Yapmak istemediğiniz bir şeyle karşılaştığınızda,
"hayır" diyebilmenin önemini kötü tecrübeler yaşayarak öğrenmemeliyiz.
"hayır" diyebilmenin önemini kötü tecrübeler yaşayarak öğrenmemeliyiz.
Hayır diyorken "NET" gözlerinden belli olacak. Hatta öyle ki ağzın değil bedenin hayır diyecek. Eğer böyle bir hayır dersen karşı taraf 2. bir soru sormaya korkar. Fakat benim sevgilim hayır diyo.. O kadar kendinden emin olmayan bir şekilde söylüyor ki acaba hayır derken emin mi değil. Belkide evet demek istedi diye düşünüyorum..
Öncelikle kızlar hayır diyebilme de gayet iyi sanırım. Bence önemli olan karakterinin seni nereye götürdüğü. Sebeplerini söyleyip sonuna "maalesef" ve "ama bir daha ki sefere" cümle kalıplarını kurabilirsin.
eğer hakikaten yapamayacağım ve yapmak istemediğim birşeyse sebeplerini açıklayarak reddederim. pek hayır diyememe sıkıntım yok. ancak çoooook çok çok değer verdiğim biri olursa gönlü olsun istediğimden hayır demek istemeyebilirim. sırf o istiyor diye bazı şeyleri yapabilirim o zaman.
illaki hayır diyemem kıramam insanları dersen, alternatifler sun onlara hem senin kafana yatsın hem onun
Cevap
18Cevap
Hayır demeyi bilemezsen ömür boyu her ortama kullanılmaya mahkum olursun!
iş,arkadaş , aile, aşk hiç farketmez,haklıysan kibarca red etmeyi bilirsen kendine olan güveninde artar, tecrübe konusuna gelincede hayat bir tecrübedir zaten.
insanlara hep evet dersen seni severler, arada hayır dersen, sana saygı duyarlar...
Yapmak istemediğim bişey bu zorla yapmak istemem yok saol gerçektn istemiyorum derim baktım ısrar ediyo defol git başımdan hayır dedim der gönderirim.
Kendini zorla hayır demeyi öğren, kendine güvenini arttır, bir iki denemeden sonra kolay olacak :)
Şu referandum olayını aklıma getirdin ,hayır demeyenler ''kabul etmiyorum ' diyolardı ,bir alternatif.
çok doğru bence hayır demeyı bılmelısın yoksa ezilirsin. birşeyi zoraki istemeden yaparsan ancak kendıne zarar verır yıpratırsın bırak sen üzüleceğine başkası üzülsün :)
valla ben pat diye söylerim hayırsa hayırdır yani:)
hayır deyip nedenini açıklarsın. kimseyi kırmamış olursun hem, hem de kendine değer vermiş istemediğin birşeyi yapma zorunlulugnda kalmamıs olursun..
insanın hayır diyebilmesi çok önemli...sonra yaşadğımız acılara koca bir "haaaaayıııırr" demek zorunda kalıyoruz.
hayır demeyi bilmezsen hayatın boyunca kaybetmeye mahkumsun bunu unutma
Ben de hayır demeyi öğrenmek isterdim. Bazen karşımdakini kırmamak için hayır demediğim zamanlar da oluyor.
dorğ anda hayır demelisin.. öncesi veya sonrası hep falso..same entry
ben kimseye hayır diyemiyorum ama size nasıl hayır diyeceğinizi öğretebilirim.
insanlara doğru anda hayır demek lazımmış.. sonrası veya öncesi hep falso..
hayır de gitsin unutma istemedigin şeyi yapıpta kötü olacagına hayır de o şekilde kötü ol her zaman daha iyidir..
Hayir demek cok kolay istedigi seye bagli ne istedini soyler olmucak biseyse hayir derim hepsi bu:))
malesef tecrübeler seni katılaştırıyor ve daha iyi öğreniyorsun hayır demeyi
kim zehirledi seni bacım :(((
çok kötü tecrübeler yaşadığını hissediyorum :(
Şİmdilik olmaz de o zaman...asdasdasdas
Hayır diyorum da, pişkin anlamıyor.
kıvırarak hayır dersin:)
zor ama öğreniyor insan zamanla
nayırrrrrrrr nolamazzzzzzz
zor olmadigini dusunuyorum.bunu soylemenin..
evdiğin kişiyi kıramıyorsun çok kötüü birşey :(
no, non, not
Hayır diyemediğimde kazık yiyorum.
bden çok geç öğrendim o kelimeyi
H
A
Y
I
R
HAYIR
Bakariz de gitsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?