Nasil daha enerjik pozitif bir insan olabilirim?

Genel olarak hep bir melankoli depresif halim var. Heran aglamaya uzulmeye meyilliyim. Troid hastasiyim doktoruma soyledim hormanlardan dolayi dogal oldugunu soyledi bu durumun. Ozellikle erkek arkadasimla cok sorun yasiyorum bu konuda. O melankoliden cok nefret eden bir insan. Eglenme delisidir hayati gulup eglenerek yasamayi cok sever. Benim bu halim cok sorun oluyo. İliskinin baslarinda civil civil heran guler yuzlu etrafini pozitif enerji yagmuruna tutan biriydim. Zamanla cok uzdu beni. Mesela bulusuyoruz o uzdugu anlar icin biseyler bekliyorum ondan belki bir icten ozur ya da belki kucucuk bir cicek ama benm icin kucuk bile olsa mutlu etmek icin bisey yapmasini. İnanin ben cok sey yaptim onun icin o da bunun farkinda. Herneyse kafam o an hep bunlarla mesgul oluyo ana odaklanamiyorum yuzum dusuyo enerjim gidiyo derken kotu bitiyo bulusma. ayda 1-2 defa gorusuyoruz zaten o da boyle geciyo. Cok mutsuzum bu halimden heran bu ruh halinde olmaktan. Eskisi gibi civil civil hareketli pozitif enerji yuklu kiz olmak icin nelrr yapabilirim? Tavsiyelerinize cok ihtiyacim var, simdiden tesekkurler ilgilenen herkese :)
Nasil daha enerjik pozitif bir insan olabilirim?