çocukluğumdan itibaren baya sıkıntılı ve sorunlu bir şekilde büyüdüm. Şimdi yakın zamanda psikologla görüşücem ama benimki tek olay değil. Baştan sonra gerçekleşen olaylar hem bağlantılı hem bağımsız. Bir kaç kez görüşmeyle halledemem ve düzenli giderim ama düzelir miyim? şu an öğrenciyim özele gidemem devlettekine gidicem oda en fazla 10-15 dk anca konuşuyordur bende sık sık giderim ama
Cevabın nedir?
Kişilik & Karakter konusunda 363 cevap paylaştı. Sana kesin ve net birşey söyliyim. Psikiyatrist sana bilmediğin hiç birşey söylemeyecek. :)
Bende zamanında sadece beni bilgi sahibi biri dinlesin diye can sıkıntısından gittim ve sadece anlattım. Başedemediğim bir sorunum yoktu ya da altından kalkamadığım engellerim. Sadece can sıkıntısı işte. Bana sadece yapabileceklerimi işe yarayabilecek bir kaç yol söyledi ki zaten bildiğim şeylerdi. Bu siteye takılıyor olmam da hali hazırda yaptığım bir kaç aktivite de o görüşmeden sonra oldu.
Düşüyorsan eğer kalkada bilirsin. Eğer psikolojim bozuk diyorsan düşmüş ve bunun farkındasındır. Neden bir başkasının gelip seni kaldırmasını bekliyorsun?
Kendinde kalkabilirsin. Sadece inanıp denemen gerekli ;)07 Yorumla
Soran+1 yılben çok uzun zamandır kalkmaya çalışıyorum bunun için kendi çapımda mücadele ettim ancak ben öyle normalken bir kaç sorun yaşayıp düşen biri değilim. En başından itibaren sorunlu olan ve en sonunda dayanamayıp düşen biriyim. Anlıcan artık benim sorunlarım sıradan olmayı geçti bu sebeple bildiklerimi birinin bana söylemesi lazım çünkü ben doğruları yavaş yavaş kaybediyorum
- +1 yıl
Hep düşünmüşümdür benim dayanamayacağım ne olabilir bu hayatta diye. Tek bir cavap buldum beni düşürmekle kalmayacak her dakika ölmemi sağlayacak olan birşey var. Oda Annem'i ailemi kaybetmek. Düşünmek bile ruhumu daraltıyorken Annesi gözleri önünde ölen birini tanıdım. Hayata dolu dolu bakan gözleri yoktu ama güçlüydü ve hala ayaktaydı. Hayatımda gerçekten güçlü dediğim 3 kişiden biriydi o arkadaşım.
Sonra yine sordum kendime, ne olabilir insanı kalkamayacak kadar düşürecek olan?
Hala bir cevabını bulamadım ama bildiğim tek birşey var yine aynı şeyi söylicem sana. Seni düşürecek olanı da ayağa kaldıracak olanı da sen belirlersin.
İnsan psikolojisini çok olmasada iyi bilirim. O yüzden rahatlıkla söylüyorum sana normalde tökezlemeni sağlayacak kadar küçük birşey sen izin verirsen aşamayacağın dağlara çevirebilirsin.
Sadece senin ve inancının elinde.
Soran+1 yılanlatamıyorum heralde benim gücm bitti. Ben hayatımda ilk kez bittiğimi hissettim. Bu sıradan bir şey değil benim halim kalmadı. Ben çocukluğumdan beri bir şeyler için mücadele ediyorum yaşım olmuş 20. Sence bir kaç olayda mı böyle olmuşum
senin dayanağın varmış ailen. Ben ailemle sorunlu biriyim- +1 yıl
Seni anlıyo hak veriyorum. Sadece anlatmaya çalıştığım kendini psikolojikmen çökertme. Kendini bittim diyerek şartlandırırsan eğer gücün kalmaz. Bunun aksini iddaa edecek hiç kimse de yoktur.
Sana konuyu tamamen özetleyen bir video ekliyorum iyice izle ne demek istediğimi anlıcaksın.
https://www.youtube.com/watch?v=N2WD_7qOSL4
Soran+1 yılbu şartlandırma değil zaten gerçek bu ciddi anlamda bitmiş hissediyorum sen halen sanıyorsunki ben keyfimden bu duruma düştüm
Soran+1 yılAllah aşkına anlamıyorsun beni bir şey söyleme bana
En İyi Cevaplar
Birini umutlandırmak doğru değil, hayıır ne yazık ki psikolog da pek işe yaramıyor. 1000 liradan fazla parayı aileden istemek de çok zor bir iş bence. Zaten ailenle sımsıcak bir bağ yapmana imkân tanınsaydı, psikoloğa bile gerek kalmaz. 20 yıllık sıkıntı, insanın psikolojisini bozar. "Tek olay değil" derken, neler oldu?
21 Yorumla
Soran+1 yılşu an düzgünce düşünemiyorum bilgini birinin en azından doğruları söylemesi bile çok önemli. Psikolog elinde sihirli değnekle bana bir anda yardım edemez zaten burda yine benimde çabalamam lazım. Onlar sadece yolu açarlar ben yürürüm. Yani benim o yolun açılmasına ihtiyacım var yoksa mucize beklemiyorum bende...
çok şey var hiç girmeyelim oraya
+1 yılsık sık gitsende devlettekiler hiçbir işe yaramıyor hem özele gittim hem devlete devlete gittiğimde bana form doldurup hap verip gönderdi özelde bizzat ilgileniyor çabalıyolar bence gidiceksen ailenin yardımıyla özele gitmelisin.
08 Yorumla
Soran+1 yılişin doğrusu burda önemli olan iyi bir psikologla görüşmek yoksa özelde olup saatlerce konuup durumu halledemeyenlerde var. Ben 1 saat kesintisiz konuştum ikna edemedi mesela beni azıcık bile ilerleyemedik.
Eğer düzgün olanını bulursam şu an yardıma tamamen açık halde sayılırım bu yüzden inkar edicem veya anlatmıcam bir şey yok yardımcı olabilir- +1 yıl
bilemem belki doktordan doktora değişir ama benim gittiğimde hiç umursamadılar herşeyi anlattım benimde çok sorunlarım vardı
- +1 yıl
Soran+1 yılgerçekten doktoruna göre değişiyor. Psiyatristlerde öyle mesela bazıları hiç umursamaz direk ilacı yazar bazılarıda ilaçlar zararlı olduğu için önce konuşup hafifletmeye çalışırlar
- +1 yıl
evet haklısın inşallah sana yardımcı olucak birini bulursun
Soran+1 yılumarım
Eğer gerçekten bunu istiyorsan elbette. Her şey senin elinde. Sorunlarınla yüzleşmeye başlamak büyük bir adım.
04 Yorumla
Soran+1 yılşu an yardıma %99 açık durumdayım yani inkar edip, anlatmıcm bir şey yok bu yüzden kısa sürelide olsa görüşmeler yapmak ilerlememi sağlar diye düşünüyorum
Soran+1 yılumarım öyle olur :)
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
16Cevap
+1 yılBenden sana bir tavsiye kendı başımdan geçtigi için sölüyorum sakın aksatma sık sık git, bende çok sıkıntılıydım 6 ay içinde düzeldim eskisi gibiyim Allahaıma sükürler olsun , 1 sene boyunca bir fiil geceleri uyuyamadım sosyal hayytan koptum kendımı eve kapatım ama psikolok yardımyla 6 ay sonra eskisi gibi oldum tabi ben özelde aldım yardımı ama şu zamanlarda gerçekten devletekilerde çok başarlı
22 Yorumla
Soran+1 yılkaç dakika oluyor görüşme süresi
- +1 yıl
Ben Özelde alım benm 1 saat idi özelden yazarsan sana daha detaylı açıklarım aslında her şey kafada bitiyor senın takıntılı oldugun konu nedir?
bende ki tedavi yöntemi Hipnoz yaptı doktorum
eger soru hakkin varsa dini olarak baslik ac faydasi oluyor herkesin din bilgi farkli bende baskasinin yorumlarini okuyarak iyi olmaya calisiyorum benimde az buz düsüncem var bu konuda ama yetersiz sorunlarima göre
010 Yorumla
Soran+1 yılbenim dini sorunlarım yok psikolojik sorunlarım var
Soran+1 yılben müslümanım ve evet din iyi geliyorda benim başka sorunlarımda var yani gerçekten bir yardım almam lazım
Soran+1 yılşizofren değilim ve benimki sadece dua ile olmuyor yani nasılki fiziksel hastalıklar hem due hem ilaç benimkide öyle teşekkür ederim yazdıklarınız için
Soran+1 yılteşekkür ederim ama bu öyle bir şey değil benim psikologla görüşmem lazım bu basit bir şey değil
- +1 yıl
iyi belki yardim edebilirdim simdi psikologa gideceksin ya ilac verip yollluycak bir sürü hastasi var ya da daha cok para kazanmak icin salivericek sonraki seanslara asagida demissin 2 saat sonrasini düsünemiyorum sorunun bumu yani beynini egitebilirsin belki vitaminlerdede sorun olabilir
Soran+1 yılben ciddi psikolojik sorunlar yaşadım siz bana hiç bir eğitim almadan yardımcı olamazsınız
sizce hiç düşünmeyen ve her şeyi kabul eden biri miyim? değilim
anlatmaya çalışıyorum anlamıyorsunuz benim sorunlarım sıradan değil. Eğitimli biri lazım iyi günler.
bende kalıcı olmasada yararlı oldu ilaca hic girmedim girmemde iradesiz değilim sadece depresifim sende öylesindir eminimki cünkü bu yazdıklarını bilmen bile senin aklı yernde mantıklı oldugunu gösteriyor :D
03 Yorumla
Soran+1 yıldoğrusunu isterseniz artık gerçekten hangi tarafa geçtim bilmiyordum. Daha çok delilerin bölümündeymişim gibi geliyor :D
Soran+1 yılresmen çizgiyi geçmişim vay be :D
+1 yılonunla arkadaş olmaya çalış, eminim sana daha çok faydası olur
02 Yorumla
Soran+1 yılkiminle?
- +1 yıl
psikologla. yani derdini samimi bir dille alatırsan sana daha çok yardım etmek ister
+1 yılhayatın boş olduğunu anlayınca hepsi geçiyor biraz daha sık dişini yakın bir zamanda anlicaksın
06 Yorumla
Soran+1 yılsorunda bu zaten yaşamak bile anlamsız geliyor ve ben yaşıyorum
- +1 yıl
yaşamak zaten anlamsız banada anlamsız geliyor bu anlamsız hayatı anlamlı bir hale çeviremezsin ama daha yaşana bilir bir hale getirebilirsin bu senin elinde olan bişey
Soran+1 yılyakın zamanda içimdeki gücüm tamamen bitti. Yarın için basit bir plan bile yapamıyorum tam anlamıyla bitişe yaklaştım. Gücüm yerinde olsaydı zaten psikologla görüşmeyide istemezdim o dediğini kendim yapardım
anlıcan bende hiç düşünmeyen biri değilim...- +1 yıl
tabi ben bir psikolog kadar deneyimli biri değilim ama kendi kafanda bunlar hiç olmadı diyemezsin onlar olmamış gibide yaşıyamazsın ancak bir an için bunları unuta bilirsin yani bir süreliğine sana bunu unutturan şeyleri yapabilirsin yeni insanlar tanımaya çalış bol bol kendini onların sorunlarına çözüm bulmak için uğraş kafanı dağıtman lazım hoşuna giden şeyleri yapmaya çalış sürekli
Soran+1 yılben bittim diyorum başka insanların sorunlarına çözüm bulmakla ben 2 saat sonrasını bile düşünemiyorum yani ne başka insanı...
yapmayın lütfen anlatamıyorum ben sanırım kendimi- +1 yıl
anlatıyorsun ama sorununun ne olduğunu söylemedin genelleme yapıp bir yol sunmaya çalışıyorum
+1 yılPsikoloji 3. sınıf öğrencisiyim. yeterince bilgili olduğumu düşünüyorum. Patoloji alanındada staj yaptım.
04 Yorumla
Soran+1 yılgizliden çıksan olmaz mı
- +1 yıl
Çıktım
Soran+1 yılözelden mesaj atabilir miyim?
- +1 yıl
tabii
+1 yılEğer iyi gelicekse ben dinlerim iyi bir dinleyiciyimdir 😊😊
00 Yorumla
+1 yılzoru basarırsın, imkansız zamanını alır. inanmak önemli.
05 Yorumla
Soran+1 yılgeçen bir dizide bu cümleleri bir kız söylemişti... :) haklısın inanmak önemli
- +1 yıl
hangi diziymiş bu :D
- +1 yıl
@BOOOOOOOO beynin ucuyor zaten, zamana ihtiyacın yok sanırım.
- Kişilik & Karakter konusunda 805 cevap paylaştı.
+1 yılPsikolog olma yolunda ilerliyorum bende ama psikologlar her şeyi çözemez bunu daha çok senin çözmen lazım
03 Yorumla
Soran+1 yılpsikologlar hakkında bilgim var ve zaten sihirli bir değnekle hızlı çözüm beklemiyorum. Sadece yaşadıklarımı ayırt edip doğru yolu benim için açması gereken biri lazım yolda ben yürürüm
- +1 yıl
Psikologlar sadece konuşur bu tabi ki senin için yararlı olacak umarım ulaşırsın istediğine.
Soran+1 yılteşekkür ederim
+1 yılBana özelden yaz yönlendirme yapayım. Ben Psikolojik Danışmanım
07 Yorumla
Soran+1 yılbazıları psikologum diyor psikolog çıkmıyor, psikolojik danışman çıkmıyor benim gerçekten bilgili biriyle konuşmam lazım. Eğer gerçekten psikolojik danışmansanız ben size mesaj atym
- +1 yıl
Psikolojik Danışmanım ama İstanbuldaysan Bilgi Üni Psikolojik Danışmanlık merkezi var. ücretsiz tedavi ediyorlar. küçük bir ücret alırlar 5-10 lira gibi. tedavi yapanlarda uzmandır. Ben Marmara Üni mezunuyum
Soran+1 yılben istanbul'da değilim ama olduğum yerde çok hastane var yani gidebileceğim çok yer var
- +1 yıl
hastaneyi tavsiye etmem ama gidecem diyorsan illaki de RAM merkezleri vardır her ilde ve bir çok ilçede. oraları gitmeyi dene. Bahçelievler RAM var İstanbul'da gene. yardımcı olurlar
Soran+1 yılmesaj bölümünüz kapalı mı gönderemedim
- +1 yıl
Senin özelde tedavi alman lazım anlıyorum ama öğrencisin durumun belli. o yüzden RAM yaz nete en yakın RAM a bir git
- +1 yıl
Beni takip et şimdi mesaj atayım
pskiyatre gidicen o sana ilaç yazıcak çok uzun bir süre kullanıcan felan filan
00 Yorumla
+1 yılBende bir çok şey yaşadım
00 YorumlaHer şey sana bağlı bunun bir farkına var önce
00 Yorumla
+1 yılsorun ne? ne yaşıyosn tam olarak
06 Yorumla
Soran+1 yılçocukluğumdan itibaren bazı sorunlar yaşadım ve bunlar katlanarak büyüdü. En sonunda artık tam olarak taşıyamadığımı ve bittiğimi farkettim. Benim düzelmem için en başa sarmam baya bir baştan falan almam lazım ben normallikten baya ötelendim şu an
- +1 yıl
nedir tam olarak hissettiğin değersizlik mi? bunalım mı? dengesizlik mi.*ne?
Soran+1 yılbitmişlik hissediyorum. Hayatımda ilk kez içimdeki gücün bittiğini hissettim. Küçücük bir olumsuzluğu daha kaldıracak durumda değilim. Bir sürü olumsuzlk yaşadım hiç böyle olmadım. yarın için plan yap uygula desen onu düşünmeye bile zorlanıyorum
- +1 yıl
psikoloğum o sebepten sordum.. tipik depresyon gibi duruyo.. destek alman iyi gelebilir.. bir de kendinin değerli olduğunu bir türlü açıklaman gerek kendine
Soran+1 yılözelden bir soru sorabilir miyim ama biraz uzun olabilir?
- +1 yıl
sor tabi de pek verim alamayız maalesef klinik anlamda.. anca arkadaş tavsiyesi yapabilirim. bekliyorm mesajını
+1 yılDuzelirsin elbette. Yeter ki sen iste ve çabala.
00 YorumlaHerşey senin elinde
02 Yorumla- +1 yıl
Beyin kimyasallarinin düzensizleşmesi ve psikolojisini düzeltmeside mi kendi elinde? Madem kendi elinde başın ağrıyinca hemen başiyın ağrisini geçirsene aninda?
Düzelmez
07 Yorumla
Soran+1 yılbilemedin
Soran+1 yıl19 yaşındasın ergenliğini başka yerde göster hadi bakalım burda büyüklerin gerçek sorunları var
Soran+1 yıl19 yaşında olupta şu cevapları yazmandan
Soran+1 yılkıvırmıyorum nasıl istersen öyle anla :)
+1 yılsana bağlı
00 Yorumladüzelir tabi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıldüzelir canım.
00 Yorumla
Devamını Gör(5)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!