Ergenlik, 12-22 yaş arası kabul görmüş bir dönemdir. Ama nedense insanlar 18ine girdi mi "ben yetişkinim, ah o ergenlik yıllarım" diye triplere giriyorlar. 😅 Niye böyle? Bunun bu yaş aralığı olduğunu bilmiyor musunuz yoksa öyle kabul etmek işinize mi geliyor? :)
Cevabın nedir?
+1 yılErgenlik doğduktan ölene kadar süren bir süreçtir, ergenlik diye birşey yoktur 12-22 arası gibi bir şey uydurmasyon söylemdir. Hormonlar tavan yapıyormuş hehe 25 30 35 yaşlarındaki insanlarda ki hormonlar 12 -22 yaşındaki bir bireyden daha mı düşük oluyor da ergenleri cinsel istekleri tavan yapan bireyler olarak gösteriyorlar? Ergen dediğiniz insanlar sadece hayatta fazla şey yaşamadıkları için ve fazla yorulmadıkları için enerjik olan ve tecrübesiz insanlardır. Bilimadamları çok şey biliyorlar ya insanları onlar yarattı.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Olgunlaşmak yaşa bakmaz yaşanmışlıklara bakar. Kimisi vardır 30 yaşında hala çocuk ruhludur kimisi vardır 15 yaşında haddinden büyük işler yapar. Olgunluk yaşla ilgili bişi değil ergenlik kişinin gelişim süresi kadınlarda 20 yaş üst sınır erkeklerde 21-22 yaş üst sınırdır. Ergenliğe giriş zamanıda etken olabilir. 12 yaşında ergenliğe giren bir erkek gelişimini 19 20 yaşında tamamlar. Erken ergenliğe girenler erken gelişimini tamamlar.
22 Yorumla- +1 yıl
Ben olgunluktan değil ergenlikten bahsediyorum. Bir nevi biyolojik gelişim. İkisi bana göre aynı şey değil.
Gizli Üye(30-35)+1 yılçoğunlukla 13-18 yaş arası deniyor buda sanırım hafızalarda 18 bitirince bitmiş algısı oluşturuyor birde hep 18 yaşı özgürlük gibi anlatılır ya aileden bağımsız olabilirsin, üniversiteye başlarsın yani bunlar 17 veya 19 yaşında olsaydı o zaman 19 derdik
16 Yorumla- +1 yıl
Aileden bağımsız yaşamak ergenligi atlatmak anlamına gelmiyor. Aileden ayrı yaşayıp, evi derli toplu, parasını her güne yettirebilen kaç genç var?
Cevap sahibi+1 yılyanlış anlamışsın... ülkemizde aileden bağımsız yaşamak büyümek kendi ayakları üzerinde durmak, özgürce istediği kararı vermek anlamında kullanılıyor. Yani kimse ev düzgün mü, temizlik iyi mi diye bakmıyorlar burda mesele alınan kararlar algı bu şekilde
yoksa dediğin gibi olsa niye büyümeden büyüdüklerini düşünsünler de mi ama...- +1 yıl
Böyle düşünülüyor diyorsun yani... Ama öyle değil :)
Cevap sahibi+1 yılgenellemeye vurursak böyle düşünen bir sürü kişi var sen denk gelmemişsin
- +1 yıl
Geldim tabi ki yahu. Diyorum ki, öyle düşünmeleri öyle olduğu anlamına gelmiyor
Cevap sahibi+1 yıltamam öyle olduğu anlamına gelmiyor işte ama öyle sanıyorlar diyorum açıkladım ya
Kişilik & Karakter konusunda 424 cevap paylaştı. Bazı insanlar 15 yaşında da olgunlaşabiliyor, misal ben ergenliği 2 seneye sığdırdım ve yaşadığım bir olay neticesinde 15imde olgunluğa eriştim. Herkes böyle bilir.
21 Yorumla- +1 yıl
Yaşadığım bir olay neticesinde "yaşıtlarıma göre" ben de 17imde olgunluğa eriştim.
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
27
Cevap
39Cevap
+1 yılAslında 18 yaşındada ergenlik tamamen bitmez vucut tam gelişimini hemen hemen tamamlasa bile duygu ve düşünceleri %100 olarak tamamlamaz sadece biraz özgüven yapmak istediginden öyle şeyler diyebiliyor kendisini büyük göstermek istiyor olabilir onlarla konuşmak en mantıklısı fakat bizim gördügümüzce böyledir yani
20 Yorumla
+1 yılCanım kardeşim benimde hoşuma gitmiyor bu olay fakat topluma empoze edilen piskolojik düşünceler var. Şimdi bu toplumsal piskolojiler ile toplumların düşünce ve davranışlarını çok kolay bir şekilde değiştirebiliyorlar , buda bunlardan bir tanesi. Bu davranıştan kurtulmamız için eğitim ve sorgulamak gerekiyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇünkü 18 yaşlarında insanlar okul için ailelerinden ayrılıyorlar , farklı şehirlere gidiyorlar. Doğal olarak düşünce yapıları ya da hayat görüşleri lisede ki zamanları gibi olmuyor. Bunun sonucunda da geçmişe özlem ya da utanç olarak bakabiliyorlar. Sonuc olarak , fazla kasmamak lazım.
20 YorumlaBenim bildiğim kadarıyla bu ergenlik yaşı düşüyor ve kendi içinde geç erken diye ayrılıyor 😔
Yani diyeceğim şu sayılara aldanmayın yaşadıklarına bakın14 Yorumla- +1 yıl
Sayılara aldanmiyoruz zaten. Yaşadıkları insanı olgunlaştırır, doğru. Ama bu "diğerlerine göre" olan olgunluk. 15 yaşındaki biri yaşadıkları sebebiyle "ben yetişkinim" diyemez ki biyolojik olarak da müsaade edilemez buna :)
Evet, 18-22 ileri ergenlik oluyor. - +1 yıl
Felsefe yapma yapma 😅
+1 yılcevabı bariz şekilde ön görülebilen,
ama yine sorulan soruların,
mantığını anlamıyorum.11 Yorumla- +1 yıl
Cevabını bariz şekilde ön göremiyorum ben, ondan olsa gerek.
Ben öyle bir dönem yaşayamadım. Günümüzün ergencesi ile yaşamadım diyelim. Zaten genel olarak takıldığım insanların da yaşının benden büyük olduğunu fark ettim şu an. Lisede bile böyleydi. Demek ki bende var bir pokluk.
10 YorumlaErgenliği ağır şekilde yaşayanlar genelde 12-19 yaşları arasındadır sonra mantık devreye giriyor birşeylerin farkına varıyoruz. O ağır dönemi anlatıyoruz daha sakin yaşıyoruz.
14 Yorumla- +1 yıl
Ağır dönemi atlatmak ergenligin bittiği anlamına gelmiyor ki ama. Özellikle en önemli kısmı zaten ileri ergenlik dediğimiz 18-22 yaş arası olan.
- +1 yıl
İleri ergenlik yetişkinliğe adım. Dini, siyasi görüşlerin yer ettiği dönem yani. Hayır o duygu dalgalanmaları olmuyor, onlar senin de dediğin gibi ergenligin "ilk" dönemlerinde. :)
17 yasinda olup 24 yasindaki birinden daha mantikli daha olgun dusunen insanlarda vardir. Bence bu kisiye gore degisiyor.
34 Yorumla- +1 yıl
Ergenligin olgunluk zıttı bir şey olduğunu düşünmüyorum.
- +1 yıl
Ama şu an yine "ergen gibi" tabirini kullanarak olgunluk zıttı bir şeyden bahsetmeye çalıştın. Ergenlik bir dönem, çocukluk gibi, bebeklik gibi. Bedenin büyümesi ile alakalı, isteklerin oturması ile alakalı. Yaşantılar insanı olgunlaştırır tabi ki bu inkar ettiğim bir şey değil, ama bu ergenlik dönemini atlattığı anlamına gelmez bir kişinin. Diye düşünüyorum :)
- Kişilik & Karakter konusunda 13b cevap paylaştı.
+1 yılErgenliğin yaşı olmaz 70 yaşında adam gördüm daha çocuk cocuk hareketler
12 Yorumla- +1 yıl
Bir insanın olgun olmaması ergen olduğu anlamına gelmiyor.
- +1 yıl
Benim görüşürüm herkes kendine göre haklı
+1 yılkızlar 18 yaşından sonra çıkar en geç erkekler ise 20
28 Yorumla- +1 yıl
18 yaşında ergenlik bitiyor diyorsun? Peki.
- +1 yıl
biraz dalga geçerce yazmışsın ama bu benim alanım ve geçen yılki ders konumdu yani sallamıyorum hatta istiyorsan megep modülünü indirip ergenlik konusuna bakabilirsin
- +1 yıl
Bu benim de alanım, 18 yaşına kadar ergenligin sadece beden gelişimi bitiyor, o da büyük ölçüde. Bize farklı dünyaların ergenligini öğretmişler herhalde :)
- +1 yıl
peki senin söylediğinin üzerinden gitcek olursak alanın olduğunu söylediğine göre ericson'un psikososyal gelişim evrelerini iyi biliyor olman lazım iki cinsiyetin ortalaması olarak 11-20 yaş (ergenlik dönemi) yani kimliğe karşı kimlik bocalama dönemi olarak adlandırılır birey bu dönemde ''ben kimim '' sorusunun cevabını bulmalı bir üst evreye geçebilmek için (bu evrenin ismide ilk yetişkinlik dönemi yakınlığa karşı uzaklık 20-40 yaş aralığı ) sağlıklı bir birey (kız :18 erkek:20) bu evreyi bu aralıkta atlatır eğer atlatamıyorsa bir sorun vardır ve o evrede takılı kalır bunları fiziksel gelişimini 18 yaşında tamamlıyor dediğin için hatırlatıyım dedim tabi senin alanın olduğu için pekte uzak olmaman lazım bu konulara
- +1 yıl
bu arada amacım tartışma ya da inatlaşmak gibi bir şey değil yanlış anlama sen biraz geyik muhabbeti için sormuşsun ama bu konuda 4 yıllık bir eğitimim var ciddi bir şekilde cevaplamak istedim (ayrıca 18 değil 19 yaşındayım )
- +1 yıl
Peki neden Erikson? Onlarca kuramcı varken, hepsi başka bir şey söylüyorken, neden Erikson? Sadece bu konu üzerine olmasa da bunu içeren eğitimi ben de 4 sene aldım, her kuramcı bunu farklı farklı açıklar. Mesela Sieg ergenliği; “bireyin yetişkine özgü
ayrıcalıkların kendisine verilmediğini
hissettiğinde başlayan ve yetişkinin tüm
sahip olduğu haklara eriştiğinde sona
eren” dönem olarak tanımlamıştır. 18 yaşındaki bir birey buna sahip mi? Çoğunluğu değil. Ben "erken (10-13), orta (14-17), ileri (18-22) ergenlik" daha mantıklı buluyorum. Özellikle şimdiki toplumda. Tartışma amacının olması için bir neden de yok zaten, böyle bir konu üzerine tartışacak halimiz de yok :) - +1 yıl
aslında bir konuda söylediğine kesinlikle katılıyorum günümüzde çoğu birey bu evreyi sağlıklı bir şekilde atlatmıyor 40 yaşına gelipte egenliğini atlatamamış bireyler varki bunların sosyal hayatları ve yaşantılarından nasıl tam bir verim alınabilirki bu insanlar bizim hayatımızıda etkiliyor sonuçta meslek sahibi olup topluma karışıyorlar hatta ben bu sitede özellikle erkeklerin büyük bir kısmının yaşları ileri olsa bile sordukları sorulardan konuşma tarzlarından hala o dönemi atlatıp olgunluğa ulaşamadıklarına bir çok defa şahit oldum gerçekten üzücü bir durum aslında
- +1 yıl
Ingiltere'de yaş 14 oldu mu aile çocuğundan ya para istiyormuş, ya da evden ayrılmasını. Bizimkiler (mesela ben) üniversiteyi ailesinin yanında okuyorlar, yanında okumasa bile ailesinin parasıyla yaşıyorlar, 21(yakında 22) yaşındayım ama hala annemden para alıyorum mesela. Bir Ingiliz çocuğu ile bir Türk çocuğu bile farklı o yüzden evet. Tamamen kendi ayaklarımızın üstünde durmadan yetişkinim demek gereksiz.
Bence erkek 25 kadin 35 e kadar cocuktur ergen bile degil. Bizler avrupa ozentisiyiz 18 e gelince bir b. k oldugumuzu zannediyor. verdigim yaslar istisnalarda gizlidir haklari saklidir:) benim gorusum
20 YorumlaToplumsal baskılar yüzünden Birde bu oy atma merasimi var gidiyon kullanıyon felan yapmayı en cok sevdiğim şeylerden biri bende hobi oldu artık 21 yaşındayım 3 kere oy kullandım hahha :))
10 Yorumla
+1 yıl30 yaşında hala ergen olanları gördüm beybisi
#Türkerkeğii12 Yorumla- +1 yıl
Olgun olmayanlara "ergen" yakıştırılması yapılmasını uygun bulmuyorum abisi.
- +1 yıl
Bilenler ve bilmeyenler diye ikiye ayrılır insanlar
Kişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı. Ergenlik dönemleri üçe ayrılır her insanda bir değildir arastirmani tavsiye ederim 18-22 gec ergenlik donemidir hatta
22 Yorumla- +1 yıl
Ergenlik dönemi üçe ayrılır; erken, orta, geç. Hepsi farklı şey değildir, bir sürecin basamaklaridir.
- +1 yıl
Geç değil, ileri* pardon.
+1 yılKişiden kişiye değişir kimisinin 25 yaşına kadar kimisinin 30 yaşına kadar ama tabiki ilk ergenlik yıllarında olduğu gibi değil durum bundan ibaret
22 Yorumla- +1 yıl
30a kadar süren şey olgunluk değil midir? Ergenlik=olgunluk olmaması mıdır ki?
- +1 yıl
Hayır öyle değil tabiki ilk yıllarında olduğu gibi vıcık vıcık olamaz olgunlaşır, tabiki kişi hayatdan ders alabildiyse..
Gizli Üye(30-35)+1 yıl18 yaşındayım arkadaşlarıma biz daha ergenlik dönemindeyiz demiştim saçmalamaaa ne ergeni bee falan triplere girmişlerdi cahillik kötü bişey anlatsam da kabullenmediler bir hastalık olarak görüyorlar heralde
10 Yorumla
+1 yılbunun cevabı şu yaşa kadar diye bir şey yok bence, ne zaman olgunlaşıp, doğruyu yanlışı ayırt edebilirsen o zaman k adar sürer, bazen 20 yaşında olgunlaşırsın, bazen 40 bazen 60 bazen hiç
13 Yorumla- +1 yıl
Ergenlik=olgunluk olmaması mı peki?
- +1 yıl
aynen öyle...
- +1 yıl
Peki. :)
Erkeklerde gec ergenlık 23 yas sonunda bıtıyor.
Genel olarak repesif kısılıkler olusur.
Ve sureklı cevreden onay bekler.10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılMuhtemelen işlerine gelmediği için. Sonuçta yasal olarak 18 yaşında reşit sayılıyorlar ülkemizde. O yüzden bir havalara giriyorlar haliyle.
10 Yorumla Bana kalırsa ergenliğin yaş ile alakası yok. Ne zaman olgun düşüncelere sahip olduysa o zaman ergenlikten çıkmış demektir. Bana kalırsa bu 30 - 40 yaşına kadar da devam edebilir. :)
10 Yorumla
+1 yılBen 18'e girdiğimde artık reşitim herşeyi yapabilirim diye düşünmüştüm. :) 20 oldum ah o ergenlik yıllarım. :')
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 390 cevap paylaştı.
+1 yılOnlar mal. Ergenlik çocuk sahibi olduğun zaman biter ;)
10 Yorumla Bilimsel olarak 22 ydi sanırım
Ama bana göre insan olgunlaştığı yaşa kadar ergendir10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılablacım ben 14 yaşında fabrika ortamında çalışmaya başladım başımdan türlü türlü işler geçti ben Şu an ergen değilim ozaman
13 Yorumla- +1 yıl
Ergenlik biyolojik bir dönemdir, hayat şartları sizi "olgunlastirmis" olabilir, bu sizin o dönemi atladiginiz anlamına gelmez.
Cevap sahibi+1 yılhiç sivilce bile çıkarmadım :)
- +1 yıl
Ergenligi olgun olmama ve sivilce ile ölçmeniz ilginç. Peki.
+1 yılİnsan 30 yaşından sonra olgunlaşıyor.. ergenlik 22 yaş hatta 25 yasa kadar sürüyor :) olgunluk babında diyorum
10 YorumlaErkeklerde ölene dek bile sürenlerin olduğunu duymuştum :D
10 Yorumla
+1 yılBitmez ergenlik asdfg mesela asdfh diye gülüyorum ben ergenim
10 Yorumla
+1 yılİnsanlar 18ine girdi mi "ben yetişkinim, ah o ergenlik yıllarım diye triplere giriyorlar.
İşte bu tribe girenlerin ergenliği bitmemiştir.10 Yorumla
+1 yılkizlarda 10 yil oldugu söylenir yani adet gördükten itibaren biyoloji dersinden hatirladigim
10 Yorumlabelkide 12-18 aası cok yogun yasandıgından dolayı oyle dıyorz
10 Yorumla
+1 yılYoo 30 yasinda da ergen gördüm ben. Bence insanin beyninde bitiyor ergenlik.
10 Yorumla
+1 yılKişiye göre değişir. Kimisinin 18'inde biter, kimisinin 28'inde.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 376 cevap paylaştı.
+1 yıl30lu yaslardaki insanlarin kompleksleri onlar, yaslanmayi kabul gormedikleri icin citirlari da ergen konumuna sokuyorlar :)
10 Yorumla
+1 yılBence kişiye göre değişir. Bu zamanda büyük ergen küçük ergen diye kavramlara ayırmak lazım.
10 YorumlaErgenlik bir sure abazanlik bir omur surer ulkemizde:)
10 Yorumla
+1 yılYaşantılar insanı olgunlaştırır yaşlar değil.
15 Yorumla- +1 yıl
Bahsettiğim şey olgunluk değil. 1 yaş bebeği ağlamıyor, uslu bu, artık çocuk olmuş diyebilir miyiz? Ergenlik de bebeklik çocukluk gibi bir dönem.
- +1 yıl
"ben yetişkinim, ah o ergenlik yıllarım" bu cümleyi kurdunuz yetişkinle olgunluk bence aynı şeyler ona göre yaptım yorumumu
- +1 yıl
Sizce aynı şey olabilir ama değil, onu söylemek istedim ben de. :)
- +1 yıl
Bilimsel olarak o yaş aralığı olabilir fakat ben hala yaşantıların büyük bir etken olduğunu düşünüyorum
- +1 yıl
Yaşantılar olgunluğa evet etkili, bunu reddetmiyorum zaten.
+1 yılO zaman sen hala ergensin :D
17 Yorumla- +1 yıl
Öyleyim, bunu niye gülerek söylüyorsun ki? Utanılacak bir şey değil ergenlik, her insanın içinden geçtiği bir dönem :)
- +1 yıl
Ben utaniyorum Allahim ne zor rezil zamanlarda
- +1 yıl
Değil. İnsanlar kendini kabul edemediği için o zamanları "rezil" görmekle mesguller sadece.
- +1 yıl
Senin yanlisin var ergenlik 22 ye kadar herkeste sürmez. bazilarinda daha erken biter
- +1 yıl
Genel kabul görmüş kuram bu. İstisnalar olur tabi, yaşadıkları da etkili. Ama bu benim yanlışım değil :)
- +1 yıl
Tamam doğru ama ben 17 Dr bitirirm sen 18 de başka si 20 de bitirir bir baskasi geç girer 22 de cikar sen herkesi ayni sayiyosun :D
- +1 yıl
Herkesi aynı saymıyorum, ki ergenlik "sen 18de bitirdin ben 17de" denebilecek kadar basit bir dönem değil. Daha 14-17 yaşında bedensel gelişim devam ediyor (bilim diyor bunu, genel yani) bunun devamında ise fikir olarak gelişme oluyor. Ama 18-19 yaşında çok az insanın siyasi, dini, meslek, cinsiyet rolleri gibi konularda tamamen gelişmiş ve yetiskinlesmis olmasi beklenir, ki etrafına bir bakarsan da öyledir.
Ama tekrar söylüyorum, tabi ki çok çok net sayı değil bunlar.
- Kişilik & Karakter konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılhiç bir zaman girmedim hep aynıydım
12 Yorumla- +1 yıl
Ergenlik dönemine girmemek gibi bir şey söz konusu değil ama öyle diyorsan öyledir... :)
- +1 yıl
arada babama atar yaptığım oldu ama hala yapıyorum onu. çaktırma :d
+1 yıl20 bence 21 de olgunlasir insan.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 6,3b cevap paylaştı.
+1 yıl50 yaşına kadar devam eden herifler var.
20 Yorumla Kime göre neye göre
12 Yorumla- +1 yıl
Bilime göre o yaş.
- Kişilik & Karakter konusunda 3,8b cevap paylaştı.
+1 yıl22 erkekler için gecerli evet.
10 Yorumla
+1 yıl22 değil ya 21 biliyorum ben 😕
10 Yorumla
+1 yılYaştan çok kafa yapısıyla alakalı aslında.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 12,1b cevap paylaştı.
+1 yılvalla hiç yetişkin gibi hissetmedim
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıloyle kabul etmek ıslerıne gelıyor. ergen atarı :)
10 Yorumla
+1 yıl25 yaş...
hücresel yenilenmenin durduğu yaş...10 Yorumla
+1 yıl:D o triplerde ergenlik çünkü
11 Yorumla- +1 yıl
fikir olarak kendine gelince oturunca biter
+1 yılBenim hala suruyor bak sjssjsjsj 😂😂😂
10 Yorumla
+1 yılEn az 20 bence
10 Yorumla
+1 yıl20 sanıyordum :/
10 Yorumla
+1 yıl30 :)
10 Yorumla
+1 yıl20 ye kadar gider 😄
10 Yorumla
+1 yıl25de biter
10 Yorumla22 ye kadar bence :D
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 978 cevap paylaştı.
+1 yılErgenlik iyidir 😎
10 Yorumla he valla doğru diyon
10 Yorumlaİşlerine gelmiyor
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 7,5b cevap paylaştı.
+1 yılSitede cok var
10 Yorumla 22 mi ya şuna bak
10 Yorumla- Devamını Gör (6)
Devamını Gör(51)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri