annem hepatit b miş taşıyıcıymış kan yoluyla bulaşmış ne yapmalıyım kafam allak bullak nedir nasıl bulaşır bu tarz bir durum yaşayan var mı ?
yardım...
yardım...
Hastalığı taşıyan kişi hamile kalırsa çocuğa da bulaşır. virüsü kaptıktan sonra bir tedavisi yoktur; taşıyıcı olarak yaşarsınız ama bazen vücut antikor üreterek hastalıktan kurtulmanıza sebep olabilir... alkol kullanımıyla veya diğer karaciğeri kötü etkileyen sebeplerle birlikte karaciğer kanseri veya siroz olma riski de (bu risk taşıyıcılarda %20'dir) artar.
hepatit b kan yoluyla bulaşan bir hastalıktır genellikle bayanlar taşıyıcı olurlar . kişinin izolasyonu önemlidir . kendine ait çatal bıçak tabak vs olması gerekir .
ben bunu kan verırken bı doktorla qorusmustum.. benımde babam o hastalıqı tasıyo.. ama doktar 10 kısıden 7 si hepatit b aynı evde yasıosanız aşı olman qerekıo sanırım 3 ay 1cı ve 5cı sene bı asısı var onu olman qerekıo bız ası falan olmadık ama bı sıkıntı olucaqını sanmıorum.. doktorda öyle demıstı..
teşekkür ederim bizde aşı olmadık ne babam ne ben sizede çok geçmiş olsun
tesekkur ederım sızede cok qecmıs olsun..ama sen yınede bırıncı aqızdan duyarak ıcını rahatlatabılırsın..
benim dayımda da vardı pek önemli değil doktor tavsiyelerine uymak lazım bide tuvalet temizliğine ekstra önem çünkü ordanda çok bulaşıyor mümkünse ayrı tuvalet kullanılsın evde imkan varsa mümkün olduğunca ayrı eşyalar felan kullanın ama tabi bunda annenin psikolojisini dikkate al
Cevap
6Cevap
Ben 10 sene hepatit b ile yaşadım, 1 sene boyunca bi yöntem denedim ve yeni test yaptırdım geçmiş! Yöntem şu; kefir mayası aldım haftada ortalama 2 üç litre içtim, meyan kökü aldım onuda günde 1 su bardağı kadar içtim ve yılda en az bir sefer hacamat oldum, seans başına 10 kupa yaptırdım! Ve şu an hepatit testim negatif yani atmışım! Bundan evvelde çok ilaç verdi doktorlar tabi iyileştirme amaçlı değil değerlerini düşürme amaçlı, bunun çokta bi işe yaradığını düşünmüyorum!
Böyle bir konuyu burda arastirma bence, simdi her kafadan ayri bir ses cikar. Dogru dürüst saglik sitelerinde arastir.
haklısın zaten bakıyorum ama yaşayan varsa diye fikir almak istedim sadece
Yaşadım, çok şey denedim ve bunu paylaştım, çok şey deneyerek ben boşa zaman harcadım, ama siz harcamayın, yöntemi yorumlarda paylaştım
hepatit b tasiyiciysa problem yok. hepatit c sirozu tetikliyor karaciger yetmezligi ortaya cikiyor, doku nakli sirasinda masada kalirlar genellikle..
Kendi onlemin icn asi olmalisin hemen gidip. Evde mumkun oldugu kadar esyalariiz ayri olsun.
eger sen dogmadan taşıyıcı ise annen virüs sende de vardır aynı durum bende de var
tam olarak ne öğrenmek istiyorsunuz bu konuda?
kısacası sarılık nede büyüttün bu kadar
geçmiş olsun.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar