Yardım.. Ablam sürekli her şeyime karışıyor. Bir bakar mısınız, haksız mıyım?

Arkadaşlar 19 yaşındayım. Üniversiteyi ailemin yanında okuyorum. Benden 6 yaş büyük bir ablam var. Her şeyime karışıyor. Mesela:
Doğum kontrol hapını şampuana katınca saç uzuyormuş. Müsade etmedi alayım. Halbuki kendi saçları çok uzun ve uzun saçı sevdiğimi bile bile nisbet yapar gibi sürekli savurarak geziyor. Savururken de zaten bana bakıyor. Badem yağı önerdi o da hep saçlarımı döktü. Kendisi de denemiş önceden onunkiler de dökülmüş. Gür saçlarım 1 avuç kaldı ve artık kullanmamama rağmen hala dökülüyor.
İnternette limon kabuğu yağı diye bir ürün satılıyor. İstenmeyen tüyler için. Hormonlarının dengesini bozma diyor.
Bahar döneminde 1 dersten kaldım, babama kaldığımı o söyledi. Bana fırsat bile vermedi. Babamdan saklamışım gibi bir duruma düştüm.
Uzamak için esneme hareketleri buldum. Bana 2 sene evvel yapsaydım işe yarayacağını artık faydası olmayacağını söyledi ve dahası oldum olası boyumu kafama takmama ve bu hareketlerden haberi olmasına rağmen bana söylememiş.
Spora başlamak istiyorum çünkü çok güçsüzüm, kendimi savunmasız hissediyorum. İlerideki parkta spor aletleri var, yola bakıyor diye ablam her gidişimde şikayet ediyor. Aslında squata falan da başlamak istiyorum ama ona da laf edecek. (Bir keresinde sırtını keselememi istemişti. Eteğimi falan sıyırıp banyoya girmiştim baldırımı görüp senin selülitlerin mi var diye dalga geçmişti)
Bakkal siteden çıktıktan sonra 5 metre mesafede, kendisi açlıktan ölecek dahi olsa ekmek almaya gitmiyor.
KPSSye hazırlandı bu sene. 1 hafta sonra sınavlarım olmasına rağmen isteği üzerine ona mutlak değer anlattım.

Sürekli hayatıma müdahale ediyor. Sizce ne yapmam gerekir? Onu dinlemek sanki onun hayatını yaşamak gibi çok zorlanıyorum. Bir şey diyecek olsam babam karşı çıkıyor, büyüğün o senin diye.. Ağustosta ablamla tatile gideceğiz, tutturdu sir ağda yaptıralım denize gidelim diye.. bense kuaföre bir tarafımı açmak istemiyorum. Onun işi o diyor. Sürekli onun dedikleri.. sıkıldım artık. Bir çözümü yok mu?
Yardım.. Ablam sürekli her şeyime karışıyor. Bir bakar mısınız, haksız mıyım?