Sadece merakımdan sorduğum bir soru, ırkçılık suçlamalarına başlamayın.
Cevabın nedir?
öncelikle kahramanmaraş elbistanlıyım ve kürt alevisiyim bunu belirtiyim hayatımda ilk defa geçen sene 1 ay merkezinde kaldım. hayatımda bu kadar yobaz bir yer görmedim esnafı esnaf değil. Başımdan geçen bir olayı anlatıyım:gittiğim ilk gün otogarın oralarda bir çay ocağına gittim ve bir çay söyledim 10 dakika çay bekledim ve gelmedi. çayın neden gelmediğini sordum bana kabaca gel kendin al dedi ocağı işleten kişi bir de İstanbul'da çay ocaklarında çay 75 kuruş orada 1 tl müşteriye çay götürünce gururları inciniyormuş paşaların. insanlarına gelince k. maraş merkez için konuşuyorum 5 vakit namaz kılarlar ama namazı niçin kılıyosun desen 2 kelime edemezler namazın ne oldugunu bilmezler 3 kuruş için yemedikleri halt yoktur namazı yaptıkları pislikleri örtmek için kullanırlar. mini etek giyeni hiç görmedim dar pantolonla gezenlere bile öldürcek gibi bakıyorlar kısacası maraş merkezde okuma. ilçelerinde alevi nüfus çoğunlukta olduğu için yaşam genel olarak rahat ve özgürdür yobaz pek yoktur. ilçelerinde okuyacaksan ilçeleri güzeldir örneğin elbistan, nurhak, pazarcık vs. kürt türk oranına gelince merkezin %75 Türktür ama ilçelerinde kürt nüfus önemli yer tutar pazarcık ve nurhak full kürt desem yanılmam diğer ilçelerde eşittir kürt ve türk nüfus.(7 yıl k. maraş elbistan da oturdum yanlış anlaşılmasın merkezde sadece 1 ay kaldım)
3119 Yorumla- +1 yıl
ben elbistanliyim aga Sünniyim Vede fasist kafatasci bir ülkücüyüm alavi olan yer dogru diyorsun avrupali hepsi delikanli gözü boll nurhaka gelince aminakodumun teroristleri askerimizin kani var orda hepsinin cani cehennemde elbistanin %80 Türktür Sunu unutmayin TÜRK IRKI YOKSA HİÇ BİR IRK YOKTUR Türkiyenin cogu kürt vs diyen andavvallar Ozaman niye Túrkiye lan bu ülkenin adi internet uzerinden arastirma yapip gelmeyin buraya.
- +1 yıl
Yobaz senin babandır lale asıl sen insan değilsin Elbistan yarısından çoğu Türk ülkücüdür ve sünnidir senin gibi nereden geldiği belli olmayan insanlara biz zaten Kahramanmaraş lı demiyoruz zoruna gitmesin beğenmiyorsan kimliğini değiştir git o zaman memleketten bidahada Kahramanmaraş insanlarına yorum yaparken dikkat et seni şoka sokarım bulurum seni Elbistan’da da olsan pazarcıkdada olsan nerde olursan ol Kahramanmaraş c. C. C Türk’tür Türk kalacak sünnidir Sünni kalacak
- +1 yıl
Çok yanlış düşünüyosun. Merkezde yaşıyorum ve yobaz bir şehir olduğumuzu düşünmüyorum. Çarşıda şortla da gezdim dar pantolonla da asla kimseden tepki görmedim kimsenin korkunç bakışlarına da maruz kalmadım. Esnaflar için de şunu söyleyeyim her yerde illaki dengesiz insan vardır ve sana da o denk gelmiş.
- +1 yıl
Salla kazan
- +1 yıl
- +1 yıl
Kanka iyi misin yaşıyor musun
- +1 yıl
ya pis alevisi size kalsa * sokşlu yaşantısı olmiyan herkes yobaz.
Dinsiz kalleş pkk'lı lar sizi
Bura sultan yavuz selimin kurduğu bir ülkedir. Beğenmiyorsanız hadi ordan iranda yaşayın ora alevi dolu - +1 yıl
@Alevisikicci öncelikle burası Atatürkü kurduğu bir ülkedir seni hayatsiz or evladi aleviler anana iyi koymuş galiba ahlaksız deidign aleviler de neysek sizin gobi aile içi taciz tecavüz vs yok biz aleviler de nerdeyse 2 kuzen evlense onları ahlaksız ikan ederler siz de ise el altından öz kızlarını tecavüz edio sokakta crop giyen onsana saldırırlar çünkü siz aciz or evlatlarisniz
hayatsiz ya akevikerin yarısı yurt dışında mk kudur hepsi gayet iyi yerlerdekeler yavuz sultan selimin kurduğu ülkede sürünün bakalm - +1 yıl
@dağlıkızz sjwhhwsgeudv Alevileri mi yarısı yurtdışında nerdeyse %80 Hanefi kesimdeki kuralları zoruna gittiği için alevi bu bir gerçek kudurma küfür kullanacak kadar düşmedim Alevilerin çoğu sokakta kalır 😀 ayıktirim
- +1 yıl
Beni tanidinmi Helin
- +1 yıl
@Recepalp12 ne dion mk
- +1 yıl
@bozsungur357951 Kürt Alevileri sizin gibi barbarlar yüzünden yurtdışındalar
- 1 yıl
Ne kürdü lan Nurhak ilçesi türkmendir öyle saçma sapan şeyler söyleme
- 1 yıl
Birader ne boş yapmışsın her şehirde denk gelirsin bu tiplere yobazı var ama abarttığın kadar değil. Kimse de kimsenin giyim kuşamına karışmıyor her türlü giyinen insan gördüm burada.
Dediğin alevi köylerini de gezdim Pazarcık, Dulkadiroğlu'nda. Tamamına yakını yobaz ve pkk sempatizanı vatan haini.
Alkol ve serbest giyim tarzını entelektüellik olarak görüyorlar tıpkı senin gibi.
Ben kendilerine oldukça sıcak kanlı yaklaştım Türk'üm diyince öldürecek gibi oluyorlar içlerindeki kin ve nefret başka bunu senin bu yazında da sezebiliyorum.
Maraş'ta eğitimsiz yobaz denebilecek insanların sayısı azalıyor git gide.
Yeni yetişen gençlik çoğunlukla bilinçli artık.
Ayrıca kürt nüfusu da kent genelinde %10 falandır birçoğu Avrupa'ya göç etmiş.
En İyi Cevaplar
- Gündem konusunda 447 cevap paylaştı.
+1 yıloluyor türkiyenin her yerinde var
60 Yorumla
Aleviler öz Türktür gençler tarih okuyun biraz Şah İsmailden bu yana... Sadece ülkemizde kürtleşmiş aleviler vardır maalesef... Ülkemizde mesela zazalar öztürktür ama kürtleşmişlerdir etniklerini kaybetmişlerdir maalesef. Türk tarih kurumunun görevini yapmaması nedeniyle ülkemiz üzerinde gizli bir oyunun parçası haline geliyor bu durum. Aleviler Türktür bizim öz kan kardeşlerimizdir.
2710 Yorumla- +1 yıl
salama bende adıyamanlı alevi kürdüm aşiretim soyum beli işkembeden salama alevi türkmen vardır ama alevilerde arap kürt türkmen ve fars vardır alevi bir ırk ismi deyil bir kültürdür
- +1 yıl
@serhat6302 Alevilik Türk Dini ile İslam birleşmesidir. şu an Anadolu'da Alevî Kürt veya Zaza dediğimiz hepsi Kızılbaş Türkmenleri. Bu konu hakkında çok Tarihçi dinledim Osmanlı Arşivlerinde geçiyor.
- +1 yıl
Atmadın fırlattın ya zazayim öyle bir şey yok Türk falan değiliz İrani bir halkız Kürtlerden de nefret ederiz kurtlestigimiz falan yok Max Sivaslı zekası
- +1 yıl
@Arda1262 Alevilik ırk değil doğrudur ama kendisi Alevi soylu olup Kürt veya Zaza olamaz.
Osmanlı zamanında bölgeye gelen Türkmen Alevi aileler geldi. Kürtler ve Zazalar ise Alevilik geçen olmamış ve Alevi Türkmen/ Sünni Kürt evlilik olmamış. Osmanlı siyaseti yüzünden Kürtçe veya Zazaca konuşarak zamanla Kürt veya Zaza olduklarını zannettiler. Biraz Tarih oku araştır. Kürtleşmiş veyahut Zazalaşmış Türkmen Aşiretleri var - +1 yıl
Ufak atta civcivler de yesin :)
- +1 yıl
@Hanilizaza tarihin arka odasında tarihçiler belgeleri gösterdiler burada bir şey uydurmuyoruz
- +1 yıl
@serhat6302 Aleviler öz Kürtlerdir. Aleviliğin kurucusu Ebul Vefa kurdî'dir
kürt ilçelerinde var.78 olaylarından dolayı maraşın türküde kürdüde çok milliyetçidir.anacak kürt nüfus azdır.elbistan afşin göksun acaip türk milliyetçisidir.barıştan yanadırlar ama milliyetçilik noktasında çok hassastırlar.kürt nüfuz azdır ve alevidir.akp dönemine kadar sinidirilmişlerdi ama şimdi rahatça kürtçe konuşabiliolar
91 Yorumla- +1 yıl
merkezde hala kabullenilmiyorlar yalnız aleviler bir kaç ilçesinde çok onun dışında pek kürt yok hatta maraş merkeze bakarsan hemen hemen hiç kürt yok
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
36Cevap
+1 yılBenim dedemin annesi Kahraman maraşlıymış soyağacımızda çıktı soyadı Afşin imiş hatta ve Alevi gibi giyinirmiş şalvar giyermiş giyim kültürü Alevilere benzer Maraşlıların babam anlatmıştı babamın babaannesi sonuçta ve babam Diyarbakır doğumlu benim ve asker çocuğuymuş babam ve zaten babam da asker olmuş ben de asker çocuğu olarak Kasımpaşa Cezayirli Hasan paşa hastanesinde dünyaya gözlerimi açmışım..
02 Yorumla- +1 yıl
Şöyle düşün bir Maraşlının oğlu asker oluyorsa ve Kore gazisi ise korkma Her Türk Asker doğar Maraş Kahraman unvanını boşuna almadı Sütçü imam torunuyuz..
+1 yılMaraş'ın Doğu ilçeleri Elbistan, pazarcık, nurhak gibi ilçeler Kürtlerin ve alevilerin olduğu ilçelerdir. Özellikle Elbistan'ın insanı yaramaz. Kesinlikle ve kesinlikle bir kürt erkeği ile evlenmeyin. Yobazlık, gelinliğiyle giren kefeniyle çıkar, berdel, başlık parası, çok eşlilik, kadına değersizlik, kadını baba ocağına bayramda göndermeme, ailesine hizmet ettirme, kan davası hepsi bunlarda. Türk kızlarına sesleniyorum bir kürtle evlenerek Türk ırkını melezlestirmeyin. Hepsi kıro, kaba saba insanlar.
383 Yorumla- +1 yıl
Ben şanlıurfali kürdüm ve 13 yaşıma kadar orada yaşayıp büyüdüm kültürün içinden gelerek sana şunu söylemek istiyorum evet söylediğin gibi kro kaba saba yok diyemem elbette var eski ve geleneklere bağlı insanlar tıpkı Özbekistan gibi ülkelerde olduğu gibi her yerde ve her ırktan olabilir ben de bunu beğenmiyorum bir aşirettenim ancak töre gibi yazısız kurallar çok eski zamanlardan kalma bötle şeylere günümüzde çok nadir rastlanabilir fakat bunu genelleştirmen hiç doğru değil kaç tane kürt erkek tanıdın? Bir ilçenin durumuna bakarak böyle bi genelleme yapmak veya bi kaç kişi tanıyarak böyle bir çıkarımda bulunmak doğru değil önyargılı olabilirsin belki cidden dediğin gibi hâla eski gelenekleri sürdürüp katı olanlar yok değil ama bunu genellememelisin ve Türk kürt veya ırkınız her ne ise tüm kızlara sesleniyorum evleneceğiniz kişinin ırkına göre evlenmeyin kisiyi tanıyın ve iyi olup olmadığına karar verin 😊
+1 yılkürt vardır şu an toplam nüfusun %10 nun altına inmiştir. bu türklerin ezici üstünlüğü oldugunu açıklamaz. çünkü maraş kürt nüfusunun aşırı göçü söz konusudur. yani gerçek nüfus olarak %35-40 ı bulur kürtler. katliamdan sonra aşırı göç olmuştur. devletin kürt nüfusuna müdahalesinden sonra çogu avrupaya gitmiştir. elbistanın kürt koyleri sayısı türk koyleri daha çoktur. pazarcık kürt yerleşim yeridir. ama şu an göçlerden dolayı azalmıştır. afşinin kürt köyleride 20 nin üzerindedir. nurhakta aynı şekildedir. öyle asarız keserizde demeyin komşu türk köylerine sorun onlar açıklar. adamın götünde kan alırız. zaten çok olunca asarız keseriz dersiniz. türklerin ortak özelliğimidir nedir anlayamadım
113 Yorumla- +1 yıl
Ben Pazarcıklıyım Babam Annem Kısacasi Tüm Sulale Pazarcikliyiz Ve TÜRKÜZ Merkez Zaten Çoğu Türk Köy Olarak Kürt Köyleride Vardır Yani Sen Şu Anda kavga Felan Mevzu Meselesine Daldın Da Sen Halil Arık Türkiye Mufettisi Git Yaz Cikar Merkezin Cogu O Adamin Dukkanlariyla Dolu Babamin amcasi Olur Kendisi de Cinolar (Arık) Sülalesi Yılkıcılar Bozların oralar çağlayancerit Hepsi TÜRK Ve Hepsi Tanış Sülükler Var Yani Pazarcik Çoğunu Tanırız Döğüş Kavga Meselesine Bulaşmayız Fakat Sorarsan Bilirler Cinolar Suruçlularla Niye Kavga etmiş Diye Onlar Bize Bulaştı Diye Neler Oldu Yani Herkes Istese de popodan Kan Alır Sen Oyle Seylerden Bahsettigin Icin Yanlus Anlama Yani Snde Anlatmak istedigim Pazarcigin Yarisindan Cogunu Taniyoruz Yani popodan Siringayal Kan Almak Cocuk isi zaten...
Dönemin güç odakları "Türk devleti " ilkesini uygulamaya dahil edince merkez kesimlere türk vali ve türk kuvvetler yerleştirdi dolayısı ile sivas, maraş, antep gibi bölgelerin merkez milliyetçi ancak diğer ilçeler ve köylerin bir çoğu kürt olur. Osmanlı döneminde seyahatname adlı eserde kürtlerin nerelerde varlık gösterdiği açık bir şekilde ifade edilmiştir ancak daha sonra ulus-devlet anlayışı ön plana çıktığı için asimile ve aslını inkar etme eylemleri baş göstermiştir ve maraş katliamı ulus-devletin düşmanları kürt ve alevi sıfatına ithafen yapılmıştır.
91 Yorumla- +1 yıl
Kahramanmaraş Tartışmasız TÜRKTÜR Ama Kürtlerde Vardır Elbistan Komple TÜRK desem Yanılmam Belki Belki Ama Kimse Burdan Kesin Bişey Çıkarmasın Pazarcığa Gelecek Olursak Babam Annem Halalarım Teyzelerim Amcalarim Dayilarim Hepsi Pazarcikli Bende Antepliyim Ve TÜRKÜZ Tüm Sülale Pazarcik Merkez Çoğunluğu Türk Diğerleri De Alevidir Bu Aleviler Türk Aleviside Var Kürt Aleviside Var Köy Olarak Da Türkler Çoğunlukta Fakat Kürt Köyleri de Fazladır Kısacası KAHRAMANMARAŞIN %85 i TÜRK %15 Kürt Elbistan %87 si TÜRK %13 ü Kürt Pazarcığn %60 ı TÜRK %%40 I da Kürt Dür Memleketim Tabi Bu Soruya Da Burdan Açıklık Getirmişimdir Namı Değer Cinolar (ARIK) Sülalesinden Herkese Selam Olsun...
+1 yıldoğu ve güney doğulu yerlerde kürtte var arapta kürtler kürtçe araplar arapça konuşur ama arapların yüzde 100 türküm derler türklerde mesela mardinli arap bir arkadaşım var kardeşim gibi görüyorum onu ben türküm diyor dil farklı olabilir ama türkiyede doğdum türküm diyor hepmiz din kardeşiyiz türk kürt ayrımı yok heleki müslümansan asla olamaz ırkçılık yapmak ve ayrım yapmak allah katında günahtır ne kadar namaz kılarsan oruç tutarsan tut ırkçılık yapmak günah
81 Yorumla- +1 yıl
Erzurum'un kuzey bölgesi de Karadeniz
+1 yılne alakası var herkesi kürt yaptınız, 6-7 milyon kendini kürt hisseden var onların da yarısı kürtleşmiş türkmen, bir kısmı da korkudan kürt olmuş ermeni aileler. o yuzden kimlik sorunları var zaten kendileri bile ne olduğunu bilmiyor rüzgar nereye savurursa.
123 Yorumla- +1 yıl
yok kardeş yanlışın var ben en az 20 milyonlar çünkü İzmir gibi bir yerde yaşıyorum burda baya kürt var hatta bir kaç semt var nerdeyse hepsi kürt mesala kadifekale hepsi mardinli kürtler çamlukule burda hdpden başka partinin bayrağını kolay kolay goremezsin zaten nufus artış oranına bakarsan güneydoğuanadolu en başta :):
- +1 yıl
kardeş biz kimseyi kürt yapıyoruz hata türkleşen kürtlerde saymıyoruz ama siz bu ülkede arapları cerkezleri rumları lazları çngeneleri ve ismini sayamadığım bir çok insanı zorla türk yaptınız ben adıyamanlıyım burda türkmrnler biz türkmeniz der kimseyi zorla kürt yapmayız biz o dediyin rüzgar deyilz
- +1 yıl
@Oğuzer 20 Milyon falan yok. 15 Milyon en fazla. Çünkü 1927 Anadil sayımında ki Kürtçe oranı Kütük nüfusa göre hesaplarsak bu kadar nüfus çıkmaz. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Kütüklü insanlar 30 Milyon zaten ve o Kütüğe bağlı olan Türk, Kürt, Zaza, Arap vb.. etnikler de var. Arkadaş ise biraz ayrıntı girmiş. Eski Osmanlı Arşivlerinde Türkmen Ekradi olarak geçen pek çok aşiret T. C. de kendisini Kürt zannedip Kürtleşmiştir. Bazı aşiret büyükleri kendisinin Türkmen olduğunu söyleyenler var. Yusuf Halaçoğlu çalışmalarına göre 20 tane Ermeni Aşireti Kürtlerin arasına girip Kürtleşmiş. Kürtleşmiş nüfus aşiretlerden anlıyoruz bu duruma bakacak olursak Kürt nüfusu en fazla 6-7 milyondur. Doğunun Kayıp Türkleri Kitabını oku.
+1 yılMaraş merkezde hemen hemen hiç kürt yok çok milliyetçiler hatta maraş olaylarındaki gibi bir kürt katliamı yapacak kaddar milliyetçiler ne yazık ki ama bazı ilçeleri hem kürt hem alevidir bazı ilçeleride tersine milliyetçi türktür. Çok farklı bir yer bu maraş o yüzden ilçeleri maraşlıyız demez pek
12 Yorumla- +1 yıl
olmayan bynniiii , aleviler öz ve öz Türk tür bu 1 , Milliyetçilik ırkçılık değildir sahip olduğun vatana millete bayrağa bağlı olma durumudur bu 2 , Tüm Kahramanmaraşta hangi ırktan olduğunun bir önemi yok bölücü bir şey yapmadıkça başımızın üstünde yeri vardır ağırlanır bu 3 , ilçeler arası kopukluğun olması maraş merkezin milliyetçi olmasından değil diğer ilçeleri hor görüp sahiplenmediğinden ilçelere hizmet gitmediğindendir , bende genelleme yapmak istemem ama maraş merkezli ne kadar adam tanıdıysam sahip çıkmaya çalıştıysam çoğu kardeşim çıktı bu 4
- 1 yıl
@Alpistanlııı alevi kürdüz✌️✌️✌️✌️✌️
+1 yılKahramanmaraş bir kere birleşik yazılır. Bir maraşlı olarak merkezin çoğunluğu Türktür sadece pazarcıkta Kürtler çoğunluk gösteriyor. yani kısaca bazı ilçelerinde kürtler bulunuyor ama maraşın merkezinde hep Türk var. Yani maraş %95 Türktür.
63 Yorumla- +1 yıl
Knk yanlız pazarcıkta türktür annem babam pazarciklidir bende antepliyim ve türküz pazarcikta eskiden di o kûrtlük šimdi pazarcık türktür nüfus olarak Şu an pazarcik %80 tûrktür ve yerliside türktür kanıtıda pazarcik eskiden antebe bağlıydı e antebin yerliside zaten tûrk oğlu türktür
İnsan insan olsun önce turk kurt önemi yok ama size net bir bilgi bende afşin ilcesindenim ve kurt nüfusu çok az çoğunluk türklerden oluşuyor maraş ve ilçelerinde çoğunluk türk nüfusu daha fazla ve milliyetçi insanlar bölücü terör orgutu gelipte olay cikardamazlar evet pazarcık ilçesinde yogunlar biraz kurtler yanı anlayacağınız marasin geneli ilçeleriyle beraber 100/90 türk 100/4 kurt 100/3 lük kesimde kafkaslardan göç edenler var yanı çerkez umarım bilgi sahibi olmuştur bunlar size
30 Yorumlaşu kürttür bu kürttür diye ayırmak doğru değil, aile aile değişir. hem kürt olsa da pek fark etmez. sorunun cevabı ise evet bir miktar kürt vardır kahraman maraşta.
10 Yorumlaelbistan afşin taraflarına alevi+kürt yaygın. ama merkezde fazla yoktur. hatta baya katılar bu tarz konularda
19 Yorumla
Soran+1 yılmaraşta sunni kürt de var diye duymuştum? yoksa sunni kürtler daha çok doğuda mı kalıyorlardı? bilgilendirirseniz sevinirim
- +1 yıl
elbistanda çok ama afşin tam tersi ayrıca en büyük kürt nüfusu pazarcıkta
- +1 yıl
@Maravuzlu gardas bende afisnliyim incirli poskof haticepinari kucuk tatlar orenli kasanli serkiscayiri kucuk sevin bunlar kurt kardas etme bercenekle emirellezin yarisida turk alevisi
- +1 yıl
@Cavus4141 karamagara nasil kurt koyu mu orasi insani. nasildir
- +1 yıl
Elbistan Çoğu Türk Pazarcık Ta Da Ben Pazarcikliyim Zaten Merkez Çoğu Türk Köyleride Çoğu Türk Fakat Aleviler Vardır Ve Bu Alevileri Herkes Kürt Olarak Bilir Ama Yanlış Bilgi Alevilerin İçinde Türklerde Var Bende Türküm Ve Müslümanım Babam Annem Tüm Sülale Pazarcikliyiz Ve Turkuz Cinolar (ARIK) lar olarak Bilenler Vardır Bizi...
- +1 yıl
yaygın derken? alevi diye ayırman senin aptallığın elbistan afşin toplasan % 10 alevi çıkmaz
+1 yılElbistanın ilk adı Alpistandır , Alp den gelmektedir , moğolların anadoluda ilk hüsrana uğradığı bölgedir , çoğunluğu Türk tür , Kürt kardeşlerimizde vardır onlarında bizden farkı yoktur , Milliyetçidir , vatanına milletine sadıktır , uzaktan burası neresi diyen arkadaşlar buyrun gelin hepinize soframız açıktır
20 YorumlaŞimdi Benim Babam Annem Amcalarım Dayilarim Halalarim Teyzelerim Vs. Hepsi Pazarcıklı Bende Antepliyim Ve TÜRKÜM Şimdi Merkezde Kürtler Az Fakat Aleviler Biraz Fazla Köylerinde Kürtler Var Ama Örnek Tilkiler Köyü Aslında Herkes Terörist Diye Bilir O Köyü Ondan Sevmem Ama Diğer Kürt Köylerinde Iyi Kişiler Var Merkezin Çoğu TÜRK %25 ide alevi Namı Değer Cinolar (ARIKLAR) Dan Selam Olsun Tanıyanlar Vardır Halil Arık Babamın Amcası Olur Soruya Açıklık Getirmişimdir...
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen afşinliyim maras merkezde 4 5 koy kürt suunni onlar elbistanda 65 koy alevi bu alevi koylerin 42 tanesi kürt afsinde 12 koy alevi bu koylerden bercenek koyu ve emirilyas koyu haricinde kurt alevi nurhak ve pazarvik tamamen alevi nurhakta turkmen alevileeride var goksunda 7 koy kürt marasta nufusa orana vuracak olursak %15 kürt benim tahminim bu % 15 inde %2 sunni geri kalan alevi sen once arkadasin neresinden marasin onu oğren insan olsun irki farketmez buarada
22 Yorumla- +1 yıl
Tahmin ile olmuyor araştırmak önemli araştırdım. Etnik Haritalara baktım. Oranları %5 civarı
- +1 yıl
Ya Allah rızası için söylesene onlar hangi köy maraşta bir tane Kürt köyü yok olmazda stn Maraş uzun süredir Türkçü ve ülkücü bir yerdir orman dairesi tekke magralı bunlar Maraş'ın en pis semtleridir bu tarz yerler aşırı derece türçküdür bakın ülkücü değil Türkçü burada sayın Kürtleri bir elin parmağını geçmez ordada stn Kürtlere düşmandır herkes Elbistandada ben görmedim eskiden var olabilir şu an yok Pazarcık diyende bişey kalmadı stn 😐
Geneli kürt olmaz.Ayrıca çok iyi insanlardır biraz deli dolu olsalarda iyi dostturlar.
30 Yorumla
+1 yılEvvet Kürtler de vardır Türk de karapaklar da Çerkesler de Sünni de alevi de sana güzelinden bir oran vereyim
%65 Türk
%30 Kürt
%5 Çerkes
Alevi nüfusundan tam olarak emin değilim bir şey yazamıyorum20 Yorumlal*n geri zekalılar ben elbistanlıyım. vede sünnü kürdüm elbistan merkez türktür ama köylerinin çocu kürttür. bende köyündenim vede bölücü deyilim. allahına kadar kürdüm bunuda bilin
63 Yorumla- +1 yıl
Elbistan'ın hangi köyündensiniz. Bir köyü hk. Bilgi edinmek istiyorum yardimci olur musunuz karamagara koyu nasıldır kurt koyu mu orasi
- +1 yıl
Köylerinin çoğu Kürt değil bir iki çevre köyüne göre herkesi Kürt yapma
+1 yılGüneydoğu Anadolu Bölgesi'nde daha çok var... Diğer yerlerde çok yok; he varsa da onlar göçmendir
00 Yorumla
+1 yılPazarcık alevi kürtlerden oluşur sünni bir türk kesinlikle anlaşmaz
01 Yorumla- +1 yıl
Pazarcık %40 civarında Alevi Kürt olduğunu söyleyen var.
Alevi Kürt aslında olması imkansız çünkü Osmanlı zamanında Alevi olan Türkmen aşiretleri zamanla Kürtleşmiştir ve kendisine Kürdüm diyen Alevi bilgisizler doğmuştur.
Alevi ırk değildir ama Alevi kökenli Kürt de olmaz. Sonradan Alevi olan Kürt kökenli yok denecek kadar az.
Yasadigi vatana ihanet eden *
Hele TURKIYE cumhureiyetine eden * cocugu * cocugudur lafimada laf ekleyenin hersetini S2yim
10 YorumlaPazarcıkta kürtler yoğunlukta merkezde ve diğer ilçelerinde Türkler yoğunlukta genel olarak şehrin %85 TÜRK
13 Yorumla- +1 yıl
Pazarcık Kürt oranı %40
Gizli Üye(36-45)+1 yılurfa'da çok kürt var ama maraş'ın çoğu Türk maraşta kürt pek az.. bunlara kalsa Türk hiç yok herkes kürt derler..
40 Yorumla
+1 yılElbistan'da az bir yerleşik Kürt nüfus var diğer İllere göre çok az genelde Türk
00 Yorumla
+1 yılKanal46 kaynağına göre Maraşta sadece %4 gibi bir Kürt nüfusu vardır. Doğu Kürt değil 👎
11 Yorumla- +1 yıl
Maraş, Akdeniz Bölgesinde büyük bölümü
+1 yılyok hdp binası bile bulamazsın pazarcık tarafında var zaten onlarda antepliyiz diyorlar.!
01 Yorumla%10u falan kürt gerisi türk maraşın
10 YorumlaKahramanmaraşın Pazarcık ilçesinde çok kürt var.
00 Yorumla
+1 yılolur bence neden olmasın.
00 Yorumla
+1 yılbenim arkadaşım maraşlıydı ama kürt değildi
40 Yorumlaneden soruyosun bunu nerden çıktı.oralı mısın
03 Yorumla
Soran+1 yılhyr... hoşlandığım çocuk oralıymış
+1 yılPazarcık ilçesinde çok var.diğer yerlerde pek yok.
00 Yorumla
kürt değiller..
ama biraz odundurlar41 Yorumla
+1 yıloluyor bildiğim kadarıyla
12 Yorumla- +1 yıl
Ankara'nın, Kırşehir'in bile Kürt köyleri vardır, bilmeyen çoktur. Bu da ekstra bilgi
- +1 yıl
Kahramanmaraş da Kürtler çok küçük bir oranda bilip bilmeden tüm doğuyu Kürt yapmayın. Bunları anca Kürtçüler Kürdistan kurmak için uydurur
Gündem konusunda 3b cevap paylaştı. olmuyorlar galiba
20 Yorumlahayr olmuyor
10 YorumlaZaza olurlar genellikle
04 Yorumla- +1 yıl
18 yıl maraşta yaşadım hiç zaza görmedim
Gündem konusunda 1,1b cevap paylaştı. aha ırkçı..
22 Yorumla
+1 yılİlçelerde vardır elbette
00 Yorumla
+1 yılYOKSA!! Hoşlandığın çocuğun adı Yunus mu?😱😱
00 Yorumla
+1 yıloluyor hemde çok
01 Yorumla- +1 yıl
Hayir en fazla %10 gibi küçük bir kısmı Kürt, Alevi Kürt de olmaz aslında çoğu Kürtleşmiş Türkmen %2 Kürt 😅
Gizli Üye(36-45)+1 yılbazıları kürt alevisi
12 Yorumla
Soran+1 yılkürt sunnisi de var diye duymuştum. ama kürtler var yani?
Cevap sahibi+1 yılbazı ilçelerinde var
Gizli Üye(30-35)+1 yılbilmemememme
10 Yorumla
Devamını Gör(27)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri