Dininiz nedir? Gerçekten müslüman mısınız? Ateist veya agnostik veya herhangi bir başka dine mensup arkadaşlarımız var mı? Fikirleriniz neler? Bu kararı nasıl verdiniz ve doğru yolu nasıl buldunuz?
Cevabın nedir?
+1 yılAYNA
Müslümanlar neden böyle perisan?
Sebebini sorup ariyor muyuz?
Bence bu isin sebebi müslüman.
Acaba farkina variyor muyuz?
Müslümanlik çünkü adimiz bizim.
Adimiz gibi mi tadimiz bizim?
Eksik mi dedimiz, kodumuz bizim?
Fitnesiz, fesatsiz duruyor muyuz?
Islamin sarti bes, Imanin alti,
Diyerek isleriz her türlü halti.
Aklimiza gelmez topragin alti.
Emaneti saglam koruyor muyuz?
Esiri olmusuz malin, servetin,
Zinanin, sehvetin, koyu giybetin,
Vatanin, milletin, dinin devletin,
En ufak işine yariyor muyuz?
Bu devirde kimin kötü hali var?
Simdi itin bile özel yali var.
Hepimizin iyi kötü mali var.
Fitreyi, zekati veriyor muyuz?
Birbirine düsman zengin ile fakir,
Birinde hamd eksik, birinde sükür,
Hepinizde ayri degisik fikir,
Birlikte üç adim yürüyor muyuz?
Elin gözünde ki çöpleri tek, tek,
Görüp gösteririz kaçirmayiz pek
Kendi gözümüzde mertek var mertek.
Biz bizdeki suçu görüyor muyuz?
Neyi ögreniyor, neyi duyuyor
Karni evde, beyni nerde doyuyor
Oglumuz, kizimiz, nasil büyüyor,
Üstüne kol kanat geriyor muyuz?
Kitabimiz Kur'an ilim kokuyor,
Kaç müslüman günde açip okuyor?
Okuyan da iste öyle okuyor.
Mânasina kafa yoruyor muyuz?
Mademki her nefis Hakk'tan hediye,
Dünya için hakki unutmak niye,
Bugün Allah için ne yaptim diye,
Aksam kendimize soruyor muyuz?
ARIF olan ham laf ezmez gardasim,
Bir destanla bu dert bitmez gardasim,
Müslümanim demek yetmez gardasim,
Müslümanca hayat sürüyor muyuz?
Ozan Arif20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılElhamdülillah ben Müslümanım. Yalnız Müslümanlık kuru kuruya "ben müslümanım" demekle olmuyor. Onun emrettiklerini uygulamak ve yasakladıklarından da sakınmak gerekiyor. Bu güne kadar zina yapmadım, kimsenin gönlünü kırmamaya çalıştım vakit buldukça namaz kılıp Kuran okuyorum ve Cuma namazlarına gidiyorum. Ancak günahlarım elbette var ki benim günahım yoktur diyen yalan söyler. Hz. Peygamber'in bile ne hataları ve.günahları olmuş zamanında ama Allah tarafından gönderilen melaikeler tarafında kendisine peygamberlik verilmeden önce içi nurlu sularla temizlenmiş. Yani hepimizin günahları var önemli olan küçük günahları ısrar etmemek ve büyük günahlardan da sakınmak. Benim ayrıca her dine saygım vardır, her İlahi din mensubu insanlar gözümde birdir. Ancak batıl dinlere din gözüyle bakmıyorum misal putlara tapan insanla bizim konumumuz asla bir.olamaz hatta öylelerine insan bile demiyorum saygı göstermiyorum ama İlahi (Hak) dinler kutsaldır bence...
20 Yorumla
Ateistim.
ama Ateistlik konusunda da pek emin degilim.
emin oldugum tek şey Müslümanlıgın dogru olmadıgı dogruysada kuranın tamamen degiştirildigi.
Ateistlik konusundada şüphelerim var Psişik olaylarla ilgilenmeye başladıktan sonra özellikle bir Tanrının varolabilecegi düşüncesi yerleşti aklıma çünkü Büyü,Havvas,Anochan falan bunlar Tanrının varlıgını destekleyen şeyler.
Tanrının varlıgı konusunda beni şüpheye düşüren şey ise hiçbirşey yoktan varolamaz tanrının yaratıcısı kim o nasıl varolmuş neden evreni yaratmış amacı neymiş evreni yaratmadan önce ne yapıyormuş bunlar kafa karıştırıcı.
bu yüzden kendime şöyle bir yol çizdim.:
Tanrı veya İnançlar beni hiç ilgilendirmiyor
kendi dogrularımı çizerek yaşarım bana ve çevreme zararı olmayan hiçbirşey kötü degildir bana ve çevreme zarar veren herşey kötüdür.
dinimi de inancımıda kalbimde yaşamaya karar verdim önce kalbin temizligi.
Eger gerçekten bir Tanrı varsa Tanrının insanlara iyiliklerine kötülüklerine göre ödül verecegini düşünürüm kendini öven,ibadet eden kötü kalpli birisindense hayatını başka insanların iyiligi için adamış birisi daha içten iyi geliyor gözüme
hem dindeki sınırlamalarda saçma geliyor bknz:başörtüsü,içki ve birsürü saçma şey.98 Yorumla- +1 yıl
+++++++++++
- +1 yıl
cok guzel yazmıssın aynı benım gıbı dusunuyorsun yanlız ateıst dusunce tarzı degılde deıst dusunce sana daha cok yakısır ınan tanrı ya da tanrılar var halk tabırı ıle ılahı adalet dedıklerı sey bunun en guclu ornegı bırsey asla yapmam dersen ılla yaparsın ve ılla yaptıgın bır kotulugun bedelını odersın ya da sana zarar veren bırıde ıllakı bır bedel oder dısarıdan tanrı ya da tanrılar sayısını kımse bılemez ama var
Gizli Üye(36-45)+1 yılNamaz kılıyorum,oruç tutuyorum,zina yapmıyorum,günahlarım için af dilemeye çalışıyorum,param olursa hac ve kurban ve zekat ibadetimi de yapacağım.Kul hakkına girmemeye çalışıyorum.Ama detaylara bakarsak çok günahım var.
62 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılNe salağım ya,ateistlerin kol gezdiği şu sitede gelmiş bu cvbı veriyorum.Kendim kaşındım.
Cevap sahibi+1 yılHoşgörülü müslimlere teşekkür ediyor bir de,sen kendine bak önce.
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
16
Cevap
19Cevap
+1 yılKuran’ı Kerimde “Allah’dan başka dost edinenlerin yuvası örümceğin yuvasına benzer” diye bir ayet vardır.
arapçada kelimelerde erkek ve dişilik vardır ve buradaki örümcek kelimesi dişilik kalıbıyla kullanılmışdır
ve yuvayı dişi örümcek kurar 600 lü yıllarda örümceğin dişimi erkekmi olduğu nereden bilinebilir? başka bir ayette “biz arıya vahy ettik yani bildirdik
ağaçlardan evlerden kendine yuva edin” buradaki arı kelimeside yine dişilik kalıbıyla kullanılmışdır ve günümüzde anlaşıldığı üzere arıların reisi kraliçe
arıdır.
yine başka bir ayette karıncayla alakalı bir durumdan bahs edilir karıncaların reisinden bahs edilirken yine dişilik kalıbıyla bahs edilmişdir ve günümüzde
anlaşıldığı üzere karıncaların reisi kraliçe karıncadır. yine kuran ı kerimde zerre yani atomdan daha küçük bir şeyin bile gizli kalmayacağından bahs edilir.
günümüz biliminde proton ve elektron gibi atomdan daha küçük maddeler yeni bulunmuşken 600 lü yıllarda bunlar nasıl bilinebilir? şimdi o zaman ya diyeceğiz
hz. Muhammed s. a. v e günümüzün biliminde yeni bulunan şeyleri 1400 sene önce zaten biliyordu. ya da bunları ona bildiren arıyı karıncayı örümceği
ve atomu yaratan dır!
Gökyüzünü de korunmuş bir tavan yaptık. Onlar ise oradaki, (Allah’ın varlığını gösteren) delillerden yüz çevirmektedirler.)
burada 1400 yıl önce atmosfere
Sen dağları görürsün de, onları yerinde durur sanırsın. Oysa onlar bulutların yürümesi gibi yürümektedirler. (Bu,) her şeyi sapasağlam yapan Allah’ın
sanatıdır.
Şüphesiz ki O, yaptıklarınızdan tamamıyla haberdardır. Burada kıtaların haraket ettiğine
Pek sert olan ve insanlara bir çok faydası olan demiri de Biz indirdik.
Burada demirin uzaydan geldiğine işaret edilmişdir ve bunların hepsi 1400 sene önce yazılan bir kitapda yazıyor ya diyeceğiz ki Hz. Muhammed günümüz
biliminde
yeni bulunan şeyleri zaten biliyordu ya da bunları ona bildiren herşeyi yaratandır.
TESADÜFEN VEYA PATLAMA ( BİNG BANG) NETİCESİNDE OLUŞAN BİR YAPI KAOS GETİRİR AYRICA HER PATLAMA SONUCUNDA TAHRİP ETMESİ GEREKİRKEN TERSİNE SİSTEMLİ VE
HARİKULADE
İŞLEYEN BİR DÜZEN OLUŞTURMASI İLGİNÇ DEĞİL Mİ. BIZİ DÜŞÜNEN BİRİ OLMASIN?
Aklı, şuuru olmayan bir et parçası olan organların mükemmel görevler ifa etmeleri ne hikmettir. Bir diyaliz makinasına bak birde böbreğe bak yan yana
koysan
diyaliz
makinası çok daha havalı, dünya devleri ileri teknoloji ile üretti çokta havalı gözüküyor ama ne yazık ki bu diyaliz makinası böbreğin yaptığının 40 ta
birini
bile yapamıyor. 100 gr bir et parçası olan böbrek 24 saat boyunca senin için hiç durmadan çalışıyor. Biri kul diğeri Allah yapımı olan bu varlıklardan
hangisi
daha mükemmel. Kalp karaciğer göz... ayrı ayrı mükemmel. Bu organlar tesadüfen bu işi yapıyor ama basit bir oyuncak bebeğe gelince orada dur kardeşim onu
bir
yapan olmak zorunda kendiliğinden olması imkansız diyorsak Allah ın varlığı orada başlar.01 Yorumla- +1 yıl
Bizi Düşünen Biri Var Derken Allah ı yaratılana Benzetmek Degil haşa Orada Konuyu Açamadım hata Yaptım geri Düzeltemiyorum da Allah iyi düşünür vs vs Allahı Yaratılana Benzetmek Olur Kİ Küfür olur Haşa Allah Yarattıgı Hiçbir şeye benzemez Benzeten Küfre Girer Yazım Hatası Yaptım Özür Dilerim Sonradan Fark Ettim
+1 yılElhamdülillah müslümanım. Farzlarımın hepsini eksiksiz yerine getirmeye çalışıyorum.
Bu konuda çok araştırma yaptım gerçekten. Ve birkaç tavsiyem var araştırma aşamasında olan arkadaşlara.
Öncelikle Kur-an ı Kerim haşa bir edebiyat veya matematik kitabı değil. Eğer bu bir yaratıcının kitabı ise siz arapçadan türkçeye çevrilmiş ve arapçanın çok daha zengin bir dil olması sebebiyle sığ kalmış çevirisinden ben okudum Kur-an değiştirilmiş şeklinde yorum yapmanız bence hatalı bir yaklaşım. Ki dediğimiz gibi bir edebiyat yazarı değil aradığımız. Ki bir edebi metni bile okurken acaba yanlış mı anladım diye çok kez bakıp aynı cümledeki farklı anlamları da araştırmamıza rağmen bunu yaratıcının kitabında niye düşünmüyorsunuz. 1. si bu.
2- içerisinde 10larca Kur-an ı Kerimin yazıldığı dönemde bilinemeyecek mucize haber var. Tarafsız ve önyargısız araştırmanızı öneririm.
3- bir şeyin var olduğuna 1 delil yeterlidir. Örneğin bir elmayı göstersem varlığına delildir. Ama olmadığını söylüyorsanız heryere bakıp var olduğuna ait delillerin hepsini çürütmeniz gerekir.
Ki olmadığını söyleyen insanların genellikle hiçbir delilleri yoktur. Sadece akıllarını kullandıklarını, işte bunların saçmalık olduğunu, Kur-an ı Kerimin çelişkili olduğunu söyler dururlar. Veya 40 ayetlik bir sureden örneğin bir ayeti alırlar. Böyle birşey mi olabilir diyip inkar ederler.(Tabi insanlar 7-8 sene boşuna tefsir dersleri alıyor! )
Son olarak ateist bir insana doğa heryönden tokat vurur zaten.
Kıssadan hisse: Okula giderken büyük bir nehirden geçmem lazım. Fakat bu nehirde gittiğimde herhangi bir kayık bulamadım. Nasıl karşıya geçeceğimi düşünüp beklerken ağaçların dalları rüzgarda savruldu ve önüme düştü, derken düşen ağaçlar rüzgarda kayık şeklini almaya başladı. ardından kalan boşluklar da rüzgar nedeniyle uçan taşlar sayesinde doldu. Kayığa atlayıp okula gittim. Geç kalmıştım derse.
Hocaya bu olayı anlatsam deli der değil mi? Kimse de okurken inanmamıştır herhalde.
Evet bir kayığın kendi kendine oluşmasını anlattım diye deli olduğum düşünülecekse bu kadar sanatlı evrenin oluşmasını nasıl tesadüfe verebiliriz?
Veya bunun arkasına ''uzun zaman'' öznesini sakladığımızda nasıl mantıklı olduğunu düşünüyoruz.
Bir sınıfta bir tebeşir düşünün herhangi bir masanın üzerinde. 100000000000000... kaç sene veriyorsan ver o tebeşirin tahtaya sizin ismini yazması veya bir şekilde rüzgar vs yazdırılmasına nasıl inanamazsak evreninde bu şekilde oluşması düşüncesi bana çok saçma geliyor.
biyoloji veya anatomi derslerine yakın olanlar zaten daha ayrıntılı bilirler sistemleri ama hepimiz biraz baksak bugün teknolojinin bile doğayı taklit etmeye çalıştığını görürüz. Kuran-ı Kerimde meydan okunuyor hatta:
Hac suresi 73. ayette şu geçer.
Allah’tan başka kendilerine yalvarıp yakardıklarınız var ya, hepsi bunun için bir araya gelseler bile bir sinek yaratamazlar!
Tüm dünyadaki insanlar toplansak sinek yaratabilir miyiz.. ?00 Yorumlaınsanların cogu ınanıyorum dıyor ama bır sayfasını dahı okumus degıller ben ınanmıyorum cunku cıhat dıye baska ulkelere saldırıp kadınlarını carıye alan mallarını ellerınden alan ınsanlarını kole olarak alan 9 yasında cocuk ıle evlenen kendıne aıt bırsuru kolesı olan ve bunlardan zeyıd ın karısı nı bıle kendıne alan hatta bu kadın ıcın ozel olarak ayette ındı al sna helal dıye bırsuru kendıne aıt carıyesı olan kafanızda canlandırdıgınız gıbı bır ucra evde degılde resmen bır konakta yasayan yasadıgı evı google da arayın kendınız gorun araplar muze olarka kullanıyor suanda ve kıtapta o oldukten sonra kıtap halıne getırıldı kım getırdı nasıl oldu bellı degıl okusanız kendınız gorursunuz neler oldugunu oyuzden ben ınanmıyorum
00 Yorumla
+1 yılDinleri biz değil, ailemiz seçiyor. Bu yüzden de dine ne kadar inandığımız tartışılır. İncil, Tevrat, Kuran-ı Kerim okumuş biri olarak ben müslümanlığı tercih ettim, lakin kafamda çok soru var. Din kitapları biraz fazla ilkel olduğu içindir sanırım. Davud, Musa, İsa, Muhammed' e ve diğer peygamberlere inanıyorum, fakat kitaplarında yeteri düzeyde bilgi yok.
Yaşadığımız Dünya'nın gerçekliğine de pek inanmıyorum. Uyku ve gerçek dünya arasında ne fark var ki? Uykuda olduğumuzu asla anlayamıyoruz, aynı şekil bu dünya' nın gerçek olup olmadığını da anlayamayız. Asıl gerçek bu yapay bedenin ölümünde gizlidir. Öldüğümüz zaman artık birileri bize bir açıklama yapar.00 Yorumla
+1 yılislamdan başka din mi var ki.İslam son din olduğu için artık sadece islam vardır.İslamdan çıkmaya çalışıp da başka dine geçmeye çalışanlar boşta kalır.Ben islamı trenin son vagonuna benzetiyorum ondan dışarı çıkarsan yere düşersin.Kurtuluş yok tek yol İSLAM
10 YorumlaMüslümanım. Tamam arada alkol alıyorum beş vakit namaz kılmıyorum faiz falan yapıyorum çalıp çırptığım da oluor ama cumaya da mı gitmiyaahkk?
41 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 335 cevap paylaştı.
+1 yılkuran ı okuyana kadar muslumandım dınıme laf soyletmezdım yakın zamanda cok ıhtıyac duydum okumak ıcın 3 gunde bastan sona okudum tamamen hayal kırıklıgıydı yasadıgım
20 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılelhamdülillah müslümanım!
fakat gerçekten ifadenizi doğru bulmadım!
kimin ne olduğu bizleri hiçmi hiç ilgilendirmez
HAK'kın işine karışmış gibi olmuyormu
ben kendime bakarım isteyen ateşe tapsın!
herkesi Allah yarattı hesabı soracak olanda O.22 Yorumla
Soran+1 yılhaklisiniz tabi ki. dikkat ederseniz benkimseyi elestirmiyorsorgulamiyor veya yargilamiyorum ki ne haddime zaten. amacim bilgi ve fikir almak yorum icin tesekkurler
Cevap sahibi+1 yılherkesin dininide kendinide Yaratan
isteseydi herkesi müslüm yaratırdı fakat
yeryüzünde herşeyi çeşit çeşit kılan Allah
dinleride birçok çeşit yaratmış bize düşen
bunların bizlere ibret olarak yaratıldığını bilerek
hoşgörü göstermek ve kendi işimize bakmaktır
benim düşüncem budur bir çayır düşününki yemyeşil
üzerinde birtek beyaz papatyalar var birde şöyle düşünün
yemyeşil çayır birçok renk ahenk içinde hepsinin arasında
beyazlar...hangisi güzel?... elbet en doğrusunu Allah bilir.
Ateistim ama müslümanlarla da bir sorunum yok,. Ayrıca size ne milletin dininden anlamıyorum ki, her hafta iki-üç tane aynı konudan açılıyor birde gizli soruyorsunuz?
13 Yorumla
Soran+1 yılhaklisin din oznel bir seydir fakat inanc uzerinde dusunulmeye de tarsilimaya da musait bir konudur. dinden egil inanctan bahsediyorum. belki sen de bu konuyu gorup ateist olusunu bir daha sorgularsin. gorusunun yanlis oldugunu soylemiyorum
ayrica madem bu kadar cok konudan biktin niye mesaj atiyorsun. gizli olmamsa seni ilgilendirmez
saygilar- +1 yıl
Biz sorguluyoruz ve ateist oluyoruz, asıl sen sorgulamalısın. Dezinformasyon yapma neye inandığın beni ilgilendirmez, söylediğin kavramların hiçbir anlamı yok. Gizli olmanın korkak olmanın bir göstergesi olduğunu düşünüyorum ve bu benim düşüncem, bana aittir, seni ilgilendirmez.
satanistim. ama kimsenin bilebileceği bir sey değil. kedi besliyorum. pembe ya da beyaz kıyafetler de giyiyorum.. sigara hiç kullanmadım. alkol ayda 2 kere alıyorum..
04 Yorumla
Soran+1 yılNasıl satanist oldun?
müslümanım ama klasik müslümanlardan değilim..taklidi değil tahkiki;) araştırarak karar verdim..mutluyum;)
10 YorumlaElhamdülillah Müslümanım. Gurur duyuyorum bu dine mensup olduğum için.
Tam anlamıyla dinin gereklerini yerine getiriyormuyum hayır. kendimi eleştirdim o kadar.10 YorumlaKafam çok karışık günümüzde var olan inanç ve tarikatların hiç birine inanmyrm hiçbiri bana tam anlamıyla inandırıcı ve mantıklı gelmiyor aklım iki ucun arasında gidip geliyor
11 Yorumlaçok şükür müslümanım gereklerini kendimce yapmaya çalışıyorum
20 Yorumlamüslümanım ama gerekliliklerini yaptığım söylenemez
03 Yorumla
Soran+1 yılAma yine de müslüman mısın yani?
Soran+1 yılHayır söyleme tabii bana söylesen ne olacak :D
Çelişkileri olan bir hristiyanım
94 Yorumla
Soran+1 yılAilen de hristiyan mı?
- +1 yıl
Neden eksiliyorlar anlamıyorum. Boşver sen.
+1 yıldinim yok, bu insanda olmasi gereken bir özellik degil.
14 Yorumla- +1 yıl
benim vücudum benim kararim. evet Allah a söyleyin yazmami engellesin.
- +1 yıl
defol lan aptal...
Gizli Üye(36-45)+1 yılmüslüman olmaya çalışıyorum layıkıyla değilimRABBİME VE EFENDİMİZE İYİ KULLUK ÜMMETLİK YAPTIĞIMA İNANMIYORUM :/:/ malesef
20 YorumlaHerhangi bir dini inancım yok
34 Yorumla
Soran+1 yılNeden?
Soran+1 yılpeki bir gorusun var mi inanc konusunda ?
- +1 yıl
İnanç karşıtı biriyim. Herhangi bir tanrı kavramına ve bu uyduruk kavramın dayatılmasına karşıyım. Dinler koca birer yalandan, eski mitlerden araklanmış, ilkellik dolu hikayeler.islamda arap mitinin devamı, allahta baş put. Bu görüş yetmez mi ? :)
Yok illa söyle diyorsan ateistim.
Kişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı. Her hafta bir dini seçiyorum.
52 Yorumla
Soran+1 yılLife of pi :)
Ne olduğum belli değil
10 Yorumladeistim ya da ataistim ikisde uygun bana
22 Yorumla
Soran+1 yılİkisi çok ama çok farklı şeyler ?
+1 yılElhamdülillah Müslümanım
00 Yorumlaneden merak ediyorsun
01 Yorumla
Soran+1 yılben bir agnostigim fakat akil akildan ustundur. hepimizin akli varsa saygi duyulacak bir gorusu de vardir. amacim fikir alis verisi istemeyen cevap vermez :)
Elhamdülillah Müslümanım.
00 Yorumla
+1 yılMüslümanım elhamdulillah
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılKendine müslüman
20 Yorumla müslümanım
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 851 cevap paylaştı. Radikal Ateistim.
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 553 cevap paylaştı.
+1 yılelhamdürüllah .
00 Yorumla Ateistim.
14 YorumlaAteist imam
14 Yorumla
Soran+1 yılNe demek istedin? :)
- +1 yıl
bakkal ol sen bakkal ol en iyisi:D:D:D
muslumanım
20 Yorumla
+1 yılMuslumanim.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılelhamdülillah