Herkesin bir favorisi vardır. Benim birkaç tane olmasına rağmen bir tanesi "Kaybedecek bir şeyi olmayan insan herşeyi yapmakta özgürdür" Sizin için hayata dair müthiş anlamlı sözler neler?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılMerhaba,
Hayatla ilgili benim de favori sözlerim var. Yine kendimce edindiğim tecrübelerden yola çıkarak söylediğim bazı sözler var. Onlar da favorilerim arasında olsa da bu yazımda ünlülerin ve hepimizin hayatına bir şekilde dokunmuş insanların hayat hakkında söylediği sözlerin bir kısmını paylaşmak istedim.

Hayat... Hayatla ilgili söylenmiş en güzel sözler nelerdir?

- Zamanınız sınırlı, bu yüzden başka birinin hayatını yaşayarak boşa harcamayın. Diğer insanların düşüncelerinin sonuçlarıyla yaşamak olan dogmanın tuzağına düşmeyin. (Steve Jobs)
- Hayat öngörülebilir olsaydı, hayat olmaktan çıkar ve tatsız olurdu. (Eleanor Roosevelt)
- Hayatta sahip olduklarınıza bakarsanız, her zaman daha fazlasına sahip olacaksınız. Hayatta sahip olmadıklarına bakarsan, asla yeterince sahip olamazsın. (Oprah Winfrey)
- Hedeflerinizi gülünç derecede yüksek tutarsanız ve bu bir başarısızlıksa, diğer herkesin başarısının üzerinde başarısız olursunuz. (James Cameron)
- Hayat, sen başka planlar yapmakla meşgulken başına gelenlerdir. (John Lennon)

- Hayatta birçok yenilgiyle karşı karşıya kalacaksın ama asla yenilmene izin verme. (Maya Angelou)
- Yaşamanın en büyük zaferi hiç düşmemek değil, her düştüğümüzde ayağa kalkmaktır. (Nelson Mandela)
- Sonunda, önemli olan hayatınızdaki yıllar değil. Bu senin yıllarında hayattır. (Abraham Lincoln)
- Dışarı çıkma korkusunun sizi oyunu oynamaktan alıkoymasına asla izin vermeyin. (bebek Ruth)
- Hayat ya cesur bir maceradır ya da hiçtir. (Helen Keller)
- Hayattaki başarısızlıkların çoğu, pes ettiklerinde başarıya ne kadar yakın olduklarını fark etmeyen insanlardır. (Thomas A. Edison)
- Hayat öngörülebilir olsaydı, hayat olmaktan çıkar ve tatsız olurdu." (Eleanor Roosevelt)
- "Sonuçta önemli olan hayatınızdaki yıllar değil, yıllarınızın içindeki hayattır." (Abraham Lincoln)
- "Hayat, anlaşılması için yaşanması gereken bir dizi derstir." (Ralph Waldo Emerson)
- "Hayatta pek çok yenilgiyle karşılaşacaksın ama asla yenilmene izin verme." (Maya Angelou)
- "Hayat asla adil değildir ve belki de adil olmaması çoğumuz için iyi bir şeydir." (Oscar Wilde)
- "Tek imkansız yolculuk, asla başlamadığınız yolculuktur." (Tony Robbins)
- "Bu hayatta büyük şeyler yapamayız. Sadece küçük şeyleri büyük bir sevgiyle yapabiliriz." (Rahibe Teresa)
- "Yalnızca başkaları için yaşanan bir hayat, değerli bir hayattır." (Albert Einstein)

- Hayat, sen başka planlar yapmakla meşgulken başına gelenlerdir." (John Lennon)
- "Yaşamanın en büyük zaferi hiç düşmemek değil, her düştüğümüzde ayağa kalkmaktır." (Nelson Mandela)
- "Hayat gerçekten basit ama biz onu karmaşık hale getirmekte ısrarcıyız." (Konfüçyüs)
- "Hayatınızın tüm günlerini yaşayabilir misiniz?" (Jonathan Swift)
- "Hayatın kendisi en harika peri masalıdır." (Hans Christian Andersen)

- "Hayat, kurtarılmak için değil, harcanmak için bizimdir." (DH Lawrence)
- "Hayat tevazu konusunda uzun bir derstir." (James M. Barrie)
- "Yaşadığın hayatı sev. Sevdiğin hayatı yaşa." (Bob Marley)
- "Hayat ya cesur bir maceradır ya da hiçtir."(Helen Keller)
- "Kafanın içinde beyin var. Ayakkabılarında ayakların var. Kendinizi seçtiğiniz herhangi bir yöne yönlendirebilirsiniz." (Dr. Seuss)
- "Hayat işe yarayıp yaramadığını görmek için bir şeyler deniyor." (Ray Bradbury)
- "Hayattaki başarısızlıkların çoğu, pes ettiklerinde başarıya ne kadar yakın olduklarını fark etmeyen insanlardır." (Thomas A. Edison)
- "Eleştirilerle dikkatinizi dağıtmayın. Unutmayın - bazı insanların başarının tek tadı, sizden bir ısırık almaktır." (Zig Ziglar)

- Hayatında atmadığın şutların %100'ünü ıskalarsın. (Wayne Gretzky)
- Hayatında olduğun tek kişi, olmaya karar verdiğin kişidir." (Ralph Waldo Emerson)
- İnsanların söylediklerinizi, yaptıklarınızı unutacaklarını ama onlara nasıl hissettirdiğinizi hayatları boyunca unutmayacaklarını öğrendim." (Maya Angelou)

- "Sorgulanmamış bir hayat yaşamaya değmez." (Sokrates)
- Hayatın %10'u başıma gelenlerden ve %90'ı ona nasıl tepki verdiğimden oluşur." (Charles Swindoll)
- "Pek çoğumuz korkularımızı yaşadığımız için hayatımızı yaşamıyoruz." (Les Brown)
- "Eğer bir roket gemisinde yer teklif edilirse, hangi koltuk olduğunu sorma! Sadece bin." (Sheryl Sandberg)
- "Can sıkıntısındansa tutkudan ölmeyi tercih ederim." (Vincent van Gogh)
- "Hayatta sahip olduklarına bakarsan, her zaman daha fazlasına sahip olursun. Hayatta sahip olmadıklarına bakarsan, asla yeterince sahip olmazsın." (Oprah Winfrey)
- "Sonuçta yaşarken rüya görmek bir tür planlamadır." (Gloria Steinem)
- "Bundan yirmi yıl sonra, yaptıklarından çok yapmadıkların için üzüleceksin. O halde, halatları atın, güvenli limanlardan uzaklaşın, yelkenlerinizle alizelere sarılın. Keşfet, Hayal Et, Keşfet." (Mark Twain)
13 Yorumla- +1 yıl
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
66
Cevap
74Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 205,2b cevap paylaştı.
u +1 yılHayat ile İlgili En Güzel Sözler Nelerdir?
Benim bir çok sevdiğim güzel sözler vardır bunlar genelde hem filmlerden hem oyunlardan hem de kitaplardan bulduğum güzel sözlerdir..

Joker 2019 Ya iyi olarak ölürsün ya da kötüye dönüşecek kadar uzun yaşarsın.
Sahip olduğun onca güce rağmen, beni korkutabileceğin hiçbir şey yok.
Bu dünyada hayatta kalmanın tek mantıklı yolu, kural tanımamaktır.İnsanlar, son anlarını yaşarken, gerçek yüzlerini gösterirler.
Seni öldürmeyen şeyin, seni tuhaflaştırdığına inanıyorum.Bu dünyada hayatta kalmanın tek mantıklı yolu, kural tanımamaktır.
İnsanlar da fotoğraf gibi; ne kadar büyütürsen, o kadar düşüyor kalitesi…
Ne kadar yalnız olduğunuzu anlamak, sizi üzüyor mu?Hayat seni güldürmüyorsa espriyi anlamadın demektir.
Ben kötü biri değilim, sen iyi biri olmamı hak etmemişsindir.
Şunu asla unutma; Gülerken kaybettiklerini, ağlayarak geri kazanamazsın!Kurulu düzeni alt üst ettiğinde her şey onda kaosa sürüklenir. Ben kaosun elçisiyim.
Bilirsin, son anlarında insanlar gerçekten sana kim olduklarını gösterir. Bu yüzden arkadaşlarını senden daha iyi tanıyorum.
Eğer bir şeyde iyiysen, asla bedavaya yapma.
Yüzüklerin efendisi “Yaşayan pek çok kişi ölümü hak eder. Ölülerden bazıları da yaşamı. Yaşamı onlara verebilir misin? Ölüm hakkında karar vermekte aceleci olma. En bilgeler bile her sonucu bilemez.”
Gandalf
“Sevgi sadakatle, cesaret itibarla, ihanet intikamla ödüllendirilir.”Denethor
“İçinizden en az yarısını arzuladığımın yarısı kadar bile tanımıyorum ve yarınızdan azını hak ettiğinizin ancak yarısı kadar sevebiliyorum.”Bilbo Baggins
“Zehirli dişi olmadıktan sonra yılan istediği yere gidebilir.”Ağaçsakal
“Babalar oğullarını gömmemeli...”
Theoden
“Umut doğar genellikle, her şey umutsuzlaştığında...”Legolas
“Öyle işler vardır ki sonu karanlık bile olsa, bu işlere başlamak yapmayı reddetmekten daha iyidir.”Aragorn
“Ben umut dolu sözler söyledim; ama sadece umut dolu. Umut, zafer demek değildir.”Gandalf
Bunların dışında bazı ünlü düşünürlerin de sözlerini seviyorum.
"Hayat, kendini keşfetmek ve anlamakla geçer." - Socrates
"Hayat, yaşadığımız her anı değerlendirmekle güzeldir." - Walt Whitman
"Hayat, iniş çıkışlarla doludur. Önemli olan, daima ileriye bakmak ve asla pes etmemektir." - Harriet Beecher Stowe
"Hayat, ne kadar yaşadığınızla değil, nasıl yaşadığınızla ilgilidir." - Seneca
"Hayat, cesaretinizi kaybetmeden yola devam ettiğiniz sürece sizi mutlu eder." - Paulo Coelho
"Hayatın kısalığı, onu daha da değerli kılar." - Christopher Marlowe
"Hayat, hayal gücümüzün sınırıdır." - Henry David Thoreau
"Hayat, aşk, sevgi ve dostlukla dolu bir yolculuktur." - Maya Angelou
"Hayatta başarılı olmak, kendinizi keşfetmek ve kendinize sadık kalmaktır." - Oprah Winfrey
"Hayat, her yeni günün bir hediyesidir. Onu açmak, bizim elimizdedir." - Anonymous10 Yorumla
+1 yılSelamlar,
Hepimizin hayatına anlam katan özel, farklı kılan sözler vardır diye düşünüyorum. İçinde yaşadığımız fakat kimsenin anlamadığı bir hayatımız vardır ve bu hayatla mücadele ederken bize anlam katan sözler vardır. Benim favori sözlerim çok fazla aslında ve hepsinin bana katan bir anlamı, değeri vardır. Kimi söz okuduğum kitaplardan beğenip alıntı yapıp sakladığım, kimi sözler ise yaşadığım şu hayatta beni okurken içimde hissettiğim ve yaşadığım şeyleri anlatan sözlerdir.

''Kimsenin hayatına hiç kimsenin yeri garanti değildir. Gün gelir rüzgar tersine eser, sevilmenin değerini bilmeyeni, yalnızlık terbiye eder.'' -Kalust Şalcıoğlu-
''Hayat bu, bir bakarsın her şey bir anda son bulur. Hayat bu son dediğin an her şey yeniden can bulur.'' -Şems-i Tebrizi-
''Derler ya; Ağaçtan düşen yaprak rüzgarın oyuncağı olurmuş. Hayatla mücadelen tutunduğun daldan düşene kadardır.. Sonrası; rüzgar nereye, sen oraya..''
''Hayat sana arka arkaya dikenlerini gösteriyorsa sakın üzülme, aksine sevin. Çünkü çok yakında gülüde gösterecektir.'' -HZ. Mevlana-
''Hayat insanı çok sevmekten, kıyamamaktan, üzememekten ve hep alttan almaktan kaybeder. Hayat ilk olarak kendini yok sayanları harcar.''
''Ne kadar zengin olursanız olun, ne kadar makamınız yüksek olursa olsun, gönül teraziniz de merhamet ağır basmadıkça insan olamazsınız.''
''Yokluğunu duymadığın şeyin üzüntüsünü de duymazsın. Bir şeye istek duymayan ondan yoksun kalmış değildir.''
''Hiçbir zaman hayattan bembeyaz bir sayfa bekleme! Çünkü ikinci sayfa bile, birincinin izlerini taşır.'' - Robin Sharma-
''Hayat felsefem:Hayatın yanlış tarafında yer alacağıma, hayatın yalnız tarafında yer alırım.''
''Hayat fırtınada sığınak bulmak değildir. Yağmurda dans etmeyi öğrenmektir.'' -Sherrilyn Kenyon-
''Bazen hayat seni bulunduğun yerden alıp başka bir yere koyar. Ve der ki; buradan devam et!'' - La Edri-
Yaşamda bir amacı olmayan insanlar, bir nehir üzerinde akıp giden saman çöplerine benzerler; onlar gitmezler, ancak suyun akışına kapılırlar. - Seneca-''Kimseye iyi veya kötü demekle acele etmiyorum. Çünkü beni her zaman şaşırtmayı başarmışlardır.'' -T. Eliot-
''Bu hayat baba; İnsanların gülemediği için ağladığını, susamadığı için konuştuğunu, ölemediği için yaşadığını öğretti.'' -Bob Marley-
''Hayat bir bisiklete binmek gibidir. Pedala çevirmeye devam ettiğiniz sürece düşmezsiniz.'' -Claude pepper-
''Hayatta en pahalı şey tecrübedir. Çünkü kazanmak için kaybetmek gerekir.'' - Hakan Mengüç-
''Hayat iki şekilde yaşanır: Ya hiç mucize yokmuş gibi ya da her şey birer mucizeymiş gibi.'' -Albert Einstein-
Ve son olarak şunları söylemek istiyorum;

Herkesin hayattan bir beklentisi vardır. Kimisi karşısında beliren kapıyı aralayıp, hayatının yolunu çizebilirken kimisi bu yolda tökezleyip, kendisini boşluğa itekler. Hayatımıza dair hislerimizin bu kadar derin ve karmaşık olması da bizi ona daha çok bağlar. Bu nedenle hayata dair sözler her daim ilgimizi çeker. Yaşamla ilgili değişen hislerimizi en iyi şekilde ifade etmek için hayat ile ilgili söylenmiş sözler ve mesajlara başvururuz.
80 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 6,6b cevap paylaştı.
+1 yılHayat, insanların deneyimlediği en önemli şeylerden biridir. Bazen güzel ve keyifli, bazen de zorlu ve zahmetlidir. Ancak hayatta her şeyin bir anlamı vardır ve bu nedenle hayat hakkında birçok anlamlı söz söylenmiştir. Bu yazıda, hayat ile ilgili en güzel sözlerden bazılarını paylaşacağız.
"Hayatta en büyük mutluluk, yapmaktan keyif aldığın şeyleri yapmakta yatar." - Eleanor Roosevelt
"Hayatın güzelliği, ona anlam katan sevgi, umut ve macerada gizlidir." - Bilinmeyen
"Hayatta başarı, düşmekten yılmamakta değil, her defasında yeniden kalkmaktadır." - Confucius
"Hayatta en önemli şey, sevilmek ve sevmektir." - George Sand
"Hayat, kendine yön verdiğin sürece anlam kazanır." - Henry Miller
"Hayatta herhangi bir şey için asla geç değildir." - George Eliot
"Hayatta en zor şey, kendimize dürüst olmaktır." - Bilinmeyen
"Hayatta kendimize inandığımız sürece her şey mümkündür." - Bilinmeyen
"Hayatın anlamı, kendine bir amacı olmasıdır." - Robert Byrne
"Hayat, zamanın nasıl geçtiğine bakmaksızın yaşanması gereken bir hediye gibidir." - Bilinmeyen
"Hayatta her zaman her şeyin mükemmel olmadığını hatırlatır." - Bilinmeyen
"Hayat, doğduğumuz andan itibaren bize sonsuz bir yolculuk sunar." - Maya Angelou
"Hayatta en değerli şey, kaybedilince anlaşılan şeydir." - Jean de La Fontaine
"Hayatta kendimize inandığımız sürece her şey mümkündür." - Bilinmeyen
"Hayat, her zaman her şeyin mükemmel olmadığını hatırlatır." - Bilinmeyen
"Hayatta en önemli şey, sevilmek ve sevmektir." - George Sand10 Yorumla Hayat İle İlgili En Güzel Sözler Nelerdir?

Öncelikle merhaba, senin de detayda belirttiğin üzere herkesin muhakkak favorisi vardır ama bunun yanında sevdiği sözleri de vardır.
Biz insanlar çoğu zaman hislerimizi tam anlatamadığımız zaman hayata karşı hislerimizi belli edecek, hislerimizi yansıtacak sözleri kullanırız. O an ki ruh halimize göre duygularımıza tercüman olacak sözlerde kendimizi bulabiliriz. Bu sebeple hayat ilgili en güzel sözler konusuna Helen KELLER'in "Hayat, önümüze konan engelleri aşma sanatıdır." sözleri ile başlamak isterim.
Tabii insanlar o an negatif bir enerji ya da pozitif enerji ile kendini bulabileceği sözler farklı olabilir. Bana göre diğer hayat ile ilgili en güzel sözler ise şunlardır;
- Sadece bir kez yaşıyorsun ve bu hayatı doğru yaşarsan bir kez de olsa bu yeter.
- Hayat hiçbir zaman başkalarını bulmak değildir. Hayat her zaman kendini bulabilmek ile ilgili olmuştur.
- Boş zaman yoktur boşa geçen hayat vardır.
- Hayat bisiklet sürmek gibidir. Dengede durmak için sürekli hareket etmek gerekir.
- Hayatta öğreneceğin en büyük şey, öğreneceklerinin bir sınırı olmadığıdır. Ne kadar çok şey öğrenirsen, o kadar çok şey yaşarsın.
- Hayat hesapla değil nasiple yaşanır.
- Hayat öyle bir şey ki, insana bağıra bağıra susmayı öğretiyor.
- Hayatta en pahalı şey tecrübedir. Çünkü, kazanmak için kaybetmek gerekir.
- Hayatın değeri uzun yaşanmasında değil, iyi yaşanmasındadır.
- Hayat satranç oyununa benzer, çok kez şah edersin fakat bir kez mat edersin.

- Hayat alt yazılı değil alın yazılı bir filmdir.
- Hayat ileriye bakarak yaşanır, geriye bakılarak anlaşılır.
- Korkularınla yüzleş, onlar senin uçmanı engelleyen ağırlıklardır.
- Hayat bu bakarsın her şey bir anda son bulur. Hayat bu, son dediğin an her şey yeniden can bulur.
- Ne sahip olduğundur hayat, ne de umdukların bunca zaman. Yüreğin kadardır hayat! Seviliyorsan renkli, seviyorsan siyah beyaz.
- Üstünden geçtiğin köprüleri yıkma, bir gün geri dönmek zorunda kalabilirsin
- Gülümse! Çünkü gülümsemek hayat mücadelesinde kullanabileceğin en güçlü silahtır.
- Ama kaybetmekte bazen iyidir, bir daha umut etmezsin
- Bir fincan kahve gibidir hayat. Bazen tatlı bazen değildir. Önemli olan kahvenin tadı değil, onu kiminle içtiğinizdir.
- Bazen olmaz; hayat istediğimizi sunmaz, sunsa da uymaz. Ya zaman yanlıştır ya mekan. Belki de insan.
Ve bence her insanın hayat felsefesi kesinlikle "Hayatın yanlış tarafında yer alacağıma, hayatın yalnız tarafında yer alırım." sözü olmalıdır.
Hayata dair her zaman pozitif olmanız dileği ile...
00 Yorumla1. "Hayatın anlamı, yaşamak ve öğrenmektir." - Aristotle
2. "Hayat, siz ona ne kadar çok şey katarsanız o kadar çok şey verir size." - Albert Einstein
3. "Hayat güneşe bakmaktır; çünkü karanlık bize güneşi hatırlatır." - Mark Twain
4. "Ne kadar zor olursa olsun, mücadele etmeyi tercih et; çünkü hayatınızın en büyük mutluluğu, sizi tatmin etmeyi başardığınız zorluklardan gelecektir." - Helen Keller
5. "Her zorluk; öğrenmek için bir fırsattır." - Paulo Coelho
6. "Hayat, size ne kadar çok verirse, size o kadar çok şey katar." - Mahatma Gandhi
7. "Hayatın anlamı, ne kadar fazla yaşamak olduğu kadar, ne kadar fazla yaşamış olabileceğinizi de anlamaktır." - Henry David Thoreau
8. "Hayat, her şeyi sorgulamaktan ibarettir." - Socrates
9. "Mutlu olmak, hayatın küçük şeylerden zevk almaktan ibarettir." - William Wordsworth
10. "Hayatınızın faydasını çıkarın; hayat sizin için kısadır." - Seneca00 Yorumla
+1 yılHayat usta bir öğretmen, sınıf dünya sıra masa yuvamız, aklım defterim, sınavı tercihlerlerim, notum yaşantım
Bende talebesiyim.
öğrendim biliyorum dediğim anda bilgim sınırına ulaşır kapasitem dolar,
öğrenecem bilmiyorum dediğim anda neler sunacak hayat diye kendimi eksik bildikçe ne sınırım nede kapasitem dolacak ,
bilene değil bilmeyene öğretir hayat ,
öğrenmekte ne eksiltir nede körelttir insanı,
İnsanın maksadı öğrenmek olmalı,
Cahaletten ayrı gayrı kalmalı,
Okumuş cahilden farklı olmalı,
Cahilden çok yok bilen,
O yüzden sen sen olup olmayasın bilen,
Ne kadar öğrensende bilmiyorum diyen,
Ne kadim alim varlığı taşır üzerinde, öyle güzel ahlakla yetişen düzen,
Meyvesiz yetişmez tohumundan,
Yaprak açınca bekler meyvesini tadan,
Cahil ne kadar bilsede meyvesi zakkum gibi ,
yaprak açmasın çıkmasın meyvesi ister insan.
Biliyorum demen kendine zarar topluma dalar sonunda yanar insan,
Bilmiyorum dedikçe susar insan konuşur dünyan anlar aklın bilir yaşarsın ilim deryasının limanında...00 Yorumla"Kötü bir resim asarım korkusuyla hiç resim asmadım, kötü yaşarım korkusuyla hiç yaşamadım"
Eskiden çok kontrolcü, aşırı planlı biriydim ve olaylar istediğim gibi gelişmediğinde çok hayal kırıklığına uğrardım. Ama şimdi hayatı akışına bıraktım. Ve bazen kontrolcü yanım çok ortaya çıkarsa ve korkularım yaranırsa o zaman hemen kendime " bu korkularım olmasaydı en doğru seçim hangisi olurdu benim için?" Diye sorup öyle yaşıyorum. Biz korkularımız yüzünden hayatı erteliyoruz bazen ama yarınımız olduğu belli mi?10 Yorumla
+1 yılHayat bir deneme ve yanılmadır. Her ilişki işe yaramaz, bazen sadece dersi öğrenirsiniz.
Hayat adil olmayan bir oyundur; eğer kalple oynar ve en iyi vuruşunuzu yaparsanız, sonunda kazanırsınız.
Hayat, u dönüşü olmayan bir yol gibidir, sadece ileriye gidebilirsin ama asla geri dönemezsin.10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 6b cevap paylaştı.
+1 yılSevdiğim bir YouTuber olan Çilem Akar'ın hayata dair çok sevdiğim bir sözü var. Bunu ara sıra dile getirir.
"Eğer çok istediğin bir şey varsa ve olmuyorsa ya henüz zamanı değil ya da hayat; senin bile hayal edemeyeceğin kadar güzelini hazırlıyor"
00 Yorumla
+1 yıl68. kusaginin devrimci önderlerinden Deniz Gezmiş in son mektubunda dediği söz
İnsanlar doğar büyür yaşar ve ölürler önemli olan çok yaşamak değil yaşadığı süre zarfında iyi ve güzel şeyler yapmaktır
Işıklar içinde ışıklarla olsun devri daim olsun00 YorumlaDermân arardım derdime derdim bana dermân imiş
Bürhân sorardım aslıma aslım bana bürhân imiş hay hay
Bürhân sorardım aslıma aslım bana bürhân imiş
Sağı solum gözler idim ben dost yüzünü görsem deyü
Ben taşrada arar iken ol cân içinde cân imiş hay hay
Ben taşrada arar iken ol cân içinde cân imiş00 YorumlaAdam olmak cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meselesidir.
N F K141 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,4b cevap paylaştı. Bıyık büküle büküle kaytan insan itile itile şeytan olur.
20 Yorumla
+1 yılKorkuyorum, bir gün biri çıkıp "Ey İnsanoğlu !" diyecek ve kimse üstüne alınmayacak. (İlhan Berk)
70 Yorumla
+1 yılGeçmişte yaşamak şimdide ölmektir.
u hayatta kazanan olmak istiyorsan kimseye bağlı olmadan yaşamayı öğren.
Tek başına hayatı öğrenen insanı kimse yokluğuyla korkutamaz.
-Thomas Shelby
10 Yorumla
+1 yılİnsan ve insanoglu arasında öyle bir fark vardır ki Allahü teala tarafından insanoglu dünyaya gelir herkes bir insanogludur ama önemli olan insan olmaktır yani herkes insanoglu olabiliyor ama insan olamıyor (kendi sozum)
10 Yorumla
+1 yıl''Ne kadar zor olursa olsun, mücadele etmeyi tercih et; çünkü hayatınızın en büyük mutluluğu, sizi tatmin etmeyi başardığınız zorluklardan gelecektir." - Helen Keller
10 Yorumla
+1 yılHediye çeki filan istemem ama bu sözü herkes görsün isterim: "Sevmek bu kadar güzelse kimbilir sevmeyi yaratan ne kadar güzeldir (Tebrizli Şems)"
10 Yorumla
+1 yılHayat, çatlak bardaktaki suya benzer içsen de tükenir içmesende, bu yüzden hayattan tat almaya bak: Çünkü yaşasan da bitecek yaşamasan da. (Neyzen Tevfik)
10 YorumlaSular Hep Aktı Geçti, Kurudu Vakti Geçti,
Nice Han Nice Sultan,Tahtı Bıraktı Geçti,
Dünya Bir Penceredir,Her Gelen Baktı Geçti.
Yunus Emre40 Yorumla
Hayata En Güzel Sözler 00 Yorumla1.) Bu kadar oynamayın hayatta, ucunda Oscar yok.
2.) Sanırım artık herkes kendi yolunda güzel.
3.) Arsız güçlü olunca haklı suçlu olurmuş.
4.) Güneşi söndürün. Çünkü; öldü bütün umutlar.
5.) Yalnızlık insana çok şey öğretirmiş. Ama sen gitme. Ben cahil kalayım.
00 Yorumla
+1 yılMevlana'nın bir sözü vardır...
"Her şey vaktini bekler, ne gül vaktinden önce açar ne de güneş vaktinden erken doğar. Bekle, senin olan sana gelecektir."00 YorumlaYaşayan pek çok kişi ölümü hak eder. Ölülerden bazıları da yaşamı. Yaşamı onlara verebilir misin? Ölüm hakkında karar vermekte aceleci olma. En bilgeler bile sonu göremez.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 10,9b cevap paylaştı.
+1 yılYaşamaya ve hissetmeye cesareti olmayanlar ,
Duyduklarıyla ve gördükleriyle acı çekmeye mahkumdurlar.
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 4,2b cevap paylaştı.
+1 yılSadece ve sadece aklı olan insanlar mesafeli olur!!! Fazla yakınlığın ve sevgi doluluğun bedeli çok ağır oluyor, buzdan ve erimez kulemiz olacak ve sadece 3-5 insan girebilecek içeri...
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 1,8b cevap paylaştı. İmkansız diye bir şey yok, gerçekten istersen yaparsın yeterki pes etmeeee... 😎✌🏻
00 Yorumla
+1 yıl
..
00 Yorumla
+1 yılSensizlik benle yaşlanmış en büyük acım
Ya da
Gözlerinde bir yaşsam
Dudaklarında bir ömürüm sevgilim00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılÜç günlük dünya için gayret üstüne gayret, edebi bir yaşam için gayret yok hayret
N. Fazıl Kısakürek00 Yorumla
+1 yıl"Yaşa yarın ölecek gibi" benim hayat felsefem olabilir ve birde "hayat kafaya takacak kadar uzun değil" bu iki söz cidden bütün hayatım olabilir.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılHayatta önemli olan şeyler, asla para ve ün gibi maddi şeyler değildir. Aşk, mutluluk, dürüstlük, vicdan ve saygı gibi insanı değerlerdir 👏
01 Yorumla- +1 yıl
Hayat bize verilmiş bir hediyedir. Mümkün olduğunca iyi kullanmalı, kıymetini bilmeli ve bu hediyeye sahip olduğumuz için her zaman kutlamalıyız
+1 yılBu hayat bana;
İnsanların gülemediği için ağladığını,
Susamadığı için konuştuğunu,
Ölemediği için yaşadığını öğretti.
Bob Marley00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılKendi sözüm,
" Hayat sahip olduklarınız kadar değil, layık olduklarınız kadar değerli olduğunuz bir yerdir. "00 Yorumla
+1 yılSeni cennet vaadiyle kandırıp fakirliğe mahkum edenlerin hayatlarına bir bak bu dünyada cenneti yaşadıklarını göreceksin
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılFikir sahibi olmaya, servet sahibi olmaktan fazla ihtiyaç duyacağımız gün, gerçek zenginliğin sırrını bulmuş olacağız❗
00 Yorumla
+1 yılhayat akşam kapısından girip yatsı kapısından çıkmak gibi.
() şahsidir, internette varsa söyleyin ()00 YorumlaBir şeyi yapamadım diye pişman olmaktansa yapıp pişman olmak daha iyidir !
10 Yorumla
+1 yılHayat henüz devam ediyor güneş bir gün bizim içinde doğacak
10 YorumlaDaha son sözü söylemedi hayat
Belki yarınlar, mutlu sonlar var...20 Yorumla
+1 yılBelki çok üzülüp giderim, gelmem Belki yağmur olup yağarım, bilmem Hiç bitmez bu masal☀️💃
00 Yorumla
+1 yılHayat sen bir şeyler planlarken başına gelenlerdir
00 Yorumla
+1 yılEn sevdiğim ve hep söylediğim sözdür.
Beklenen gün gelecekse, çekilen çile kutsaldır.00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı. Sabirli olursan yeni güzel günler seni bekler zamani gelince onlara ülasirsin
00 Yorumla
+1 yılKör, Sağır, Dilsiz olduğunuz sürece hayat bir adım daha güzeldir...
00 Yorumla
+1 yılYüzünü nereye dönersen den popon arkandadır
- gür uzun dalgalı sarışın saçlı Sinan Engin00 YorumlaHayat mik gibidir, bazen sebepsiz sertleşir. :P
00 Yorumla
+1 yıl"Yapıyorsan korkma korkuyorsan yapma."
- Cengiz han00 Yorumla
+1 yılBir gemi kalkar bu limandan, bal mı damlıyor o haşmetli kardeşim.
00 Yorumlaİdam masasında hapşıran adama:çok yaşa demek gibiydi bazı umutlarımız...)
00 Yorumla
+1 yılDeğerinizi görmeyen birinden uzaklaşacak kadar kendinize saygı gösterin.
00 YorumlaBaşarının bedelini bi an için ödemeyenler başarısızlığın bedelini bi ömür öderler
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılAşkın pazarında canlar satılır;
Satarım canımı alan bulunmaz.
#YunusEmre00 Yorumla
+1 yılKimse kimseyi kaybetmez. Giden bi başkasını bulur , kalansa kendini.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 758 cevap paylaştı.
+1 yıl"Bugünün işini yarına bırakma " kazınması gerekir bunubjdj
00 Yorumla hayatta en fazla kaçındğım insan tipi: kaybedecek birşeyi olmayan insandır
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayat bir gemi yoktur yelkeni mektubu mu her gördüğünde hatırla beni
00 Yorumla
+1 yılözgür değilmişim yapma be.
hayata bakış açım güneş gözlügü takım dört gözle bakmaktır.00 Yorumla
+1 yılHergun yarın ölecekmiş gibi yaşa birgun haklı çıkacaksın.
00 YorumlaBiraz klasik olacak ama hayatımı yönlendiren bir söz var akılı olup dünyanın derdine çekeceğime deli olurum dünya benin derdimi çeksin 😁😁
00 Yorumla- Devamını Gör (80)
Devamını Gör(125)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem