Şüphesiz ki çöpe atmak kolaydır , zor olansa kalıp onu düzeltmeye , tamir etmeye çalışmaktır. Siz ne yaparsınız , birşeyler kırdığınız zaman?

Kirilan seye bagli sen hic gidip kirilan bardagi tamir etmeye calisirmisin ya da yikilan bir evi. bazi seyler atilmaktan ziyade yenisinin daha iyi olacagi icin vazgecilmek zorunda kalinir. konunun temasina uygun yazdim. Bazi seyler gercekten tamir etmeye degmeyecek kadar kirildiysa birak orda kalsin.
Tamir üşenmezsem tabi
Ama bazı şeylerin de tamiri olmuyor tani. Mesela adam geldi gözüne kezzap döktü neyini tamir edicen bunun göremiyosun artık falan falan
uleyn bendede tamir etme çabası var arkadaş ne olursa olsun illaaaa onu yapıcamm.. evdeki birçok elektronık eşyayı ben tamır ettım vede evde tadılat gereken yerlerı ben yaptım yetmedı kendı tamır takım çantası bıle aldım. yapmadığım iş yoktur. herkonuda...
ne kırıldığına bağlı? elektronik eşya ise kaçışı yok tamir ederim, ancak astarı yüzünden pahalıya gelicek birşeyse değmez ve çöpe atarım, manevi olarak soruyorsan değişir, kime göre neye göre?
Cevap
23Cevap
Tamiri gerekenleri elbette tamir ederim ama çoğunlukla yenisini alırım.. Bilhassa elektrik ile ilgili malzemelerde tamir yapmam..
Kırılan şeyin ne olduğuna önem derecesine bağlı kırıldığında çöpe atmayacağım tek şey kalp onarmak için sınırları zorlarım..
Bantla, yapıştırıcıyla tamir edilebilen bir şey değilse atarım. Ama örneğin bir vazo tuzla buz oldu, onu illaki restore ediyorum. Mesleki takıntım 😄
Tamir edebileceğimiz bir şey ise tamir ederim. Ama tamir edince bile görüntü olarak kötü görünecekse, atar yenisini alırım.
Psikopat_hatun diyor Kİ tamir ederim yine kırışırsa at çöpe yapana kadar yenisini alırız
Duruma göre değişir. Tamir edilecek şey var edilmeyecek şey var.
duruma baglı hersy ne hemencik atılır nede hemencik tamir edilir...
Eğer kırıklar tamir olabiliyorsa tamir ederim herkes ikinci bir şansı hakeder
Eğer tamir edilebiliyorsa tamir ederim ya da ettiririm eğer olmuyorsa çöp'e gider.
Yapilacaksa tamir olur yok olmuyorsa çöpe gider yenisi gelir
şimdi herşey kullan at oldu , sevgi ve aşk bile...
Burdaki yazida anlatilan yan anlam olan kirmak kalp kirmak heves kirmak
kim tarafından kırıldığına bağlı biraz bu. genelde siler atarım
tamir ederim ama param olmadığımdan değil tamir etmeyi uğraşmayı sevdiğimden.
bende o şekilde atmam değerlendirim :)
Kırılan şeyin ne olduğuna bağlı.
Elektronik bir eşya ise kesinlikle tamir ederim.
değerliyse uğraşırım
Tamir etmeye çalışırım , olmuyorsa çöpe
Tamir edilesi bir seyse cabalamak gerek.
Gidip yenisini alıyorum
bir zaman sonra olmuyorsa çöp
Yapabileceğim bir şeyse tamir ederim..
Tamir etmeye çalışıyordum ama artık çöpe atıyorum.
tamir etmeye çalışırım
Hayır çeyizime koyarım.
Öncelikle tamir etmeyi denerim
Çöpe atarım
Fiyatına bağlı.
Çöpe :D
Onarmaya çalışırım
Çöpe atarim
çöpe atarım
Turşusunu kurarim...
Direk çöp
Ne olduğuna bağlı