Şimdi diyeceklere söyleyeyim. Sorum saçma değil aksine haykırarak soruyorum.Kadınlık tiribine girmiş problemist Cansumuz.Ya Cansu sen ne yaşıyorsun Allasen ya? Direkt desene bacım şu yaştayım bu yaştayım hayır illâ artistlik yapacan yani şunun şöyle oranı bunun böyle oranı. Geveleme yawrucum söyle direkt. Şu yaşını gizleyen arkadaşlar en çok problemlerde çıkıyor karşıma, birini görsem söylerim ama korkma bacım evde kalmazsın diye😄 Yaşınızı soran oluyor mu? Cansu gibi çekiniyor musunuz sizde söylerken?Güzel kadın: Teyzemin kızı Camila Cambello
Kadınlar yaşlanmayı ve yaşlı görünmeyi sevmezler bunun içinde özellikle belli bir yaşın üstündeki kadınlar yaş söylemek istemez o yüzden de her ne kadar katılmasanda böyle bir söylenti ortaya çıkmıştı bence.
Bu insanlığın gelişimi ile ilgili. Erkek güçtür, aileyi koruyan, geçindiren, besleyen kudrettir. Kadın ise annedir, zerafetin sembolüdür, güzellik onunla anılır.
Erkeğe maaşı sorulmaz, zira bu gücün zaaf oluşturacak noktası ortaya çıkar, erkek bu zayıflığı göstermek zorunda kalmaktan hoşlanmaz. Ben de hoşlanmam bu gücümün insanlarca yargılanmasını.
Kadın ise gençliği ve güzelliği hususunda hassastır. Yaş ile doğru orantılı bir şekilde bu güzelliği solar gider, bunu hatırlamak ya da gözüne inatla sokulması ruhunu incitir. Bu yüzden deriz ya, aaa yaşını hiç göstermiyorsun vs gibi salak cümleleri, sevinir kadıncağız, yıllara yenilmedim hala ayaktayım der. Sen daha çok gençsin, o duyguya daha var, sabret. :)
Sonuç olarak çağın gerisinde kalmış bir düşüncedir, lakin hala nezaket doludur, eskilerin bu gibi incecik düşünceleri mest eder beni, eskiye özlemim de hep bundandır. Güzel eskiler, tonton eskiler, canımın içiler!
Kadının yaşı neden sorulmaz, konusu üzerinde daha önceleri fikir sahibi olmuştum aslında. Bu görüş bize Avrupa'dan nüfuz etmiş olmalı. Bir program vardı ismini hatırlamıyorum, yurtdışında gurbetçilere sorular sorulan bir program. Özellikle Almanya'da... Sorulardan birisi şu: "Bayanların yaşı sorulur mu?" Genç kızlar çekinmeden yaşlarını söylerken fikirleri alınıyor. "50 yaşlarına gelince yaşınızı söyler miydiniz?" diye soruluyor. Bizim Türk kızları da haayııır diye cevap veriyorlar. Tunuslu bir kadına "yaşınız nedir?" diye sorduğunda kadın direk 49 diyor. Yani hiçbir sakınca görmeden yaşını söylüyor. Ardından bir Alman kadına gidiyor aynı soruyu soruyor. Kadın aynı bizim Türklerde hakim olmuş fikri savunuyor. "Kadınların yaşı sorulmazzzz" diyor. Birkaç kişi üzerinden tabi ki kesin yargıya varamayız fakat nedenini görebilmek açısından fikir oluşturmaktadır. Avrupalılara özgü bir saygı/sızlık ölçüsü olsa gerek. Malum bizim Türkler Avrupa ile pek iç içe olduğundan onların saygı ölçüsünü de almış olmamamız için bir neden yok.
Karşıma hep mi bir problem soru çıkar yks ve onu hatırlatacak şeyleri görmekten yıldım bee. 😑 Cansuyla aynı yaştaymışız bu kadar naza gerek yok gören de 50 zannedecek kızı şu triplere bak
Walla ben takıyorum ya. Sanki yaşamadan yaşlanmışım gibi geliyor. Yaşımı soranlarında ağzının ortasına çarpasın geliyor b. k mu var soruyor yaşımı. Gördüğü yaştayım işte Yazarken bile sinirlendim 😂