Senin yanında mutlu değilim dedi, bu kıza nasıl ders verebilirim?

4 senelik bir ilişkimiz vardı.kısa dönem askere gittim bitmeye 3 ay kala hareketlerinde değişme sezdim sorduğumda bise olmadığını evlilik için düşüncelerini değiştiğini daha erken olduğunu 2 -3 sene düşünmediğini söyledi bende ısrarla ne değiştini sordum bise olmadığını ise gireceğinden biraz kendi ayaklarımın üstünde durmak istediğini söyledi. biz çorumda oturuyoduk çorumda ise girdi ve maaşıda gayet iyidi.ve ben askerden gelene kadar bizim evde kaldı 2 ay.ben askerden geldim ona ev tutdum evini yerleştirdim.bir gün iş yerine gittim aynı yerde çalışan ali diye evli bi adam var .adama kanım ısınmadı ve kız arkadaşıma bununla aranda mesafe olsun dedim o da söz verdi.bende memlekete gittim 2 ay kaldım.telefonla konuşuyorduk bana kız arkadaşının geleceğini 5 gün kalacağını ve bayrama beraber memlekete döneceklerini söyledi bende dışarı çıkmasınız özaman dedim akşam 6 da işte çıkıyon bide dışarı çıkma dedim. o da ısrar ederek çıkmak istediği söyledi çok sıkıyon beni bunaltıyon dedi beni 5 gün arama rahat bırak gelince konuşuruz dedi bende tamam dedim. 5gün aramadım o da aramadım ilk defa böyle bir şey oldu en fazla 1 gün konuşmadığımız oluyodu .Bayramın 1 günü buluştuk ben sensiz mutluyum seni sevmiyorum dedi eski gibi.çok bile sürdü bana dokunmanı ve sevişmelerimiz yüzünden bu kadar uzun sürdü dedi.uzun zamandır ayrılmayı düşünüyordum dedi.4 senelik ilişkide ilk defa böyle bise olduğundan bende ısrarla düzeltemeye çalıştım. çok şıktığımı sandım dedim ki haklısın bana bir fırsat ver düzeltiyim dedim kendimde hatayı aradım.o da ben kendimi biliyorum benim için bitince biter daha seni sevemem dedi ben ısrar edince tamam dedi.ben düzeltikçe o benden koptuğunu hissettim ben ona çiçek alım iş yerine gittim aldığım çiçeği çöpe atmış öğrendim.ertesi gün telefonu istedim ver bişeye bakacam dedim vermedi niye verecem bana güvenmiyormusun dedi önceden böyle demiyordu hemen veriyodu şüphelendim telefonu zorla elinden aldım baktım ali diye biri ne yapıyon? diye mesaj yazmış.iş yerindeki ali mi dedim evet dedi.ben çok sinirlendim evli adam akşam 19:00 sana ne mesajı çekiyo dedim ve omuzuna yumruk attım ağlamaya başladı ve anlatı ben onun yanında mutluyum sıkılmıyorum adam bilmiyo benim ona karşı bise hissettiğimi benim kendi içimde dedi. kızdım sabaha kadar ağladı ve söz verdi adamla konuşmayacağına bende sim kartını aldım bi baktım adam gene mesaj çekmiş sabah.bide bir başka numara güzel bayan günaydın mesaj çekmiş dünyam yıkıldı 4 sene ya.akşam evine gittim annesine anlatım annesine benden söğüşün diye ali seviyorum onun yanında mutluyun dedim dedi.ömür numarayı sordum o da memleketen biri evlenmek istiyormuş uzaktan akrabasıymış.söylemiş benim sevgilim var diye o da halen mesaj çekiyormuş.ayrılmaya niyetin vardı niye çoruma geldin niye benim evimde kaldın dedim (çoruma geleli 3 ay oldu).annesine dedim ki 4 senelik bir ilişkimiz var herşeyin bir diyeti vardır kızınız diyeti de burdan gitmek dedim anneside tamam dedi.sonuç olarak ben kendime yediremiyorum bir insan birden nasıl değişir dünyam yıkıldı ne yapıyım ben arkadaşlar bu kıza nasıl ders verebilirim sen mutlu ol git diyemem 4 seneyi silemem bir ders vermem lazım?
Senin yanında mutlu değilim dedi, bu kıza nasıl ders verebilirim?