Kadınların yaşı neden sorulmaz?
Sormadığımdan değil, gıcıklığına hep sormuşumdur. Ama kadınlar yaşını neden gizleme ihtiyacı duyarlar?
Sormadığımdan değil, gıcıklığına hep sormuşumdur. Ama kadınlar yaşını neden gizleme ihtiyacı duyarlar?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer kadınların "ürün" ya da daha kötüsü "mal" olarak görüldüğü yerlerde, kadınların yaşı sorulmaz. çünkü "buralarda" kadınlar üretken (çocuk) oldukları sürece değerlidirler. ürünlerin ise son kullanma tarihi vardır bu tarih geçince "bozulur" ve atılır.
bu beklenti oluşmuşsa eğer bi yerde, kadınlarda bunu karşılamak için çarelere başvururlar. daha yavaş yaşlanmak, hala genç görünmek kendilerine olan talebin devamlılığını sağlar. fakat rakamlar acımasızdır. onlar insafa gelmezler. peki ya o rakamları ya da doğum tarihini herkes bilmezse ne olur? şahane olur.
genç kalmak için elinden geleni yapan kadın, resmi rakamlara ulaşımı da engellerse kendini korumuş olur. mutlu olması gereken hayatına döner.
CoRaZoNaDo demiş ki, erkeğin maaşının sorulmamasına paralel bir sebepten olabilir.
doğrudur efendim.
erkeğin toplumdan talep görmesinin "buralarda" sebebi kazandığı paradır. "buralarda" yapılan evlilik programlarında erkeklerin yüzünü görmezden önce maaşı sorulması da bundandır.
fakat bizim buralar öyle değildir. biz iyi niyetliyiz. erkeğe maaşı kadına yaşı sorulmaz demişiz. yani insana bi değer biçeceksen kafanda, bunu yaşını maaşını bilmeden yap, karakterine huyuna, ahlakına, kişiliğine bakarak yap demişiz.
maaşa /yaşa bakarak değer biçen değersizleri, aklı evvelleri sevmemişiz, olsa olsa ondan böyle demişizdir.
ha bi insana yaşını sormayalıma mı getirdim olayı, ne münasebet efenim, sorunuz, söylesinler.
benim lafım etikete takılıp kalana.
gerçi burda da o bulunmaz.
site sakinlerine saygılarla.
kendilerini olduklarından genç göstermeye çalıştıkları için yaş kompleksleri var. ondan sorulmasını istemiyorlar. kadınlara çok genç gösteriyosun de erir biter
Bunun kadın olmaktan ziyade kendiyle barışık olmama durumuyla daha çok ilgisi olduğunu düşünürüm.
40 yaşına gelmiş, hayatında hiçbir şey başaramamış, veya en azından yaşadığı hayattan mutlu olamamış, en güzel zamanlarını haybeye çarçur etmiş bir kadına yaşını sormak, damarına damarına basmak olur muhtemelen.
Ben yaşla ilgili sorunların görünümle ilgili değil kendine güvensizlikle ilgili olduğuna inanıyorum. Yoksa yaşadığı hayatı tatmin edici bulan bir kadın çıkıp "63 yaşındayım canım" da der, kırışıklıklarından da gocunmaz.
Kadınlar hep genç ve güzel görünmek ister... E belirli bir yaştan sonra "genç" dediğimiz kategoriye pek girmiyorlar haliyle...
Bunu saklamak niyetiyledir..
Oysa ;
yüzündeki çizgilerinle saçındaki beyazlarla
benim için eskisinden daha güzelsin
bırak varsın geçsin yıllar
bitsin artık bu korkular
her yaşın ayrı bir güzelliği var...
Cevap
6Cevap
kadınlarla ilgili fiziğiyle saçıyla giyinisiyle bir de yaşıyla ilgili muhattap olmucaksın sonra kurtul triplerden kurtulabilirsen galiba kompleksli oluyolar yaş ilerledikçe ondan da bazı hemcinslerim genç sevgiliyle kafayı bozmuş durumda:)acı ama gerçek
kadınlar yaşlandıklarını kabullenemezler ama ben 28 yaşındayım ve en olgun zamanım olduğunu düşünüyorum...
Kabullenememek ilginç
Yok canım neden sorulmasın ben erkeklere maaşını soruyorum da onlar neden bana yaşımı soramasın.85 doğumluyum bunda utanılacak çekinilecek kompleks yapılacak bir durum yok...
Bu tarz şeylerin hep çok saçma olduğunu düşündüm gereksiz toplumsal olgular
kadınlar yaşını göstermek istemezler bu nedenle olabilir
"Erkeğin maaşının sorulmaz" paralelinde bi sebebi olmalı.
Bunu ben de merak etmişimdir hep ,) Cevaplara bi bakıyım .
kendine güveni olmayıp zekası ve kültürü yetmeyince ilgiyi bedeniyle vücuduyla çeker buda tabi geçicidir yaş ilerledikçe oda gider ellerinde hiç bişey kalmaz.Bunun korkusudur sorunun cevabı!
Hem yaşını hem kilosunu sorarım valla.
erkeklerin maası neden sorulmazsa bence..
kabalıktır
ben soruyorum..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar