İradenize sahip çıkabiliyor musunuz?
Hangi konu olursa olsun fark etmez nasıl irademe hakim olabilirim?
Hangi konu olursa olsun fark etmez nasıl irademe hakim olabilirim?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer İrademe sahip çıkabilmek için önce kendimi tanıyorum. İsteklerimi yapabileceğim şeyler, yapamayacağım şeyler ve yapmayacağım şeyler olarak ayırıyorum. Sınırlarımı bildiğim için o çerçeve içinde hareket ediyorum böylece karşı koyamayacağım ya da başaramayacağım bir şeyle karşılaşınca iradem kırılmamış oluyor çünkü kendimden kendimden büyük işleri beklemiyorum. Bu noktada hangi konu olursa olsun dememiş oluyorum anlayacağın :) Yapacağım dediğim şeyler için kendime minik hedefler koyuyorum yani asıl ulaşmak istediğim noktaya beni ulaştıracak ama asıl hedef olmayan şeyler. Bu noktalara ulaştığım zaman dışarı çıkıp içiyorum kendimi eğlendiriyorum yani ödüllendiriyorum kısaca :)
Ne güzel anlattın:)
Hakim olabileceğini bilerek. "Kilo veremiyorum, elinde değil", "bilmeden oldu" gibi bahanelerin arkasına sığınmayarak. İçindeki güce inanarak.
İnançla diyorsun.
Tabi ki. Çünkü insan değişik bir varlık, güçlü bir varlık. İnanırsa her şeyi başarabilir.
+seni motive edecek bir şeyler de olmalı aslında. İçsel ya da dışsal. Beni genelde "o yapıyorsa ben niye yapamayayım" düşüncesi motive ediyor 😅
Başka ne gibi düşüncelerin var? Sevdim bunu :D
Motive olmak için istemek lazım. Kilo veremediginden dem vuran biri gerçekten istemiyordur mesela. Veya sınava çalışamayan birinin bilinçaltında "nasıl olsa ailem bana bakar kazanamasam da" düşüncesi olduğu için çalışmaya motive olamıyordur. Bu yüzden bir konuda içimden gelmeyen bir şeyler varsa isteğimi sorgularım, gerçekten istiyor muyum diye. Son zamanlarda bir uzmanlık alanı seçmem gerekiyordu mesela. Işte çoğu iş klinikte olduğu için o alanı istedim. Ama sonra baktım ne o konu hakkında araştırma yapabiliyorum ne bir şeyler okuyabiliyorum. Düşününce fark ettim ki kendimi ait hissettiğim alan o değil, tabi ki o konuda isteğim olmayacaktı. Sonra başka alana yönelmeye karar verdim ışte.
Çok mu yazdım? 😢
Güzel yazdın. Psikoloji falan mı okuyorsun?
Evet.
Kitap okumayı seviyor musun peki diyeceğim de bence sormama gerek bile yok.
Her türden okumayı sevmesem de severim evet 😌
Bana psikoloji türden tavsiyeler lazım desem :D
Psikoloji türden'i biraz daha açabilirsek? 😅 yani Psikolojik roman mı biraz daha kişisel gelişime dair bir şeyler mi?
Kokteyl var mı? İkisinin karışımı :D
Çok şey istiyorsun...😅
Hazır istemişken güzel bir şey isteyeyim dedim :D
Ortaya karışık bir şeyler bulabildin mi? :D
İrade hakim olunabilecek birşey değildir.
İrade hakim olma yetisidir.
Iradenle hakim olmak istiyorsan. Sıralaması;
Beden hakimiyeti
Göz hakimiyeti
Dil hakimiyeti
Fikir hakimiyeti
En son safha ise istek hakimiyetidir.
Bunların hepsine sahipsen iradeli birisi olursun.
İradene hakim ol deyişi manidardır.
Iradesizlesme, iradeni kaybetme demektir.
İrade en çok emek isteyen vasiflardan biridir.
Kardeşim sevdiğim bir söz var "kuvvet, kuvvet sarf edene; gayret, gayret gösterene verilir" diye. Yani eğerki iradeni geliştirmek istiyorsan önce iradeni kullanman gerekiyor. Şunuda unutma az ve basit iradenle yaptığın işler daha büyük işlerinin temelini oluşturuyor. O yüzden sürekli iradeni geliştiricek küçük egzersizler yapman lazım. Bunun detaylarınıda "Konsantrasyonun gücü" isimli kitapta bulabilirsin
Teşekkürler.
Cevap
8Cevap
Kardeşim ilk önce yaptığın şeyin doğru mu yanlış mı olduğuna karar ver. Eğer yanlışsa şöyle düşün ben bunu yapıyorum yanlış bana zararı var ben salak mıyım bana zararı olan şeyi yapayım diye kendi kendine konuş. Eğer bu da işe yaramadiysa kendine ceza ver eğer bunu yaparsam kendimi tokatlicam kafami duvara vurcam vb. seylerle kendini korkut bol şans😊
Teşekkürler.
Rica ederim 😊
Iradesiz olmanın temeli kararsız olmaktır.
Kararsız olma.
Az konuş, cok dinle.
Bir kararı verirken enine boyuna düşün. Aynanın karşısında kendi kendine ikazda bulun.
Aklını ve kalbini beraber doyur.
Teşekkürler.
insan doğasinda hayvanliğimizi inkar eden salt genleri eğitebilecek düsünce felsefesinden doğan bir takim eğitim silsilesiyle dizginleştireceğimiz güdüler var. bunlara hükmede biliyorsan zaten iradeye sahipsin. yok edemiyorsan salt genlerde dolaniyorsun.
karar vermek gerek ve yüzleşmek kendinle. bahanelerin arkasına saklanmamakla hakim olabilirsin sanırım iradene. sonuçlarını aklından çıkarmamak da iyi bir bakış açısı olabilir.
Nefsime ve İrademe Hükmedebiliyorum.
İlk Yapman Gereken İnanmak.
2'nci İstemek.
3'üncü Denemek
4.5.6.7.8.9. Sonunda Muvaffak Olursun.
Teşekkürler.
Kendi gücünü benimsemeye başladığında, içindeki savaşta galip gelebilirsin dostum.
"yapıcam deme yap" bu cümleyi hayatımın merkezine koydum...
İradene uymadığın zaman otur düşün başına neler geldi yine aynı duruma düşmek istiyorsan devam et.
hayır sahip çıkamıyorum canım ne isterse onu yapıyorum sonuç mu mutsuzum
Kafan da bitiremediğin sürece yapamazsın pek 😊
İşte kafada nasıl bitirilir?
Öyle yapıyorum ama çabuk unutuyorum ya :/
O nasıl bir yöntem anlamadım? Bu arada Kpss'ye hazırlanıyorum.
Mesela kilo vermek istiyorum ama yemekleri gördüğüm zaman hemen yemeğe başlıyorum çünkü bir şey beni uyarmıyor yani bir amacın doğrultusunda kırmızı yün ya da canını acıtmayacak ve dolaşımı engellemeyecek bir ipi parmağına hafif bir düğüm at her gördügünde o düğüm sana hedefini hatırlatsın😊
Hmm anladım. Yani gözümün önünde ve bana hedefimi hatırlatacak bir şey olmalı.
Çok teşekkür ederim önerilerin için:)
Bilsem sigarayi birakirdim. :)
Bu işin sırrını çözersem sana da yardımcı olurum abicim :))
Heyecanla bekliyorum. :)
İnşallah:)
Bende eksiğim bu konuda :/
Düsün, iste. Yap. Temel kural bu bence :))
boktan bir mesele bu konuda bende eksigim
Vah vah yazık jshdhd
@Watizdeattt ömer ya dfgh :D
Çıkabiliyorum.
Gerçekten isteyerek olabilirsin.
Senin iraden benim ellerim.
-Lee Sin
Selavat cek bn ole yapıyom
amacını bileceksin.
Cok zor ama mecbur
Aynen knk iradeli olmaya çalışsam bile çevre bok zor
@Watizdeattt çevre değil knk ya herhangi bir konuda ornegin en ufak olarak ders calisma konusunda iradeli olanlar kazanıyor her şeyde işte
Knk ben dersime calisan bir ogrenciydim bozdular beni jsjxjs irade çevre yuzunden gitti yani 😂
@Watizdeattt :ASD:AD. sad
Oruç tut.
Sahip çıkarım
Nasıl?
Orası öyle. Onun haricinde?
Tamam anladım.
Olurum istediğimle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar