ve %80 ni tarafından aklı görüldüm öpüyorum sizleri tatlı şeyler :*
Çarşaflıları sevmiyorum neden?
ve %80 ni tarafından aklı görüldüm öpüyorum sizleri tatlı şeyler :*
Bak şöyle söyleyeyim, İslamiyet kusursuz, Müslümanlar kusurlu. O yüzden kişileri baz alarak dini değerlendirmemek gerekir. Kadının tesettürü vardır, kadının olduğu gibi erkeğinde tesettürü gözlerine hakim olmaktır. Bir kadın kendi tesettürünü engelleyemedi diye illa ona bakılacak değildir, erkekte kendi tesettürünü koruyup bir kadına kötü gözle bakmamalıdır. Sen bir Müslüman olarak Kur'ana inanıyorsun demektir ve Kur'anda da kadınların örtünmesi gerektiği yazdığına göre bunu kabul ediyorsun demektir, fakat hepimizin nefsi var bunu uygulayamayabiliyoruz. O yüzden buna iman edip günaha girmiş oluyoruz. Cehennemde yanacaksınlı sözleri insanlardan gelen bu sözleri dinleme, çünkü Allah'tan başka kimse senin cennetlik mi yoksa cehennemlik mi olduğunu bilemez. Belki gün gelecek sen öyle bir tövbe edeceksin öyle bir yola gireceksin ki belki kendin bile şaşıracaksın, biz imanımızı arttıracak şekilde davranalım kişilerin arkasından konuşmayalım, doğruyu savunup Hak'kın yanında olalım. Şüphesiz o bağışlayıcıdır, affedicidir.
Kimn nereye gidecegini kimse bilemez biriei ufacik bir gunahtan yanar kimisi ufacik bir iyilikten kurtulur en iyisini Allah bilir...
Kuranda carsaf gecmiyor. Kuranda cilbab geciyor ve cilbab vucudu belli etmeyen bol ortu anlamina geliyor. Kimin nereye gidecegini Allah bilir. Ama insanlar kurallari kendileri yazmis gbi siyah bir carsafa kapatıyorlar kendilerini. Vucudu belli etmeyecek sekilde giyindigin surece guzel ortundugun surece dogrudur. siyah carsaf zorunlu degil.
Çarşaflılardan nefret ediyorum. Arap toplumuna özgü bir şey ve araplar da bu giysi erkeğin hükmündeki kadını temsil ediyor. Bu devirde gerçekten anlamlı düzgün örtünen birini bulmak çok zor. Buna rağmen hala açıklara laf ediyorlar. Halbuki sadece kafası kapalı olup her yeri açık olan bir sürü eşarplı çıplak var.
sen kimin tarafındasın o türbanlılarıda çarşaflandırırsan yemin ederim bu ülkede yaşamam
diyorum ki o kafası kapalı kıçı açıklarda çarşaflı olursa ülkede hiç yaşanmaz
Ha, bu hali çok iyi yani? Ben taraf tutmuyorum ama bir insan din adına bir şey yapacaksa gerçekten en iyisini en iyi şekilde yapmalı. Çarşaf arap toplumunun bir lanetidir bana göre ama doğru düzgün örtünmeyen giyinik çıplaklarında onlardan farkı yok gözümde. Bu iki şekilde de açık insanları yargılayıp laf atma hakkı buluyorlar kendilerinde. İğrenç bir şey.
Cevap
23Cevap
Benim tanıdığım çarşaflılar ya da örtülüler nedense anlatılanlar gibi değil :) Bir kısım insan örtüye ya da çarşafa uymuyor diye bütün hepsini öyle sanıyorsunuz. Her başı kapalı da açıkta bir değil. Cennete ya da Cehenneme gideni de Allah bilir siz değil :)
İnsan insana aynadir.
Hepimiz diğer insanlardan kendimizi görürüz.
O kişiler de size bakınca "eğer böyle giyinen, böyle yaşasam cehennemr giderim" diye dusundukleri için yansıtma yapiyorlar.
Sizde gördükleri kendilerinde rahatsızlık duyuyorlar.
Uyari filan bahane. ;)
Tabii şahsınıza söylemiyorum bunu, düşünce yapısını anlatıyorum.
Eylem etikçe doğru değil.
İnsan psikolojisinin işleyiş mekanizmalarinca ise normal.
Offf şu yazim hatalarima bak. :(
Giyinsem*
Cehenneme*
Kendilerinden*
Sokam alayına. Çarşafınada türbanınada.. Türkiyenin müslüman ülkesi olmadığını ne zaman anlıcaklar acaba. Türkiye bagımsız özgür bir ülke. Buğün hristiyan da ateistte yahudide türk vatandaşı olabilir.
Ben de senin o yobaz zihniyetine... neyse :)
acizlik işte halbuki bilmiyor ki aslında seni eleştirmesinin tek sebebi arkandan konuşmasının tek sebebi en büyük günahlardan birisi olan kıskançlık ve çekememezlik
kaş yaparken göz çıkarıyor islam adına kısacası.
Bende kapalı değilim ama rahatsız olmuyorum, sevmiyorum diyemem nötr. Müslüman müslümanı uyarır evet katılıyorum buna ama sadece uyarı olur bu çok fazla üzerine gidecek şekilde konusuyorlarsa bu biraz itici olabilir.
Ya insanların karakterini bilemezsin herkesin kendi görüşü bende kapanıyor ama yoldakini korkutmam kimsenin içini bilemezsin nereye gidecegini biz bilemeyiz onlar öyle konuşunca dinlemeyin çarşafa burununce bazıları öyle oluyo
bir kere İslamiyette örtünmek olsa bile çarşaf diye bir şey yok Tamamen hurafe ve Arap geleneği yüzyıllar öncesinden gelen
Kesinlikle. Ben İstanbul'dayken Üsküdar gibi berbat bir yerde yaşıyorum ne yazık ki. Bir etek giydiğimde erkeklerden çok bu anlattığın tipte kadınlar bakıyor. İğrenç.
Kişisel bir problemim yok onlarla. Sadece inandıkları şeylerin kötü etkilerini göremeyişleri can sıkıyor.
İroniktir, sende şimdi onları yargılayıp arkasından konuşuyorsun.. ve bu ironiyi göremeyip haklisin edasinda yorum yapanlar ise sadece dine düşmanlığından yapıyor.. sana hak verdiklerinden değil..
Herkes kendi müslümanlığın da takılsa kimse böyle nefret etmez
Bende sevmiyorum, özellikle bu bombalı eylemlerin olduğu zamanda çarşaf iyi kamuflaj.
dar kafalılar uğraşma ve bizim abi demişti fantezi malzemelerini en çok onlar alıyormuş :D
Genel olarak cümlelerinde doğruluk payı var ama kim naparsa yapsın ne derse desin sen kendinden emin olduktan sonra
Sevmek zorunda değilsin zaten ama saygı duymak zorundasın.
Saçmalık tamamen.. Örtünün kelimesini çok farklı algılamış bir toplum.
Kendilerini dört dörtlük müslüman sayıyorlar ama çarşafın islamda yeri yoktur.:)
Onlari bu hale sokan zihniyeti sevmiyorum. Kisi olarak bir derdim yok.
Sen sev sevme. Onlar seni sev'sin sevmesin. Herkesi sevmek zorunda değilsin tabi ki. Ama onlara saygı duymak zorunda'sın , onlarda sana saygı duymak zorunda
her kapalı cennete gidecek sanki..
Boşver de şu an sen de onları yargılamış oldun 😊
Ben komple kapalıları sevmiyorum
Sen sevmiyorsun diye millet inancından vazgeçecek değil biliyorsun dimi? :)
Ben genelde müslüman olan kim diyorum
ninja onlar saygı duy
Bende sevmiyorum. Ninjalar 😅
Olabilir, herkes aynı düşünmek zorunda değil
sende pek cennetlik durmuyorsun hani :D
Ve çok cıvık arsız oluyorlar.
ben kapalı severim ama çarşaf çok abartı bence de
Öcü gibiler 😃
Doğru diyorlar
boşver
Bende
5 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar