İyi geceler.. Bazen gidenlerin ardından söyleriz, bazen hislerimiz bir ucu koparılmış gibi kalır bazen de hiç olmamış ve hayatımıza dokunmamış biri bu duyguya iter. Siz hiç yarım kaldınız mı?
Size göre yarım kalmak nedir? Hiç yarım kaldınız mı?
Yunan mitolojisinde tanrıların kralı, göklerin hakimi Zeus'un yarattığı insanlar eskiden dört kollu, dört bacaklı, bir kafada iki ayrı yüze sahip, sırtlarından birbirlerine yapışmış şekilde ve her insan çift olarak yaşar şekildeymiş. Bu insanlar çifter çifter mutlu şekilde yaşamlarını sürdürürken, keyiflerine düşkünlükten dolayı tanrıları Zeus'a şükretmeyi unutunca Zeus insanları uyarmış. Kendisini unutan halka krallığına yakışan bir ceza vermek isteyen Zeus, onların huzurunu toplamak için kolları sıvamış. Bakanların gözlerini kör edecek kadar parlak olan bıçağıyla insanları ikiye bölen Zeus (şimşeğiyle ayırdığı da söylenir), onların ruhlarını da ikiye bölmüş. Artık her insandan iki tane varmış, yani birbirinin eşi olmayan ama birbirinin eşi olan parçalar her tarafa dağılmış. Zeus insanları diğer parçalarından ayrı yaşamakla lanetlemiş ve böylelikle ömürleri boyunca ruh eşlerini aramaları için onları cezalandırmış. Buda diğer yar olarak adlandırılır.
Yarım kalmak birnevi yalnız da kalmak demektir. Bağlandığın bir kişinin veya bir objenin seni tamamlayan yanından gitmesi demektir ve o giden çok aranır, özlenir çünkü yarım bıraktı eksik bıraktı seni.
olur umutlar sönüp gider gökyüzü kızıl cehenneme döner dost dediklerim sırt çevirir etrafta leş insan müsveddeleri dolar. Allahtan başka kimsenin kalmadığını anlarsın pispapaz.files.wordpress.com/.../...3-1200-791.jpg
insanlar nekadar iki yarim bir butun olayina inansada ben inanmiyorum. bir iliski iki yarimdan bir butunu olusturmamalidir. iki tarafta bilmelidir ki ikiside birer butun ve yanyana duruyolar. bizi yaratan zaten bizi bir butun olarak yaratmis neden bunu kucumseyip biz yarimiz diyelimki. bence yarim oldugunu dusunenler kendini henuz bulamammis kisiler.
Birini çok sevdim elimden gelen tüm fedakarlığı, herşeyi yaptım. bir şekilde ayrıldık. Ayrıldığımızdan beri bir yanım eksik, bir yanım yarım hissediyorum. Diğer yarımda annem zaten. Oda giderse ben diye bişey kalmayacak.
Tabi zamanla geçmeyen yok :) ama o anki acısı nı unutmak da zor du :) platonik zaten mantıksız :) şu an olsa platonik olmam bir daha :) böyle bir yarım aşk tecrübe si edinmiş oldum diyeyim karşılıksız aşk olduğu için :P
Mesela 1 ay sonrası için hayaller kuruyorsun yanına gidicem diyosun mesela ya da evlilik için hazırlıklar yapıyorsun kendince Ailene anlatıyosun sonra bir gidiyo hepsi hayal kırıklığı
sevgilim varken biriyle konusmustum geri o duyar dıye sevgilimden ayrılıp o cocukla konusmustum geri o cocukta beni bir kız için bırakmıştı hayatta hiç olmadığım kadar çaresiz ve yarım kalmıştım. :/
Herşeyin yarım kalanı kalır akılda , en güzel şeyler yarım kalan şeylerdir. Çünkü sonu gelmemiştir. Ve sonlar genelde kötü olur. Hiç te filmlerdeki gibi değil
Yarım kalmak bir iliskide gidenin arkasindan bakmak ve soyleyecegin sozler hala icinde kaldiysa yarım kalırsın o gider ama arkasından baka kalırsın diger yarını da alır gider
En İyi Cevaplar