Bir çoğumuzun çuvalladığı durumlardan biridir ve genellikle klişe cümlelerle atlatmaya çabalarız.Çözümü olanlardan yanıt bekliyorum. En yakın arkadaşın, sevgilin ya da ailenden biri üzgün olduğunda onu teselli etmek için ne dersin?
İnsan psikolojisi bozulduğunda yani üzgün olduğumuzda birinin bizi teselli etmesini ya da kendi başımıza kalmak isteriz. Sözcüklerin üzgün insan için önemi yoktur. Susarakta konuşur hatta haykırabiliriz Sevdiğin insana hissettirdiklerin çok önemlidir. Sevgiliye omuz açıp sıcaklığını kokunu yanında olacağını hissettirmelisin. Susmak kafamızı dinlek istediğimizde yanımızda konuşanın önemi yoktur canımızı sıkar. Susarak destek olmak en iyisidir. Aileye değer verdiğimiz arkadaşlarımıza geldiğimizde biz konuşmak yerine onu konuşturup içindekileri döküp (anlatttırıp) rahatlamasına yardımcı olmalıyız
Şuçlu olduğunda yaptığından pişman olduğunu ya da hatanı anladığını onu kırdığın üzdüğün sıkıntıya soktuğun için kendininde mutsuz olduğunu anlatan sözcük ya da duygular mutlu olması için yeterli olacaktır.
Tamam yorgunsun. Allah şahit, bilenler şahit, çok yorgunsun. Yaşanmakta olan bütün acılar gibi yaşanmış ve yaşanacak olan bütün acıların da kalbinin üzerine çöreklendiğini zannetmekten yorgunsun. Böyle bir yükü bu kalp taşımaz, biliyorsun. Ben de biliyorum. Ama, ‘Kaldır bu acıları benim kalbimin üzerinden Rabb’im’ diye bir dua da etmiyorsun.
Once iki bosver de sonra konuyu degistir sacmala sacmalayabildigin kadar ve sonra gulmeye baslayip kendi kendini o teselli edicektir. Test edildi Onaylandi👍
sağlıklı olduğunu hatırlatırım önemli olanın sonuçtan ziyade gidilen yolun mücadelesi olduğunu çuvalladığı zaman varsa yapılan hata eksik onları telafi edip yeniden denemesi gerektiğini söylerim
En İyi Cevaplar