Dinimizde Peygamber Efendimiz bu konu hakkında kesinlikle çalışmamalı diye bir söz yok. Fakat bir kadının yerinin evi olduğu hadislerde yazıyor. Bence kadınlar çalışmamalı, eğer bütçe yetmiyorsa erkek ek iş yapmalı hanımına bakmalı. Kadının çalışacağını tek yer evidir diye düşünüyorum
Cevabın nedir?
Gizli Üye(36-45)+1 yılBunu burada mi söylüyosun hocam?
Site çagdas ateist modern medeni ve avrupali kayniyo. Ne islami ne peygamberi s. a. v. Sence takarlar mi?
Onlarin herseye bir cevabi mutlaka vardir. Sen Allahın emri dersin onlar Medeniyet der. Sen ayet dersin onlar cagdaslik der. Sen hadisi serif dersin onlar "O devirde bu devirde şu devirde" der. (Klasik laflar hep).
Sen kuran bunu emrediyor dersin onlar ama ama ama der. Dogru soru yanlis platform kardesim. Ben sunu farkettim burada birkac kisi haric en dindari bile Allahın emirleriyle cagdaslik ve modernlik cakıştıgı zaman önce cagdasligi midernligi secip sonra da "Biz de müslümanız para ile imanin kimde oldugu... " vs vs vs bir sürü tırıvırı yaparlar. Allah bu millete islam şuuru versin. Kurana göre evi gecindirmek ve ailesini hickinseye muhtac etmeyip herseylerini karsilamak "Sadece" erkegin görevidir. Kadina ise evinin hanimi olmasi emredilmistir.
(Dipnot : Savaslarda kadinin orduya geri planda yardim etmesi dinimizde istisnadir)46 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAnlamazlar kardesim. Vallahi anlamazlar. Cünkü ta kücüklükten òyle yetismisler. Hep analarinin babalarinin sucu. Aman kizim oku aman kizim kocana muhtac olma...
Ee sonuc? Mahkeme salonlari kocasina muhtac olmayanlarla dolup tasti son 30 yilda. Bosanmak icin...
Allah kadina calismicaksin diyor ama kadin ""Banane ya Allah demisse demis banane ben ekonomik özgürlügümü kazanicam" diyor.
Zaten cehennem de ekonomik özgürlerle dolup tasacak
Cevap sahibi+1 yılAllaha emanet ol kardes. Buralarda kendini yorma anlatamazsin derdini. Teblig ve irşad edeyim dersin ama buradakilerin nevri dönmüs. Saglarini sollarini sasirmislar. Dostla (Allah), düsmani (seytani) birbirine kariatirmislar. Bence hic bu tür sorularla kendini yorma kara cahiller seni sinirlendirmesin bos yere. Onlara göre biz kara cahiliz. Ama ölünce karalar bembeyaz olur beyazlar kapkara olur ahirette. Sabretsinler beklesinler
Cevap sahibi+1 yılbir de o Hz. Hatice r. a da ticaretle ugrasiyodu diyen kiza iletirmisin peygamberler tarihi kitabi okumasini tavsite ederim. Kadinlarin calismamasi ve erkeklerle iletisim kurmasiyla ilgili ayet inince hz. hatice anamiz ticaretini resulullaha s. a. v devrretmis. O günden sonra ticaret yapmamis evinin hanimi olmus. Ve hicbir erkekle de konusmamis cok cok muazzam bir durum olmadikca. Bir süre hali kilim kumaş ticaretini Resulullah s. a. v devam ettirmis. Savaslar , hayat kosullari derken o iste bitmis sonunda. (Egitim şart yoksa islami herkes kafasina gòre yorumluyor sonra) . Hayirli geceler kardes
En İyi Cevaplar
+1 yılBence kadın çalışmalı ama nerede? Mesela ilerleyip kariyer yapacağı bir işte olabilir ama (kimse lütfen yanlış anlamasın) mesela sekreterlik gibi ilerisi olmayan mesleklerde değil. Parasını istediği gibi harcasın ya da biriktirsin zaten onun masraflarını karşılamak benim boynumun borcu. Kadının çalışmasını istememde ki en önemli etken hayatın ne getireceğini bilemiyoruz mesela ben öldüm o kadının elinde bir meslek yoksa ne yapar ne eder çocuklar ne olur? Bunları da düşünmek gerek diyorum.
01 Yorumla
+1 yılBende bir bayanim lisede cocuk gelisimi bitirdim. Şu an muhase okuyorum universtede. universteyi sadece ilerde kotu bir durum yasarsam ayakta durabilmek icin okuyorum. evlendigimde asla calismak istemiyorum bebegimin anne dedigini ilk ben duymak istiyorum. sevdigim adam ise giderken onu telasla ac gondermek degil kahvaltisini hazirlayip yanagina opucuk kondurup yollamak istiyorum. o isten geldiginde ona yemek hazirlamak istiyorum. ben kariyer yaomak degil iyi bir ANNE ve iyi bir EŞ olmak istiyorum...
16 Yorumla- +1 yıl
Ama dogru olan bu ovunmek degil amacim kariyer yapacagiz para kazanacagiz diye eslerini cocuklarini kenara atiyorlar. iyide esin seni ele muhtac etmiyorsa ne gerek calismaya illa zenginliklemi mutlu oluyor insan.
- +1 yıl
Bence yani bana gore esini calistiran erkekte geniş mezhepli Şu an sevgilim bana oku ama calismani istemiyorum diyo bende tabiki diyorum yani
- +1 yıl
Evet ökuzdur ama adam gibi adamdir.
Çalışmamalı
15 Yorumla- +1 yıl
Koca eline bakma mevzusu yüzünden evlilikler hasar görüyor. Anneler çalış yavrum çalış koca eline bakma diyerek kızlardaki algı seğişiyor. Kadın okumalı, bir mesleği olmalı ama evlenmeden boşanırsam ne yaparım düşüncesinden dolayı iş istememeli. Hayat şartları altüst olabilir. Hayatın ne getireceği belli olmaz. Erkeklerde kadınlarını bu sebepten dolayı küçük görmemeli bilmiyorjm erkek olmadığım için nasıl görülür. Umarım anlatabilmişimdir. Ben kadınım çalışırım özgürüm diyenlere de ayar oluyorum. Avrupa kadını köleleştirmiş bazı kadınlarda köleliği özgürlük sayıyor. Mis gibi islam var işte ne çalışcan kocanın iyi bir işi varsa? Necip fazıl boşa demiyle islamiyet avrupadan gelse müslüman olcaksınız diye
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
39
Cevap
12Cevap
Ben calismak isterdim meslegim var cunku okadar okudum. ama evlenmek demek bazi sorumlulukleri uzerine almak demek. bunlari goze almak sonucta beraber hayati paylasmak. o yuzden eger evliligimi kotu etkileme gibi birseyi olursa birakirim sonucta esim daha onemli. tabi bu. Benim fikrim katilmak zorunda degilsiniz.
00 Yorumla
+1 yılSizin gibilere inat calisicaz ! Devam edicez asla ekonomik ozgurlugumuzden vazgecmicez asla. Ne meslegimizden nede sosyal hayatimizdan. Bize verilen haklari sonuna kadar kullanicaz.
İstedigin kadar yırtin. Bücür seni. Cahil yobaz.50 Yorumlavermiş bazıları bazılarına gazı yürümüş aya çıkmışlar. yorum yapanların çoğu da bekar. Türkiye de yaşıyoruz arkadaşlar, babalarımızın zamanında tek maaş yetiyordu. bu zamanda karı koca çalışınca anca geçinebiliyorlar. evi olmayanlar zaten yanmışlar. gözünüzü açın biraz. Millet çalıştırma merakından çalıştırmıyor eşlerini merak etmeyin siz :)
00 Yorumla
+1 yılÇalışarak da annelikte kariyer yapabilirim. Benim yerim evim değil bizi toplumdan soyutlamaya çalışmayın.
55 Yorumla- +1 yıl
Neden Türkiye"de yaşayan herkese Müslüman olduğunu düşünerek yaklaşıyorsunuz?
Burası Müslüman bir ülke değil, sadece çoğunluğun Müslüman olduğu bir ülke. - +1 yıl
Yobaz.
- +1 yıl
Muhatap olmayın bence.
+1 yılBazi erkekler karı koca olmayi idrak edemedigi icin ve kadini degersiz gordugu icin mecbur careyi calismakta buluyoruz. İslamda yük erkektedir ama ya erkege de bir sey olsa? Bence kadinin da guclu olmasi şart.
210 Yorumla- +1 yıl
Peki saniyor musun uzun sene sonra iş bulmak cok basit? bir bilgi birikimi olmadan, deneyim olmadan?
Bak soyle dusunelim.
Peygamberler ve ozellikle Efendimiz (sav) cocuklugunda bile gunahlardan korunmustur degil mi? Peki eşleri de korunmamis midir? Sonucta O güzel Nurlu insanin eşi olacak. Elbet korunmuslardir. Peki Hz Hatice de ticaretle ugrasiyordu. yani calisiyordu. bir sakinca olsa Allah engel olurdu. Calisabilir ama helal ile harami ayirarak, bilincli olarak. - +1 yıl
Sen once nasil konusmak lazim onu ogren de gel. Kaba olmayi kim ogretti?
- +1 yıl
Hadi ya.. Sen nerden biliyorsun bizim nasil oldugumuzu? Bizdeki imani sen mi degerlendiriyorsun? Nesin sen, peygamber mi? Hangi vasifla bu cumleyi kurabiliyorsun? Cok mu gunahsizsin?
- +1 yıl
Cehennemin %80 gibi rakaminin kadin oldugu hangi hadiste geciyor? Buhari mi Teberani mi? :)
"Siz gibi kizlar" diyerek suizanda bulundun. Suizan da haramdır. "Biz gibi kizlardan" helallik istemen gerekecek :)
İslamin hosgoru dini oldugunu, Efendimiz'in ne kadar yumusak konustugunu bilmiyorsun. Seninle daha fazla muhattap olup sinirlerimi yipratamam ayrica sen gibiler insani dinden cikartirsiniz. Sen mumkunse milletle din hakkinda tartisma. Dogrusunu soyle ve sus. - +1 yıl
Ya Sabir!
+1 yılHz Muhammed de ticaretle uğraşan kadınla evlenmiştir o kadının da çalışmaya ihtıyacı yoktu. Dini konularda hadislerden ziyade kuranıkerim i esas almak Önemlidir kuranıkerim e uymayan çok Sayıda hadis vardır
06 Yorumla- +1 yıl
Neden bıraktı siz söyler misiniz?
- +1 yıl
Benim kesinlikle eleştirme gibi bir amacım yok eksik olduğum bir konu varsa Öğrenmek isterim şimdi şunu belirtmek istiyorum kuranı Kerim i
Sürekli yanında taşıyan biri olarak artık bir çok ayeti Hafızamda tutabiliyorum kuranıkerim de pek çok ayette Allah kuranıkerim Apaçık indirilmiştir ne eksik ne fazla der ve bunu ara ara tekrar eder şüphesiz biz kuranı eksik indirmedik der hiçbir konuda eksik olmadığı yine başka bir ayette var. O dönemlerde çok Sayıda çalışan kadın varken eğer bu haram olsaydı ayette belirtilmez miydi çünkü bütün haram ve helâller ayet ile belirtilmiştir eğer bu konuyla ilgili Gözümden Kaçan ayet varsa lütfen ismi ile belirtir misiniz? - +1 yıl
Kocası izin vermeyen kadın zaten çalışma hakkına da sahip olamaz. Kocasının kazancıyla idare etmesi şart olur, Bir kadının yabancı bir erkeğin evinde veya iş yerinde çalışması İslâm’ın emrettiği şekilde olursa, yani birkaç kadın ile birlikte veya açık bir yerde çalışırsa beis yoktur. Ama, kapalı bir yerde yalnız olarak yabancı bir kimse ile birlikte kalacak olursa halvet olduğundan haramdır (el-Fıkıh ‘ala’l-Mezahip el-Arbaa, c.3 s.125).
- +1 yıl
Teşekkürler. Bu konuyla ilgili yaşı küçük ve muhtemelen bekar olanlar sosyolojik ve hukuksal yorumlar yapmaya çalışmışlar konuya hakim olmadan Öncelikle Boşanma oranının yüksek olması günümüz insanının tatminsizliği ve dünyevi arzuları ile alakalı sosyolojik araştırmalar da bunu gösteriyor kadın çalıştığı icin boşanma oluyor demek basit bir Söylem aksine ben Müslüman aileden geliyorum tanıdığım bütün kadınlar ev Hanımı ama bütün gün kadın programı seyredip güne gidip dedikodu yapan Başkaları ile Yarış halinde olup evde sıkıntıdan kocalarına saran dırdır yapan tipler her yerde var evlenmeden önce kadının çalışmasına gerek yok diyen erkeklerin çoğu evlendikten sonra işte keşke düzgün bir yerde çalışsaydı hem Kafası rahat olurdu ( bana sarmazdı ) dediklerini duyuyorum. Çünkü çalışan Kadınların çok gereksiz şeylerle uğraşacak vakti olmuyor ailesiyle az vakit geçirdikleri için vicdan yapıp ailesiyle daha kaliteli vakit geçirdikleri bu nedenle iyi Çocuk yetiştikleri Görülüyor
- +1 yıl
Üşenmedim dün konuyla ilgili Diyanet'e mail yolladım kadının çalışmasının haram olduğu ile ilgili ayet istedim bana islâmda kadının çalışmasının haram olmadığını kuranıkerim ve peygamberimiz Tarafından haram kılınmadığını fakat çalışan kadın ya da erkek fark etmez yaptığı işin hal ve hareketlerinin islâma uygun olması gerektiği konusunda dikkat edilmesi gerektiğini söylediler yani kadının çalışması haram değil burada insanlar işine gelen Konuları dine bağlayarak kullanıyor Erkeğin eşini çalıştırmak istememesine kızmam Türk erkekleri düşünüyorlar aslında eşlerini ama dini öne sürüp çalışmam diyen kadın kesinlikle tembeldir bütün isleri bir arada yapmaya poposu yemiyordur bütün gün Kadın programı seyretmek cazip geliyordur saçmalıklarla beyni sulanınca nasıl çocuk yetiştiriyor peki Eğitimli bilinçli çalışan kadınla evde pinekleyen kadın arasında çok çok fark var kadın becerikli ise iş evlilik yemek çocuk temizlik çocuk oyuncağı gelir tabi mutlu olması ile alakalı da benim gibi :)
Çalışmalı. Çalışacağımda. Neden kendi paramı kazanmak varken koca eline bakayım? Çalışıp kendime bir şeyler katmak varken neden evde oturayım ki
50 Yorumla
+1 yılEger adamın durumu iyiyse yani eve bakabiliyor çalışmaması dogru
112 Yorumla- +1 yıl
Aynen günümüzde bayan çalışırsa kötü şeyler olabilir
- +1 yıl
Bizim bir komşu çalışmaya başladı kadın kendine sevgili yapmış evli 2 çocuklu kadın kocası anladı işi bıraktırdı kadın intihar etti olay bu 😂😂
- +1 yıl
Kadının aklında olmasa bile adam aklını çelebiliyor tabi şöyle bişey var erkeklerin olmadıgı işler var mesela ben anasınıfı ögretmeniyim erkek yok ortamda çalışabilirim
- +1 yıl
O iş yaş işte ben pek dogru bulmuyorum ortam devir kötü
- +1 yıl
Devir kötü yani insanların niyeti onu diyorum
- +1 yıl
Aynen genellikle bide erkeklerin çok gittigi dükkanlara oynak kız koyuyolar
+1 yılSaçmalık. Kadın bir şeye ihtiyacı olduğunda eşinin eline mi baksın? Çıkarır parasını tak diye alır. Kadın okumalı, kendi ayaklarının üzerinde durabilmeli, kimseye muhtaç olmamalı!
118 Yorumla- +1 yıl
Sizin cahil geri kafalı düşünceleriniz yüzünden ilerleyemiyoruz. 😡
- +1 yıl
Emin ol Peygamber Efendimiz kadının 4 duvar arasına sıkıştırılıp kalmasını ve erkekle eşit tutulmasını istemez. 😊
- +1 yıl
Hakkat geri kafalısın 😩
- +1 yıl
Hala cehennem diyor ya 😅 evet kardeşim kadının çalışmasını savundum kesin cehennemliğim ben 😂😂😂
- +1 yıl
Var zaten. Karşı cins arkadaşım fazlasıyla var. 😊 evet inşallah çalışıp kendi ayaklarımın üzerinde de duracağım. Gayet medeni bir ailem de var benim arkamda duran. Senin o saçma sapan dediğin şey benim zorunluluğum.
- +1 yıl
Komiksin 😄 evet kardeş kelimesini sonuna kadar hak eden birsürü arkadaşım var!
- +1 yıl
Ben hepsinin ciğerini biliyorum hepsini çok iyi tanıyorum. Zaten emin olmasam dakikasında bitiririm arkadaşlığımı. Kimin niyetinin ne olduğunu ayırt edebiliyorum sen rahat ol 😊
- +1 yıl
Ben öyle düşünmüyorum Teşekkürler.
İyi günler. - +1 yıl
Cok gec kalmisim yazmak icin ama hakiketen dayanamadim boyle bir zihtiyet karsisinda sasirdim yani Şu an hasta resmn ya ya da daha yasi cok kucuk olmali bir insan neden kadinlarin geride kalmalarini pasif olmalarini iater ki daha bilincli ve akilli olmlarini istemek varken bir erkek pasif esi oldugu icin esinden utanabilir bunlar kendilerini ustun kilmak icin buna bile razilar hasta beyinliler ya
eğer eşimin mesleği varsa ünivesrte mezunu ise ve çalışıp işini yapmak istiyorsa onu asla engellemem ama tabiki çalıştığı işyerinin güvenilir bir ortam olmasına dikkat ederim
00 YorumlaKadın isterse çalışabilir. Aile bütçesiiçin değil. kendi için çalışır isterse..
Bence de bir kadın evinde daha rahattır ve onun korunmasıdaha iyi olacağını düşünüyorum.12 Yorumla
+1 yılYine de kendi parami kazanmak isterim esimden para istemek zor gelir
11 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 13b cevap paylaştı.
+1 yılBen çalıştırmam ya elin oğlunun kapısında niye çalıştırıyım
2 prenses versin ben çalışırım sıfır sıkıntı02 Yorumla- +1 yıl
Aynen bw yürü be reis
istiyorsa çalışsın ama çalışan kadın da parayıda kendine harcıyor
02 Yorumla
+1 yılKadın kendi ayağı üstünde durmalı, kimseye muhtaç olmamalı. Çalışmasını doğru buluyorum, bir sakınca yok. Peygamberimizin eşi Hz. Hatice'de çalışıyordu bu arada.
11 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 6,2b cevap paylaştı. Namusu ile çalışan kimseye çalışmak haram değildir sen öyle birini secersin oda seni ilgilendirir
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı. Evet kadının çalışmaması gerekiyor ama eşimin durumu iyi değilse ona yük olmak istemem çalışırım
01 Yorumlaİslamda çalışmak haram falan değil iyi araştır oku. Eşin izin veriyorsa ortam müsaitse yani bayanlar normal yani anlatabildim mi
01 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılkadının bir tek işine karışmadığınız kalmıştı zaten bu devirde çalışmayan kadını kaynanası ezer görümce ezer kocası ezer ve hatta çocuğu ezer sizin gibiler oldukça bu ülke gelişmeyecek maalesef
00 Yorumlaben bunun dinle ilişkilendirilmesine karşıyım herkes ayrı bir bireydir çalışan çalışır
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılErkek ek iş yaparsa eşine de çocuğunda vakti olmaz o evlilikte mutsuz olur. Böyle evlilik yürür mü sence?
20 YorumlaÇalışmalı evi geçindirmek yükleri bölüşmek ve hobiler içnde birikim yapmak içn
11 Yorumla- +1 yıl
Bide çok dindarsan git başka dinin sana yüklediği sorumlulukları yerine getir namaz kıl sadaka ver kuran oku burda işin ne. Din bir tek kadınlar içn değil derkekler içnde geçerli. İşine geleni yapn işine gelmeyene günah de yok böyle bir dünya. Ona kalırsa tv izlemekte günah televizyon izlemeyin. Mantığa bak ya.
+1 yılKatkıda bulunmak için veya destek olmak için çalışabilir
Sıkıntı olmazsa tabi04 Yorumla- +1 yıl
Oluyosa çalışmaya zorlanmamalı
Erkek kadına bakmakla yükümlü ! - +1 yıl
Evet
Doğrudur
Evlenmeden konuşulmalı bunlar
Yoksa sıkıntı
Gizli Üye(36-45)+1 yılkadının çalışıp para kazanmasına haram diyenler! Dinimiz kesinlikle yasaklamıştır diyenler ! milleti yanlış bilgilendirmeyin.!
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılDinimizde kadın, geçim derdinden, düşüncesinden muaf tutulmuştur. O, çalışarak, didinerek para kazanmaya, bunun için beş vakit namazı aksatmaya, başını, kolunu açarak veya erkeklerin arasına karışarak günah işlemeye mecbur değildir. Her şeyi onun ayağına getirmek mecburiyeti vardır. Dinimiz ona bu kıymeti vermiştir.
Müslüman kadın ticaret, fen, sanat ve ziraat ile uğraşmaya mecbur değil ise de, bunlarla meşgul olması, para kazanması günah değildir, kendi isteğiyle çalışabilir. Yalnız, bunlarla meşgul olurken, haramlardan sakınması şarttır. Haram işleyerek ibadet de yapılamaz. Mesela farz olan hacca kadın mahremsiz gidemez.
Cevap sahibi+1 yılpeygamber eşlerinden de ticaretle uğraşan olmuştur , savaş sırasındada tıbbi olarak çalışanlar olmuştur dinimizde kesinlikle kadının çalışması haram gibi bir şey yoktur.
+1 yılçalışması gerekiyorsa çalışır sonuçta namusuyla çalışabilir bunda ne varki?
00 YorumlaKim ister karısı çalışsın. ama mecburiyetten çalıştıranlar var. keşke yaşam standartları daha iyi olsaydıda kimse o duruma düşmeseydi
00 Yorumla
+1 yılHelal dairede calisabilir kadin en azindan evinde el isi vs. Yapip satsin
01 Yorumla
+1 yılçocuk benı düşündürüyor. benden başkası baksın ıstemem. büyütsün istemem.
00 YorumlaNe demek calısmamalı, hangi cagda yasıyoruz.
76 Yorumla
+1 yılBen erkek olsam asla çalıştırmazdim bazen erkeklere hayret ediyorum
00 Yorumla
+1 yılBen calisirim kocama muhtac kalmayi asla istemem
43 Yorumla- +1 yıl
Evlenirim sanane
- Kişilik & Karakter konusunda 357 cevap paylaştı.
+1 yılcalismali ekonomik ozgurlugunu eline almali
48 Yorumla- +1 yıl
erkege kole mi olsun..
- +1 yıl
asil cahil olan sensin. erkek istedigi gibi hukmeder o sekilde kadina.. kadini aldatsa hatta dovse bile kadin bosanamaz cunku parasi olmadigi icin gidecek yeri olmaz. bencillik etme
- +1 yıl
kardes sen evli misin evlendikten sonra gorurum seni
- +1 yıl
meslegi olmali ama.. dunyada insanin basina ne gelecegi belli olmuyor inan, ayrilmasan bile yarin bir gun sana bir sey olsa o kadina ailesi de bakamaz. ortada kalir.
+1 yılEk gelir açısından olabilir ne var yani
04 Yorumla- +1 yıl
Bu senin fikrin.!
- +1 yıl
Niye insanlara kendi fikirlerini zorla kabul ettirmeye calisiyorsun neye bu sinirin neden kadinlara bir kaliba sokmaya calisiyorsun hayirdir hastamisin sorunun ne istegen calisan bir kadin isteyen ev kadini olur niye calisan kadinlara kotu bakiyorsun senin tuzun kuru anlailan tek kisinin calismasiyla olmuyor malesef evde bitun gun sıkıntıdan ne yapacagimi bilmiyorum ve esim asgari ucret aliyor kiradayiz calismak zorundayim ama gorusun dar tabi Şu an soylediklerimi anlamazsiniz siz almaz kafa ama en azindan kendi fikirlerinizi baskasina zoraki kabul ettirmeye calisma saf gibi
+1 yılçok yanlış düşünüyorsun
00 Yorumla
+1 yıltabi ki çalısabilir ^^
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 6,9b cevap paylaştı. zorunda olmadıkca calısmamalı
00 Yorumla
+1 yılDoğru çalışmalı
48 Yorumla- +1 yıl
Hayır çalışmalı
- +1 yıl
Hem eşine yardımcı olmak için hem de vakit geçirip sosyalleşmek için
- +1 yıl
Nasıl yani
- +1 yıl
Bilmem
+1 yılKonuştu Mara adamı Hanzocum o Marandan cik
00 YorumlaEvet.
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBürçe yetiyorsa çalışmaz. Yetmezse çalışmalı.
00 YorumlaCalısmalı bence
30 Yorumla
+1 yıldoğru bence
35 Yorumla- +1 yıl
bende zaten bence yazdım
- +1 yıl
o benim fikrim bu seni ilgilendirmez eğer biz çalışmıyacaksak neden okuyoruz o zaman
+1 yılBen calisirim
01 YorumlaÇalışabili tbiki
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 617 cevap paylaştı.
+1 yılKatılmıyorum
00 Yorumla
+1 yılDoğru
00 Yorumla
+1 yılDoğru tabi ki
00 YorumlaDoğru
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsen düşünedur
00 Yorumlaçalışsın.
00 Yorumla
+1 yılçok doğru hemde
00 Yorumla