küçükken aşırı sabırlı ve aşırı iyi niyetliydim. Hiç sinirlenemezdim hemen affederdim. Haliyle biriyle tartışıncada tepki veremiyordum birde karşımdakilere hep empati yaparak yaklaşıyordum. Yani mesela şu an kızgın ama durumu yalış anladı, gerçeği bilse böyle yapmaz ben alttan alıyım. Bu hep böyleydi ve ben kendimi hiç savunamam sanıyordum. Sonra okulum değişti vs bazı sorunlar yaşadım ve bir dönem aşırı sinirli birine dönüştüm. Bu kötüydü tabi ama anladımki ben aslında kendimi iyi savunabiliyormuşum bütün mesele benim kendimi durdurmamla alakalıymış. Sonra denge kurmaya başladım şimdi normalim. Bazen ani tepkilerim oluyor ama onlarda zamanla düzelecek. Dengeyi kurmayı öğreniyorum
İyi niyet insanlara '' beni önemsiyor '' algısı altında rahatlama hissi yaratıyor. Bu algıya kapılmış insan karşısındaki bu iyi niyetli bireye karşı daha rahat davranıyor ve bu kişinin ona iyi davrandığı için sürekli böyle devam edeceğini düşünüyor. Haliyle zamanla senin diğer tarafını bilmediği için yaptığı herhangi bir eylemi senin vereceğin tepkiden habersiz olarak yapıp , o beklenmedik tepkiyi alıyor. Bu ikili ilişkide iyi niyetli bireyin yıpranması , karşı tarafın kendisini sorgulayıp hatta bazen anlama olayını ısrarla gerçekleştirememesiyle beraber '' ne oluyor yahu '' düşünceleri ile olayı idrak edemeden iki tarafın uzaklaşması ile sonuçlanıyor.
İyi niyetten zarar gelmez. Sosyal medyada sürekli iyilik yapmanın kötü bir cezayla karşılık gördüğü vurgulanır. Bence buda bir algı operasyonu. Evet insandır zararı çok olur en çokta yanında gardını düşürenlere ama "halik bilmezse malik bilir" diyenlere zarar dokunmaz çünkü onlar karşılık beklemez. Bu karşılık maddi bir çıkar değil illa, "beni daha çok sevsin, benim sözümü daha çok dinlesin, bana daha çok değer versin" umuduyla iyilik yapanlar en çok darbelere karşı üzülür çünkü aslında kendi yaptığıda aynıdır bir bakıma
İnsanlar önceden salt bir kötülüğe sahipti. İçine zeka ve kurnazlık katıp daha da tehlikeli kötülere dönüştüler. Üstelik iyi insanları beceriksiz, uyuz ve aptal olarak görenler de türemeye başladı..
Kendinizi yedirmeyin.
İyilik işlevsiz bir güzellik. Niyeti bozuk olanın kazanma şansı daha yüksektir.
Eğer gerçek dostlar ve arkadaşlar arasında iseniz iyi niyet her zaman sizin değerinizi ve saygınızı arttırır.. Ancak yüksek egolu ve faziletsiz kişilere iyi niyet göstermek çoğu zaman hüsran ve üzüntü getirir.. Ben her zaman benim iyi niyetimi suistimal eden şerfsizdir, derim.
Haklısın ama 14 yaşında bindi tüm sorumluluk bana. 20 yaşında bir çok konuda tecrübeli biriyim. Yasa gerek yok benim yaşadıklarımı herkes yasamamistir 33 yaşında da olan
En İyi Cevaplar