Aslen yunanım ondan dolayı hristiyanım ama liseden beri türkîyede olunca artık alıştım sonundada müslüman olma düşüncesi içine girdim ama yakın arkadaşlarımda müslüman hiç bir îbadet yapmıyorlar ve müslümanlar cennete gidicek diyorlar bu bana çok saçma geldi yardım edermisiniz ?
Cevabın nedir?
Kişilik & Karakter konusunda 475 cevap paylaştı. Müslüman nasıl olur
Hikmet ehli zatlar buyuruyor ki:
Peygamber efendimize, (Ya Resulallah, Müslüman nasıl olur?) diye sordular. Peygamber efendimiz, (Müslüman güler yüzlü ve tatlı sözlü olur) buyurdu. Güler yüz ve tatlı sözün, dinimizin yayılmasında önemli yeri vardır. Böyle olmayan insanlar, dine fazla faydalı olamazlar. Daima tatlı sözlü ve güler yüzlü olmak, Müslüman olmanın birinci alametidir. Bazı insanlar çok hassastır, çok duygusaldır. Ona bir sert bakarsanız kalbi kırılır, üzülür.
Karınca hacca gitmeye karar vermiş, demişler ki, sen bu halinle hacca gidebilir misin? Niye gitmeyeyim demiş. Nasıl gidersin, ömrün yetmez demişler. Bir güvercine takılırım. Güvercin uçar, ben de giderim demiş. Dolayısıyla, Allahü teâlâ bizi, böyle karıncayken, uçan bir kuşa rast getirirse yani sevgili bir kulunu tanıtırsa, Kâbe’yi bulabiliriz. Yani Rabbimizin rızasının nerede olduğunu öğreniriz. En zor iş budur. Hadis-i şerifte de bildirildiği gibi, (Ya Rabbi, bana doğruyu doğru olarak, yanlışı yanlış olarak bildir) diye dua etmelidir.
İnsan bu ölümlü dünyada, kötü bir şeye doğru diye sarılırsa yanar. Eğer doğru bir şeye yanlış diye saldırırsa mahvolur. Onun için dünyada en zor şey, doğru hangisi, eğri hangisi, ayırabilmektir. Bu, insanın kendi başına yapacağı bir şey değildir. İnsan aklı buna yetmez. Bunu daha önce bilen birinin, bize göstermesi lazımdır. Peygamber efendimiz buyuruyor ki:
(Ümmetim 73 fırkaya ayrılır, 72’si Cehenneme gider, yalnız bir fırkası kurtulur.) [Tirmizi]
İtikadları bozuk olduğu için, bu yetmiş ikisi Cehenneme girecek. Ümmetim dediği için de, Cehennemden sonra, gene çıkacak. Dolayısıyla, Cehenneme uğramadan, bu azabı çekmeden, Cennete girecek olan, (Ehl-i sünnet vel-cemaat) fırkasıdır.
Allahü teâlâ sahipsiz olmaktan korusun! O büyükleri tanımayan, o büyükleri sevmeyen, o büyüklerin yolunda gitmeyen, çok büyük tehlikededir.
İslamiyet ağaç gibidir. Kökü imandır, gövdesi ameller, ibadetlerdir. Ağaçtan maksat, meyvedir. Ağacın meyvesi de tasavvuftur, sevgidir, ihlâstır. Ağaçsız meyve olmaz, havadan kiraz toplanmaz. Meyveyi yemek için, ağaç lazım. Ağaçtan maksat meyve; ama ağaç olmazsa meyve de olmaz. Demek ki meyveli ağaç makbuldür.
Mümin, müminin aynasıdır. Bir Müslüman, başka bir Müslümana, sen şöyle kötüsün, böyle kötüsün gibi şeyler söylerse, bilsin ki, o özellikler kendisinde vardır. Aynada kendisini görüyor demektir.
Rastgele çok kitap okumak tehlikelidir; fakat doğru kitabı çok okumak10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Böyle bir kararı kendi başına alman çok güzel birşey. İslam dini yeryüzüne inmiş en son dindir. Bundan sonrası da olmayacaktır.
Hiçbir müslüman doğrudan cennete girme garantisinde değildir. Şimdiki nesil dini eğitim bakımından çok eksik olduğu ve hiçbir konuda teşvik edilmediği için, müslümanlığı bukadar basite indirgemişlerdir. Cennete girecek olan insanlar, islamiyeti yaşayan insanlar olacaktır. İslamiyetin gereklerini hayatımızda yaşamamız gerekmektedir.
Senin gönlüne bu karar yatıyorsa ve bunu sen böyle kendi rızanla istiyorsan bu senin için çok muazzam bir fırsat. Sen çok şanslı bir insansın. Sen islamiyete girdiğinde, zaten islamiyette olan bir çok insandan önde olacaksın. Bunun sebebi de şu olacaktır. Bizler islamiyetin içinde doğduk. Bir nevi mirasçı gibi düşün. Veya miras yedi. Bizler zaten müslüman oluşumuzun verdiği rahatlık ve ile ve zaten müslümanlığa sahip oluşumuzla dinimize gereken değeri veremiyoruz. Bunu idrak edemiyoruz. Tıpkı zenginlik içinde doğmuş ve büyümüz bir çocuğun paraya değer vermeyip kıymetsizce harcaması gibi.
Fakat sen, islamiyete sonradan giren biri olarak, ona daha çok sarılabileceksin. Ona daha çok kıymet gösterebileceksin. Dinini (Allah nasip eder inşaAllah) daha bir özveri ile daha bir samimiyet ile yaşayacaksın. Sen daha sonradan tercih ederek geldiğin için belkide daha samimi olacaksın, bizden...
Etrafındaki insanları yaptıklarına çok kafa yorma. Onları çok fazla önemseme. Belkide bu olayın en dramatik yönü şöyle olacaktır. Sen sonradan kendi rızanla islamiyete girmiş biri olarak ibadetlerini yaparken ve dinini yaşarken, zaten müslüman olan insanların yeni yadırgaması ve sana engel olması :(
Tabi bu olumsuzluklara senin kesinlikle kapılmaman gerekiyor. Bu kararda, istikrarlı olmanı dilerim. Allah yardımcın olsun. Rabbim sana bunu nasip etsin inşaAllah.
Bu konuda sana destek ve teşvikte bulunmaya çok isterim.14 Yorumla- +1 yıl
teşekkür ederim bir konu hakkında danışabilir miyim ?
- +1 yıl
şimdi benim vucudumda 2 dövme var bunlardan bitide haç işareti dövme olunca birley olmuyormuş tam anlamadım onu napabilirim ? bide pirsinglerimde var
- +1 yıl
:) takma kafana, olanla ölene çare bulunmaz olnlar olmuş bitmiş şeyler artık. Araştır çıkarma imkanın varsa haç olanı çıkartırsın veya kapatırsın onu. Sen bunlar için zaten tövbe edeceksin. Olup olmayacağının kararını verecek merci biz değiliz. Sen tövbe dip dine girdiğide seni Allah kabul edecek. Biz değil. Sen kendi gönül rızanla müslüman ol, üzerine düşenleri yap, gerisini Allah'a bırak...
+1 yılGerçek anlamda islamı bilen ve yaşayan insanlarla tanışmalısın. Ülkemizde müslüman olupta gayri islami yaşam tarzını benimseyenler yığınla var. Nitekim bunlar kötü örneklerdir.
İbadet yapmak farzdır,Müslüman isek Allah ın emir ve yasaklarına uymak zorundayız.İbadet etmeden yaşayanlara gelince Allah bilir cennet ya da cehennemliklerdir diyemeyiz.Öncelikle kendimizden sorumluyuz, sonra bildiklerimizi öğrendiklerimizi müslüman kardeşlerimize aktarmalıyız.
Dinimizi anlatan akıcı, güzel, etkili kitaplar okumanı tavsiye ederim.Özellikle Kuranı kerim meali.İşin ehli hocalardan imam, din kültürü öğretmenleri vs yardım isteyebilirsin.Senin adına çok sevindim Rabbim doğru yoldan ayırmasın (amin)51 Yorumla- +1 yıl
muhammedin hayatını okuyacaksın gerçek islamı öğrenmek için, ayetleride bitirmek şart
ne yap biliyo musun madem türkçe yazabiliyosun türkçe de okuyabiliyosundur git bir tane türkçe mealli kuranı kerim al otur başına oku Allah'ın bile kendi peygamberine ilk emri OKU dur ona buna bakma türkiyede parayla imanın kimde olduğu belli değildir çünkü
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
32Cevap
+1 yılmüslüman olanlar günahlarının bedelini ödedikden sonra cennete giderler
müslüman olmayanlar ise
bak sana şöyle örnek vericem
bir adada doğmuş din ahlak bilmeyen birisi diyelim allah ı bilmiyor ve inanmımyor diyelim
cehenneme gene gider ama NEDEN DİYE SORACAKSIN
çünkü allah akıl vermis
her şeyin yaratıcısı alemlerin yaratıcısı allah tır bu dağlar taslar nasıl olustu düşün
bu gezegenler 1 cm bile yörüngesinden sapmadan milyonlarca yıl dönüyor
sen eğer müslüman olmak istiyorsan din hocalarına bunu söyle
ben fazla bilmiyorum
kimisi kelimei şahadet getir der emin olmadıgımdan din hocalarından falan yardım al dedim
yanlıs bilgi vermek istemem
SAYGILAR...22 Yorumla- +1 yıl
Allah akıl vermiş öyle mi peki adada yalnız başına Kuran nedir bilmeyen adam aklını kullanarak bunu nasıl anlayabilir namaz nasıl kılınır nerden ögrenecek ne saçma bir cevaptı bu
peki bende sana bir soru sorayım.
bi çocuk düşün hacının evinde dogmus müslüman olarak yetişmiş ailesi ona müslümanlıgı 4 4 lük ögretmiş bu cocugun musluman olma olasılıgı kaç ?
%99 bir çocuk daha düşün Ateist ailesinde dogmus büyümüş bütün dinleri biliyor ama hepsinin saçmalık oldugununda farkında bu çocugun - +1 yıl
müslüman olma ihtimali ne ?
%1 e hani adalet Allah nasıl adalet gösteriyor bu çocukla digeri birmi
peki sana bir soru daha bunca güzellik evren doga herşey çok güzel mükemmmel kusursuz bunun bir yaratıcısı mutlaka olmalııdr degil mi ?
hiçbirşey yoktan varolamaz
peki bunca güzelligi yaratan Tanrı nerden çıktı kendiliginden mi oluştu kendi kendini mi yarattı ?
Gizli Üye(30-35)+1 yılcanım herkes istediği dini seçmekte özgürdür.Sen de çevreden dolayı hristiyan olmuşsun.Bnde çevreden dolayı müslümanım.Yani bnde çevreden dolayı hristiyan olabilrdim.Hristiyanlıkla müslümanlık bazı yönlerden benziyor şunu demek istiyorum 2sindede putlara tapılmıyor bu yönden benziyor ama bana sorucak olursan hangi dini seçmek istersen onu seç.Müslüman olanlar cennete gidiyor denir çünkü bizim inandığımız kitapta Kuran-ı Kerim de öyle yazıyor.(ne kadar doğru olduğunu bnde bilemiyorum ama bunu sadece yaratan bilir)Eğer müslüman olmak istiyorsan Allah a inanman yeterli birde Hz.Muhammed in alahın bir kulu olduğunu bilmen yeterli bnce.Fazla dinler ile ilgili bilgim yok ama sana yardmcı olmaya çalıştım.Kusura bakma aydınlatamadıysam.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 443 cevap paylaştı. oldugunu idda etmek olmak değildir.
müslümanlık kolay iş değil.denmekle olunmaz.olunsa ben olurdum.
kimin cennete kimin cehenneme gideceğinide allah bilir müslümanlıkta.kimse bir tarafından element uydurmasın.
ben cennete cehenneme inanmadıgım için kafam rahat şimdilik.varsa zaten hapı yuttuk.yapacak bir şey yok.35 Yorumla- +1 yıl
sen neden inanmıyorsun peki, merak etme uydurulmuş hata dolu masal kitaplarından korkmayacak kadar büyüdük artık, cehennem mehennem yok zaten
- +1 yıl
Güneşin varlığından Cehennemin varlığını anlıyoruz.
'Hiç güneşi görmemiş birisine güneşi anlatın sizin sözleriniz ona Masal gibi gelir değil mi? '
Cehennem var. Sizin zorunuza gitse de gitmese de .
Sonra ise Cehennem neden sonsuz derseniz . Kafanızı kaldırın ve bakın ki Evren sonsuz.
Mesela 1 ve 2 sayıları arası sonsuz bana sayıalr sonsuza doğru gidiyor.
Aklınızı darlaştırmayın.
O sonsuz evreni var eden de Sonsuz gücü olması gerekir doğru mu ? Doğru.
Sonsuzluk var demek ki !
Bak Bir İslam alimi Düşünmüş acaba Biz Hak Din İslam diyoruz ama Hristianlık Yahudilik vb. Nasıl diye? Araştırmaya başladı Hiristianlıkta Tevrat ve İncilde binlerce çelişki hata buldu. Bunu bir kitap da topladı ... Yahudilikte biliyosundur kitabında değiştirildiğine dair çok kanıt var.
https://www.youtube.com/watch?v=wMQnSTwpLX8
yani Hristianlık ve Yahudilik saçma ...
https://www.youtube.com/watch?v=Wokv-pf_u3w
izlemeni tavsiye ederim .00 YorumlaBu soruyu görünce derinden bir yutkundum ki sorma.Namaz dinimizde farzdır.Kuran-ı Kerimde 70 defa namaz emredilmiştir ve unutmamak gerekir ki bunlar doğrudan yüce yaratıcımızın sözleridir.Şeytan içimize o kadar nüfus etmiş ki dinimizin gereklerini yerine getirmeden müslüman oluyoruz.Sözde müslümanların durumunu bilemem,sonlarını birtek allah bilir.Namazını kılan hayatını güzel işler yaparak geçiren insanlara cennet sözü bizzat allah tarafından verilmiştir.Müslüman olmak için kelime-i şehadet getirmen yeterli fakat amelen müslüman olmak istiyorsan öncelikle kuran-ı kerimi anlayarak okumanı tavsiye ediyorum.Her surenin bir detayı bir anlamı var kardeşim.Allah yar ve yardımcın olsun.
00 Yorumla
+1 yıl"Eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdûhü ve resûlü
Şahitlik ederim ki, Allah'tan başka hiçbir İlâh yoktur, ve yine şahitlik ederim ki Muhammed, O'nun kulu ve elçisidir.
Böle Oku Müslümansın ve ibadetlerini yere git 5 tane yapman gereken şey var namaz kılmak hacca gitmek zekat vermek oruc tutmak kelimeye şahadet getirmek Ve Su 3 şeyden uzak dur yalan iftira ziina00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılMüslümanlar, islamiyet inancına göre ne kadar günahkar olsalar da eninde sonunda cennete gireceklerdir(Allah'a kendini ortak koşmak suçu hariç)
Kendini öncelikle manevi olarak hazır hissetmelisin. Belli ki anne baba hıristiyan diye hıristiyansın tıpkı bizim ülkemizdeki çoğu insan gibi.
Kimin ne zaman girip giremeyeceği konusunu Allahtan başka kimse bilemez.
Bunu burdan değil de diyanet işleri başkanlığı sitesinden araştırmalısın.10 Yorumla
+1 yılArkadaşların dediği gibi; diyanetin sitesinden bak. Ayrıca; Türkçe'yi çok iyi biliyorsan Kur'an-ı Kerim'in Türkçesini oku. Olmazsa Yunancasını oku. Ülen aramıza biri daha katılıyo, yaşasın. Hoşgeldin NİSA :)
03 Yorumla- +1 yıl
çok sevinme kuran mealini okursa islamdan 100 kat soğur, aranıza katılmaz
- +1 yıl
ben okudum ama hiç bişi anlamadım -.-
- +1 yıl
:/
sana tavsiyem Kur'an mealini okuman ve yakınındaki bir cami imamıyla ya da bu konularda bilgisine güvenilir biriyle konuşman o seni daha doğru yönlendirecektir
10 Yorumla
+1 yılOnlar sözde müslüman. Onları baz alıp , onlara bakıp müslümanlığı öyle sanmayın lütfen.
Sizin elinizden tutacak ve size gerçek müslümanlığın nasıl olduğunu gösterebilecek birisi yardımcı olmalı...10 Yorumlaİlk önce "eşhedü enne lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne muhammeden abdûhu ve resûluhu" diyerek başla sonrasını adım adım yaparız, bunu okuyunca söyle :D
10 Yorumla
+1 yılKimlikte Müslüman yazmasıyla Müslüman mı olunuyor ? :D Hristiyanlar da gider cennete onlara da yer ayırılmıştır heralde cennette :)
12 Yorumla- +1 yıl
gidip cihat yaparsan feth meth islamı yaymak için katliam yaparsan gerçek müslüman olursun sonra öldükten sonra bakireler var cennette... allahu akbar
- +1 yıl
evet arkadaşın da cihat yapması lazım :D
+1 yıldalgamı geçtin.. müslüman olmak istiyorsan olursun olmak istemiyorsan olmazsın bu kadar basit. inanmadığın halde nasıl müslüman olmak istiyorsun onu anlamadım? hem olma hiç tavsiye etmem yalan olan şeye yalan olduğunu bile bile inanmak iyi olmaz.
21 Yorumla- +1 yıl
+1
- Kişilik & Karakter konusunda 335 cevap paylaştı.
+1 yılokusaydın sacma gelecek daha cok sey gorurdun ılla bır dıne gırmene gerek yok bosver
20 Yorumla Hayırlara vesile olmasını dilerim diyanetin sitesinden yardım almalısın ks den değil
https://www.youtube.com/watch?v=vSld0iAKThw20 Yorumla
+1 yılBiz çıkmaya çalışıyoruz sen giriyorsun ne diyelim. Kelimei şehadet getirmen lazım. bir de artık amen yerine amin diyeceksin oyunu da akpye atarsan bu iş tamamdır.
22 Yorumla- +1 yıl
:D:D:D:D:D
+1 yılutandım şimdi, o salaklar günahları yok sayıp ibadet yapmayıp beleşten cennete gideceklerini sanıyor bizide rezil ediyorlar ya işte bu canımı sıkıyor
04 Yorumla- +1 yıl
yaw olmayan şeye kimse gidemez zaten merak etme
- +1 yıl
kendi adına konuş lanet olası
- +1 yıl
sana göre zaten (gerçek islama göre yani) dünyanın %99.99u cehennemlik
- +1 yıl
ben senin inandığına dil uzatmadım sen niye beni rahat bırakmıyorsun
bu sitede yardımcı olacak kapasitede pek kişi olduğunu düşünmüyorum.dini forumlara gir kardeşim.
26 Yorumla- +1 yıl
dini forumlar çok süper sanki, ateistim dediğinde banlanıyorsun bazılarında.
1 yılMüslüman olmak istiyorsan Kelime-i şehadet getir. Allahtan başka ilah yoktur Muhammed Allah'ın kulu ve elçisidir buna inan. Soruları imamlara sorabilirsin
00 Yorumlatam yerine geldin burada şimdi yüzlerce imamlık yapacak arkadas çıkar:9 yanacan kız yanacan:)))
10 Yorumla
+1 yılBu konuda cıddı oldugunu dusunmuyorum. Oyle olsa burda olmazdın,
10 Yorumla
+1 yılSatanist yapalım, olmaz mı?
70 YorumlaCemaatçilerin eline düşme de :)
60 Yorumla
+1 yılMİLLET MÜSLÜMAN OLUP MÜSLÜMANLIK GÖREVLERİNİ GETİRMİYORLAR AMA SONRADA BİZ CENNETE GİDECEĞİZ DİYORLAR SAÇMA
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbulunduğun ildeki müftülüğe git onlar sana yardımcı olurlar.
12 Yorumla- +1 yıl
müftü daha güneşin dünyanın etrafında döndüğünü sanıyordur
Cevap sahibi+1 yılgitte aydınlat ozaman
+1 yılyok öyle bişey herkes gitmez cennete Müslümanlarda.kelimei şahadet getir Müslüman ol evlat.
00 YorumlaDinden çıkanları oldurun dıyen bı dınden ne beklenır kı zaten
00 Yorumla
+1 yılHak dini "islamdır"
ALLAH yardımcın olsun60 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİslam peygamberi hakkında ne düşünüyorsun? Onun hayatını biliyonmu?
00 Yorumla
+1 yılGel seni agnostik yapayım abisi.
53 Yorumla- +1 yıl
+1
- +1 yıl
işte bu ya
- +1 yıl
Derin düşünen adam agnostik olur.
Çok saçma geldiyse neyin derdindesin tatlım sen ?
00 Yorumla
+1 yılgit isine ugrastirma bizi...
40 Yorumla
+1 yılAllahım sana geliyorum :(
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı. en yakın Müftülüğe gitmeni öneririm
00 Yorumla
+1 yılgit diyanete burda dini bilen azdır.
00 Yorumla:) Yakınlarında hiç müslüman yokmu ?
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsevgilin müslüman sa ona sorabilirsin
00 Yorumla
+1 yılçok utandım şu an
10 Yorumla
+1 yılcennete gitmiyoruz
00 Yorumla
Devamını Gör(24)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi