Soran sadece kızlardan cevap istiyor. Cevaplamak için giriş yap.
+1 yılErkegin gözü kendisine aittir eli kolu vucudu kisaca... butun bunlar onun sorumlulugundayken ben neden kapanayim? Kadinlar erkeklere bakmiyor mu ksde goruyoruz kasli kollar guclu eller vs. Demek ki erkege de bakiliyor o zaman onlar da kapanmali. ki bunlara bu sekilde bakmak cok yanlis olur. Bakmayacaksin kardesim bakmayacaksin!! yoksa senin sorunun bu, kimse senin ustune yuruyup striptiz yapmiyor ki tahrik oluyorsun nefsini dizginle banane bundan...
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
Acıgım cunku kapanınca tamamen kapanmak ıstıorum mısal kapalı olup makyaj yapmamak veya altta dar pantolon ustunde eşarp deıl her seyımle kapalı olmak ıstıorum onun ıcınde tam hazr olmayı beklıorum
21 Yorumla- +1 yıl
Yaş kaç
Kızlar Ne Diyor
+1 yılKapanacaksan doğal olacaksın kapkara gözler , kırmızı dudaklar başında da eşarp çok komik oluyorlar. Ben kapalı değilim ama doğal kapılı bayanlara saygım sonsuz.
10 Yorumlaİnancım gereği kapalıyım Allah emrediyor farz daha neolsun.
366 Yorumla
Soran+1 yılAma erkekler açıkken, kadınların kapalı olması sizce da biraz adaletsiz değil mi? Tamam ben de Müslümanım ama biraz sorgulamak gerekiyor. Kadınlara haksızlık yapılmıyor mu sizce de? Lütfen objektif cevap verir misiniz?
- +1 yıl
Oha ne alaka ya sen niye erkeklerle kadinlari bir tutuyorsun ki kadinin vucudu basli basina bir avret
Soran+1 yıl@gizemli_bayan ne alaka avret falan. Erkeklerin de vücudunda olan şeyler kadında da var?
Soran+1 yılYobazlık yapmayınız. Burada tartışıyoruz. Sorgulamak kötü bir şey değildir.
Soran+1 yılO zaman kaslı erkek görünce kendinizden geçmeyeceksiniz :)
Soran+1 yılEvet yaptığınız ağır yobazlık. Direk saldırıya geçiyorsunuz. Sizin o evlendiğiniz her şeye haram diyen adamlar abazalığın kralını hep onlar yapar nedense.
- +1 yıl
Erkegin vucuduyla kadinin vucudu farklidir. Kadin da kalca var erkek te var mi? Keskin hatlar var mi? Gogusleri var mi?
Soran+1 yıl@gizemli_bayan keskin hatlar falan insan uydurması bir şeydir. Bunları uydurmadan önce düşünün bakalım. O zaman bakarsanız sadece kadının kalçası, göğüsü büyük olduğunu göreceksiniz ve bunların bir anlamı olmayacaktı. Dediğiniz şey o kadar ters ki. Ozaman erkeklerin de kolu daha şiş o zaman biz de mi kapatalım? Kendinizle çelişiyorsunuz.
- +1 yıl
Mantigina simsi birsey diycemde senin. Mesele siskinlik degil. Neyse seviyene inemiycem tam bir yobazsın
- +1 yıl
Bosver ya ne yaparsa yapsin sacma sapan konusuyor iste erkekle kadini bir tutuyor sacmalik..
Soran+1 yılSiz hem saygısızsınız hem de yobazsınız. Sizle 2 kelime edilmez. Başka düşüncelere gram saygınız yok. At gözlüğü var sizde. Saçınızı kapatırken aynı zaman da beyninizi de dış dünyaya kapatmışsınız. Yazıklar olsun. Müslümanım diye hiç geçinmeyin. Çünkü Müslümanlık hoşgörü dinidir. Ve sizde olmayan bir şeyle bu dinden olmanız tam bir saçmalık. Asıl yanacak olan sizlersiniz.
- +1 yıl
Sana kufur mu ettim sacma sapan konusma. Ayrica muslumanliktan bahsediyorsun ama senin muslumanlikla alakan yok ki sorguladigin seyde sacma sapan birsey
Soran+1 yıl@gizemli_bayan Sizde empati, hoşgörü, açık fikirlilik yok O yüzden konuşup da kendimi sizin gibi Uzaylılarla yoramam g*t kılları
Soran+1 yılAsıl ayrımı siz yapıyorsunuz. Bu ülkede hala sözde laiklik varsa benim düşüncelerime gibe gibe saygı duyacaksınız. Anladınız mı? Kapayın çenenizi şimdi.
- +1 yıl
Hoşgörü saygıdan bahseden müslüman kardeşim sende açıklıgı savunurken atgözlüğünü çıkarda madem esas olan rabbinin emirini farz kapalılıgı gör, okadar degişik bir kişiliğin varki anlam veremedim, sana saygısızlıkmı ettim agzımdan kötü sözmü çıktı, erkekliğine lafmı ettim, saçmalıyorsun. bence daha fazla uzatma yobaz degilim ama senin için yobazda olurum tamam yeterki uzatma daha fazlaa.
Soran+1 yılBen buna inanıyorum sen ona. Başta ikiniz bana saldırmıcaktınız. Ben size siz derken siz bana sen diyemezsiniz. Benim düşümcelerim bunlar ve saygı göstermek zorundasınız. Erkekliğime laf et istersen senin demenle erkek olmam ben. Müslüman olmadan önce İNSAN olacaksınız. Ateistler kadar insan olsanız, Türkiye'nin durumu böyle olmazdı.
- +1 yıl
Hosgoruden bahseden muslumana bak 😂 agzimdan tek kufur cikmadi ve kendin ne dedin ne yapiyorsun kendinle celisiyorsun
Soran+1 yıl@gizemli_bayan Kötü söz her zaman küfür değildir. Küfür etm3den de kötü söz söyleyebikirisiniz. Yukarı gidin okuyun.
- +1 yıl
Sende şunu kabulet ben kapalılıgımı savundum sana kalkıp demedimki açıklar müslüman degiller ya da asla açık gezemezler , ben neden sana uyacakmışım sen bana uymuyorken kapişş, şimdi sen sus mantıklı düşün sen kendi görüşünü kabul ettrirken benimkini horgörüyorsun asıl yobazlık budur saygı duymamak ama ben senin fikrine saygı duyuyorum ve açılmam , diyorum. açıklarda kendi bilcegi iş allahla onun arasında ne seni ne beni ilgilendirmez yargılamak.
Soran+1 yılbir öyle bir böyle konuşuyorsunuz. Neyse ya sizden bir şey olmaz. Konuyu kapatın artık.
- +1 yıl
Biröyle bir böyle degil sen hırsından anlamadınki, ben sen benim kapalılıgıma lafdedin diye parlıyorum, sense açıkları eleştirdiğimi sanıyorsun agzımdan tekbir laf çıktımı, ben seninnuzatmana ve anlayış göstermemene tepkim. saygı duymalı iki taraflı düşüncelerde. herkesin aklı kendine günahıda sevabıda, bugüne kadar hiç neden açık ayy bu demedim. ama sen resmen niye kapalısın diyorsun bu yanlış işte.
Soran+1 yılEvet. Merak ettim sordum. Olamaz mı? Bunu bir araştırma veya röportaj gibi düşünün.
Soran+1 yılİlk saygısızlığı siz yaptınız. Ben size düşüncemi söyleyip neden kapalısınız dedim. Siz de ne alaka yaa, oha sen bu kafayla gibi ukala cevaplar verdiniz. Başta siz düşünceye saygısızlık yaptınız. Üstteki yorumları üşenmeyip bir okuyun derim.
Soran+1 yılSusmucam var mı? Zaten benim dediğim gibi. Saygısızlığa hiç helemem o yüzden hatanızı bilin insan olun
Soran+1 yılKonuştukça batıyorsun. Adına bak ya. Ben kimle muhatap oluyorum Allah'ım.
- +1 yıl
Erkek kadına bakar, kadın şimdi o erkeğin günahını nasıl ödeyecek? Tamam saçma oldu. Şöyle diyeyim; Kadınlar daha ince, zarif yapılıdır. Bir kadın sokakta gördüğü erkeğe saçma sapan düşüncelerle bakar mı? Bakanlar zaten Müslüman değildir, sözde müslümandır. Eğer kadın kapalı olsa saşı gözükmesi, vücudu belli olmasa erkek onun hakkında öyle dşüncelere sahip olr mu? Hayır. Bir nevi kapanmak güvenliktir.
Soran+1 yılOlmayan şeyi koruyamazsın Hewalcik. Ayrıca bakmıcaksın o zaman bakmıcaksın ya. Siz evlenceğiniz kişiyle bakmadan mı evleniyorsunuz? Yemin ederim kendinizile çelişiyorsunuz farkında değilsiniz.
Soran+1 yılAyrıca sizin o dindar dediğiniz kapalıların en fazla olduğu Konya, Yozgat, Tokat, Trabzonda nedense hep tecavüz olayları çıkıyor neden acaba? İzmir'den kaç kere tecevüz haberi duydunuz?
- +1 yıl
Ben bakamazsınmı dedim sen daha benim nedediğimi anlamamışsınki, nediyebilirim, ayrıca saygısız sensin daha uzatmasan olurmu rica ediyorum, öldür kendini gene kabuletmiyorum, sen tekraroku neiçin bukadar uzattıgımı anla açıklıga kaatiyen eleştiri yapmadım, kapalılıgıma laf dedin kendimi savundum arkadaşım.
Soran+1 yılSizin baştaki ukalalığınıza gelemedim. Ben size laf atmadım. Sadece düşüncemi aöyleyip neden kapalısınız dedim. Hala anlamıyorsan ne diyeyim.
- +1 yıl
Ama işte ben ukalalık ypmadım aslında sen agrasif yaklaştın düşünsene, neden kapalıyım allah için diyorum farz diyorum saygı duymuyosun kırıcı konuşuyorsun yok insanmısın yok nasıl bayansınnbilmem ne tarz konuşmalar hiç yakıştımı, istesem bende seni kırmazmıyım. gerekyok böyle itişkaçış saygısızlıklara.
Soran+1 yılİyi tamam kapansın burada.
- +1 yıl
Ben de muslumanim fakat açigim kapali degilim.. dini bilgim var cunku onun uzerine okuyan biriyim ve boyle olmasina ragmen kendimi hala kapanmaya hazir hissetmiyorum cunku kapanmak dikkat cekmemek demektir.. Allah bazi konularda erkekleri kadinlardan, kadinlari ise erkeklerden daha guclu yaratmistir.. Misal hicbir sahabe alim peygamber arastirirsak kadin olarak gonderilmedi.. Cunku erkekler hem yapi hem fikir olarak daha sert ve kararlidir bu yuzden de daha gucludurler.. Fakat kadini insanoglununu cogaltmaya vesile kildi ve kadin herzaman daha nazik kibar fikir ve his olarak daha narindir. buna ragmen bir kadin cocugu icin ölümü bile göze alir yapi olarak erkek kadar guclu degil fakat manevi anlamda bu konuda erkekten gucludur. Kadin dinde cok yucelttildigi icin tesettur yani kapanip korunma emri geldi.. Hicbirimiz ozel esyamizi ya da mucevherlerimiz varsa onlari acik meydanda tutmuyor sakliyoruz cunku onlar bizim icin degerlidir.. Kadin ise esinin helalinin mucevheridir
- +1 yıl
Allahin boyle dilemesi kadini erkekten erkegi kadindan bazi hususlarda hem daha zayif hem daha guclu kilmasinin mutlaka bir hikmeti vardir onda sek ve suphe olmaz. ve unutmayalim ki biz imtihan dunyasindayiz yani Allah dileseydi farkli sekilde imtihan ederdi veyahut bizim suretimizi diledifi sekilde yaratirdi hic yoktan sadexe bir sivi damlasindan etli kanli insan yaradan bir yaradiciya bu hic zor gelmez... Fakat madem ki biz bunu yapmakta zorlaniyoru ortada kaliyoruz yapamiyoruz demekki bizi bu sekilde imtihan etmesi bosa degil ve o farz bosa gelmedi.. Hersey imtihandir ortunmek de bosuna olsaydi bosuna emredilseydi emin olabilirsin ki ortunmek zor gelmezdi:) ama demek bir nedeni var bir nefsi terbiye var... Erkeklerle kiyaslamaya gelirsek sahiplenme koruma altina alma guclukle kadinina sahip cikma duygusu erkeklerde vardir bu fitrattan gelen birseydir zaten
- +1 yıl
@HeyJohn aynen oyle katiliyorum. Kadinlar bir Mucevher dir ve dinimizde kadinlarin saklanmasini ozel olmasını istiyor..
- +1 yıl
Biz kadin varliklar olarakta bu hosumuza gidiyor degilmi? bir dusunup empati kuralim.. Diyelim ki bir iliskimiz var ve sen eve bakiyorsun kocana sen emrediyorsun ya da kocani kiskaniyorsun erkek tavriyla ona yasaklar koyuyorsun sinirlenip bagiriyorsun ve o kiz gibi susup seni dinliyor evden cikmiyor temizlik yapiyor yemek yapiyor yolda utanarak yuruyor biri laf atar diye seni sevdigi icin cekiniyor yani rolleri tamamen degistir hayalde kizlarin erkek gibi erkeklerin kiz gibi davranmasi.. Sana nazlanmasi cilve kur yapmasi.. dusuncesi bile tiksindirici degilmi? Fitratimiza goruntumuze bile uymuyor bu durum nerde kalmis ki nefis ve ruh halimize.. Kadin sevdigi erkegin onu korumasini himaye altina almasini kendisini kiskanmasini diger erkeklerden korumasini ona iltifat etmesini guzelligini dile getirmesini ister erkegi kendisine kadinligiyla asik etmek ister demekki bizim yaradilisimiz farkli ve erkekte ozaman tesettur giysin denilemez..
- +1 yıl
Zaten onuda bir hayal et erkekler ortulu gezse ya da gezmese ne ehemmiyeti var? Kizlar kadinlar nefislerije daha hakimdirler o konuda nefsani acidan daha zayif yaratildiklari icin birine ait olmak isterler erkekler ise birine sahip olmayi isterler iste buda imtihandir... Madem kadin birine ait olmak istiyor ve Allah bu sekilde yaratti demekki kadin mucevher hukmunde degerlidir ve sadece sahibine ait olmali.. ve madem erkek sahip olmak istiyor cunku Allah fitratini boyle yaratti sahip oldugu seyi koruyip gozleyecek saklayacak cunku o onun icin degerlidir.. yakiskli bir erkek gecince kadinlarin yuzde biri belki cinsel haz hisseder yakiskli diye bakar gecer erkekler ise farklidir cunku erkek sahip olmak istiyor erkek bu sahiplenme duygusuyla imtihanda kadin ise kendini sahibine saklamada kaldi ki erkegin tesetturu goz kapagidir mutlaka ki acik bayana bakan erkekte sorgudan gececek onunden vucuduyla dikkat ceken kadinda..
- +1 yıl
Ve bana geleceksek ben hala acik bir bayanim hep yurt disinda buyudum okudum zaten aslen balkan türklerindenim.. ve okudugum ulkelerden birinde yasadigim sehirde hic kapali yoktu ve kapalilara bir iki akrabamim yuzune kapali diye tukuren acinasi insanlar vardi daha sonra okudugum lisede kapanmak yasakti hep istiyordum ozamanlar ama olmadi kapanmadim cok acik giyinmem ama sacim acik makyaj da yapiyorum ce ben istiyorum ki o farzi tasidigimda hakkiyla tasinayim uzerimde farz yerine tarz yapmak istemiyorum ortuyu cubku bugun farzi cok farkli noktalada getiren ce tamamen farz disi giyinen bayanlarimiz var dar kot ile full makyaj ve parfum skip basini orten bir bayanla ayni sekilde giyinmis acik bir bayan ayni dikkati ceker.. kapalinin bakimi daha guzelse dahada fazla dikkat ceker ve ben bunu yapmak ostemedigim icin hala ortunmedim fakat cok kisa zamanda insaAllah bende ortunuyorum:)
- +1 yıl
Ve son olarak sunu demek istiyorim ki allahin her emrinde mutlak bir hikmet vardir biz yapamiyoruz diye ona sacma dememiz Allahin cok gucund gidebilir.. Biz bilemeyiz allah bilir bazen cok istedgmz seyi elde edince pisman oluyoruz ya da saha kotu birsey oluyor demekki biz aciziz bilemiyoruz fakat Allah mutlaka bilir.. Farzi yapamiyoruz diye o farzim dogru ve kati hayirli olmasi degismiyor yapamiyorsak demekki onu yapmanin manen bir tesiri etkisi var sacma degil asil kolay ve sacma olsaydi moda diye giyerdik demekki bizde bir guzel gorunme yolda hos bakimli gorunme duygusu var ve bununla imtihan ediliyoruz objektif bakarsak demekki ortunmenin cok cok onemli bir nedeni varmis.. Ve dinde ayette asla bence olmaz dusunun misal biriyle kavga ettiniz ve size sen insan degilsin ya da bence sen pisligin tekisin diyor.. Oysaki siz icinizdeki temiz niyeti biliyorsunuz.. O kisinin size sen insan degilsin demesi sizi insanliktan cikarmiyor sizin insan olmanizin gercegi degismiyor
- +1 yıl
Veya siz dogru konustugunuz halde bir sahtekarin gelip size bence o yalan konusuyor demesi gercekte sizi yalanci yapmaz sizin durustluk gerceginizi onun bencesi asla degistiremez bunu cevre etraf bilmesede siz biliyorsunuz bu yuzden dinde bence boyle veyahut sacmadir kesiblikle denmemeli cunku Allah kusurdan munezzehtir Kusursuzdur abes yani bos is yapmaz hukmettiginde mutlaka bir hikmet vardir:) insaAllah soru isaretlerinizi bir nebze temizleyecek acik cevap verebilmisimdir.. Allaha emanet olun
Soran+1 yılBak hala ateşlendiyorsun. Konuyu kapadık dedim. Hala devam ettiriyorn. Ben sabah kadar tartışırım ama konuyu kapattık dediö
- +1 yıl
bir yorum daha birakmistim o gelmemis😁Erkek kadinla kadin erkekle imtihan icindedir hersey sebep sonuc ile vucut buluyor Allah guzelligi istegi aski sevgiyi nefsi sebep ederek kadini tesetturle erkegi ise goz tesetturuyle imtihan ediyor.. Yani kadin assagilanmasi soz konusu olamaz unutmayalim erkegi yapi olarak kadindan guclu kildi fakat bir erkegi doguran da kadindir.. Kadin erkegin bir darbesiyle eli kolu kirilabilir fakat dogumda vucudunun yaklask butun kemiklerinin kirilmasina bedel bir agridan gecip bir erkegin yapamadagni yapiyor yani Allah gucuyle. Adaletiyle bunu yaptiryor burda cok buyuk bir esitlik vardir illaki ayni guc ozelliklerine sahip olmak esitlik demek degil.. Sen süt kardesin yogurt sevebilir annenin ikinize yogurt ya da ikinize sut vermesi adalet degil sana sut kardesine yogurt vermesi adalet olur:)
Soran+1 yılBaşta saygısızlık yaptınız diğer kişiyle yoksa ben durduk yere yapmam saygısızlık
Soran+1 yılŞimdi size bir şey diyeceğim. Hani diyorsunuz ya kadınlar kapalı mücevher gibi korunması lazım. Erkekler de korunsun o zaman? Ne fark var? Diğer açık ülkelerde tecavüz olayları yok kadarken bizim ülkemizde kapalıların çok olmasına rağmen neden tecavüz olayları fazla? Bu insanlarun kafasında biten bir şey. Diğer ülkelerde bikinili dolaşsan kimse size Bakmaz ama burda ya döverler ya da tecavüz ederler. Kendinizle çelişiyorsunuz.
- +1 yıl
Ben hep disarda yasadim cok farkli ve muslumanligin hic olmadigi slovakya, cekoslovakya gibi ulkelerde Şu an makedonyada yasiyorum ve avrupa ulkelerinin yaklasik hepsini gezdim... Ecnebilerde sapkinlik artik normal birbirlerini istedikleri gibi aldatiyorlar.. Kadinlar barda begendigi bir erkekle bir gece nirlikte olup ertesi gun isine bakiyor ve evli kadinlar kendilerine hakiki anlamda sadik kocalarini acimadan aldatiyorlar.. Onlar zaten o acidan sapkin bir goruste cinsellik ihtiyactir imsan asik olabilir fikrinde olduklari icin elbette ki texavuz olayi cok olmaz.. her dindarim diyen de dindar da degildir madem tecavuz ediyor o dindarim dedi diye dindar olmaz amelleri onun ne oldugunu gosterir. herkeste iman ve korku olsaydi polise ihtiyac duyilmazdi cunku yaradandan korkup gizlice bile suc islemezdi:)
- +1 yıl
@HeyJohn yazmayin bildirim geliyooo
+1 yılElhamdürillah müslümanım ama kapanmak bana saçma ve gereksiz geliyo Allahın gücüne gitmesin ama
23 Yorumla- +1 yıl
Öyle dedigin için dinden cikmis oldun. Uygulamasanda buna saygi duyacaksin.
- +1 yıl
@gurbetçekilmez saygı duyuyorum zatem ama kendim kapanmayı düşünmüyorum gereksiz geliyo çünkü dinimizde kapanması gerekem yerler belli hiç bir yerde kafa yazmıyo ayrıca saçtan tahrik olanıda hiç görmedim
+1 yılAçığım çünkü ateistim.
323 Yorumla
Soran+1 yılYemin ederim Ateistler daha insan. Bu Müslümanım diye geçinenlerle konuşulmuyor ve ayrıca Ateistler iyiliği karşılıksız yapar. O yüzden ateistler her zaman daha iyidir gözümde.
- +1 yıl
Ben cezalandırılcağım veya ödüllendirilceğim için hareketlerimi belirlemem ama çoğu müslümandan daha fazla yardım ve iyilik yaptıpımı düşünüyorum. Ama müslümanlara kalsa ateistler vicdansız kötü insanlar. Benim müslümanlara saygım var hatta erkek arkadaşımda oruç tutan cumaya giden biri. Karşılıklı saygı önemli ama çoğu insan bunu beceremiyor. Ben ateistim dediğimde ona hakaret etmişim gibi davranıyorlar. Çok önyargımız var kırılacak gerçekten😊
Soran+1 yılEvet sonuçta bu sevap o yüzden yapmalıyım gibi çıkarcı bir düşünceniz yok. İçinizden geldiği için yapıyorsunuz. Her dinde bir çıkar mutlaka vardır. Ama sizde yok. O yüzden siz diğer tüm insanlardan daha insan ve daha iyisiniz.
- +1 yıl
Teşekkür ederim böyle güzel ve açık görüşlülüğünüz için böyle düşünenlerin olduğunu bilmek çok güzel 😊
Soran+1 yılRica ederim :)
- +1 yıl
Kızmayin ama birşey söyleyeceğim internette gordugum bir bilgi
Ölüm anında kimse ateist olmayacakmis Azrail i gorduklerinde iman etmek isteyeceklermis fakat iş işten geçmiş olacakmis
Soran+1 yıl@MasterAnqeL o senin düşüncen. Hem her gördüğün bilgiye inanmazsan. Özellikle internettekilere.
- +1 yıl
@MasterAnqeL işte o sizin inancınız ben bunlara inanmıyorum hatta komik geliyor beni korkutarak bir şeyler yaptırmaya çalışan bir dini benimseyemiyorum 😊 Ama yanlış anlamayın kendi düşüncem bu her dine saygım var asla karışmam burnumu sokmam.
- +1 yıl
Bunu sadece internet demiyor her yerde yazıyor yani benim dusuncem değil verilen bilgiye dayanarak buraya yaziyorum
- +1 yıl
Tamam ben bisey demedim bende size karşı saygiliyim herkes kendine yani 😉
- +1 yıl
@MasterAnqeL heryede yazması doğru olduğunu kanıtlar mı peki 😊
- +1 yıl
Bilmiyorum ama ben inanıyorum
- +1 yıl
Bende öyleyim ateist kardeşim.
Soran+1 yılKanıtlamaz. Sonuçta bir ara her yerde dünya düzdür denikiyordu öylee düşün.
- +1 yıl
Çoğunluğun düşündüğü her zaman doğru değildir. Biz ateistlerin sayısı çok az. Bu yüzden inandırıcı gelmez pek. Ama verdiğin örnek de bunu açıklıyor. Eskinden herkes dünyanın yuvarlak olduğuna inanmıyordu tek bir kişi inandığı için asıldı öldü.
- +1 yıl
Eskiden*
- +1 yıl
Tamam iyi günler sarjim bitiyor son olarak dediğim gbi herkesin kendi düşüncesi senin ateist olmam beni asla ilgilendirmez saygı duyuyorum herkes kendine ve banada saygı duyulmasını istiyorum her koyun kendi bacağından asılır ne ekersen onu biçersin iyi günler artık yazdiklariniza cevap verwmiycem
- +1 yıl
Allah kendi kendine var olduysa bizde olabilirz? Allahı ortaya atan kim? Buda sanırım az kaba oldu kusura bakmayın.
- +1 yıl
@LinkinPark1997 senin dusuncen ama sarjim bir artık cevap verwmiycem iyi günler 😉
- +1 yıl
@Prepia bu bilgileri benim sana vermem demek sana kendi düşüncelerimi aşılamam demek bunlar hassas mevzular senin din kitaplarını okuyup düşünceleri araştırıp aklına yatan şeyi bulman lazım. Bir din veya düşünce seçmek kendine hiç kolay bir şey değildir bilgi birikimi araştırma gerekir. Çoğumuz doğduğumuzdan beri ne gösterildiyse onu seçiyor hiç araştırma gereği duymuyor gözlerini kapıyor. Oysa her insanın düşüncesi mantığı farklıdır 😊
- +1 yıl
+1 yılaçığım. makyaj yapiyorum kapalı olup makyaj yapanlardan az dikkat cekiyorum ama bir kac sene sonra kapanmayi dusunuyorum ALLAH kismet ederse
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAçığım. Kapanmıştım rahat edemedim yeniden açıldım.
10 Yorumla
+1 yılkaplıyim çünkü ALLAH emri bu elimden geleni ALLAH emirler uymaya çalışıyorum
10 Yorumlaacik cünki su an kapanacak durumda degilim kafa olarak Hazir degilim ve düsünmüyorum acikcasi
00 Yorumla
+1 yılÇünkü neden kapanayım?
10 YorumlaAçık saçlıyım ve kapanmayı da düşünmüyorum
10 Yorumla
+1 yılkapaliyim allah için Allahın emri için kapaliyim ayrıca o dudağa kırmızı gibi ruj sürmüş yanls bence
00 Yorumla
+1 yılAçık, detaya gerek yok.
10 Yorumlaacigim cunku neden kapali olayim
11 Yorumla- +1 yıl
Allah istedigi icin
tesettürlüyüm çünkü böyle mutluyum
20 Yorumla
+1 yılYorum okunmaya geleceğim 😄😄
03 Yorumla
Soran+1 yılAnlamadım? :D
- +1 yıl
Yorumları okumaya geleceğim daha sonra 😄😄
Soran+1 yılTamam gelin :D
tesettürlüyüm mutluyum 😊😊😊😊
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİbadetlerimi yerine getiririm ve açığım..
05 Yorumla
Soran+1 yılBence de böyle olması lazım. Kapanmak bana saçma geliyor. Ben de Müslümanım ama ne bileyim.
Cevap sahibi+1 yılAçıklık derken yani teşhir düzeyinde değilim.. Her şey dozunda olmalı.. Bilmiyorum benim içimden gelmiyor böyle kendimi daha mutlu hissediyorum
Soran+1 yılHaklısınız. Olması gereken de bu bence
- +1 yıl
Basıl saçma geliyor? İnsan, aslında kapalıdır ve öyle olmalıdır. Ama tabii günümüzde her şey değişti. :/ Bir kadın düşün, açık. Ben kız olduğum halde bile dikkatimi çeker. Bir de erkekleri düşün. Yo, hayır illa açıklık derken mini şeyleri düşünmeyin. Pantolon gömlek giymiş bir kız. O da dikkat çeker. Şimdi erkekler O'na baksa, hem kız günaha girecek hem erkek. Tabii bakmaktan kastım normal bakmak değil :D İncelemek. Her neyse. Anlatamadım ama anlamanızı umuyorum.
Cevap sahibi+1 yıl@Prepia kapalilik tan anladığın ne?
Kırmızı fusya pembe sarı turuncu eşarp kullanıyorlar.. bunun günahı daha çok biliyosun değil mi? Şu anki kapalilar giyimiyle daha çok dikkat çekiyor.. erkeklere gelince onlar kapalilarin gizemli buluyor inceleme yaparken bu ayrıntıyı unutma.
+1 yılAçığım çünkü böyle mutlu oluyorum.
10 YorumlaKapalı olacağım İnşAllah :)
21 Yorumla- +1 yıl
Bende Şu an açıgım. Ama kapanmak istiyorum. Sadece evde kocama açılmak istiyorum. Makyaj malzemelerimi güzel elbiselerimi sadece kocam için kullanmak istiyorum. Her kadın böyle olmalı bence. Inşallah kapanırız :)
+1 yılaçık
10 Yorumla
+1 yılİnancım gereği.
012 Yorumla
Soran+1 yılBir şey sorabilir miyim, ama dürüst cevap vereceksen?
- +1 yıl
Saçma bir soru olamyacak ise dinliyorum
Soran+1 yılErkekler açıkken, kadınların neden kapanması emrediliyor? Ben de Müslümanım ama burası saçma geliyor. Ve dışardaki açık insanlara özeniyor musunuz?
- +1 yıl
Erkeklerle kadinlari bir tutman sacmalik yani. Erkegin de tesetturu var. Gobek ve diz kapak arasi. Ve ayrica erkeklerin goz kapaklari tesetturudur. Harama bakmayacak
- +1 yıl
Kuran-ı Kerim de bu şekilde yazıyor, Allah kadınları erkeklerin emaneti olarak yaratmış. Dolayısı ile her kadının kendini eşine saklaması doğrudur. Onun dışında açık kardeşlerime özenmek gibi bir durum söz konusu değil😄
Allahın ayetini başımda taşıdığım için kendim ile gurur duyuyorum hatta.
Soran+1 yılTamam teşekkürler. Hakaret etmediğiniz için ve açık insanları ayırmadığınız için de sizi kutluyorum. :)
- +1 yıl
Ayrica kapalilar neden aciklara ozensin ki? Sonucta acik olan kizlar erkekleri sehvetlendiriyor hem kendisi hem de karsisindakini gunaha sokuyor. O kadar kisinin vebalini ustune aliyor ozenmek soz konusu degil
Soran+1 yıl@gizemli_bayan Kadınlar hiç mi şehvetlenmiyor? Siz birisiyle ilişkiye girmeyecek misiniz? Zevk almayacak mısınız? Bunlar hayatın bir parçası değil mi? Evlenceğiniz kişiyi tanımadan önce dış görünüşüne de bırakmayacak mısınız?
- +1 yıl
Ben dis gorunuse onem vermem yani tabiki etkilenmem lazim ama boyle artist gibi olsun istemem. Benim icin kalp guzelligi onemli. Ve son asik oldugum kisi cok yakisikli degildi :d
- +1 yıl
@gizemli_bayan kavga çıkarmak için demiyorum kimseylede kavga etmek gibi bir niyetim yok zaten ama böyle diyerek günaha giriyorsun dinimizde zorlama yoktur isteyen açılır isteyen kapanır
- +1 yıl
@Siteninsümüklükızı açıklara karışan yok. Sadece görüş bildiriyoruz
- Kişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılAçık
00 Yorumla
+1 yılkapali
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 812 cevap paylaştı.
+1 yılAçık
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne