Bir arkadaşım banyodan sonra su içilmez, içilirse organlar yaşlanır demişti ama ben engel olamıyorum gün içinde 1 bardak suyu zor içen ben, duş alınca 1 litreyi devirebilecek hale geliyorum. Su içmek için dışarı çıkıp banyoya geri girdiğim bile olmuştur ğrğedlfkdpslaixşzi
Selam :) Su hepimizin hayat kaynağı. Susuz bir hayat düşünemeyiz. Ancak bizim hayati bir ihtiyaç olan su bile doğru zamanda tüketilmediğinde zararlı olabiliyor. Örneğin duştan sonra su içmek gibi... Sizlere su içmenin hangi zamanlarda yanlış olduğunu açıklayacağım ama önce duştan sonra neden susarız sorusuna değinmek istiyorum.
Banyodan sonra neden susarız?
banyodan sonra su içmek
Bunu araştırdığımda çok fazla bilimsel terim ile karşılaştım ancak ben size basit kelimeler kullanarak anlatacağım. vücudumuzdaki hücreler duş aldığımız sırada su kaybeder. Su kaybettiğinde de vücut su emme isteği duyar. Yani su içme isteği gelir. Ve doğal olarak susarız. Dilimizde ve boğazımızda kuruluk da oluşur. Aynı zamanda bu duştan sonra el içlerimizin neden buruştuğunun da sebebiymiş. Vücut su kaybedince cilt üzerinde buruşma meydana geliyormuş. Bu durum sıcak su ile duş aldığınızda daha da artıyormuş.
Banyodan sonra neden su içilmez?
duştan sonra su içmek
Hiç duydunuz mu bilmiyorum ama banyodan sonra su içilmez derler. Bu tür yargılar genelde ağızdan ağıza yayılan ama doğruluğu bulunmayan yarılar olduğu için doğruluğunu araştırmak istedim. Meğer doğruymuş banyodan sonra su içmek zararlıymış. Sebebi banyodan sonra su içtiğimiz zaman organlarımızın büyümesi. Ancak banyodan sonra su içmenin neden organları büyüttüğüyle ilgili herhangi bir bilgi mevcut değil. Sanırım duşta gevşeyen vücut ve organlara hemen sıvı takviye edince çalışmaya başlıyorlar. Yavaşlayan vücut fonksiyonlarını aniden su ile hızlandırınca da organlar yoruluyor. Bu da yaşlanmalarına sebep oluyor.
Banyodan ne kadar süre sonra su içilir?
Banyodan ne kadar süre sonra su içilir?
Banyodan sonra su içmek için vücut fonksiyonlarının normal hızına dönmesini beklemekte fayda var. Bu yüzden yarım saat beklemenizi tavsiye ederim. Ancak çok susadıysanız ve yarım saat uzun geliyorsa en azından 15 dakika beklemenizi tavsiye ederim. Ancak ideal olanı yarım saat beklemek olacaktır.
Hangi durumlardan sonra su içilmez?
banyodan sonra su içmek
Tabi ki bir tek banyodan sonra değil bir çok birçok durumdan sonra su içmenin zararları var. Bu yanlışlara düşmemeniz için onları da sıralamak istiyorum.
Acı yedikten su içilmez.
Tatlı yedikten sonra su içmemelisiniz.
Spordan hemen sonra su içilmez.
Yemekten hemen önce ve yemekten hemen sonra su içmek zararlıdır
Uyku arasında su tüketmek sakıncalıdır.
Meyve yedikten sonra su tüketilmemeli.
Ve son olarak kustuktan hemen sonra su içilmemeli.
Ne zaman su içilmeli?
duştan sonra su içmek
Peki su içmek için en doğru zaman ne zaman?
Sabah kalkar kalmaz güne su içerek başlayın
Yemeklerden yarım saat önce ve yemeklerden 1 saat sonra su tüketebilirsiniz.
Acıkınca su tüketin. İştahınızı kesecektir. Bu da fazla yemenizi engeller.
Spordan 20 dakika sonra su içebilirsiniz.
Saydığım bu dört madde dikkat edilmesi gereken ancak yukarıda su içmemeniz gereken zamanlar hariç tüm gün bol bol su içebilirsiniz.
Bir erkek için günde ortalama 2500 ml su içmek yeterli olacaktır bir kadın için ise 2000 ml yeterli olacaktır. Bu kişinin boyu ve kilosuna göre değişkenlik gösterir.
Aslinda tamamen amatörce bir konu acip, insanlarin bilgi edinmesini saglayacaksiniz belki de :)
Banyodan sonra genelde cogu kisi su icme istegi duyuyor. Arada sirada bana da oluyor bu durum ama cok degil.. Herneyse konumuz bu degil.
Asil konumuz; Sizin banyodan sonra su icmenin zararlarini bilip bilmemeniz..!
Evet..!
Su an bu yazilari okudukca " Hadi ordan sende! Banyodan sonra su icmenin de zarari mi olurmus " diyorsaniz.. Yaniliyorsunuz.
Siz siz olun bir daha banyodan sonra su icmeyin. En azindan " hemen sonra " icmeyin.
Icecekseniz en az 15-20 dk sonra icin derim.
Nedenini sorarsaniz; Banyodan sonra su icince, insanin vücudu kendini dengeleyemiyormus.. Yani ne demek bu. Banyoda bir güzel sicak suyla yikandiniz, sonra ciktiniz serin bir ortama. Bide üstüne vücut daha bu ortama alisamamisken, pat diye de suyu mideye indirdiniz.
Ee zaten vücut kendisini alistirmaya calisiyor yeni ortama, bir de siz ardindan hemen su icerseniz, vücut kendi dengesini saglamakta zorluk cekiyor. Önce bir vücudunuz dinlensin, rahatlasin, hele bir dustayken acik olan gözenekler bir kapansin. Daha sonra ne yapiyorsaniz yapin..
Icecekseniz suyu, 15- 20 dk sonra icmenizi öneririm..!
Dediklerine gore banyodan hemen sonra icilen su, organlari yaslandiriyormus..