Kürtlerin misafirperverliği Nasıldır?
doğuya giden Türkler Sizde cevap Verin :)
doğuya giden Türkler Sizde cevap Verin :)
İlk kez çocukluğumda komşumuza gitmiştik, annem ben ve halam. Kendi akrabalarımız bile böyle karşılamamış ağırlamamıştı sanki, çocuk halimle şaşırmıştım. Yaş ilerledikçe çevremde kürt arkadaşlarım da arttı. Zamanında gördüğüm misafirperverliğin fazlasını gördüm hep. Aslında bu işin ırk ile bir alakası oldugunu sanmıyorum, vatan topraklarında ki her memleket insani birbiri ile hemen hemen aynı kültür ve anane ile yetişiyor. Yani üzüm üzüme baka baka kararıyor. Türk'ü de öylee, Kürt'ü de..
Ben mesleğimden dolayı Doğu ve Güney Doğunun değişik yerlerini tanıma fırsatım oldu. Şunu söylemem gerek ki , oralardaki her bir insan müthiş bir misafirPerver. Yani öyle batıda yaşayıp kulaktan dolma ön yargılara asla inanma ve gönül rahatlığı ile her kapıyı çal...
Teşekkürler kardeşim :)
Van'a Erzurum'a ve Hakkari'ye gittim ve Van da 4 ay kaldım kesinlikle çok misafirperver insanlar hatta Van'da 1 adete şahit oldum düğünler 3 gün sürüyor ve sesi duyan herkes davetli tanıdık tanımadık vede yemekli düğün oluyor her gün 3 dana kesilen düğün görmüştüm
her zumrede olduğu gibi onlarında cinsleri var çok değerli olanları var kürtler misafirperverdir veya değildir diye genelleme bana düşmez ve yakışmaz
Cevap
11Cevap
Doğuda uzun bir süre kaldım misafirliğe her gidişimizde mutlaka yemek korlardı önümüze ki yemeklerde çeşit çeşit bir de mesela önce kadınlar yemezdi misafir olan kadınlarda sofraya otururdu ama evin kadınları sofraya oturmazdı garip :)
doğuda yaşamış olan bir türk olarak şunu söyleyebilirim. 2 sene boyunca ramazan ayında iftar vakti bir kere bile evde yemek yememiştik
Kürtlere mi misafir oldunuz kardeşim?
evet
Cok iyi agirlarlar misafiri
Cay
Tatlisina
Meyvesine kadar yedirirler
Hatta yoldan geldiysen duş bile alabilirsin diye banyolarini bile aciyorlar
süperdir çok kez gittim evlerine van da düğüne katıldım bitane yanımda ki adam apo posteri sallıyodu bir an hdp nin düğününemi geldim ben mk dedim :D :D
Doğuya gitmedim ama burda arkadaşlarım var evlerine konuk oldum. iyiler milliyetçilik açısından soruyorsan bir sorun yaşamadım
Misafirlerine saygılılar her lokmasını paylaşabilecek kadar sadık ve sevgi dolu insanlar.. Tek sorun aşırı rahatlar
Bana bak soruyu soran Ben dogu anadolulu milliyetci safkan Türk üm. Dogu ve guneydoginun kökü Türklerin ve Türk devletinindir. k. rtler misafirperverdir (!) öşekle m. lli ederler bizi :)
Tarih oku biraz Kürt ile Türk kardeştir buraya ircilik yapmaya geldiysen kaybol git.
Bu vatan Türkün de Kürdün de.!
Bu vatan Turklerin. K. rtte nammus yokki.
Ben Türküm Ve MÜSLÜMANIM.
Sen ise KÜRDÜ TÜRKÜ Birbirine düşürmeye çalışan iblissin eger sen gercekten bu vatani seviyor olsaydin kürt türkü birbirinden ayirmazdin.
Eydir hoştir ama benana. Şaka bir yana vatansever inançlı Kürtlerin misafirperverliği muhteşemdir.
misafir severler de ama ben yine onlardan nefret ediyorum.
Gittim, 0 sınıfta kaldılar
Neden kardeşim ne kötuluklerini Gördün?
Hiç iyi değildir zaten onların evinde gitmem
Gitme mk sanki çok da *
cok iyiydir el üstünde tutarlar
İyi misafirperver oluyorlar.
Olağanüstü...
Güzel normal
İyidirler o konuda
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar