Kişilik & Karakter konusunda 2,5b cevap paylaştı. okudum.yazan kişi günümüze göre değerlendirmiş.ona göre yorum yaparsa tabiki anlayamaz birşeyleri.İlk önce Hz. Muhammed arap peygamberi değil tüm insanlığa gönderilmiştir.
ikincisi peygamberimizin ölümünden çok sonra eserler çıktığını ama onun yaşamı döneminde çıkmadığını söylemiş.yahu o dönemde ne yazı yazmayı bilen var ne de kaleme kağıda sahip olan insan.ne kadar eski zamandan bahsettiğinin farkında bile değil.ayrıca birisi yaşar ondan sonra hayat hikayesi ve yaptıkları yazılır.Atatürk için de bu böyle değilmiydi ? ya da padişahlar için ?
paralara adlarını niye bastırsınlar ?onlar gösteriş meraklısı olaydı uluorta reklam yapardı zaten.
ve ayrıca İslamiyet gelmeden önce Hristiyanlık vardı ama İslamiyet geldi diye herkes islamı seçmedi.arap ülkelerinde Hristiyanlık ya da diğer inançların devam etmesi garipsenecek bir durum değil.
kısacası saçma bir yazı olmuş. kavga edicek olan gelmesin benim cevabımdır zaten sitede her gün herkes bu tarz sorular soruyor görmekten bıktım.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
bunlar hangi kitaplardan alıntı. alıntıysa sayfa numarası ve paragrafları ne. kitap bilimselliğe uygun mu yazılmış. araştırma yaparken hangi kaynakları kullanmıs. bunlar hep bilinmesi gereken seyler. ayrıca musluman değilim. fakat her okuduğunuza gercek gozuyle bakmayın.
03 Yorumla- +1 yıl
Bana mi dedin
- Kişilik & Karakter konusunda 335 cevap paylaştı.
+1 yılsacma sapan kaynaklar dedıkodular bıraz gerceklerle harmanlanmıs okadar onun yasadıgı hrıstıyan musevı kaynaklardada mevcut taraflar arasında yapılmıs anlasmalar bıle mevcut yapılmıs savaslar ozellıklede tek tanrı ınancı tasıdıkları ıcın basta hrıstıyan kılısesının gelecegı goremeyıp muslumanlara yaptıgı desteklerde var vatıkan zamanında bununla ovunuyordu muslumanları bız cok koruduk dıye resmı olmadıgı soylenıyor ama bugun bırcok musluman ulkede ıler ılım adamlarının evınde resmı bıle bulunuyor ben onun peygamber olduguna ınanmıyorum kuranıda kendısının yazdıgına ınanıyorum ebu leheb ın ellerı kurusun dıye dua mı eder allah ya da kevserdekı gıbı sana bugz eden soyu kesık olanın ta kendısıdır mı der allah bır musrık muhammede soyu kesık adamı bırakın dedıgı ıcın kuran boyle tartısmalarla dolu allah kullarıyla tartısırmı
00 Yorumla
Kişilik & Karakter konusunda 3,5b cevap paylaştı. Hadisleri kaynak göstermek yanlış, hali hazırda Peygember efendimiz kendi yaktırmış hadislerini, özelikle Abbasi ve emevi dönemlerinde siyasi amaçla birçok hadisin uyfurulduğunu biliyoruz. Hadisler güvenilir kaynak değildir, zaten daha önce de tartışması oldu hadislere itibar etmiyorum. Sen hadisten yola çıkılarak bir sonuca varmaya çalışırsan aynı şekilde hata edersin.
İnanmayanın Hz. Muhammed'e
Geçmişini bilmeyip soyuna küfredenin M.Kemal Atatürk'e sarması ne kadar aşağılık bir yaklaşım olsa da moda oldu son zamanlarda.30 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
29Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 447 cevap paylaştı.
+1 yılOkudum ve suslenmis bir varsayim ve yonlendiren bir akil yurutmeden baska birsey goremedim.Bahsettigi mantikla sn oldukten 5 sene sonra senin aslinda yasamadigini savunabilir :) Ve ayrica aslinda varolmadigimizi bile ikna edici sekilde sana anlatabilirim :)
Bu yaziyi paylasmanda iyiniyet sezemiyorum.Ozelliklede muslumanlarin. yazmandan otekilestiriyorsun ve bu yaptigin sadece misyonerlik(hristayanlik icin dehil) faaliyeti ve yayilmaci bie yaklasim bu yuzden Gizli isimle paylasmis olabilirsin. Fikirlerinij arkasinda dahi duramayan birini kaale alan kisiler varsa yazik diyorum.30 Yorumla Bir müslüman olarak hepsinin yaşadığına inanıyorum ama H.Z Muhammed (S.A.V) hariç kuran'da veya incil'de adı geçen diğer peygamberlerin yaşadığına dair herhangi birtarihsel delil yoktur yalnız H.z Muhammed'in yaşadığına zamanın da devlet başkanı olduğuna dair deliller vardır.Bizans İmparatoru Heraklius'a, ran'ın Kisra'sına gönderdiği mektuplar hala mevcuttur. yabancı devletlere gönderdiği elçiler de.dünyanın en iyi üniversitelerinin tarih bölümüne git dini ne olursa olsun hiçkimse yaşayıp yaşamadığını tartışmaz. bırak ateist forum gibi taraflı olduğu adından belli olan türk forumlarından saçma sapan linkler atmayı.
10 YorumlaSayfayı okumadım, daha sonra okuyacağım. Kaydettim. İlginçmiş
Hz Muhammed gerçekten yaşamış ama hayat hikayesi anlatıldığı gibi değil. İnsanlar tarihe görmek istediği gibi bakar, olayları ters yüz eder, ilham almak istediği hikayeler çıkartır... Kureyşli olmadığını, o dönemde çok yaygın olan evlat edinme yoluyla soylu bir aileye giren, anne-babasını küçükken kaybetmiş, yoksul bir ailenin üyesi olduğunu biliyoruz. Yazması çok uzun sürecek ve hazırdaki öykü ile çeliştiği için "dine hakaret" ile suçlanacağız, tartışılması pek mümkün değil00 Yorumla
+1 yılbenim yazıdan anladığım sanırım şunu demek istiyor (yanılıyosam düzelt lütfen) muhammedin esasında araplaştırılmış bir isa olduğunu söylemek istiyor. yani daha geniş bir açıdan bakacak olursak aslında arapların islamı bir tür nası desem, bir hristiyanlık mezhebi gibi bişey. sen nedersin?
26 Yorumla
Soran+1 yılHz. muhammedin yaşamadığına inanıyorum. Peki senin yazı hakkındaki düşüncelerin neler?
- +1 yıl
yorumumda da belirttiğim gibi eğer yanlış anlamadıysam kendinden çok önceki bir manevi uyanışı (hristiyanlık) araplaştırarak zmanla yeni bir inanç sistemi oluşturulduğu ve adına da islamiyet denildiği iddiası var. kimilerine göre güçlü bir iddia kimilerine göre ise düzmece. fakat altında bir araştırma var ve birkaç da kanıt. enteresan ilgi çekici bir teori. ben her zaman bu semavi dinlerin çkış tarihlerinin zamanlama olarak neden birbirlerine bu derece yakın olduğunu düşünmüşümdür.
- +1 yıl
bunu destekler nitelikte de MHMT ve AHMD araplaştrılarak muhammed kelime karşılığı olarak övülmüş demektir. öte yandan hristiyan dünyası da isa için benzer terimler kullanır. övülmüş, seçilmiş gibi. hem bu yazı açık ve net bir şekilde kureyş topluluğunun zamanında bizans yanında savaştığını anlatıyor. acaba muhammed diye övülen kişinin esasında isa olma ihtimali var mıdır. islam dini bir esinlenme olabilir mi? bunlar düşündürücü iddialar
Soran+1 yılPeki daha yazıyı okumadan bana beyinsiz diyen kişileri nasıl buluyorsun : )
- +1 yıl
onlrla tartışmaya girmek çok gereksiz. insan çağlar boyunca inanmaya büyük bir ihtiyaç duymuştur. insanlığın yazıyla tanıştığı ilk zamanlarında inanca olan düşkünlük günümüzden kat kat dha fazlaydı. çnkü inanç, kitleleri yönetmede bir numaralı silahtı. isadan binlerce yıl önce de inanç vardı. çünk dağınık halde, müthiş beyinleriyle müthiş şeyler düşünme kapsitesine sahip insanoğlunu yönetmek için bir kavanozun içine tıkıp sınırlamak gerekiyordu. dinler isadan çok çok önce bu amaçla ortaya çıkmışt
- +1 yıl
şimdi günümüzde bile birşeyi yasaklayıp ya da birşeyi serbest bırakırken bile, tüm politik çıkarlar için hep din referans gösterilmiyor mu. ve dini en iyi kullanan siyasi görüş en çok yandaşı toplamıyor mu. düşün ki bu günümüzün dünya düzeninde, internetin ve gerçeklere ulaşmanın 1400 yıl önceye göre mucizevi şekilde gelişmiş olduğu dünya da böyleyken, 1400 yıl önce nasıldı sence. ben söyliyim. "din demek güç demekti, din demek ordular, iktidar, zafer, şan ve ünvan demekti"
Bu idda İsa için yapılır doğru mudur bilmiyorum (aslında öyle biri yaşamadığı şeklinde) , açıkcası Muhammed için ben de ilk kez duydum. Bana inandırıcı gelmedi.
Tanrının varlığına ben de inanmıyorum ama islam dini buz gibi gerçek.
Peygamberin gerçekten yaşayıp yaşamadığı ya da aslında nasıl bir adam olduğu konuları o kadar da önemli değil diye düşünüyorum.20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 642 cevap paylaştı. gerçekten yaşadı mı? derken kast etmek istediğinizi anlayamadım böyle şeyleri tartışmanın anlamı yok bence Hz. Muhammed (s.a.v) biz insanlara gönderilen bir elçi , nasıl ki Hz. isa , Hz. Musa gönderildiyse oda biz insanlara gönderilen en büyük hediye 1400 yıl önceki bir hadise bu güne kadar yaşamış . Siz Hz. Muhammed (s.a.v) gerçekten yaşadı mı ? diyorsunuz .
Yanlışım olduysa lütfen düzeltin .10 Yorumla
+1 yılyazıyı okuma gereği bile duymuyorum milyarlarca musluman olarak Peygamber Efendımızı gormeden ona ıman edıp ınanmamız onun yolundan gıtmemız bıle yasadıgına bır kanıttır ılla somut bır kanıt ıstıyosanız ..
72 Yorumla
Soran+1 yılÇok güzel kanıtmış : )
- +1 yıl
senı adam yerıne koyup cevapladıgım ıcın pısman oldum ama neyse yazdık bı kere
+1 yılyazi okadar uzunki yarisina kadar okudum gercek mucize bu olsa gerek.
ayrica yasamis yasamamis ne farkeder orasini cözemedim.kurani kimin yazdiginin ne farki var neyi anlatmaya calistin vs.
kendi fikrim yasamistir ve milyonlarca insani pesinde sürükleyecek kadar da zeki bir insandir.10 Yorumla
+1 yıltomurcuk derdinde olmayan ağaç odundur, kimi öldükten sora ot olcana inanıyo ne yazık ama sen şimdiden aşmışın otu motu bence direk oduna vermişn.
sevgili kardeşim sevgili insanım,senin açından önemi olmasada o senin inanmadığına ben dua ediyorum sana yardım ve akıl ihsan etmesi için, bir şey daha var;
birisine Allaha emanet ol dediğin zaman ölmeden önce muhakkak bir kez daha iletişime geçermişsin ya da görürmüşsün.sen inanmazsın ama. yinede Allaha emanet ol20 YorumlaValla yaşadı mı yaşamadı mı bilmiyorum sonuçta somut bir şey yok, burada zaten somut işlere girersen pek bir şey ifade etmez din kavramı.
Diğer yandan şu ateistlere şaşıyorum. Allahın varlığı ve yokluğunu konusunda bu kadar kafa şişireceklerine biraz da bilim konusuna eğilseler Mars'a ilk insanı biz göndeririz.00 Yorumla
+1 yılGörmediğimiz şeylere inanmıyorsak,oksijen olduğunada inanma hava yok ya zaten..
Böyle yazılan yazılara anca inançsız insanlar inanır ki biz onlardan değiliz.420 Yorumla- +1 yıl
Ve bunları okuyacağına azıcık Allahın bize gönderdiği kuranı okusaydın tüm sorularına cevap bulabilirdin.
- +1 yıl
Oksijen, sıvılaştırılmış havanın ayrımsal damıtılmasıyla, zeolitlerin basınç salınım adsorpsiyonu ile kullanılarak oksijenin havadan ayrılarak yoğunlaştırılmasıyla, suyun elektroliziyle ve diğer yollarla endüstriyel olarak üretilir. yani şu ki okjieni görmene gerek yok adamlar üretiyorlar bile komik olmuş sadece :D
- +1 yıl
Unutma ki o havayı almana can veren gene Allahtır..
Ve boğazından nefesini kesecek gene Allahtır..
Allah kimseyi dininden imanından ayırmasın - +1 yıl
Bana o mantıklı dediğin dinleri söyle hinduizm mi? inandıkları tanrılar imalathanelerde heykeltraşlar tarafıdan insan eli ile üretilen ve daha sonra kendisine tapılan çeşitli madenlerden yapılmış heykellerdir yani var olmak için (güya) yarattmış oldukları insanlara muhtaçtırlar tıpkı cahiliye devrinde insanların kendi yaptıkları şeylere tapmaları gibi tapılırlar.oysaki insan taştan topraktan kendi uydurup,ürettiği tanrıların tapılmaya layık olmadığını anlayacak kadar zekidir
- +1 yıl
Konuyu salak salak yerlere çekip durma,islamın bununla alakası olmadığını ikimizde biliyoruz,tabi senin gibilerin beyni olmadığı için anlamazsın.
- +1 yıl
buudizm mi peki? aslında budizm ilk olarak din değil bir yaşam felsfesi olarak ortaya çıkmıştır.bu felsefeyi kuran buda insanların nasıl yaşamaları gerektiğini onlara nasihatler şeklinde bildirmiştir ne kendisinin tanrı olduğunu söylemiştir nede bir tanrının var olup olmadığını söylemiştir.ama sonradan insanlar ona bir tanrı gibi tapmaya başlamışlardır.onun putlarını yapmışlardır.bu din hakkında daha fazla şey söylemeye gerek yok sanırım batıldır.
- +1 yıl
Neden musevilik değil:musevilikte yahudiler ilahın sadece kendilerinin İlahı olduğunu diğer insanların İlahı ve yardımcısı olmadığını iddia ederler.onalara göre yahudiler dışındaki diğer insanlar maymundan gelmiştir.halbıki mıseviliğin aslı böyle değildir bu dinde yahudilerin tahrifine uğramış
- +1 yıl
neden hristiyanlık değil:hrisitiyanlıkta HAZRETİ ALLAH CELLE CELALÜH tarafından gönderilen bir dindir.ama insanların tahrifrine uğramış ana hükümleri aslından saptırılmıştır.örneğin hristiyanlarda teslis yani üç tanrıya inanma vardır.bu bazen baba,oğul,kutsal ruh bazende baba,oğul,meryem ana şeklinde değişir oysa hiçbir insan tanrı değildir.kitaplarıda tahrif edilmiştir hristiyanlığın ilk zamanlarında çok fazla incil vardır.önüne gelen bir incil yazmışdır.
- +1 yıl
Neden İSLAM:bir kere ana hükümlerin! yer aldığı kitap olan HAZRETİ KURANIN korunmuşluğu bir başka dine mensub olanlar tarafından ispatlanmış ve kabul görmüştür.:
HAZRETİ ALLAH CELLE CELALÜH buyuruyorki KUR'AN için: Şüphe yok o zikri biz indirdik biz, her halde biz onu muhafaza da edeceğiz(15 / HİCR - 9)
İSLAMDA her insan birdir.yaratılış olarak kimse kimseden üstün değildir herkes ALLAH CELLE CELALÜHÜN kuludur.kendisne iman edenleri ırksal hiçbir ayrıma tabi tutmaz" - +1 yıl
Sen o resimde el ele tutuşmak veya öpüşmek gördünmü beyin terk üyeciğim? Görmediğin şeyleri herkese uygulama
- +1 yıl
Sana diyorum ki hangi dini bana iyi gösteriyorsun içindekilerden söyle. Zaten alıntı olduğunu biliyorum ki ben bunun yazısını paylaşmıştım.
İçinde en ufak Allah sevgisi yoksa ben o insandan korkarım,ki o şeytanın ta kendisidir. - +1 yıl
Sizin gibi düz mantık ilerleyenlerden dolayı ben dinimi yaşıyamıyorum çünkü.
Başıörtüyü düşman gören hakaret eden aşağılayanlardan dolayı dinimi yaşayamıyorum. Ama bunu anlaman zor biraz birde sana cevap veriyorum sanki beynin varmış gibi.. Başımı yaslayıp ne yapmışım acep? Burada islama karşı bir görüntü var mı? - +1 yıl
Senin şuan yaşadığın tek şey egondan dolayı senden büyük varlık kabul edemiyorsun. Balık olup denizi taımayan birisin.
- +1 yıl
Sen çok biliyorsun ki bu yüzden bana islamı kötülüyorsun.. Açıp kuranı bir oku kafandaki sorulara yanıt bulabilirsin belki.
çok fazla ot beyinlinin olduğu bir sitede bu şekilde bir şey yapman aslında hata..tartışmayı bile beceremeyen karşıdakinin düşüncesine saygısı olmayan bir çok adam var burada..sırf bu tarz sorulara sadece yobaz beyinleri engellemek için giriyorum yine buldum 3 5 tane..
20 Yorumla
+1 yılannenle babanın gerçek olup olmadığını sorguladın mı?
70 YorumlaO başlığı komple okudum, bazı noktaları doğru bazıları yanlış gibime geldi. Bu konuda upuzun cevap yazmak yerine ayrı bir yerde yazacağım sanırım. Çünkü konu çok çekici
00 Yorumlaateistlere ait siteye girip o yazıyı okuman bile senin seviyesiz ve kişilksiz birisi olduğunu göstermek için fazla bile ! biz Allah'ı görmeden sevdik kitabına peygamberine kayıtsız şartsız inandık ! insanlara kötü örnek olma bak yoluna !
30 YorumlaBir müslüman olarak neden ateistlerin dinim hakkındaki yorum veya araştırmalrını okuyayım?
30 Yorumla
+1 yılsana sadece şunu söylücem yaşadı herzamanda yaşıyor diğer yalan yanlış karalamalara aldırış etme kalpten inan yaşadığına ben rüyamda bile gördüm.
20 Yorumla
+1 yılAyrıca yazı objektif değil okumaya değmez belli ki insanların aklında soru işaretleri oluşturmak için yazılmış bunu yapmakta zor bir şey değil belki senin hakkında bir yazı yazsak babanın kim olduğundan şüphe edersin.
20 Yorumlahangi ateiste gidip sorsan Kur'an ı "Muhammed" uydurdu der. şimdi de yaşayıp yaşamadığı sorgulanıyor olaya bak. gidipte ateist sitesinden link atarsan tabi tepki gösterir insanlar
10 Yorumlasen bence kuran i kerimi oku sorunun karsiligini al ne kendi kafani nede baskalarinin kafalarini yorma
20 Yorumla
+1 yılAslında sende yoksun bizim için, seni görmüyoruz çünkü.
10 Yorumlabu konu çok uzar ve hiç bir sonuç çıkmaz müslümanlar olsa bile bir sürü fikir ayrılıklarının oldugu bir konu bende cevapları merakla takip edecem
00 YorumlaŞüphe duymakta haklıyız çünkü yaşadığına dair kaynaklar sadece islami kaynaklar.
10 Yorumla
+1 yılŞimdi diyanetinkini okur ateistlere söversin, ateistlerin forumunda takılırsan inananlara söversin.
01 Yorumla- +1 yıl
Ha ha :)=
Siteyin adı bile gereksiz
yasamamis olsa bu zamana kadar adı gelirmiydi ?21 Yorumla- 1 ay
Zeus da yasamadi ama hala konusuluyor?
+1 yılbeyin bedava ne düşünmek istersen onu düşünürsün buna da inanırsın veya inanmazsın. Bir şeyden şüphe etmek kolay ama inanmak zordur.
10 Yorumlaokuyupta ne günaha giricez kahrolası pislik ateist
41 Yorumla
+1 yılokumaya gerek duymadım
40 Yorumla
+1 yılAyrıca Kuranı Kerım en buyuk kanıttır herseye ..
50 Yorumlanerden sordun şu soruyu :)
01 Yorumla
Soran+1 yıl: )
+1 yılokumaya gerek bile duymadım.
30 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılevet gerçekten yaşamıştır
20 Yorumla yazıyı okumadım.. soruyuda görmemezlikten geldm
30 Yorumlasperm zaiyatı olduğunu düşünüyorum
40 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılben okudum daha önce incil'i de okudum.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılokumadım soruyu.gereksiz.
30 Yorumlaokumadım, okumak istemiyorum
00 Yorumla
byinin çalışıyor mu?00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı. çok saçma ya tabiki yaşadı
00 Yorumla
+1 yılYaşamıştır.
21 Yorumla- +1 yıl
Bu adam ile diyorsa sen sus soran. sfsdfsdf
Gizli Üye(36-45)+1 yılİnsan israfısın bir git işine.
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat