birkaç kere günah olduğunu duydum doğru mudur? var mı böyle bişey?
Cevabın nedir?
Yasak ! Bir Müslüman sadece bir Müslümanlan arkadaslik yapabilir. Üstelik Müslüman olmayan birisi icin calisman yasak.
3 Ali Imran / 118
"Ey iman edenler, sizden olmayanları dost edinmeyin; onlar, sizi şaşırtmakta kusur etmezler, sıkıntıya düşmenizi arzu ederler. Baksana, öfkeleri ağızlarından taşmaktadır; sinelerinin gizledikleri ise daha büyüktür. Eğer düşünürseniz, sizlere ayetleri açıkça bildirdik. "
5 Maide / 51
"Ey iman edenler, yahudilerle hıristiyanları dost edinmeyin! Onlar, birbirlerinin dostlarıdırlar. İçinizden her kim onlara yardaklık ederse, muhakkak o da onlardandır. Allah ise zulmedenleri doğru yola çıkarmaz. "
5 Maide /57
"Ey iman edenler, ne sizden önce kitap verilenlerden dininizi eğlenceye alıp oyuncak yerine koyanları ne de kafirleri dost tutmayın! Allah'tan korkun, eğer inananlar iseniz. "
Gördügünüz gibi Allah ayrimcilik yapiyor ve insanlar arasinda nefret saciyor.
Ben kendim Dinsizim.25 Yorumla- +1 yıl
Allah, dîninizden dolayı sizinle savaşmayan ve sizi yurtlarınızdan çıkarmayan kâfirlere iyilikte bulunmanızı ve mümkün olduğunca onlara adâletli davranmanızı yasaklamaz. Hiç şüphesiz Allah, hak ve adâlet konusunda titiz davrananları sever. Mümtehine 8
- +1 yıl
Ya aklım çok karıştı internette hocalar böyle açıklamamış
- +1 yıl
Dinsiz olduğun belli zaten bu yüzden bilip etmeden konuşmuşsun..
Dinimiz, hiçbir zaman onları "kâfirdir" diye saf dışı bırakıp alakayı kesmemizi emretmemiş, onlarla dünya işlerinde anlaşmalar yapmayı, ortak hareket etmeyi meşru saymıştır. Yahudi ve Hristiyanlarla yapılan bu gibi münasebetler, Kur'an-ı Kerimin, "Yahudileri ve Hristiyanları dost edinmeyin." hükmüne aykırı değildir. Ayette yasaklanan dostluk, bir inanç olarak Yahudiliği ve Hristiyanlığı benimsemek, o yanlış inançlara dostluk göstermek manasınadır. Bir ehl-i kitabın ilminden, sanatından faydalanmak üzere kendisiyle dostluk kurmak bu yasağa girmez.
Müslümanlarla, aynı memlekette, aynı şehirde yaşayan gayri müslimlere düşman nazarıyla bakılmasına dinimiz müsaade etmemiştir. Dinimiz, Ehl-i kitabın kadınlarıyla evlenmeyi, yemeklerini yemeyi, hastalandıkları zaman ziyaretlerine gidip hâl ve hatırlarını sormayı, komşuluk hukukuna riayet etmeyi bir vazife saymıştır
Peygamber efendimiz sav ülkelerinde yaşayan ve kendilerine tecavüz etmeyip zarar vermeyen gayrı müslim vatandaşların haklarını korumayı, onlara sıkıntı vermemeyi emir buyurmuşlardır.
- +1 yıl
@Yagmurgull_ Yasak değil bilip
Dinimiz, hiçbir zaman onları "kâfirdir" diye saf dışı bırakıp alakayı kesmemizi emretmemiş, onlarla dünya işlerinde anlaşmalar yapmayı, ortak hareket etmeyi meşru saymıştır. Yahudi ve Hristiyanlarla yapılan bu gibi münasebetler, Kur'an-ı Kerimin, "Yahudileri ve Hristiyanları dost edinmeyin." hükmüne aykırı değildir. Ayette yasaklanan dostluk, bir inanç olarak Yahudiliği ve Hristiyanlığı benimsemek, o yanlış inançlara dostluk göstermek manasınadır. Bir ehl-i kitabın ilminden, sanatından faydalanmak üzere kendisiyle dostluk kurmak bu yasağa girmez.
Müslümanlarla, aynı memlekette, aynı şehirde yaşayan gayri müslimlere düşman nazarıyla bakılmasına dinimiz müsaade etmemiştir. Dinimiz, Ehl-i kitabın kadınlarıyla evlenmeyi, yemeklerini yemeyi, hastalandıkları zaman ziyaretlerine gidip hâl ve hatırlarını sormayı, komşuluk hukukuna riayet etmeyi bir vazife saymıştır
Peygamber efendimiz sav ülkelerinde yaşayan ve kendilerine tecavüz etmeyip zarar vermeyen gayrı müslim vatandaşların haklarını korumayı, onlara sıkıntı vermemeyi emir buyurmuşlardır.
En İyi Cevaplar
yaw element uydurmayın yok öyle bişey hatta sen ona örnek olup İslama dahil olmasına vesile olursan sevabı büyüktür bunu da bil yani yok birlikte haytalık yaparsan da müslüman da olsa gayri müslim de olsa haytalık haytalıktır :D
100 Yorumla
+1 yılİslam'a göre büyük günahtır. Ayet var:
Maide Suresi, Ayet 51:
''Ey iman edenler! Yahudileri ve hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden kim onları dost edinirse, şüphesiz o onlardan olur. Şüphesiz Allah, zalim kavmi doğru yola iletmez.''721 Yorumla- +1 yıl
bu öyle diil
- +1 yıl
Ne demek öyle değil. Tüm islam alimleri de aynı şeyi söyler.
- +1 yıl
şimdi benim kankalar nolcak?
- +1 yıl
:) Cehenneme gitmezsin rahat ol. Ama sadece günah :D
- +1 yıl
Onlar Allahın kulıu değil mi yahu ? hem yaratmış hem dışlamış
- +1 yıl
Dinde mantık olmaz. Ayette böyle yazıyor. Tüm İslam mezheplerinin görüşü aynıdır. Ayet X diyorsa, kimse Y diyemez.
- +1 yıl
çarpılıcan lan o profil resmiyle ayet paylaşılır mı :D
- +1 yıl
Onu boşver sen. Ben dininden habersizlere din öğretiyorum :)
- +1 yıl
way anasını )
- +1 yıl
eyvallah. senin gibi şeytan az bulunur :D
- +1 yıl
Hail Satan! En iyi cevap seç de, millet ayet görsün. Kendi dinlerini bilmiyorlar ya. Bu ne cahillik :)
- +1 yıl
Kesinlikle dogru yazmissin ben de okudum cunku millet İslami kafasina gore yorumluyor iste :)
- +1 yıl
Ben demiyorum. ayet diyor. Ben kendi kafamdan konuşmam. Ayet veya hadis kaynak göstererek konuşurum.
Ben dini kuralları uygulamıyorum zaten. Sen takma kafana. - +1 yıl
Yok ya. Sana mı soracağım kendimin neyi uygulayıp uygulamayacağımı.
Bir insanın gerçek olanı söylemesi için, illa onu mu uygulaması lazım ? Senin mantık seviyen bu mu? Sıkışınca benim nickimin ingilizce olmasını bahane etme. Hadi güzelim. - +1 yıl
Merhaba. ayetin şu kısmına dikkat:
''İçinizden kim onları dost edinirse, şüphesiz o onlardan olur.''
Bu demektir ki, yani onlardan olur, yani müslüman kabul edilmez. Tabi burada dostluğun ölçüsü nedir. Bununda cevabı sahih olmak şartıyla hadislerdedir. - +1 yıl
Mümtehine 8 Allah, dîninizden dolayı sizinle savaşmayan ve sizi yurtlarınızdan çıkarmayan kâfirlere iyilikte bulunmanızı ve mümkün olduğunca onlara adâletli davranmanızı yasaklamaz. Hiç şüphesiz Allah, hak ve adâlet konusunda titiz davrananları sever.
- +1 yıl
İkiyuz elli gram aklinla millete ahkam kesme. Fitne fesat cikaran bozgunculuk yapiyorsun. İslam dini Allah tarafindan gonderilmis dinlerin hepsine saygi duymayi, kotuluk yapmamayi, (hatta islama insanliga zarar vermeyecek, sekilde iyilik yapmayi soyler) emreder. Arkadaslik beseri iliskileri yasaklamiyor. Fakat onlarin dinlerini benimsemeyi, sempati duymayi, onlar gibi yasamayi yasakliyor.
- +1 yıl
@MayhemGirl Dinimiz, hiçbir zaman onları "kâfirdir" diye saf dışı bırakıp alakayı kesmemizi emretmemiş, onlarla dünya işlerinde anlaşmalar yapmayı, ortak hareket etmeyi meşru saymıştır. Yahudi ve Hristiyanlarla yapılan bu gibi münasebetler, Kur'an-ı Kerimin, "Yahudileri ve Hristiyanları dost edinmeyin." hükmüne aykırı değildir. Ayette yasaklanan dostluk, bir inanç olarak Yahudiliği ve Hristiyanlığı benimsemek, o yanlış inançlara dostluk göstermek manasınadır. Bir ehl-i kitabın ilminden, sanatından faydalanmak üzere kendisiyle dostluk kurmak bu yasağa girmez.
Gizli Üye(30-35)+1 yılvarsa da umurumda değil. önemli olan insanlıktır!
73 Yorumla- +1 yıl
Eğer müslüman değilsen tamam
- +1 yıl
... yani müslüman olmayan bir kişi böyle saçma bir şey diyebilir
- +1 yıl
Mümtehine 8i oku
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
31
Cevap
23Cevap
Yasak değil bilip etmeden hemen yazanlar olmuş arkadaş önce bir araştır ya..
Ehl-i kitabın İslâm topraklarında dinlerini rahatça yaşamalarına müsaade eden ve onlara tam bir ibadet ve inanç hürriyeti veren İslâmiyet, bu müsamahayı çok geniş tutmuştur. Meselâ, bir âyet-i kerimede Ehl-i kitabın yemeklerinin yenilebileceği, kadınlarıyla evlenebileceği hususunda şöyle buyurulur:
"Bugün temiz ve güzel olan şeyler size helâl kılındı. Kendilerine kitap verilenlerin yemekleri size helâl olduğu gibi, sizin yemekleriniz de onlara helâldir. Hür ve iffetli mü'min kadınlar ile sizden önce kendilerine kitap verilenlerden hür ve iffetli kadınlar, namuslu olmanız, zina etmemeniz, gizli dost tutmamanız ve kendilerine mehirlerini vermeniz şartıyla size helâldir."(3)
"Kitap ehliyle ancak en güzel bir yoldan mücadele edin; güzellikle, yumuşaklıkla, delil ve ispat yoluyla onlara hakkı anlatın; ancak onlardan zulme sapanlar müstesnadır. Onlara deyin ki: 'Bize indirilene de size indirilene de îmân ettik. Bizim İlâhımız da sizin İlâhınız da birdir. Biz ancak ona boyun eğeriz.'"
Ayetin asıl manası ile burdaki çoğunun asıl anladığı şey birbirinden çok farklı keşke önce bir arastirsa insanlar140 Yorumlahiç kimse Ayetleri net olarak açıklama yapamaz.herkez kendi bilgisi ve mantığı ile hareket ediyor ve o da tehlikeye girebiliyor..yorumların çoğunda yanlışlıklar mevcut..aynı incile dönmüş..peki niçin kimse tefsir okumuyor kafasına takılan şeyleri öğrenmek için? buradaki yazılan yorumlar insanları yanıltabilir.lütfen kafanıza takılan ayetlerin ayrıntılı açıklamasını Elmalılı Hamdi Yazır(güvenilir kaynak) oradan bakınız...kuranda bazı şeylerin anlaşılır net açıklaması Tefsir dir...
50 YorumlaDeğildir.. Dost edinmeyin ayetine karşılık söylüyorlar genelde bunu. o ayette geçen Hıristiyanın, Yahudinin dinine iman etmeyin, ne bileyim mayalı ekmek bayramı kutlama, boynuna haç takma onlara özenme anlamına gelmesidir. Yani oradaki dostluk kişilik olarak değil dini yöndendir.
80 Yorumla
+1 yılateist arkadaşlarım var,gerçekten iyi insanlar.
beni doğru yoldan alıkoyamazlar zaten o yüzden ben budistle bile arkadaş olurum.
çünkü biliyorum ki o insanlardan bile müslümanlara 545584655 basan insanlar çıkıyor.
allahım kusura bakmasın,beni de onlardan saymasın ama ben onları sevmeye devam edeceğim,bonomoya sevgiler.47 Yorumla- +1 yıl
evet evet böyle yapan bir arkadaşım olmuştu,ben kuranı okudum ateist oldum demişti.
- +1 yıl
Mümtehine 8 oku günah değil ama senin dinine savaş açmadıysa
böyle bir saçmalık varsa ben müslüman değilim arkadaş!
benim bilgim benim görgüm BANA ÖĞRETİLMEYEN AMA BENİM KENDİM EDİNDİĞİM görüşe göre Allah'ın yarattığı her canlıya saygı duymalısın !
Ben evde yalnızken ailem şehirdışında olduğundan kapımı çalan ve 1 tencere yemek getiren hristyan aileye duydugum saygı ve sevgi günahsa tükürürüm böyle din'e!
Buna günah diyen gerzekler islam hoşgörü dinidir de diyor !22 Yorumla- +1 yıl
+1 yılMüslüman olanlar günah değil diyor, kuran'ı inkar etmiş oluyorlar o zaman. Bende şöyle aldım o ayeti, bana dostunu soyle sana kim olduğunu söyleyeyimden yola çıkarak, onlar gibi olma tehlikesini ortaya koyuyor.
42 Yorumla- +1 yıl
ben hiç duymadım günah olduğunu hem herkesin dini kendine ben ukraynada doğdum büyüdüm hristiyan arkadaşlarım çok onlar bana karışmıyor ben onlara karışmıyorum
- +1 yıl
Mümtehine 8i oku lütfen. yani
Sen o kişiye hristiyan olduğu için değil insan olduğu için değer ver o zaman güzel insanlarla dost olursan bana dostunu söyle sana kim olduğunu söyleyeyimden düzgün insanla olduğun için daha düzgün olursun iyi bir Müslümanlık örneği sergilersin belki başkalarının da Müslüman olmasına yardım edebilirsin
Aile & Toplum konusunda 3,7b cevap paylaştı. Aşağıda biri ayet yazmış; demek olmaması gereken birşey ama benim hristiyan arkadaşım da var; ateistte. Kimsenin görüşü beni bağlamaz saygısızlık etmediği taktirde.
12 Yorumla- +1 yıl
Aynen pentin sana katılıyorum benimde 2 tane hristiyan arkadaşım var biri Kolombiyalı Katolik biride Kanadalı bir Katolik sonuçta hepsi insan yani arkadaş olmakta sıkıntı olmaz 😊
- +1 yıl
Sizinle din hususunda savaşmamış ve sizi yurdunuzdan çıkarmamış olanlara iyilik yapmaktan ve adalet etmekten Allah sizi men etmez. Şüphesiz ki, Allah adalet edenleri sever
Yani senin dinine savaş açmadıysa sıkıntı yok
Allah bile kulları arasında ayrım yapmıyorken bu şekilde ayırmak ne haddimize ..!
50 YorumlaBENİM GÜRCÜ BİR arkadaşım VAR KENDİ HRİSTİYANMIŞ AMA BİZİM DİNE SAYGI DUYUYOR VE YANİ KENDİ DİNE DÖNDÜRMEYE ÇALIŞMIYOR BEN SİZİN DİNE SAYGI DUYUYORUM DİYOR VE BENLE ARKADAŞ OLDU AMA BİR DÜŞMANLIĞI BİR KÖTÜLÜĞÜ YOK ya da yurdum etmiyorum Herkesin dini kendine diyor ama dost değiliz arkadaşız annesi 2. evliliğini Müslüm biri ile yaptı ve Türkiye yaşıyorlar ve annesi beni aşırı sevdi müslüman olmama rağmen sizce arkadaşlığım günah mıdır
01 Yorumla- +1 yıl
+1 yılİslam'a göre eğer sena din hususunda savaş açmadıysa günah değil Kuran'da yazıyor
Sizinle din hususunda savaşmamış ve sizi yurdunuzdan çıkarmamış olanlara iyilik yapmaktan ve adalet etmekten Allah sizi men etmez. Şüphesiz ki, Allah adalet edenleri sever Mümtehine Suresi 8. ayet10 Yorumla
+1 yılarkadaş olablir ticaret yapablir komşuluk yapablirsiniz ama dost olamazsınız.bu koudaki net bilgiyi diyanetin fetva hattınedena öğrenmenizi tavsiye ederim.
00 Yorumlayok olur mu öyle şey hatta mümkünse müslümanlığa ısındır onu sevap olur. ama şöyle bir şey duydum müslüman olmayan birine bir müslümanın bir şey ısmarlaması günahmış ne kadar doğru bilmem :/ kendi rızkını veriyo gibi yorumlanıyo sanırım
00 Yorumla
+1 yılDin, dil, ırk, renk, mezhep ayrımı yapmam. İnsan olsun yeter
30 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. günah değil sadece fazla içli dışlı olmamamızı söyler.etkilenebiliriz diye.
21 Yorumlahayır günah değil her koyun kendi bacağından asılır onun günahı kendinin boynuna
24 Yorumla- +1 yıl
Fotoğrafın dikkatimi çekti, Aydan Şener'i anımsattın bana
- +1 yıl
rica ederim:)
+1 yılgünah değil ancak müslümanın müslümandan başka dostu yoktur diye bir ayet var. yani güven olmaz anlamında. dikkat etmen gerekir
03 Yorumla- +1 yıl
Ayet şu ve günah:
''Ey iman edenler! Yahudileri ve hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden kim onları dost edinirse, şüphesiz o onlardan olur. Şüphesiz Allah, zalim kavmi doğru yola iletmez.'' - +1 yıl
bu kötü bence,o yahudi ve hristiyanlarda müslümanlara 256445641654 basan insanlar çıkıyor.
bu gerçek,kusura bakma allahım,bazen doğru insanlar da ondan çıkıyor ve ben onlarla arkadaşta olurum sonuçta sana inanmaktan alıkoyamazlar ya beni. - +1 yıl
@MayhemGirl mümtehine 8 de günah değil diyor eğer dinine savaş açmadıysa. Yani günah değil ama onu Allah'ın kulu olup seversen yoksa hristiyan veya Yahudi olduğu için olmaz
- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılEvet kesinlikle gunah arkadas bile olamazlar acin ayeti okuyun ya
23 Yorumla- +1 yıl
Ayet veriyorum. Hala hayır diyorlar :)
- +1 yıl
İslam'ı hoşgörüleştirmeye çalışıyorlar da boyle kuranı inkar ederek değil.O zaman inkarcı oluyor ya.Günahsa günah diyeceksin ya.Ne bu müslümanlık değişimli anayasa mı? Mesela benm için de din ayrımı aslında düşündürücü ama kitabım böyle diyorsa araştırmalıyım ve inanmalıyım.
- +1 yıl
+1 yılAnlayabiliyor musunuz müslüman olmadığını. Dinle ilgili düşüncesini söylemeyen biri olsa sorun mayacak mı?
10 YorumlaTanrınızın yapmayın dediğini yapmak doğal olarak günah oluyor.
04 Yorumla- +1 yıl
tanrımızın değil yani?:)
- +1 yıl
moderatörlerin çoğu böyle diyor zaten:)
- +1 yıl
tanrım diyen var mı aranızda?:)
- +1 yıl
onlar kalsın bari,müslüman kardeşlerine yardımcı olurlar:)
müslüman olmayan arkadaşlarım var. giren-çıkan bana. kime ne?
31 Yorumla- +1 yıl
:D... sadece :D
+1 yılmüslüman olup yoldan çıkaranlarla olmaktan çok çok iyidir.
30 Yorumla
+1 yılkaraktere.. merhamete vicdana bak.. müslüman olup merhametsiz vicdansız olacağna.. varsın merhametli ateist olsun:)
11 Yorumla- +1 yıl
Tipik ateist ne beklersin
Gizli Üye(30-35)+1 yılbir çok müslümandan daha iyi dost olduklarını gördüm sen insanlığına bak me yapıcan dini görüşünü
20 Yorumlaevet çünki gayri müslimler kafirdir. Özellikle hristiyan ve yahudiler! Çünkü onlar İSLAMIN büyük günahlardan olan ALLAH a şirk koşuyorlar! KURAN da böyle bir ayet vardır:
Kâfirleri dost edinen, Allah’ın dostluğunu bırakmış olur. (Al-i İmran 28)02 Yorumla- +1 yıl
Mümtehine 8
Sizinle din hususunda savaşmamış ve sizi yurdunuzdan çıkarmamış olanlara iyilik yapmaktan ve adalet etmekten Allah sizi men etmez. Şüphesiz ki, Allah adalet edenleri sever - +1 yıl
yok artık ya. bikere müslüman olmayanla arkadaş olmazsan müslümanlığı nasıl yaycaksın? ordan sakat. yahudilerde var ama o.
00 Yorumlagötten çıkma hurafeler bunlar...normal arkadaş olabilrsin evlilik diyorsan ayrı
00 Yorumlaöyle şey mi olur inanç özgürlüğü var bir kere iyi okumak lazım bazı konuları
00 Yorumla
+1 yılNeden günah olsun ki. Onun gibi olmadıktan sonra onun gibi inanmadıktan sonra.
10 Yorumla
+1 yılGünah olsa nolur sevap olsa ne olur kimsenin yaptığı dini vecibeler 3. şahıslari ilgilendirmez
10 Yorumlaarkadaş olurken dikkat etmediğim bir olay...bana ne neyse
10 Yorumlayok neden günah olsun inanmaya bilir o kendinin sorunu ıslami anlatip sevdirmek lazım..
00 Yorumla
+1 yılherkes farklı bişey demiş ama, zararı olduğunu sanmıyorum
00 Yorumlabazı arkadaşlar ayet paylaşıyor ''dost olunmaz diyor'', ama Türk Müslüman sitesinde ingilizce isim kullanıyor. bu onların yabancılara özendiğini gösteriyor. bu ne perhiz bu ne lahana turşusu
14 Yorumla- +1 yıl
ne alakası var müslüman olan ingilizceyi kullanamaz mı müslüman olmayanlara özel bir dil mi o?
+1 yılhrıstıyan ülkede yaşayalar napsın ?
31 Yorumla- +1 yıl
Ülke de her yaşadığı ile dost olmaz herhalde.Dostluk ile arkadaşlık arasında 50 şey varken normal de bunu düşünmek lazım.
müslüman değilim ben yaklaşmayın
42 Yorumlabu soruyu düşünerek mi sordun ?
00 Yorumla
+1 yılarkadas olmak neden gunah olsun ki..
00 Yorumlayaradılanı severim , yaradandan ötürü..
10 Yorumlaarkadaş olmak ayrı
arkadaşa uymak ayrıdır10 YorumlaArkadaşlık edilmez bana ters
10 Yorumlabenim ateist arkadaşlarım var günah mı bilmem
10 YorumlaSadece arkadaşsan problem yok işte.
00 YorumlaAvusturyadayim cehennemde yancam ozmn
00 YorumlaHayır tabi ki :)
20 Yorumlasenin böyle düşünmen günah cık cık cık
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılçarpılırsınız mk. dikkat edin
00 Yorumlayook nıye olsun kii
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim için insanlık önemli
00 Yorumlabilmiyorumki
00 YorumlaHayir,degil.
10 YorumlaBilmiyorum.
10 YorumlaNiye günah olsun
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılFazla gaz yemişsin.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılGünah değil.
10 Yorumla
Devamını Gör(39)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri