu da deneyimle anlayabiliriz olsa olsa. Fakat bazı temel değerlere güvenirim, evet. Mesela güvenilmezliği yüzünden 100 lira borç vermeye çekineceğin birisi, hayatın tehlikeye girse daha fazlasını gözden çıkarabilir. Bu bir öncelikler çatışmasıdır. Güvende de kişinin seni hangi öncelik mesafesinde tuttuğu önemlidir.
Kendine ne kadar güvenirsin
Yapabileceğimden emin olmadığım ciddi bir iş için ortaya atılmakta zorlanırım.
Risk almayi sevmiyorsun o zaman
Benim için risk olan şeylerden hoşlanmam evet. Fakat risk alınmasının zorunlu olduğunu biliyorum. Sanırım hafif anksiyetik bir yapım var, özgüven eksikliğinden ziyade işi yaparken yaşayacağım ruh halinden çekiniyorum.
Sende yapacak değişiklikleri hesaplayarak hareket etmen güzel
Hareket ettiğim sürece 😊
Kesinlikle😊
Şimdi burada karakter, arkadaş çevresi, statü vs. gibi bir çok şey söyleyen olacaktır ama şu ana kadar gördüğüm bir şey varsa Türkiye'de Güç demek PARA demektir.. Para olunca başarılı, sevilen birisi olursun.. para yoksa, arkadaş yoktur (varsa da senin gibi fakirdirler ve paralı arkadaş bulamamışlardır), başarı yoktur.. vs. vs. realist olmak lazım.. gerçek budur.. denedim, gördüm biliyorum..
İnsanların ne olursa olsun hayata karşı verdiği mücadeledir. Güç demek şiddet göstermek değildir maddi manevi kendi ayaklarının üzerinde durabilmektir.
Cevap
36Cevap
Ben gücün en temel yapı taşını zeka ve onu besleyen bilgi olarak görüyorum...
Güce sahip misin peki
Peki şimdilik sana yetecek seni güçlü kılacak kadarina sahip misin
Güzel..
Güç gelecektir bana göre. Geleceğe sahipsen güçlüsündür.
İnsanın zorluklara karşı durabilme kapasitesidir. Kas gücü var, kalp gücü var. Kalp, kası döver 🙂
güç diye bisey yok allahın sana bahsetmıs oldugu ve kullanmana ızın verdıgı bır durum bu
Erkek için para demek güç demek ve kadınlar da güce tapıyor
Parası olmayana para olana maneviyat ne istedigini bilme
güç demek evde 10 dan fazla kedi bakabilmektir :ASd
Tabiki para. Çünkü o en güçsüz insanı bile güçlü yapar.
Güç bilgidir Değilim ben aptalım
Bana ispatlayabilir misin
Evet
Bunlar seni neden aptal yapsın ki?
Yeni ve değişik duygular iyidir😂
Merhaba kusura bakma biraz geç yazmış Gibi oldum hani bana aptal olduğunu ispatla demiştin ya bugünü anlatayım sana dün kızın biri mesaj attı ingilizce kitabını getirirmisin bende tamam dedim yarın oldu kitabı çantama koydum kızı düşünerek üniversiteye gidiyorum saat 9 da ikimizinde dersi başlıyor yolda trafik oldu saat 9 a 5 dakika var eğer otobüsle devam etsem geç kalıcam şoföre dedim ki abi benim sınavım var beni yolun ortasında indir neyse indim ama nasıl koşuyorum sırf bir kıza ingilizce kitabı vermek için 9 a 10 geçe okula vardım kız ortalarda Yok sonra mesaj attım nerdesin falan ders çıkışında alırım dedi sırf gelicek diye her 5 dakikada bir kapıya bakıyordum sonra ders bitti kız gelmedi sonra mesaj attım unuttum kütüphaneye gelebilirmisin dedi benimde dersim vardı okul çıkışına anlaştık saat 3 buçukta dersim bitiyordu ders bitti 3 buçukta kütüphaneye gittim kız gine yoktu 1 saat boyunca onu bekledim sonra geldi kitabı bıraktım 5 dakika sonra ayrılıp evime gittim
Kızın yerinde bir erkek olsaydi veya onun yerinde başka bir kız olsaydı yine aynı şeyi yapar miydin
Hayatinda ki veya sendeki yeridir belki sana yaptiran
zorluklara karşı direnebilmek :) güç içimizde :D
schindler'in listesini izledin mi?
Hayır neden
Filmi tavsiye eder misin izlenmeye değer mi
Fırsat bulunca izliycem
Güç eksik gördüğün şeydir
Hayatta en büyük güc mutlu olabilmektir..
Güç pes etmemektir. Güç kararlılıktır. Azimdir
Çok fazla mutlu olmak :D
Güç diye birşey yoktur.
zeka
Sen sahip misin
İstediğini yapmak yaptırmaktan başka birşey değil
sözünü dinlettirebilmek demek
Zeka
Sahip misin peki
İdda edecek kadar değil
Yetecek kadar var mi
Amacın ne?
Zeki insanlarin sayısını merak ediyorum
Bunu merak etsen yetecek kadar var mi sorusunu sormazdin
Amacimi öğrenince eline ne geçecek
Sana yeşil yandı devam et
Zeki olamayacak kadar siradansin bazen yeşili beklemeden de gidilir
İdda etmedigimi söylemiştim
Iddia ettiğini söylemedim
Anlamam için soylemen gerekmez
Kendin uygulayamadığın şeyi başkasına öğretemezsin
Öğretme gibi bir derdim yok. Olsa da anlayamayacagini görüyorum zaten
Haklisin zaten bildiğim ve Anladığım şeyi ikinci kez anlayamam ve sende bilmediğin şeyi öğretemezsin
Evet öğretemem. Bilmediğin şey öğrenilir öğretilmez
Evet kesinlikle..
Güç kendini yokedilmektirn
Güç yurek ister her insan taşıyamaz
Güç demek. para demektir her yerde
Allahım aklimdakini biliyorsun
Karakter kişilik ve azim
midikloryan güç işte budur
Yılmamak
para demek itibar demek
para
Para