Ben şuana dek hayatımda belli başlı hatalar yaptım ve telafi etmek istiyorum ne yapabilirim?

Ben geçen yıl hiç yapmayacağım hiç pot kırmayacağım hatalar yaptım. Fakat o kadar çok takılıp kaldım ki sanki hiç düzelmeyecek hep böyle kalacak gibi düşüncelerle yaşamaya başladım. kaygı ve aanksiyetelerim oluştu. Uzun lafın kısası baya bir kötülendiğimi düşünüyorum. Düşüncelerimle tavrımla nasıl soğuttum çevremdeki insanları hiç bu kadar fark etmemiştim. Yeni gözümü açtım, Pişmanım! Mesela 3-4 senelik arkadaşlıklarım oldu fakat çevremdeki insanlar durmadan kötüledi hatta beni Facebook'ta engelleyenler oldu. İlk sevgilim bile benden nefret etti. Çocukça davranışlar sergiledim bu konuda kötüyüm kabul ediyorum ama ben bu konuda çok rahatsızım çünkü geçmişe takıldım. Ve kurtulmak istiyorum! İçim hiç rahat değil bu konuda. Çünkü dışlandığımı düşünmeye başladım. Hayatıma da kimseyi almadım. Çok yanlış davranışlar sergilediğimi farkettim ve şimdi kendimi çok daha iyi görüyorum. Olgun bir insan oldum artık ve yaptığım davranışların yanlış olduğunu anladım. şimdi yaptığım hataları bir bir telafi etmek istiyorum... Ne olursa olsun ben kararlıyım bu konuda! Ne yapabilirim?
Ben şuana dek hayatımda belli başlı hatalar yaptım ve telafi etmek istiyorum ne yapabilirim?