Bir insan neden yeni insanlarla tanışmak istemez?
Neden kapılarını herkese kapatır ve yalnız kalmak ister?
Neden kapılarını herkese kapatır ve yalnız kalmak ister?
Çünkü bazı insanların kimseye ihtiyacı yoktur. Yalnızca tüm doğallığı, gerçekçiliği ile gelenleri kabul ederler.
Kimileri vardır, yalnız başına bara gidip bir bira içemez, kafa dağıtamaz veya oturamaz. Alışverişe yalnız çıkamaz. Yalnız başına bir cafeye oturamaz. Bir yere yalnız eğlenmeye gidemez, derdi olduğunda yalnız gidip huzuru arayamaz. Ve bu insanlar dışarı çıkacak birini bulamayınca, telefon rehberindeki en sevmediği insanı dahi cana yakın bir şekilde arayıp buluşmak isteyebilirler yapmacık bir şekilde.
Ancak kapılarını kapatan insanların kimseye ihtiyacı yoktur. Onlar güçlüdür, dışarıdan yalnız dursalar dahi. Bir barda yalnız eğlenebilirler, alışverişe yalnız çıkabilirler. Sahte insanların yanında bulunmaktansa, yalnız huzur bulmayı da bilirler.
Kapı araladıkları insanlar da yalansız, gerçekçi insanlardır. Karakterli insanlardır. İyi veya kötü olmaları önemsiz. Önemli olan, olduğu gibi görünmelidir. Arkadaş veya sevgili olması önemli değil...
İşte kimseye ihtiyaç duymadıklarından, karşılarında da boş beleş insanlar, can sıkıcı tipler olmaz bu insanların. Onlar karakter sahibi birkaç insanla oturur masada. Diğerleri ise yüzlerce karaktere bürünmeye çalışan tonlarca insanla uğraşır durur.
Umarım açıklayıcı oldu.
Tabi farklı bakış açılarıyla çok daha farklı detaylar ve konular ortaya çıkacaktır...
Küstürenler vardır. Yeni insanlara da şüpheli yaklaşacak ve aynı şeyleri yaşayacağını düşünecektir ya da öyle bir durum varsa kendini toparlamadan kimseyle yüz göz olmamak içindir.
Asosyalleşmiştir.
Aşk acısı çekiyordur.
Depresyondadır.
İnsanlara tahammülü kalmamıştır.
Yazarken muhtemelen bundandır demiştim ben de.:) Artık zorlaştı hakikaten.
Şahsen bu düşünce bana tamamen ters. Her ortamda, daima yeni insanlarla tanışmaktan mutluluk duyarım. Kimin bana ne katacağı belli olmaz. Her insan farklı özelliklere sahip. Elbet etkileneceğim ya da ders çıkarabileceğim bir noktası vardır. 😊
"Ben gorecegimi gordum. Bu kadar kalp ve hayal kırıklığı yeter. Bunca pislik insan tanıdım yordu beni. Hadi bana eyvallah" demek gbi bisey bu. Her yeni insan yeni baş belası 😂
Cevap
55Cevap
bahsettiğin her kimse aynı ben yeni insanlara kapımı kapattım belki iyi belki kötü yaptım bilmiyorum ama hayatıma giren insanlar sürekli güvenimi kırıp beni kullandığı için kapmı kapattım diğer insanlara dışarıya yalnız çıkarım arkadaşımın olmaması umrumda olmuyor artık kulaklığımı alıp çıkıyorum yalnız kalmak istiyorum yani müzik ve ben sadece müzik ve ben müzikle başbaşa hayat geçirmek istiyorum
Depresyondadır da ondan. Şu anda tam olarak bende öyleyim piskolog bir arkadaşım bana depresyonda olduğumu söyledi. Yeni insanlar tanımak istemiyorum. Kızlardan felan tanışmak isteyenler oluyor onlarlada 1-2 muhabbetten sonra görüşmek istemiyorum. Arkamdan kendini beğenmiş felan diye laf atıyorlar ama alakası yok sadece keyif alamıyorum. bir 6 ay öncede tam aksine anormal sosyal bir insandım. Şimdi her şey bitti yanlız kalmak yavaş yavaş iyi geliyor ama tavsiye ederim
Sence öyle olmayabilir. Bende öyle olacağımı tahmin etmezdim. Ha şuda var bu tam bir muayne ve tam bir teşhis değil sadece piskolog olan bir arkadaş görüşü o kadar. Ama internetten depresyon belirtilerini araştırdım ve benim şu an içinde bulunmuş olduğum durum ile birebir örtüşüyor.
Ve her insan ömründe muhakkak en az 1 kere depresyona girebiliyormuş ve kimisi bunu çok rahat bir şekilde kendi kendine atlatıyor kimiside harici destekler alarak atlatıyormuş.
Ben yinede sen bir araştır derim 😀
Önemli değil bu arada 😀
Ooo peki o zaman ben tecrübeliyim zaten diyosun. Ben teşekkür ederim. Gününüz aydın olsun bu arada..
Çok yorulmuştur. Bir insana kendini en baştan anlatmaya, karşısındaki insana değer vermeye ve onunla yeni anılar oluşturmaya... hepsi için çok yorgundur.
korkuyordur icine kapanmistir.. icinde yasamaya karar vermistir.. belki yanliz birakildi ya da kendisiini yanliz birakdi iliskilerine yeteri önemii vermedi
insanlardan bıkmıştır eylül. eğer kız -erkek ilişkilerini kastediyorsan o zaman da aynı durum geçerlidir. kimse yalnız kalmak istemez , kesin insanlardan kız ya da erkek darbe yemiştir. oda onu yalnızlığa itmiştir. benim kanaatim bu. yoksa kimse kapılarını kimseye durduk yere kapatmaz. size kapılarını kim kapatmış bilemem ama mesele anahtarı bulmak da.
Yaşanmışlıkları gereği yapar. Herkesi aynı sanır ve tabularının arkasına sığınır. Yalnızlık bazen iyi olsada bir süre sonra çekilmez bir hal alıyor.
Ben öyleyim.
O insanlarla boşa zaman geçirmek istemediğim için.
Yanlizliğa isyan etsemde çok seviyorum.
Belki sahip olduklarıyla yetinmek onu daha çok mutlu ediyordur.
Yorgun olduğu için insanların onu yormasından ve ya hayatın...
Ben istemiyorum.
Nedeni ise : yanlizliği seviyorum.
yeni insanlar yeni sorunlar demek cünkü..
o yüzden
Daha önce tanıdıkları bir boka benzememiştir de ondan
Sevmiyordur belki bazı insanlar inşa sarrafı içi almadığı kimse ile muhabbet kurmaz
Yalnızlığı seviyordur belki ve kalabalıklar içinde yara almıştır geçmişinde
kategori kişilik ve karakter.
şimdi bizler kişiliğinden ve karakterinden emin olmadığımız insanlar ile ne derece samimi olalım?
Canını çok yakmışlardır. Korkar yeniden canının yanmasından.
daha önceden başına birşey gelmiş bu yüzden insanlara karşı güvenini kaybetmiş olabilir bende öyleyim pm den biri mesaj atsa cevap bile vermem çoğu zaman kaldı ki yeni insanlar
hayır ben istiyorum hatta kültür şoku yaşamak istiyorum
Eskilerden ne hayir gördukkki yenileriyle tanisalim..
Geçmişi değerlidir kirletmek istemez seviyordur hâlâ yerini dolduramaz
Tanışmak istedikçe insanlar kazık atmıştır bundan dolayıda güveni kalmamıştır bu yüzden olabilir.. :)
Zamanında sağlam bir dost kazığı yemiştir ve bunun sonucunda insanlara olan güvenini yitirmiştir. Geçmişte yaşadıklarıyla alakalı bir mesele olabilir.
artık kimseye güveni kalmadığından hissizleştiğinden
çünkü şu zamana kadar tanidiklari onu çok üzmüş yipratmıştir..
çevresi kendine yeterli geliyordur ama yanlış tabi yaptığı
Ben de hiç tanımadığım birisiyle tanışmak istemem. Ortak arkadaşımız varsa olabilir😊
Çünkü öyle istiyorum kimseyle konuşmak tanışmak istemiyorum yalnız olmak istiyorum.
Insanları tanıyordur artık. Onlara güven olmayacağını öğrenmiştir. Tekrar kazık yemek istemiyordur.
Hayat ona istediklerini vermiyor olabilir. Belkide çok uğraşıp sonuç alamadığı için yorulmuştur. İnsanların ona bir el uzatmasını bekliyordur.
onunla tanışacanda sır aktarması yapcanda gececende oo çok uzun iş evde otu daha ii:)))
Bunu siz kızlara sormak lazım
Çoğunuz öylesiniz çünkü
Yalnızlık alışkanlık yapar kurduğu düzenin bozulacağından korkuyor olabilir.
Yeni insan demek
Hayatında yeni bir problem demek
Gerek kalmıyor o yüzden
B3nden de tam tersi bana yeni insanlar daha cok cekici geliyor :)
Nedense bende son zamanlarda insanlardan çok uzak duruyorum dobim var galiba buna karşı
Oldukça ağır bir travma geçiriyor olabilir
Sevmiyodur , sevmek zorunda değildir :D
Icine kapali bir karaktere sahip oldugu icin.
tek kelime, güvensizlik..
Sosyal fobisi olabilir
Çok canı yanmıştır çok
daha fazla üzülmemek için
Psikolojisi bozuktur SEKİL A
Güvensizlik den bence
asosyaldir.. özgüveni eksiktir kanımca..
canı çok yanmış ve trip atıyor olabilir
Güven sorunu yaşamıştır
Ayni sey bendede var gibi gibi
Midesi kaldırmıyordur artık
bir yarası var belli
yorulmuştur kısa ve net
asosyal olmak istiyordur o. O
Kendini hayattan soyutlamistir
insanlar ona kötülük yapmıştır
yaralıdır korkuyodur zarar gormustur
Bazen en dogrusu budur
Tercih meselesi.
Eskilere doymuştur hepsi aynı modundadir
kimseye guvenmedigi icin olabilir
hizzislestigi icin olabilir
1 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar