Eleştiri bir hayranlıksa dünyanın bütün yazarlarının kalemlerini kırmakları, insanların kendilerinden başka bir şey hakkında konuşmamaları gerekir. Çünkü eleştiri temel anlamda günümüzün popüler ve cehalet dolu bir bakışla yüklenen anlamındaki gibi "karalamak" değil, aslında bir durumun, kişinin, olayın ya da herhangi bir kavramın hem olumlu hem de olumsuz yanlarını yapıcı şekilde belirtme işidir.
Tabi soruna bu yönde bir eleştiri getirmek gerek sanırım! Soru aslında "eleştiri" derken eksik bir şekilde ifade edilmiş, sanırım bahsedilmek istenen eleştiriyi dedikoduyla eşleştirip yani "haset" kavramıyla kullanıp insani ilişkilere zarar veren kişilere aslında bakış açısını soruyor. O yüzden şumursamaz pencereden bakmakta fayda var, eleştiriyi çamur atma gibi kullanıp karşıdaki insana benzeme çabası içine girmek, zaten bir acziyettir bu yüzden temelde bu tip kavramları yanlış anlamda kullanmak da sorudaki gibi insanı yanlışa iter...
Her zmaan hayranlık değildir ama hayranlık da olabilir... Daha çok kıskançlık diyelim ;) Baktı ki karşısındaki insan daha büyüleyici gibi, dikkatleri üzerine çekecek, hemen bir kusuru ön plana çıkarıp durumu eşitlemeye çalışırlar :)) Kıskançlık olup olmadığını anlamanın yolu , eğer siz ona fikrini sormadığınız halde eleştiri yağmuruna tutuyorsa bu eleştiriyi de bir kenara çekip değil de insanların içinde yapıyorsa o insan muhtemelen size karşı iyi niyet beslemiyordur. Ama bir kenara çekip söylüyorsa sizin maduriyetinizi gidermeye çalışıyordur, iyi niyetlicedir. Eğer fikrini sormuşsanız , eleştirilerini nasıl yaptığına bakın. Eğer dili sivri ise, yerden yere vuruyorsa sıkıntılı bir insandır. Olabildiğine yontulmuş cümleler seçmeye ve kırmamaya gayret ediyorsa o dosttur...
Evet dogrudur. Aylarca evli barkli kadin elestirmekten agzima etmisti. Giydigim kiyafet, ayakkabi, makyaj herseye dil uzatti ama diger yandan ben gibi olmaya başladi. Bir iş öğretecek diye Sen olcan da ben gorcem mi diye şeker şey şeker şey konustu durdu. Millete dedikodumu ypti, hirsli, kibirli, havali diye... Kovuldu gitti. Bir arkadaş bilgisayarinda fotograflarimin ekran yakalamalarinin oldugu bir klasor buldu. Ben şok. Hadi buyrun.
her zaman değildir ve eleştirme amacı şekline göre değişir
şayet nefsi ve çıkar için ise bilesin ki eleştiren boş ya da seni kıskanmış doğruca seni karalama peşinde
lakin biri sende ki yanlışı görür doğruluğuna inandığı şey için yağtığın şeyin yanlış ve senin ironik biri olduğunu hatırlatmak adına nefsi ve duygu içermeyen düşmanlık beslemeyen bir yorum da bulunabilir.
Bence birileri eleştirilmeyi gururuna yedirememiş ya da çok bozulmuş, kendini koruyabilmek için böyle bir savunma mekanizması uydurmuş. Beni eleştiriyorsun çünkü hayransın kıskanıyorsun. Hay g. tüm.
Eleştiri hayranlık değildir, eleştiriye kapalı olan sığ insanların kendini avutma yöntemidir. Eleştiri güzeldir, hataları görmeni sağlar ama göremeyecek kadar körsen hayranlık bellersin. İstisnai durumlar vardır, ben doğru eleştiriden bahsediyorum. Olumsuz eleştiri motivasyondur, ben öyle bakarım.
Olumsuz eleştiri potansiyelimi düşürmezi artırır. Eğer doğruysa o yanımı düzeltmeye çalışırım. Tabii eleştiriyi yapan insan da önemli bu noktada. Lafa bakarım laf mıdır, söyleyene bakarım adam mıdır misali yani.
Eleştirilerin altından bazen kıskançlık olabiliyor özellikle kızlar arasında Olumsuz eleştiri moralimi bozar ama pek belli etmemeye çalışırım eleştiriye çok açık olduğum söylenemez
En İyi Cevaplar