En yakın arkadaşım beni çok kırıyor ne yapmalıyım?

En yakın dediğim arkadaşımla, aynı zamanda ev arkadaşım, uzun süredir sorun yaşıyorum. Bundan kısa bir süre önce benim inek olduğumu söyleyip durmaya başladı (ki benden daha çok çalışır). Ilk zamanlar takmadım fazla ama sonraları artık beni aşağılar boyuta geldi. Sürekli benim tek yönlü bir insan olduğumu ve ders çalışmak dışında başka bir şey yapmadığımı söyleyip durdu. Bir yerden sonra o kadar sinirlendim ki tavır değiştirip konuşmamaya başladım. Aramız düzelir gibi oldu derken, bu "en yakınım" dediğim insan başkalarıyla takılmaya başladı. Yani tabi ki başkalarıyla da takılacak. Ama iki lafından biri bu insanlar oluverdi. Bir yere gidecekleri zaman bile sırf ayıp olmasın diye gönülsüzce sen de gel diyor. Ve şu an onlarla aynı evde kalma şansı olsa ve beni de satmaktan utanmasa koşa koşa onlara gider. O kadar üzülüyorum ki bu duruma ne yapsam bilemedim. Dostum dediğim insan böyle yapınca resmen alt üst oldum. Artık o kadar moralim bozuk ki okuldan bile ayrılmayı düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım?
En yakın arkadaşım beni çok kırıyor ne yapmalıyım?