Tutmadığınız sözlerin vicdanen rahatsızlığını hissediyor musunuz🤔?

Oldukça fazla vicdan yaparım. Çünkü bazı basit sözlerin ardına insanlar büyük anlamlar ya da beklentiler koyabiliyor... Ve bizlerin kolayca sözümüzden caymamız o insanda büyük hayal kırıklığına da sebep oluyor... Empati yapmak çok önemli...
Tüm bunlara sebep söz verirken bence çok dikkatli olmak gerekiyor, ne karşı tarafı ne de kendini kandırmamalı insan...
'' Umma ki küsmeyesin... ''
Şener şen gibi adamyımdır, hatta idolümdür diyebilirim. Söz veririm ama tutabilirimde tutmayabilirim de. Vicdan yapmaya hiç gerek yok bence. Gayet rahatyımdır o yönden. Sözler her zaman verilir. Biri gelir biri gider. Amaca giden her yol mubahtır benim için.
Genelde tutabileceğim sözler verdiğim için sıkıntı olmuyor. Sende dene derim tutabileceğin sözler ver.
Tutamıyacağım sözler vermiyorum.
Asla söz vermem tamam derim ve yaparim da söz verdigimde olmezsem yerine getiririm 😃
👏👏
Cevap
98Cevap
Çok samimi bir şekilde söylüyorum, evet :) Tutamayacağım sözü vermeyi bırak, gerçekten yapabileceğim ve yapmak istediğim bir şey olduğunda bile bir aksilik olmazsa diye konuya başlarım. Sonradan mahcup olmak istemem hiç kimseye. Tabi aynı şeyi insan karşısındakilerden de bekliyor ama boşa beklemiş oluyoruz.
Asla boş konuşmam, toplum içinde de sessiz durururum çünkü yerine göre konuşmayı severim asla yapamayacağım birşeyin sözünü vermem kimseyi ümitlendirmem , yapabileceğim herşeyin sözünüde yerine getirir muhakkak yaparım , verdiğim sözü yerine getirememek beni psikolojik olarak sıkar mahçup hissettirir
burda herkes sözünün eri maşallah ta dışarıdaki hayatta bize söz veripte tutmayan adiler kim ya?
😂😂👏👏👏Bende bunu merak ediyorum ciddenn
ben dobra bir insanım söz vermeyi sevmem verirsemde tutmam
şu yüzden söz vermem anında aklıma düşeni yaparım beni durdurucak kimse olamaz sözü tutmuyo olmam da şu yüzden söz verirsem o an bir işim çıkar tutamam o an müsaitsem hemen planımı yapar kafama koyduğumu yaparım
şu yüzden söz vermem anında aklıma düşeni yaparım beni durdurucak kimse olamaz sözü tutmuyo olmam da şu yüzden söz verirsem o an bir işim çıkar tutamam o an müsaitsem hemen planımı yapar kafama koyduğumu yaparım
malesef insanlar yine yogurdum eksi dememis... nedense herkes sozunu tutuyor ama buna ragmen sıkıntılar, sorunlar oluyor... birbirimizi kandırmayalım arkadaslar , insanlar en az 1 kere verdigi sozu tutamayacak durumda olmustur
Elimden geldiğince söz vermem.. Söz verirsem yaparım.. Ama söz dışında yaparım diyip de yapmayı unuttugum çok şey olmuştur.. Vicdanen rahatsızlık hissettim tabi..
Yönetim seni seviyor galiba bana mesaj atmış bu soruya görüş yap diye..
evet verdiğim sözü tutarım tutamayacağı m sözü vermem
😂aa öylemiymiş yönetime tşklerr sana da
😊 bende ikinize teşekkür ederim
tutamayacagım sözler verdim ama içki vs sigara gibi şeylerde.. diger türlü genelde sözümde duran biriyim. bazı istekleri yerine getiremedigim şeyler de oluyor ama unutkanlık yüzünden
İnsan verdiği sözleri tutmalı tutamıyorsa ona insan denmez insanı insan yapan en önemli özellik sözlerini tutmasıdır ben oyle yapıyorum.
Bazi verdigimiz sözler mutlaka sekteye ugruyordur ama genelde sozume sagdik kalirim kalamazsam kendimi affettirecek bir yol ararim
kolay söz vermem verdiğim zaman tutamazsam eğer mutlaka bir açıklama ve telafisi vardır. telafisi olması lazım.
Söz ciktimi yerini bulmali bir sorun çıkmadıkça tutumaya çalışırım
Tutamayacağım bir söz vermem. Verdiklerimi de tutarım.
Bizde laf ağızdan bir kere çıkar. Yolumuzdan döneriz sözümüzden dönmeyiz.
Vesselam...
Verdigim sözleri tutarim, bazen elimden geldigi kadari oluyor ama.. 😌
Söz verdiysem tutarım mutlaka başka türlü düşünülemez :D
Verdiğim söz benden daha önemlidir, her halukarda tutmak için çabalarm
tutmak için elimden gelini yaparım ve hayır diyememe gibi de bir hastalığım var kimseye hayır diyemiyorum.
Söz verince tutamadigim oluyor evet vicdanende bu durum rahatsizlik veriyor
eger ki bir söz veriyorsam onu mutlak yerine getirim yoksa rahatsız olurum
Tutuyorum genelde. Tutamadığım olunca vicdan azabı çekiyorum evet :-(
Genel de tutarım ama yine de söz vermekten kaçınırım
Altında kalamayacağım bir söz vermem. Elimden gelmeme ihtimalim varsa bunu en başta belirtirim.
unutmadığım veya bir aksilik olmadığı sürece sözümü tutarım
Evet.. söz agizdan bir kere cikar.. ve bis sözlerimizin eseriyiz
Şu zamana kadar veripte tutmadigim söz olmadı çok şükür ve verdiğim sözler kolay sözler degildi.
Söylediğimi yaparım, yapamayacağım şeyin sözünü vermem.
hayatta kimseye söz vermedim vermemde hayatın zaten nereden vurucağı belli olmuyo birde söz verip insanları mı üzelim
Söz tutmak için verilir.. tutamayacağım sözleri vermem..
Tutmaya calisiyorum tutamadigimda vicdan azabindan ölüyom
Ya hiç söz vermem ya da verdiğim sözü illaki tutarım.
Bana verilen sözlerinde tutulmasını beklerim aksi halde o kişiyi tamamen silerim
Tutamıyacağım sözü vermem.
En azından o yönde gayret gösteririm.
söz verdiğim zaman ne olursa olsun sözümü tutarim ama tutamicam sözü de vermem
Yapamayacağınız şeyleri söylemeyin ayeti gereğince.. tutmaya çalışırım..
söz vermem verdiysem de tutarım,
yapamayacağınız şeyleri söylemeniz Allah katında size günah olarak yeter,
Elimden geleni yaparım. Ama tutmayan birini çok iyi bilirim.
İnsanlar genelde amacına ulaşmak için söz verirler günü geldiğinde de o sözleri tutmadan giderler
Söz vermeyi sevmem, verdiğim sözleri de tutmaya çalışıyorum
Kesinlikle evet yapamayacağın seyleri söylememeye özen gösterilmesi gerekiyor
mümkün olduğunca verdiğim tüm sözleri yerine getirmeye çalışırım
bu konuda herkese çok cömert olsam d akendıme karşı bambaşka biriyim !!!
Ya söz vermemeli ya da ne pahasına olursa olsun verilen söz tutulmalı...
Elimden geldigi kadar tutarim imkansiz icinde soz vermem
Fazla söz vermeye çalışmıyorum, verirsem de tutmaya çalışırım
Bütün sözlerimi tuttum, tutmaya devam edeceğim.. Vicdanı olan bana karşı beni ansın kulaklarından çıkmayayım.
Tutamayacağım sözler vermem, verdiğim sözü tutarım.
Hayır. O sözleri tutmak için değil oyalamak için veriyorum.
Tutmaz isem dedigin gibi vicdanen rahat olamiyorum.
tutamayacağım sözler söylememeye dikkat ediyorum
Aferin sana
Söz ağızdan bir kere çıkar ve yerine getirilmelidir.
Verdiğim sözleri genel de tutarım. Tutamayacağım sözler de vermem!.. :)
tutabilene aşk olsun alemin hızlı delikanlısı aaaaaaaaa
Bugune kadar doldura bilirim de diyip dolduramadigim bir sey gorulmemis
Elimde olmayan sebeplerden dolayı tutamadığım oluyor elbet
Söz vermemeye çalışırım
Yüzde 70ni unutuyorum yoksa tutacağım.
Söz veriyorsam olay bitmiştir.
mutlaka verdigim sozu tutarim kesin ve net...
Evet o yüzden söz vermem verdiğimi de tutarım
Söz verirsem tutmak için elimden geleni yaparım. Tutamazsam fena vicdan azabı çekiyorum.
Evet verdiğim tüm sözleri tutarım..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar