Böyle bir bilgi okudum, mantıklı gibi geldi bana. Zekanın duygusal ilişkilere etkisi var mıdır?

aynen öyle. boş olmayan insanlar her şeyi irdelerler. a dan tut z ye kadar. normal zekalı bir insan her şeyi irdelemez, ama üstün zekalılar öyle değiller. geçmişi neden böyleki bunun? neden daha öncesinden o çocukla böyle davrandı? eli eline değmemiş olması çok daha iyi olurdu? maddi durumu neden iyi? acaba maddi durumları iyi diye ailesi ya da çevresindekiler bende nefret edermi? ya parası için onunla çıkmadığımı kimseye inandıramazsam? örnekler çoğaltılabilir. yani kafasında kurdukları sevgili, eş aday adayı profillerini, çıktığı kişilere uyarlarlar. farklılıklar görüncede o kişilerden soğumaya başlarlar. ellerinde değildir ancak bunu o insanlara inandırmak oldukça zordur...
mesela şöylede bir örnek verebilirim. biri akıllı telefonu eline aldığı zaman, bu kişi kendide olabilir, yani normal zekada bir insan o telefonu whts up, arama yapma, nette takılma için kullanır. ama zeki biri o anda "defalarca basılmasına rağmen dokunmatiği bozulmuyor. acaba nasıl bir teknolojiyle yapıldı bu telefonlar? diye kendi kendine sorup durur. cevabını bulmadanda kafasındaki soru işaretleri onu rahat bırakmaz. takıntıları yüzünden çoğu zaman yalnızdırlar ve "kafayı çizmiş bu" olarak adlandırılırlar...
tecrübelerime göre düşüncem yanlış bir tespit bu aynı cem yılmazın "marsta su bulunmuş ama kuyu suyuymuş içilmiyor muş" esprisine benziyor
zekiler zeki oldukları için zaten hayatlarında olumsuzlukları ders kabul edip takılı kalmazlar ve yaptıkları ve verdikleri kararlarda daha temkinli olup karar alırlar o yüzden daha mükemmel bir ilişki çizgisi çizerler aptallar eskiye takılı kalıp bu tespite uyarlar
Bence zekiler daha takıntılıdır ve doğru insanı bulmak bu yüzden onlar için kolay değildir dediğin gibi geçmiş deneyimlerinden ders alırlar aynı hatalara düşmek istemezler. Aşık olmaya değecek insanı bulmak onlar için zordur çünkü takıntıları vardır. Normal zekada olan bir insan enine boyuna düşünmez bunları.
takıntı demeyelim prensipleri vardır diğer kişilere göre sadece istediklerini bulmaları zamanlarını ve sabırlarını tüketir ama herkese göre daha nokta atışı yaparlar aksi takdirde bir kişiyi sevdikleri zaman ilişkiye başlamaları çok kısa sürer hızlı aksiyon alırlar zaten kendi kafalarında muhakemeyi yapmışlar ve kararlarını almışlardır cevabı naza çekmeden ne bir şekilde söylerler
ama haberdeki tespit bunun tam aksini iddaa ediyor.
Senin demek istediğin aşık olmaya değecek insanı zor bulurlar ama bulduklarında da çok mutlu olurlar. Aslında katılıyorum ama şu da var ki güven konusunda sıkıntı yaşayabilirler zeki insanlar kolay güvenen insanlar değildirler ve gözü kapalı birine güvenmek onlara göre değildir. İstisnalar tabii ki vardır.
Var diye düşünüyorum. Zeki olmak var bir de zeki olduğunu sanmak var. Bu bir kenara bir insanla ilişkin olduğunu düşün karşındaki kişiyi anlamak onun tarif edemediği duyguları denklemlere ve sonuça dökmek 👌😂. Sıkıcı bir ilişki yaşanır ya da yeni ilişkilere kapalı olursun. Beyin dediğin şey sonuçta sevme organı kalp dense de aslında beyinde iş bitmiyor mudur? Sonuç olarak zeka seviyesi yüksek olan insanlar daha farklı seviyorlar karşındaki sevgi anlayışı da etkiliyor bu işi ben doğruluyorum bunu 👍
Saçma bence karşına çıkan kişiye bağlı çıkmayabilir hiç aşık olmayan var en zeki kişi mi ilan edelim yani
Nasip işi gibi bence :) çıkar çıkmaz
Cevap
23Cevap
Her insan iletişime geçtiğinde etrafına veri yayar zeki insanlar daha fazla veriyi fark eder. Yalan, bakış, uygunsuz hal ve hareketleri gördüğünde o kişiyi eler. Aşık olmak için zaten psikolojik olarak hassan olan bir dönem gerekli, özgüvenli insanlar aşık olmaz gider tanışır ve keyfini çıkartır. Aşık olanlar çekingen ve zayıflardır.
Aşk elde edememe ve kaybetme korkusudur. Beğenilen kişiyi görünce başlayan çarpıntı, terleme, heyecan korku belirtisi. Özgüven sahibi insanlar kaybetme korkusu yaşamazlar. Olaya aşk olarak da yaklaşmazlar zaten, beğendiği için birlikte olmak ister. Reddetmen onun için bir şeyi değiştirmez.
Doğru söyledin zekanın belli bir alanı yoktur birçok alanda zeki olunabilir. Senin öz güvenli dediğin insan deneyimli oluyor zeki olmuyor. Çekingen insanlarda zeki olabilir tıpkı zekanın sadece belli bir alanda olmadığı gibi. Bu demek değildir ki öz güvenli insanlar zeki değildir ama öz güven bir kriter değildir bence.
Ben bunu yaptım sonra pişmanda oldum, bence bu birazda karakterimle alakalı, ama şimdi tamda istediğim gibi birini buldum, ya gönderdiğimin talihsizliği, ya da yeni gelenin saflığı, artık akıllandım karşımdaki partnerimi kusursuz olarak, adlandırmaktan vazgeçtim, baktım yaşda geçiyor, akışına bıraktım...
Evet var. Beyin kapasitesi arttıkça duygular kontrol edilebilir hale geliyor o yüzden aşk diye birşey olmuyor zaten aşk kimyasal olarak maksimum 1.5 yıl sürüyor
Kesinlikle var..
Gönül gözüyle yaşayan insan çok güzel aşık olabilir. Ölçüp tartmaz gelecek planlamaz. Kısacası mutludur..
Mantıkla çalışan her daim huzursuzdur
Yukarıda yazıyı boşver.
Üç beş kuruşluk makaleciler yazıyor.
Zeki insanların duyguları yok mu? Sadece aradıkları şeyi a dn z ye biliyorlar. Bu yüzden yalnız kalıyorlar. Ucu acık bırakmıyorlar çünkü olay bu.
Zeka ve aşk yan yana durmaz yani manasız bir birleştirme.
Bunu araştırabildiklerine inanabiliyor musun?
Zeki insanların İQ larını ölçüp tartıp sonra aşk ilişkilerini incelediklerine? En fazla kaç kişiye yapabilirler bunları?
Bu en fazla kağıt üzerinde ve anket üzerinde yapılmış birşeydir.
Araştırmalara inanmamak lazım zaten.
10 tane makaleci sözleşip yazılar yazar misal. Resimine baktım şimdi. Büyük gözlerin var.
Şimdi büyük gözlü insanlar böyle olur şöyle olur diye 100 yerde görsen inandırıcı olur.
Doğruluğu peki? Sıfır.
Manipülasyon bir çoğu bunların fazla takılma :)
Tabiki senin düşüncen bu yönde , benim düşüncemde bu yönde :)
Mal olan insanlar aşık olur zaten. Yani aşık olmak sevdiği için herşeyi yapmaksa eğer zeki insan geride kalanları düşüneceğinden mantıken aşık olamaz. Zaten zeki insan birşeyleri sorgular sürekli. Aşık olamaz. Engeldir bence de
İq seviyesi yüksek olan kişiler, duygularını sebep sonuç ilişkisi kurarak daha iyi kontrol edebilirler.
Zeki miyim orası tartışılır ama aşkı geç, normal bir insana sevgi bile gösteremiyorum istemsizlik var , güvensizlik var.
Çok doğru bildin , soğuk yapılıyım mesafeliyim.. ve çok mutsuzum
Bilmem ki benim de kafam karıştı.
Zeki insanlar pek duygusalliktan degil mantıktan yanadır halbuki. Çözemedim pas geçiyorum bu soruyu canım 😒
Yani büyuk ihtimal bundan dir :)
Aşk aptallıktır diyorlar bence etkisi olduğu için bu bilgiyi yazmış olabilirler
O amaçla demedim estağfurullah 😊😊
Ben hem duygusalim hemde aşığım 😂😊🙈🙈
Uzmanlar her konuda bir iddia ortaya attiklarindan inandirici gelmedi.
alakası yok bence zeki insanların duygusu yok demek gibi bişey bu bence
Evet mantıklıymış. Şimdi anladım ki zeki değilim aptalım :D :D
Yoo alakası yok
Geçmiş deneyimlerine takılıp zamana ihtiyaç duyarlar yazıyor ya ona dedim.
Zeki insan genellikle detaycı olur ve ayrıntıları iyi görür çoğu Zaman şüpheci yaklaşır araştırmacı ruhu da varsa aldatılma olasılığı yüzde sıfır 😊
Bende diyorum neden asık olamiyorum nedeni belliymiş😀😀😀
şahsen ben yukarıda yazan gibi yaşanmışlıklarım olduğu için hep mesafeli yaklaşırım aynı şeyleri yaşama korkusuyla ve gene yalnızlık
Vardır tabi herkesi kendi gibi düşündüğünü sandıkları için bazı olaylar onlara normal gelir
😮Aaa demek ben zekiyim ve ondan yanlizim 😊🙊🙈🙈
Dünyanın en s*lak insanıyım o zaman
Ben gerizKalyim ozaman 😅😅😅
😊😊😊😊
kalp ve beyin ayrı şeylerdir
Yalan hergun aşık olurum
tamamen degilsede dogruluk payı var
Ha ondan asik olamiyorum ben 😄😄😂
yeni birşey değil filmlerden öğrendik yahu bunu :D
Frequencies Frekanslar filminden
Duygusal değilse olabilir.
Var maalesef
Ne kadar zekisen karsindaki senden daha zeki olmali e o da zor bulunuyor o yuzden
Zeki bir insan katlanamiyor ya kendinden daha az zeki insana hele iliskide hic katlanamaz
Ortak zevkler onemli ne olursa olsun yani basta karst cekici geliyor ama ben cok aktif degilsem evde kitabimla olmayi seviyorsam ve sevdigim kisi cok aktif dag tirmanisi yapiyorsa o iliski yurumuyor mesela. Zekada boyle yani elinde olan ve senin dusundugun bisey degil hem karsindaki kisi bir sure sonra kendini ezik hissediyor hem de sen dayanamiyorsun onun bu haline
Hayatımda duyduğum saçma şeylerden biri daha :)))
Bende oykeyim ama zejimiyim bilmiyorum
Olabilir sonuçta her şey birbirleriyle bağlantılı
Zeki olduğumun bir kanıtı daha :D
Doğruluk payı var evet
tamamen beni anlatiyor
olmazmi.
Vardır bence
Tabi ki var.
Çok saçma
Cok mantıklı
bu doğru
Sanmıyorum
Vardır, zeka önemli
vardır
Olabilir
tabii ki de vardır
Var..
Elbette.
Vardır
İlla ki
Tabi
Kesinlikle var bnce
1 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar