evet sizce kadın çalışmalı mı yoksa çalışmamalı mı?çalışan ve çalışmayan kadın arasındaki farklar nelerdir
siz hangisini neden tercih ederdiniz?
siz hangisini neden tercih ederdiniz?
Olaya değişik bakış açıları ile bakmak gerekir. Asgari ücret 800 lira yoksulluk sınırı 3200 lira diye belirlenmiştir.
Herkes milletvekili, bakan ,müsteşar değil ki bunun altından tek başına kalkabilsin.
İşsiz dolu ortalık . Bu yüzden tüm bunları gözönüne aldığımız da ki ev kiraları 400 500 den başlıyor . Bunun elektiriği suyu telefonu doğalgazı gibi sabit giderleri var. Bir de çocuk olduğunda durumu düşün.
Peki sadece ekonomik yönden mi bakalım olaya hayır değil. Çalışmak , üretmek , topluma faydalı bir insan olmak kadınların da hakkı ve sorumluluğudur.
Durum çok iyiyse bu eş ile konuşulur. Çalışıp çalışmak istemediği sorulur. Ortak bir karar alınır. Kimse kimseye zorla çalışma diyemez.
Evlilikte evi geçindirmek erkeğin işidir lafına katılmıyorum ben . Evlilikte ben sen yoktur biz vardır. O taşın altına da herkes elini koymalı. Ekonomik şartlar bunu gerektiriyor. Yada herkes özgrü iradesiyle "ben çalışmam evi bakabilecek erkek isterim" deyip kenara çekilebilir.
ben çalışmasını tercih ederim. çalışırsa bir meşguliyeti olur ve beni daha iyi anlar sabahın körü evden çıkıp akşam eve dönünce benim yorgunluğuma bir anlam verebilir. çok fazla konuşup başımı ağırtmak yerine daha sakin olur. çalışan kadın daha huzurlu olur bence çünkü çevresini rahat bırakır. çalışmazsa eminim bana sarar. burda mesela bir iş arkadaşımın eşi var çalışmıyor ve günde on sefer arıyor, genelde tartışma çıkarıyor. niye? çünkü sıkılıyo saracak yer arıyor.
valla o farklı bakış öyle acı bir gerçeğe dönüşüyo ki şu an bir buçuk metre sağımdaki masada :))
Bu devirde tek kişinin çalışmasıyla ev geçindirmek çok zor.Ayrıca neden bir taraf evde kalması gerektiğinde (küçük bir çocuk olduğunda vs.) hep kadına düşüyor evde kalmak anlayamıyorum.Erkek de kadında aynı parayı kazanıyorsa neden erkek yerine kadın işten ayrılmak durumunda olsun ki.Bence hem kadın hem de erkek çalışmalı.Ben çalışmaktan yanayım.Çünkü çalışan kadın sosyaldir,çalışan kadın güçlüdür,çalışan kadın hem para kazanmanın zorlunun farkındadır hem de bütçe idaresinin bilincindedir.
Kısaca,kadın çalışmalıdır bence.
işte bu ya. türk kadını böyle olmalı.
erkek doğuracaksa o kalsın evde
kadın çalışabilir tabiki çalışamaz diye bişey yok ama evli kadın evinde oturur eviyle çocuklarıyla ilgilenir kocasıda çalışır.. ha yok eğer kadın kariyer sahibi falan ise her türlü çalışır kisme engel olamaz :D
:)
Cevap
10Cevap
dil kursum bttgi gibi calismak ehliyet almak istiyorum evde aksama kadar yemek temizlik hicbi aktiviten olmamasi kotu esimden para istemek istemiyorum .. hem arkdslarm olur sosyal etkinliklere katilirm dil de sive bile yapabilirim :D (y disindym)
dur bir dili ogrenelik o da olck ins :)
calısmalı tabiki calısmayıp kocasının eline mi bakacak olmaz.
Ben çalışan bir kadınım o nedenle kadın çalımsak istiyorsa imkanıda varsa tabiki çalışsın :)
yooo .kadın çalışcak ağa..mümkünse hatta çok çok yorucu bir işte çalışsın..çok iş az vır vır..
Kadın çalışsında bakacı olmasın arkadaş uyuz oluyorum bankacı kızlara hele birde bankada evrimelişiyorlar bankacı fizigine bürünüyorlar geniş kalça düz kıç ve şımarık bilmiş oluyorlar
Eyw :D bide iğneci olmasınlar gözlerinden aha bu kadın igneci derim o derece itici :D
bildiğim birşey var ise çalışmayan kadın 4 duvara arasında kalmaktan herife sarıyor.
calısmalı ekonomık ozgurlugu olmalı koca ya da baba elıne bakmamalı
tek maaşla geçinmek zor kardeş en iyisi çalışan iki bayan alacaksın
Çalışma fikri ona bırakılmalı, sonuçta doğurgan olan kadındır. Maddi durumla da bağıntılı tabi...
Bence calismamali şahsi düşüncem ben eşimin calismasina müsade etmem.
Çocuklarının anası evinin kadınıı olacaksınnn ulannn o kadarr !
evet...tabikii...evde otur otur kızın g..*tü büyür...:D:D
yani...
Bebek olursa çalışmıcam ben onu biliyorum da :/
saolun :D
çalışmalı sosyal hayatta yer edinmek için
Gadınım dizimin dibinde oturacak bakarım ben oa :D
Huuuuuuuuuu :)
En az 6 sene mi :D
MAynak adamsın sen :D
Ister calisir ister calismaz
çalşımalı tabikide
kesinlikle çalışmalı