Acaba bu alfa erkek kavramı yanlış mı anlaşılıyor? Alfa erkek demek kaba, saygısız, karşısındakini dinlemeyen olarak mı algılanıyor?

Kesinlikle öyle algılanıyor. Çünkü Türk milleti olarak baskın olmayı kaba Saba hoduk olmak olarak anlıyoruz böyle benimsemiş böyle oturtmusuz kafamiza.
Halbuki pasif olmayan atilgan cesur korkusuz cekinik davranmayan bu tür davranış sergileyen kişiler Alfa tanımına uygundur.
Mesela bir tüp alev almış dışa ateş veriyor bir adam saklanacak yer ariyor bir diğeri ise onu sondurmek için çevresinde kullanabileceği birseyler arıyor. İşte saklanan beta çözüm üreten atilgan kişi alfadir. Girisken pasif olarak değerlendirilmeli Alfa beta kavramı.
bir insan gurubundaki domine lider erkek karakteri herhangi bir guruptaki elemanların ona konuşup onay beklediği kişi olarak uzaktan da ayırdedilebilmektedir.
alfa erkeği hiç bir zaman ben alfa erkeğim demez bunu belirtecek entry girmez kendini övmez hareketleriyle karşı tarafa bunu hissettirir.
Alfa omega beta falan bir sürü var kanka. Ama alfa başlarıdır. Sürü ona itaat eder
Cevap
17Cevap
Alfa erkek çok karıştırılan bir konu, Alfa erkek diye bir karakter yoktur, belirli toplulukların Alfa erkekleri vardır, bu erkekler o topluluğun ya da grubun lideridir. Bir grubun Alfa erkeği olan adam başka bir grubun Omega'sı olabilir. Eğer sen erkeğini köylerden cahil topluluklardan arıyorsan, cahil insanların davranışları hayvanlarla paralellik gösterir, hayvanlarda daha saldırgan olan Alfa erkek olur, cahil toplumlarda da yine aynı şekilde kaba saba kavgacı adamlar Alfa erkek olurlar. Üst kesimlere çıktıkça bu değişir, insan ile hayvan arasındaki fark açılır.
Bozkurtlar içerisinde alfalar savaşmak veya liderlik konumundadırlar Alfa
Aynen oyle algılanıyo nasıl diyim alfa erkek benim kafamda soyle bisey
Güçlüsün herkes sana boyun eğiyo ama kötü değilsin yardıma muhtaca yardım ediyosun..
Millet yanlıs anlıyo sjsj
alfa rahattır
alfa yonetir
alfa liderdir
alfa yonlendirir
Benim bildiğim alfa bir grubun en güçlü en bilgilisine o grubun başına denir.
Alfa erkeğe bakış açısı ne yazık ki Türkiye'de yanlış algılanıyor. Sadece farklıyız hepsi bu.
bence baskın söz sahibi, kendini iyi ifade eden erkeğe deniyor
Yöneten erkek tipisiii
alfa lider demek değilmiydi yönetici idame edici
@otkafa tanıdık geldi sanki :)
Alfa erkek baskın erkek demek diye biliyorum ben
grubun başına yönetenine
Sana nasıl bişey lazımdı bacı
Alfa Betta Gamma...
Alakasi yokk.
Bana.
ben beta olurdum hep
İlk defa duydum