1- Erkeklerin pesimde kole olmasi
2- luks markalardan giyinebilmek
2- yurt disinda okumak ya da calismak
Aferin gerçekleri görmen güzel en azından kendini kandırmıyorsun takdir ettim. Yapılacak pek bir şey yok çok çalışıp başarsan bir bakmışsın gençliğin gidecek bütün hayallerin suya düşecek, hiç çalışmayıp bir yerden zengin olmayı beklesen oda zor iki ucu boklu değnek ama şunu düşünebilirsin ben yapamadım bari çocuklarım yapsın düşüncesiyle çocuklarına iyi bir anne olursun.
Hayir oyle dusunmem, guzel bir hayat yasamak istiyorum, fakir biriyle evlencegime bekar kalirim
Onu da istemem, bana gercekten asik olmasini isterim
Offff evet
Sen herkesin yurt dışına okuma gittiğini mi sanıyorsun acaba? Senin gibi olan milyonlarca insan var. Ne yapalım bizim kaderimiz de böyle. Sen de çalış iyi bir meslek kazan iyi yerlerde çalış para kazanıp yurt dışına git istediğin markayı al. Her şey senin elinde.
Ama gencligim gececek o zamanda. Ozendigim kizlar benim yasimdayken de hayatlarini yasiyodu
O zaman istemem, neyse saglik olsun
Kardeşim insanın gönlü güzel olsun bee.
Bizde özeniyoruz imreniyoruz. Bende güzel olmak isterdim mesela. Zengin olmak.
Ama olmayacak şey değil ki. Yapmamız gereken tek şey okuyup adam olup maddi gücümüzü elimize almak. Gerisi gelir. Allah yardımcımız olsun.
Oyle bisey yok. Turkiye sartlarinda torpilimiz yoksa alacagimiz en yuksek maas 3000 tl ve bu paraylada zengin olunmuyor
Tatlim neden böyle düşünüyorsun? Önce kendine bakmaya başla ve zayifla mesela. Kendini gelistir. Okulun bitince meslegin oldugunda sende gidersin yurt dışına istedigin yere.
Ayda 10 milyar kazanacagim bir meslegim olmucak malesef
Bir çok kişinin olmayacak belki ama mutlu olmayi bil. Mimar mühendis vs olursan olur ki neden olmasın
Hayir ya kuzenim cok iyi bir uni den muhendislik mezunu 2500 aliyor
O bile iyi.
Bence degil. Neyse
Sukretmeyi bil yoksa hic kazanamazsin. Ayrica yorumlarda ask demissin. Aşık olanlarda cok mutlu değil ki bence herseyi akışına birak askinda seni gelir bulur
Cevap
14Cevap
Tek değilsin daha kötü durumlarda olan insanlarda var. Seni anlıyorum herkes ister yurt dışına çıkmak ne bileyim pahalı kıyafetler giyinmek beğenilmek bunlar gelip geçici şeyler herkesin bir durumu ve yaşam tarzı vardır. Bir şeyleri başarmak istiyorsan ayağına gelmesini bekleme, kendini biliyorsun ve çoğu şeyin farkındasın değiştirmek senin elinde ve her yaşamın bir zorluğu olduğunu unutmamanı hatırlatırım.
Ya nasil degistirebilirim ki. Sirf okumak yetmez
Olmaz olmaz deme olmaz olmaz... Kafandan olmayacak düşüncelerini çıkar sorun olarak gördüğün en ufak şeylerden başla mesela kilo dedin kilodan başlayabilirsin daha yaşın 21 kendini 35-40 olarak görme daha hayat yeni başlıyor o yaşta o hayatı yaşayamayan tek sen değilsin ve hayatını sevmek için nedenler bul. Mesela senin daha iyisini istediğin hayatı yaşamaya muhtaç olan bir sürü kişi var... Şükretmek için çok nedenin var. Her bişeyi koy kenara süslen hadi bak aynaya bu kadar derim :)
:D Şimdi diyeceğim ki sana ailen sana bunu sağlayamiyorsa üniversiteyi bitir mesleğini eline al para biriktir ve hayalini gerçekleştir fakat bu senin zoruna gidecek çünkü bu işin zor kısmı fakat birşeyi iyi bilmelisin ki hayat bazı insanlara bu kadar basit iken sana zor olacak :) Eğer hayallerini istiyorsan sen bunu zor kısımdan başarabilirsin başka yolu mâlesef yok
Okumakla zengin olunmuyor ki
Yani evet haklısın fakat çok para getiren bir meslek seçersen yabancı bir ülkeye gitmen için para hemen hazır olur. Ayrıca ben şunu da anlayamıyorum neden sevdiğin maddi durumu Türkiye için güzel birisiyle evlenip huzurlu olmaktansa dünya zenginlerinin arasına girip saçma birisiyle ilişki yaşamak haklısın kaliteli bir yaşamı herkes ister fakat aşırı para sorun yaratır
Cok para getiren meslekler nelerdir?
Tıp Hukuk Mühendislik mimarlık, iç mimarlık taninmissan o şehirde aylık çok güzel para elde edersin
sen böyle yaparsan hayatı çekilmez hale getirirsin her insanı özel kılan bir şey vardır ve asla sen sen ol kine, özentiye hayatında yer verme, kilo probleminde varsa nolcak aşılacak bir durum her şey olacağına varır üzülme sen minnoş :)
Sanirim benim esas sorunum ask... Bu zamana kadar hic sevgilim olmadigi icin boyle seylere takmaya basladim
benim de olmadı bu demek değil ki birilerine imreneyim hayatı olumsuz kılayım, ha yaşamak için binlerce sebep var hem de mutlu yaşamayı öğrenirsen her zorluğun üstesinden gelirsin, ilk başta işini bul gerisini bırak zaman halletsin Allah büyüktür üzülme ama
Kendini başkalarıyla kıyaslayıp, hayatı kendine zehir etme.
Senden daha kötü durumda olan, sana özenen insanlar da vardır.
Haline şükret.
Evet mutlaka vardir ama ozenmemek elde degil
Bu hikayeyi okumalısın...
mutlulugunsifresi.com/...-senin-avucun-icinde.html
seni ilgilendirmezki başkası Allah onunda mutluluğunu daim etsin sen kendi işine bak bu şekilde kendini oyalarsın seni de elbet birisi görecek :)
Kiskanmamak elde degil ki
işte imkansızı basarcan :)
O zor ama neyse
kendini baska bir alanda geliştir ben mesela kültürlü biri olduğumu düşünüp tatmin ederim kendimi :)
Anladim o zaman bende Kulturlu olmaya caliscam , zaten kultursuz degilim de daha fazlasini yapicam
bence öyle yap hem bence daha havalı bisey diğerlerini çoğu zaman daha aptal hissederim mesela :D
Erkekler köle olacakmışmış :D
Beter ol kezban seni.
Of defol ya keko
Bu istediklerini elde etmek için sen ne yaptın? Hiç bir şey.
Ne yapabilirim ki?
Zayıflamak senin elinde burda bile tonla başlık var, okuduğun okulu belirlemek de senin elinde;ama sen başakalarına o kadar çok gözünü dikmişsin ki kendi önünü göremiyorsun.
*başkalarına
Millet aventedorla gezerken ben evde bu sitede takılıyorum ne yapalım intihar mı edelim
Of cok uzuluyorum
Haklisin en azindan durumumuz iyi olur
okuycaksın ailenin sana veremediği hayata kendin sahip olabilirsin
Okuyanlarin halide ortada
o zaman sürün bacı ne diyek
Kendine güven ve elindekilerin kıymetini bil. Istemedigin hayatın bir başkasının hayali olabilir..
O konuda haklisin...
Bak böyle deme baban senin icin elinden geleni yapiyodur :( uzme onlar icin cok calis iyi yerlere gel
Ailemi asla uzmem zaten ve elimden geldigince calisiyorum ama gencligim boyle yoklukla geciyor ya ona uzuluyorum
:( onlar istemez miydi dunyalari onune sermek
Haklisin, onlara lafim yok zaten cok seviyorum onlari. Sadece kendime uzuluyorum...
Kendine de üzülme. Herkes en iyi sartlarda dogmuyor. Zaten o onune direk en iyi sartlar sunulanlarin cok az basari sansi var cunku bilmiyolar hayati sen kendin cabalamaya bak
Ben de özeniyorum ama tek yaptığım tıraş bıçağını kullanmak
Off of.
Oflama puflama çözüm bul bana yolla
Tamam bulursam haber veririm de sanmiyorum
Ya dert etme be dünya sorunları hep bize mi var rahat ettir kendini bana da kimse bakmıyor ama barışık kaldım kendimle
Ben boyle yasamak istemiyorum ama
İlk önce kendini tanı özenme onların hayatı senden farklı mı onlar da yiyiyor içiyor konuşuyor uyuyor
Yazdigin sehirleri bende gezdim ki öyle ahim sahim birsey degil oralari gezmek hatta ben daha fazla ulkeye gittim.
Ne guzel, bak Şu an sanada ozendim
Yazık inşallah çocugum senin gibi bir hayırsız olmaz
Neyim hayirsiz?
ilk anlattığın kıza ben bile özendim şu an
Evet ya kiz butun zengin erkekleri pesinden kosturmayi basariyo
sadece sukret dıyebilecegim tek sey bu
Sukredemiyorum artik
Allah hidayet etsin ne diyim baban o kadar okutmaya calisıyo ozendıgın seylere bak bu istediklerinden cok daha onemli seyler var
Offf
şu parayı bulanın ta... :))
Dimi uf
özenme kimseye boşver kendi hayatını en iyi şekilde yaşamaya bak.
Tamam...
Sacmalama ya bosver
Bosveremiyorum iste
Özenme
Elde degil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar