kahraman maraşlılar arap mı oluyor kürt mü? bilen var mı
Kürt
Arap
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer öncelikle kahramanmaraş elbistanlıyım ve kürt alevisiyim bunu belirtiyim hayatımda ilk defa geçen sene 1 ay merkezinde kaldım. hayatımda bu kadar yobaz bir yer görmedim esnafı esnaf değil. Başımdan geçen bir olayı anlatıyım:gittiğim ilk gün otogarın oralarda bir çay ocağına gittim ve bir çay söyledim 10 dakika çay bekledim ve gelmedi. çayın neden gelmediğini sordum bana kabaca gel kendin al dedi ocağı işleten kişi bir de İstanbul'da çay ocaklarında çay 75 kuruş orada 1 tl müşteriye çay götürünce gururları inciniyormuş paşaların. insanlarına gelince k. maraş merkez için konuşuyorum 5 vakit namaz kılarlar ama namazı niçin kılıyosun desen 2 kelime edemezler namazın ne oldugunu bilmezler 3 kuruş için yemedikleri halt yoktur namazı yaptıkları pislikleri örtmek için kullanırlar. mini etek giyeni hiç görmedim dar pantolonla gezenlere bile öldürcek gibi bakıyorlar kısacası maraş merkezde okuma. ilçelerinde alevi nüfus çoğunlukta olduğu için yaşam genel olarak rahat ve özgürdür yobaz pek yoktur. ilçelerinde okuyacaksan ilçeleri güzeldir örneğin elbistan, nurhak, pazarcık vs. kürt türk oranına gelince merkezin %75 Türktür ama ilçelerinde kürt nüfus önemli yer tutar pazarcık ve nurhak full kürt desem yanılmam diğer ilçelerde eşittir kürt ve türk nüfus.(7 yıl k. maraş elbistan da oturdum yanlış anlaşılmasın merkezde sadece 1 ay kaldım)
bence sende sorun var memleketimin insanları gayet misafirperver mütevazı heryerde olduğu gibi iyi kötü var sizde yok mu kötü ya da iyi. Kozmopolit bir yapısı var toplumun çoğunu Türkmenler Türk oluşturur. Eski insanlar daha muhafazar şimdki gençler senden daha modern ve sığ kafalı değil bende aynı şeyi elbistan için söylüyorum belki sizin nüfus yapmıştır orayı
Bu nasıl bir soru ya ben bu kadar cahilce cevaplar görmedim. şu an 2018 yılındayız 2019’a 1aydan az kaldı şimdiki Maraş için konuşuyorum bilginize...
Ben bir Maraşlı olarak ne kürtüm ne de aleviyim ki zaten şehrin çoğuda böyle değil kim böyle bir iddia attı veya kim böyle bir şey söyledi bilmiyorum böyle bir şey yok şehrin geneli has anadolu türklerinden oluşur andırın tarafında her şehirde olduğu kadar kürt vardır. İnsanları ikiye ayrılır bir ciddi derece cahil bilgi birikimi olmayan insanlar, diğer tarafta ise üniversite bitirmiş, iş sahibi, zengin ve kültürlü insanlardan oluşur. Hal böyle olunca tam olarak şehirde ekonomik denge var diyemeyiz. İnsanları artık 1990-2000 yılları arasında olduğu kadar dinlerine bağlı,5 vakit namaz kılan, dindar insanlar değiller. Zamanla batılılaşmış bir şehre dönüştü ve kültür tamamen değişti. Tabii eski toprak olan dedelere ve teyzelere geçerli değil bu durum😊. Şehirde sosyal hayat daha çok gençler tarafından sürdürülür yani Maraş merkeze gelirseniz çoğunlukla gençlerle karşılaşırsınız (lise-üniversite). Zaten Maraşın eskiden bu yana olan değişimi etkiliyen en büyük faktör gençlerimizdir.
Kısaca Maraş böyle bir yer
Kahramanmaraş hakkında sorunuz olursa her türlü cevaplarım...
Mal yazınca küfür olmuyor değil mi? Kahramanmaraş insanı çok milliyetçidir Arap olsaydı Suriyeliler geldiginde dükkanları kapattirmazlardi Kürtler de sadece Elbistan'da olur
Etnik yapıları hakkında kesin bir bilgim yok fakat çoğunluğun Türkmen olduğunu duymuştum veya bir yerde okumuştum. Aklımda öyle kalmış..
Türkmenler bazı yörelerde Alevi olarak adlandırılıyor ama buradakiler öyle midir bilemem. Her Türkmene de Alevi demek bence yanlış
öğrendigin bilgi yanlis Elbistanda kürt sadece pazarcikta denen ilcede var zatem çoğu terorist destekcisi ama elbistan merkez milliyetci vatanina sahip elinden geldigi kadar pazarcik denen vatan hainlerine goz actirilimiyo. pazarcik yüzüne kürt diye adı çıktı ama oyle degil %90 u Türk
Cevap
27Cevap
1. Kahraman maraşlılar değil "Kahramanmaraş'lılar olarak yazılır.
2.Suç oranı en düşük olan kürt türk arap çerkez ide ayırt edilmeyen insana insan olduğu için değer verilen iklimi ile havası ile yaylası ile Ükemizin güzide yaşanılası şehirlerinden birisidir.
3.İnsaları gayet misafir perver ve cana yakındırlar.
4.Memleketin %80 i Türk' tür.. Daha çok Pazarcık Elbistan ilçerinde Kürt yerleşimler görülür ve K.Maraş'ta her ne köken yaşıyorsa da bu durumdan kimsenin rahatsızlığı yoktur..
Düzenlediğiniz ankette "Türk" seçeneği neden yok.. Bu Kahramanmaraş'a değil bu ülkeye hakarettir.
Üzerinize alınmayın ancak eğitimsiz beyni örümcek bağlamış cahil beyinler oldukça bu ülke düze çıkamayacak kanımca..
ben kahramanmaraşlıyim her iki ırkta bu şehirde mevcut. ama diğer şehirlerde olduğu kadar. yani ne arap ne kürt şehiri. onlar bu şehirde azınlıktan ibaret. burası bildiğin anadolu şehri. ayrıca güneydoğuya değil akdeniz bölgesine dahil kahramanmaraş. bir insanın kendi ülkesinin coğrafyasına yabancı kalması şaşırttı beni.
Kahramanmaraşlı birisi olarak çoğunluk Türk Dulkadiroğlu'nda hiç ben Kürdüm diyen birisini görmedim ama Elbistan'da yerliler var az da olsa tahmini kaçak ya da resmi insanların artık %20-25 falan Suriyeli geri kalan illere göre fazla Çerkes nüfus da var yani şivemiz var garip gelebilir ama Arapça da sanmazsın Abla yani gerçi Eskiden Halep vilayetine bağlı olduğu için Maraş Osmanlı - Araplarla da bir bağımız var nüfus da ki Türklerin çoğu Suriye Türkmenleri ama Osmanlı döneminden beri Maraşta lar yani Araplık bir şey yok
Ne alaka. Niye türk yok aralarında :D kahramanmaraş türkiyenin şehri değilmi yani :D çoğu arap diye biliyoruum
Yanılıyorsun kardeşim
Bi kere kahmaranmaraş diye yazılır. Maraş Türktür. arap ya da kürt değil... çoğunluk Türktür Tarihtede Türk olarak geçer... Sadece ilçelerinde kürtler bulunur. ama %95 Türktür
Genel olarak arap ama Kürt'te var Gitme maraşa şerefinle yaşa diyede bir söz var :D
Vuhhuu
Soruyu çok ırkçı gördüm.
Safkan bir ırk yok.
Böyle bir soru da anlamsız oluyor.
Şu insanların genleriyle ilgilenmekten vaz geçsek ne de güzel olacak.
Böyle aptalca bir soru görmedim. Çoğunluğu türk. Eser miktarda arap, her ilde olduğu kadar kürt, benimde dahil olduğum için gurur duyduğum azımsanamayacak sayıda olan çerkez nüfusu mevcut.
Arapça konuşanlar gördüm ama tam olarak bilmiyorlar galiba bazı kelimeler türkçe konuşuyorlardı.
Ablacım neyin kafası bu ya? Maraşça diye bir şey olduğunu mu sanıyorsun anlamadım şehirden şehire dil mi değiştiriyoruz anlamıyorsun Maraş da Suriyeli ile konuşup Abe Able falan demesini maraşça mı sandın anlamadım ki
Yıllardır Kahramanmaraş ta yaşıyorum hiçbir kürt veya arapla karşılaşmadım en azından çevremde olmadı merkezinde ve ilçelerinde kürt yoktur sadece pazarcık ilçesinde yüzde on civarında kürtler aleviler yaşar merkezinde bulamazsınız
Sen kafayı yemişsin galiba.. Türkiye'de bir şehirden bahsediyorsun, Türk seçeneği yok.. Tuhaf :)
Eskilerde çok Arap vardı.Şimdi biraz karışık orası.
Maraşlıyız , çoğunluk Türktür , ilçeler dahil arkadaşlarımdan hiç Maraşlı Kürt yoktu hiç görmedim de , Pazarcık ve Ekinözü Elbistan'da Kürt nüfus olmalı
( Pazarcıklı yız ve Türküz )
daha çok arap var ancak kürt türkde var
Nerde arap var? 😂 Dulkadiroğulları Beyliğine bağlıyız yani maraş halkı Türk? Sadece bazı ilçelerinde Kürtler vardır... Kürt desen neyse dicemde arap nedir arkadaş Maraşta arap yok ki 😂 Türk ve Kürt vardır Çoğunluk Türktür ve maraş Türktür.
Ne arabı be kurtu Maraşın tamamı yahudi. Valla hepimiz hemde.
%80 Türk'üz.
Son yıllardaki suriyeli akınını saymazsak.
Türk de cok kürt de. Arap az var.
K. marasin hepsi Kürt o kadar eminim. Çoğu asmile olmuş Kürt kendini türk zannediyorlar. Hepsi Türkleştirilmiş.
Maraşlılar, Doğulu değil Akdenizliler. Akdeniz bölgesinde.
Sizde hiç akıl yok, maaşta ne arab var ne kürt hepsi milliyetçi türkler. Arabalarda suriyeli mülteciler işte
Kahramanmaraş % Türk'tür lâkin Arap, Kürt, Çerkez vs sonradan göçmedir, her ilimizde olduğu gibi
Bunu gördüm kafayı yedim. Lan millet maraşı ne görüyor dedim.
Konuyu açan istanbuldan dışarısını yok sayan tiki bir kızıdır.
İsmi de gönderme olarak aldım. Onların zekası bunu çözer mi bilmiyorum.
@yahudi-marasli ismine bayıldım 🤣🤣🤣🤣🤣
Geneli Türk diğerleri az :D
bence arap olurlar benim arkadaşımda öyleydi
Anadolu şehriyiz kokoş hanım efendiçik.
pazarcık ilçesini hic sevmem
keşke sorma nedenini de söyleyeydin :)
Sana Ilber Ortayli dan bir replik :) o kadar cahilsin ki keske.. :)
Her ikiside degil bildigim
Arap kokenlide var ama gneli turk
Araptırlar kürt değil
@recepkzly bunu hakaret mi sanıyon yunan meni si anan fazla arap dölü içmiş
karışık
Hayır ikiside değiliz TÜRKÜZ
ikisi de değil
Türk
kahramanmaraşın büyük bir kısmı türk
İkiside değil. Saçma bir soru
çoğunlukla çerkez
Yok yahudi yavvv.