Eylül Cansın iyidir kötüdür bunu Allah bilir, toplumun yaptığı tek yanlış yargılamak ki bu bir tek Allah'a mahsustur ☝️
Kaldı ki toplumda pek çok kişi dışlanıyor sadece eşcinsellerle sınırlı değil bu durum. Zamanında başörtülüler de dışlandı mesela; okullara alınmadı, resmi törenlere gidemedi vs vs örnekler çoğaltılabilir. Bu durumlara hep seyirci kalınıyor ve kalınmaya devam edilecek maalesef. Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın görüşü toplumumuzun en büyük kanaatlerinden ne yazık ki
Şöyle de bir gerçeklik var ki eşcinsellik İslam dininin kabul ettiği bir durum değil. İslama göre Allah akıl noksanlığı olanlar hariç herkesi eşit yaratmış ve düşünüp tartması, tercih yapması için akıl ve irade vermiştir. Her iki cinsin hormonunu taşıyanlar müstesna olmak kaydıyla bir kişi eşcinselliği kendi iradesiyle seçmiştir. Yönelim kelimesini kullanmışsınız eşcinsellik için ama yönelim demek tercih demek değil midir zaten? Kişiyi eşcinselliğe yönlendiren şey nedir? İradesi değil midir? Kalbine ilham gelip de mi bu insanlar eşcinsel oluyor? 🤔
Velevki dediğiniz gibi tercih demeyelim de yönelim diyelim Allah katında yine bu kimseler bu yönelimlerinden dolayı mesuldür. Bu yüzden çoğu müslüman olan bir ülkede eşcinselliğin normalleştirilmesi pek mümkün değildir, halkın tepkili olması da bunun bir sonucudur.
Kaldı ki çoğu gayrı müslim ülkelerde bile meşru kabul edilmezken Türkiye'den bahsediyoruz burada.
Bana göre halkın tek yanlışı kendi haline bırakmaması, her konuda kendi gibi düşünmeyeni ötekileştirme çabalarıdır.
Ben dedim bu çok uzun yazmış doğru yazmıştır diye. Ama deyilmiş. 1. Yönelim ve tercih farklı şeylerdir. Yönelim doğuştan gelir. Tercih iradeyle olan bişey. Homosexuelliği hiçkimse kendisi seçmez. 2. Allah doğuştan olduğumuz homosexuelliğimiz için bişey demiyor. Dediği şey erkek erkeğe haram , kadın kadına. Asla yaptığı şey için bizleri suçlamıyor. Bizi seçemediğimiz birşey için suçlamıyor. Ama erkeğin erkekle ilişkiye girmesi , kadının kadınla girmesi insan seçilebilir ve günah olan haram olan bu. Uyarıyıda cinsellik üzerine yapıyor allah. Sevgi üzerine deyil. Aşk cinsiyet tanımaz. Ve eşcinsel bireyler yaptıkları şeylerin hesabını sana vermiyolar. Herşey allah ile kul arasında.
Öncelikle eşcinseller yaptıklarının hesabını bana veriyor kanısına nerden vardın hayret doğrusu Daha yorumumun başında yargılamak Allah'a mahsus kulun yapacağı iş değil yazmışken
İslamda eşcinsellik hakkında yazdıklarımda gözünden kaçırmış olacaksın ki " her iki cinsin hormonunu taşıyanlar müstesna" dedim Onlar için İslam hormon testi yaptırıp hangisi ağır basıyorsa onu seçme şansı vermiştir ki ikimizde bu konuda hemfikiriz
Ben doğuştan olmayıp sonradan seçimle cinsiyet değiştiren, bunu ticarete döken kişilerin dindeki hükmünü yazdım.
Uyarıyı Allah cinsellik üzerine yapıyor, sevgi üzerine değil demişsin de biz bu başlıkta sevgi ve aşkı konuşmuyoruz ki cinselliği ve eşcinselliği konuşuyoruz zaten
Kaldı ki hemcinsine sevgi ve aşk besleyen insan ne zamana kadar sadece Sevgi'yle yetinecek, cinsel ihtiyaçlarını karşılamak istediğinde ne yapacak? Bana bir de bunu anlatır mısın?
Ok baştan. Birinci yorumunda eşcinselliğin insanın iradesine bağlı bir seçim olduğunu söylemişsin. YANLIŞ kimse eşcinselliği seçmez. Bu bir yönelimdir. Yönelimler allah tarafından olur. Herkes bisexuel doğar sonra allah onu biyerlere yöneltir. Ben gayim. Bunun ne olduğunu ben bilmiyodum çocukken. Öğrenilipde yapılan bir şey değil bu. Ben küçükken arabalarla deyilde komşu kîzlarının bebekleriyle oynarmışım. Bunları bana birisi göstermedi. Hatta kızarlarmışda. Yıllar geçiyo anasınıfı falan en iyi geçindiğim kişiler hep kız. Birsürü erkek varken. Sonra ortaokul 1 , 2 , 3 bir erkek arkadaşım oluyor. Çok iyi geçindiğim , en yakın arkadaş. Ve oyun oynarken birbirimizi öpüyoruz. Büyüyorum başka okul. Başka mahalle. Erkeklerle çok samimi olmasamda arkadaşlarım oluyo. 8. Sınıfım öpüştüğüm çocuğu dershanede görüyorum. Yanından geçerken hissediyorum eksikliği. O koku o ten benim için gibi. Ve o günden bu güne onu düşününce kalbim ağrılar giriyo. Değiştir hadi beni !
Onu o kadar seviyorumki birde gayken birini sevmek daha zor. Napıyorum ! Herşeyimi içime atıyorum. Birşey görmüştüm. Hadis. " kimi benden çok seversen alırım " ve ekler " onsuz yaşayamam deme , seni onsuzda yaşatırım... " ben yaşıyorum ama nasıl yaşıyorum sor bana. Sevdiğimi sokakda görsem aklımda kalmasın acı veriyor diye yüzüne bakamıyorum. Artık kimler sevdiğini görse utancından konuşamaz. Herkes olmuş çıkma , flört. Ben allahı bilen bir insanım. Ve çıkıp karşıma islamiyetde yerin yok deme seçsem bunu seçmem. Eğer şimdi seçsem bir seçim var olmamayı seçerdim ki yokluğunu hissetmeseydim onun diye
Kalbim tek kişiye ayitmiş gibi geliyo. Gel dünyanın sonuna kaçalım , mutlu olcaz dese. Düşünmem kaçarım. Aşk mükemmel birşey. Ne panzehiri var ne cinsiyet tanıyor nede insan. Herkes diyemez sen varsan heryere giderim. Ben giderim. Ve allaha veremiceğim bir hesabımda olmaz çünkü beni ençok allah tanıyor. Ben dobrayım. Yalanım , gizlim saklım yok. Ve allah kimseye hesabını veremiyeceği şeyler yaptırmasın. şu an ne kadar içten yazdığımı bilemezsin.
Şu anda seni çok daha iyi anladım✋🏻 İçinde bulunduğun durum gerçekten herkesin kaldırabileceği bir şey değil, haklısın.
Allah'a inan birisin ve inan Allah senin bu duygularından dolayı senden yüz çevirmez. Kaldı ki ben sana nasıl müslüman değilsin derim. Müslümanlık inançla alakalı ve sen Allah'a inanıyorsun, eğer ki sana birisi müslüman değilsin bu durumundan dolayı derse de sen onlara gönül rahatlığıyla müslüman bir kişiye kafir demekle asıl senin İslamiyette yerin var mı, bir düşün diyebilirsin.
Kaldı ki ben seni değiştirmeye çalışmam. Sadece seni dinleyip, anlamaya çalışırım. En fazla birkaç tavsiye verebilirim. Çünkü sen bu halinle bir bireysin, herkes aynı düşünceye veya duygulara sahip olacak diye insanları belli bir kalıba sokamam ben
Yalnız bir de olayın şöyle bir açısı var ki bu duygulara sahip olman senin imtihanın, unutma☝️ Bu duyguları çöpe atamıyorsan onlarla helal dairesinde nasıl yaşayabilirim sorusuna cevap bulman lazım.
Gay olmanın dindeki yerini araştırmışsın belliki, bilirsin o halde bu duygulara sahip olmakla günahkar olmazsın, dinden de çıkmazsın elbette ama ne Zaman ki bu duygulara yenilip harama başvurdun işte o zaman günahkarsın ve lanetlenmiş Lut kavmindensin
Bazen şanslı görüyorum. Kimsenin yaşamadığı duyguları yaşıyorum. Aşkıda dolu yaşıyorum , acısınıda. Herkes duygularımı anlayamaz ama herkes eleştiri yapabiliyor. Sen öylesin sen böyle. Eşcinsel doğmayan ve gerçekden aşık olmayan anlayamıyor. Bazen ben bile anlamıyorum. Ve artık nasılsın kaan diyenlerede yalan söylemek istemiyorum. Ben kötûyüm ve hep böyle olcak. Lanetlenmiş gibiyim. Aşığım. Ben unutsam , zihnim unutsa kalbim unutmuyo , vücudum unutmuyor. Kalbim ağrıyor , hergün ölüyo gibiyim. Onu düşününce hergün ölüyo gibiyim. Ve ölmeden ona onu sevdiğimi söylemek istiyorum. Ve unutamazsam genç yaşta ölürüm saten çünkü ruhumun yaşlılığını hissediyorum. Duvarı nem , insanı gam yıkar hesabı.
Sen hiç eşinden sonra ölen gördünmü , ya da çocuğündan sonra. ya da üzüntüsünden kalp krizi geçirenleri. Ben duyuyorum , görüyorum. Sen o lafı değerlendir. Anlamına bak. Anlayana çok büyük laf. Duvarı nem insanı gam yıkar. Ne insanlar gördüm aşkından kör olanı , çöllere düşeni , aşkından aşkının sokağındakı köpeğin bile alnından öpenin. Ne aşklar var...
Beni anlayan olmaz çünkü benim gibi kimse kalmadı. Dedim ya herkez çıkma , flört , sevgili. Gerçek aşk kalmadı. Herkes çıkarcı. Kaşı gözü için severler. Kaş göz gider aşk biter.
Bu tür ön yargıları olan kişiler bu videoyu izleyip biraz ders alsınlar.. Nefret ediyorum bu tür şeylerle dalga geçen insanları üzen kıran kişilerden..
Bu videoyu çoğu kez izledim her seferinde de kötü oldum.. Bile bile intihar ediyor son videosunu da çekmiş Artık ne kadsr bunalıp bu durumlara düştüyse Umarım bir daha böyle bir şey yaşanmaz artık
Çok üzüldüm geçen sene gündeme geldiğindede yine çok üzülmüştüm. Bir değil defalarca trans diye güvendiği yavşaklar yüzünden hayatı mahvolmuş. Hala translık gaylik bir hastalık diyorum. Ama ne zaman bunu söylesem birileriyle kavga ediyorum. SAnırım seninde tercihin farklı hastalık mı yani hastalıktan kastım istemsizce mi oluyor tercih mi? Benim etrafımda böyle oturup birebir konusacağım değil ama ses sanatçısı arkadaşlarımın abilerimin çokluğundan dolayı çok gay var homo var trans var benim oturup muhabbet ettiklerimin hepsi pek erkekten daha delikanlıydı. ğpek çok kadından daha kadındı. Hiçbir zaman ne bana içeceğini ısmarlattı ne yiyeceğini, hiçbir zaman ne verdiği bir sözden döndü ne de rencide edecek bir sööylemde bulundu. Zormuş. İnsana güven olmuyor ama farklıysan farklı olarak adlandırdıklarına da güven olmuyormuş demek ki.
Bende gayim ve bazı şeylerimi içimden yaşıyorum. Çünkü hayat kötü , insanlar kötü. Ve destekleyici konuşman için saol 😖 o attığım videoyu izleyince ağlayamıyorum. Artık deyil. Sadece donakalıyorum. Çünkü çok acımasızlar. Bunu duygular ifade edemiyor
Olsun yine de mücadeleye devam. Biz normaller için de aynı derece acımasızlar mevcut. Çok duygusal yaklaşmamak lazım çünkü kanı donuyor insanın cidden.
E yani, insanları böyle hor görüp, toplumdan dışlarlarsa olacağı bu. önünü alamıyoruz hiçbirşeyin. bunlarla mutlu olanlar var düşünebiliyormusun? '' Oh ne iyi oldu, geberdi top,'' gibi şeyler diyerek kendilerine avuntu yapıyorlar. üzücü. devlet birşey yapmadığı sürece, onlara hiçbir şekilde ne iş, ne aş, ne'de yaslayacak bir baş çıkar.
''farklı''' ne kadar tehlikeli bir kavram bazı insanlar için her dinde yasaklanmış olablr fakat yaşam hakkı her canlıya ait ve bazı insanların bu insanlara nefretlerini görünce tiksiniyorum onlardan sevmiyor olablrsn saygıda duymuyor olabilrsin yaşam tarzlarına fakat zarar veremezsin hor göremezsin ölmelerini isteyemezsin bu hak kimsenin diil işte
Değerli yorumun için teşekkürler. Bende gayim. Ve açıkcası böyle olmayı ben seçmedim. Ve insanların ben gibi ve eylül cansın gibilerine kötü davranmalarını istemiyorum çünkü bunu biz seçmedik. Ama bizim parçamız.
İçime öyle bir oturduki, nasıl ağladım dahada ağlarım okadar Üzüldüm ki. Ne diyeceğimi bilemiyorum gerçekten masum insanlar ölüyor ve beyinsiz insanlar yaşamaya devam ediyor ..
Hayat bu. Herzaman iyiler kazanamıyor. Benimde içime oturdu bu acı , insanların nefreti. Birde o kadının ölüme giderken köpeğini düşünmesi gerçekden mükemmel bir şey ve gerçek merhamet , vicdan örneği. Ona bunları yapanlarda olmayan şeyler. Insanlara , ona bunu yapanlara yazıklar olsun
Yazıklar olsun hakikaten.. hepsini Allah a havale ediyorum. Kimse başına gelmeden anlamayacak bu durumları heralde illa başlarına gelecek öyle anlayacaklar bu yaşanan acilari, empati diye bişey var ama nerdeee... Allah sabır versin yakınlarına.. bu durumda olanlara..
Ağladım, içim ağladı, yüreğim ağladı, insanlığım ağladı, merhametim , saçma sapan ön yargılarımla gözyaşı döküyorum şu an... Bazen insan olmak da zor, insan kalabilmek de zor cidden. Bazı şeylere lanet olsun...
Evet bende uzun zaman önce izlemiştim ve gerçekten çok üzülmüştüm. Bireyin cinsel tercihi beni ilgilendirmiyor. Hırsız mı? Katil mi? Bana ne zararı var? Kime ne zararı var? Kız veya erkek ama insan. Ve insan hayatı hiçbirşeyden daha değerli değil.
Gtümüz sıkışınca intihar edelim o zaman biz niye insanların dediklerini duymamazlıktan geliyoruz susuyoruz niye? Bizde dünyanın kötülğünden dolayı ölmek için dua ediyoruz ama intahar etmiyoruz ne olursa olsun intihar eden kişi psikolojik olarak rahatsızdır
Sana tecavüz ediliyomuydu , evinden oluyomusun , aç kalıyomusun , fuhuşamı zorlandın , sokaklarda dövüldünmü , seni uyuşturucuya zorladılarmı? Sen duyuyo olabilirsin o kız bunları bire bir yaşıyor. Götü sıkışınca intihar edeni görmedim. İntihar etme kararı kolaylıkla verilmez. Anlamadan , bilmeden , düşünmeden yazma. Onun yaşadıklarını sen bilseydin saten evinde poponu yaylandıra yaylandıra oturmazdın.
Sorduğuna göre yaşayıp yaşamadığım hakkında bir fikrin yok ama bu durumlar karşısındaki tavırlarımdan eminsin. Bende lokkez intiharı düşünmüş biriyim ama geri döndüm ve bunu düşünmüş biri olarak o ruh hali tamamen psikolojik bir rahatsızlıktan ibaret.
kendisi istemiş intihar etmeyi. kimse kafasına silah tutup intihar edeceksin demedi? Hepsi benden ve ülkemden uzak dursun, Allah'a yakın olsun. Allah günahlarını affetsin
Lezbiyen , Gay , Bisexuel ve Travestiler adına , onlara yapılan haksızların sesinin duyulması adına evet. Susarsak daha kimbilir kaç kişi kurban gidicek
Kim bilebilir... ama zerre kadar merhameti olmadığı kesin. Eğer normal bir taksi ise o videoyu çekerken anlaması lazımdı. Ve nebiliyim geri çevirirdi bişey yapardı. Yani merhameti olan öyle yapardı. Ama bu intihara zorlamaysa bilemicem. Dicek çok şey var ama susuyorum...
Taksi olsa arkada oturmazmıydı? Neden önde oturuyor? Köprünün orda kesin kameralar vardır onların incelenmesi gerek. Lgtb yi onaylamıyorum uzakda dururum ama sadece o insanlara düzelme amaçlı destekde bulunabilirim o düşünceden çıkmaları için ama böyle alay etmek toplum baskısı dedi kodu yapanlardan nefret ederim ve karşıyım. Bu sadece böyle bir olayda değil çoğu farklı olaylarda oluyor el alemmiş.. Hiçbiriniz masum değilsiniz. Ah ah 🙄
Bak anlamıyorsun bu düşünce deyil bu gayet normal. Anormal deyil. Sadece farklı. Sen erkeklerden hoşlanıyorsun bu düşünce deyil. Buda senin yönelimin. Onun yönelimide erkeklerden hoşlanması. Aslında aranızda tek fark onun erkek doğması. Düşünce deyil bu. Senin hangi erkekden hoşlanacağın düşüncedir , hangi meslek olacağın. Yani seçim olan şeyleri düşünür insan. Seçemeyeceklerini deyil. O seçmedi. Ruhu bayan onun. Sen ona pantalon giydir , tişört , saçını kes , ona erkek diyecek aklına gelen herşeyi yap. Ama onun dışı erkek olsada ruhu hala daha bayan. Düşünceleri bayan. Ve bunlar anormal deyil. LGBT de bunları ortaya çıkarmaya çalışıyor. Farklılıklarını insanlara gösteriyolar. Onları topluma kazandırmaya çalışıyolar. Yoksa her içini insanlara döken eşcinsel bireyler EYLÜL GİBİ OLURRR!!!
Önümde iki şık var. Erkekleride sevebilirim şu anda.. Ki Sevmiş olsam. Bende kalır sadece. Başka bir değişiklik olmaz hayatımda. Sevmek ve cinsel açıdan icraate dökmek çok farklı şeyler. Sevgi elinde olmayabilir ama diğer herşey elinde. Nefse tabi olmak mı sabretmek mi.
Bak sen önümde iki şık var dersen sen bisexuelsin demek. Bir gay tercihle gay , bir lezbiyen tercihle lezbiyen ve bir travesti tercihle travesti olmaz. Çünkü tercih deyil yönelimdir ve yönelim seçimle gelmez , o kişinin ruhundan kaynaklanır. Sen bisexuelsen tercih vardır çünkü senin yönelimindr iki cinsiyetde vardır ve ikisinden birini tercih edebilirsin. Normaller açısındanda sadece karşı cinse yönelim vardır. Bu böyledir. Lütfen anlamış ol 😂sıkıldım.
Onun arabası deyil. Annesinin yorumuna göre bu bir intihar deyil cinayet. İntihara zorlandığına dair bir yorum yapmış annesi. Yukarıdaki linkden bakabilirsin.
En İyi Cevaplar