Sizce mutluluğun sırrı nedir? Hayattan nasıl daha çok haz alabilirim?
1- cahil ol mutlu ol (kesin çözüm)
2-bilgili ol ve mutluluğun seninle aynı boyda olduğunu bil. Farkındalığını artır, beklentilerini düşür mutlu ol. Mutlu olmak başarıyı getirir, başarı daha da mutlu eder. Mutlu insanlar zengin olur ama bu zenginliğin onlar için fazla önemi yoktur. Eğer varsa o para gidiyor zaten
3- eğer hiçbirşey yokken şükredip mutlu olamıyorsan mutlu olmanın senin için tek bir yolu var: aşk ve para! Alışveriş yap özgürce yemek ye bol bol gez, sürekli gül, sonra aşk yaşa. 3. maddeyi yapıyorsan dikkatli ol: dünün harikaları bugünün sıradanlarıdır
Yani hakiki mutluluğu bulan kaybetmez. Parayla mutlu olan kısa da olsa mutlu olur sonra geçer, aşk biter, herşeyin sonu var ve ölüm var. Gerçek aşk sürekli yol aldığın ve hiç ulaşması uzun süren aşktır. O da Allah aşkıdır. Seytan hoş gösterir, mutluluk aldatıcıdır
Mutluluğu canlı bir varlık olarak düşün ve egoist biri olarak.
Sen mutlu olunca çekip gider varlığını hissettirmeyi sever hissetirir ve gider sonra da aratır kendini.
Hayatta ara ara yapar bunu mutluluk.
Ben mesela mutlu oldum mu belli bile etmem gerçekten farkettim o zaman mutluluğun süresi çok daha uzuyor sanki o egoist insan senin onu takmadığını düşünüp daha da çok burnunun dibine giriyor gibi :) Böyle işte. Ben de böyle mutlu oluyorum çaktırmadan :) Hayat bana çaktırmadan mutlu olmayı öğretti.
Belki de benim dediğim bakış açısını hayata farkeden ilk kişi Ed Murphy dir. Adamın bu konu üzerine kanunları bile var Murphy kanunları :) Bir şeyi istediğini ne kadar çok belli edersen o iş olmuyor resmen hayatımızı sanki bunun üzerine kurmuşuz
Murphy kanunları. Çok karamsar ve gerçek değil. Bunları yazarken mutlu bile değildi
İnsanların ne düşeneceğini onun bunun ne diyeceğini değil de kendi isteklerini ön planda tutmak ve zamanın geri gelmeyeceğini bilerek her anın mümkün olduğunca tadını çıkarmak 😊 İlla ki daha fazlası vardır ama bunlar ilk sırada gelenlerden bence 😊
Gűlmek ama oyle basitce degil kahkahalarla cunku gulmek dogal bir agri kesici ve mutlulugun ilk adimidir 😊
Cevap
96Cevap
mutluluk diye bişeymi varmış.. hadi amaaa tarih mutluları yazmaz ki mutlu insanların hkayesi bitmeye mecburdur. 50 ına gelmişsin emeklsn çoluk çocuk var maaşında yatıyo ecin var paran var... eee sora? e öl artık dimi :D bir öl yani... napıcan mutlu olup boş ver oda bir an a ait nede olsa :)
Gerçekten biraz aştığında farkina variyorsun ki bu hayatta hayvanlardan hic bir farkimiz yok sadece biraz daha zekiyiz.. o yuzden hic bir seye cok fazla anlam yuklemeden deyim yerindeyse hayvan gibi yasayarak mutlu olunabilir.. yeme icme, sorumluluklarini yerine getirme gibi yasamsal temel faaliyetleri kafaya hic bir seyi takmadan yasadigin andan zevk alip ilerisini gerisini cok dusunmeden yasarsan mutlu olabilirsin
içindeki çocuğu keşfederek başlayabilirsin, sonra göreceksin zaten ufacık şeylerin bile seni nasıl mutlu ettiğini
MUtluluğun sırrı herkeze göre değişir Kimine göre müzik kimine göre arkadaşlarla gezmek eğlenmek. Bana göre mutluluğun sırrı yanında mutlu oldgn insanlarla beni en kötü günümde bile güldürüp eğlendiren, cebimde 5 kuruş olmasa bile la boşver bende var diyip dısarı çagıran arkadaşlarla olmak benim mutluluk sırrım bu
Gerçek mutluluk içten gelir. İnsan mutluluğu kendi yaratır. Cahillik mutlu gibi görünmekten başka bir şey değil bence. Fkat gerçek mutluluksa içten, kalpten geldiği için, önem ve değer verdiğin en ufak şey bile senin mutlu olmanı sağlayabiliyor.
Sevgili adaylarından uzak dur , yediğine içtiğine dikkat etme , dertlerini boşver başkaları umursasın , zevkine göre sadece eğlenip gülebileceğin , ciddiyetini de gerekli seviyede tutabilecek şeylerle ilgilen. Rahatlamak için ağlama , bol bol gül.
Sana göre iyi olan şeyleri yapıp bunu kendine saklamak 😕
Hayatı zevk alarak yaşa aceleci olma sabırlı ol herşeyi kafaya takma.
1- Kimseye aşık olma
2- kimseyi kaale alma ve güvenme
3-hayat doğal akışında ve sen onun bir parçası olduguna kendini inandır.
4- cahillerden uzak dur
Cahillik... Gülmeyin valla bak.. Böyle saf salak dolaştığım yaşlarımı hatırlıyorum 18-19 vs eeh hiç bir şey umurumda değil.. Ne mutluymuşum o zamanalr... :)
Bu sorunun cevabini sadece siz kendinize verebilirsiniz. Herkesin mutluluğa olan bakis açisi farklidir. Ama size önerim, beklentilerinizi ne kadar azaltirsaniz o kadar iyi hissedersiniz. :)
mutlu olan herkes huzuru bulur... bunun için dürüst ve çalışkan olmak yeterli mutluluk ise huzurda ve dürüstlükte saklıdır.
iyi uyustugun bir partnerle düzenli seks hayatidir. aaaa diyenler çıkın sokaklara cinsel hayatı çökmüş bir sürü türk alev gibi her an parlamaya ve kavgaya hazır, huzursuz, mutsuz
Başarının hayatımıza getirdiği en olumlu duygu, mutluluktur. Yalnız unutmayın ki başarılı insanlar çok zeki olduklarından başarılı olmamışlardır. Onlar sadece çok çalıştıkları için başarılıdırlar.
Mutluluğun sirri hayattaki hic birseyi umursamayabilmektir. Bunu yapmakda cok zordur cesitli ilaclarla boyle olmak numkundur
Her olayı ya da herkesi belli bir kalıba sokmaya çalışmamak, çok fazla beklenti içerisine girmemek diye dusunuyorum
sevgi ve saygı diyenlere katılıyorum. bir de elinde var olanlara şükretmek, sahip olmadıklarına kilitlenip kalmamak.
Hayatımızı başkalarına ne kadar az endekslersek o kadar çok mutlu oluruz
Hayatında başarılı olman, mutlu olman için yeterlidir.
mutlu olmak icin illa sevgiliye veya sexe gerek yok bazen kücük bir hediye ile mutlu olabiliyor insan
Paranın kölesi olmak zoruna gitmeyecek se eğer. PARA PARA PARA
İsteklerin ve sahip oldukların kadar mutlu olabilirsin.
bu dunyada mutlu olamayız cunku ımtıhan ıcın bu dunyada mısafırız sabretmek gerek
Sahip olduklarının kıymetini bilip mutlu olmak , sahip olamadıkların için üzülmemek
Elinde olanı ile yetinmek ve daha fazlasını aramamak bence
Kimsenin ne dediğini umursamamak (negatif düşüncelerini :)
bu yeryüzünde ölüm diye bir gerçek var ve yeryüzündeki tek gerçek bunu düşünerek hayatını idame ettiği zaman mutlu olmamak için sebep yok ama bahane çok
mutluluk=[sabır+şükür+inanç+umut]
Bulmuşlardı onnu birsen bir ben birde bebek diodu hatunun biri 😊
Ufak bir şeylerde bile mutluluğu bulabilmek, pozitif olmaktır.
Kanaatkar olmak
Elinde olmayana üzülmektense
Elindekileri görüp kıymetini bilmek şükretmek
Vallah çikolatadan geçiyor 🍫🙈😋❤
bayilirimm😍😍
bende çok seviyorum az önce kakao içtim ❤
4+13y-9x+-01x1y-9x+-0,2x-(-1x) x-4+5y=mutluluğun sırrıdır :D
sagol cok yardimci oldun😀
mutlu olmayı bilmek
pbs.twimg.com/media/Cc9JuFnXEAASaXq.jpg:large
Hayat kimseye üzülmeyçek kadar kısa yetmezmi. ? Ve ölüm var neyin davasını yapıyoruz. ?
sevdiğiniz insanların yanınızda olması asıl mutluluk budur
mutluluğun sırrı umursamamak hayatı dalgaya almak 😃😃
Kısıtlanmayan, özgür iradesini kullanabilen herkes mutluluğun sırrını bulur.
mutlu olunca ne olucak ki fazla mutlu olup depreyona gireceğiz ve tekrar mutsuz olacağız :)
Çok akıllıysan ve çok şeyi kafana takıyorsan asla mutlu olamazsın. Unutma salak'lar hep mutlu olurlar
başkalarını mutlu ederek. sevgi de aynı şekilde
kesinlikle katiliyorumm
hiçbirşeyi umursama, ve canın ne istiyorsa onu yap benim gibi
sonu olmuyan karanlık yol umudunu kaybetmeden gıdebılmekdır mutluluk
Insanlardan fayda yok bir hayvanın olucak onunla geçirdiğin her saniye mutluluktur..
Bir çin atasözünün son maddesi der kiii:
Ömür boyu mutluluk için işinizi sevin
Seninle mutlu olmasini bilen birini bul hayat cok zevkli zaten <3 @izmirkızı_35
Yoo ben şekle mutlu degilim
Senl€*
Ahhahaha biliyorum mutlu olmadigini jdjsns
Hahah😀nasil bozdum😂mutluyum be deli iki varsin😀😘
@izmirkızı_35 biliyorum bitabem jdjsns
Sagol sende iyiki varsin ♥
acı bence nedenini merak ediyorsan yazarım ya da çok saçma diyenlerdensen boş ver gitisn:D
Sevdiğin insanlarla birlikte olduğun sürece hep mutlusundur
herşeye rağmen kafaya takmamaya çalışmak seni hayata bağlayan şey için mücadele etmek kiii ben öyle yapıyorum
Mutluluğun sırrı sendedir bence hayattan haz almak istiyorsan kendine nasıl sorusunu sor neden hoşlanırsın mesela gibi
Merhametli ol anlayışlı ol sana senin iyiliğine zarar verecek insanları hayatından çıkar hacııı
Bulamadım. Bulan varsa söylesin. şu sıralar buna ihtiyacım var.
S ile başlayan herşey :D
spor
saygı
sevgi
sevişmek
ve daha birçok şey :D
Takmamak 😊sen kendini biliyorsan gerisi önemli değil 😊
Mutlulugun sirri kendini tanimak ve ne istedigini bilmek
hayatında olan güzel şeyleri görmek
yok demeyin çünkü arayan bulur 😉
Hayallerini gerçekleştirebileceğin kadar para ve seni herşeye rağmen gerçekten seven insanlar
Az beklenti=çok mutluluk
sevgili bul seni anca bu açar
valla o da başka bir dert ya
Severek ve sevilerek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar