İyi insanlar daima kaybeder mi ?
Ben olay bazında kayetse de genelde kazanırlar derim ...
Ben olay bazında kayetse de genelde kazanırlar derim ...
Kazanmak azmin sonucudur. İyilikle kötülükle alakalı bir durum değil. Aradaki fark şu; iyi şeyler insana zarar vermez, kötü şeyler zarar verir. Kötü kişiler kötülükleri yani zararlı şeyleri bünyesinde barındırır. İyi şeyler ise tam tersi iyi şeyleri. Bu yüzden "kötüler daima kazanır" biz iyilere göre kötü bir başlıktır. O halde bununda sahibi kötülüktür. Ama doğrusu "daima iyiler kazanır". Siz hangi taraftaysanız odur.
Kimilerine göre iyi olmak zor iştir. Kimilerine göre kötü olmak. İyilerin kaybediyor olarak görünmesi; iyilerin kümesinde kötülük olmamasından kaynaklıdır. Kötülük insanları kabillerdir. Biz iyilerden olmaya devam edelim habil olalım. Ozaman kim kazanacak belli olur (:
Yarışma yapıyoruzda benimmi haberim yok :) Şaka bi yana her şeye kazanmak ya da kaybetmek olarak bakmak büyük yanlış bence.Hayatı daha kompakt yaşamak lazımiyani kaybettim dediğin olay sonuçta kazandığın birşeyde olabilir.Ya da tam tersi.
"Kaybetmiş gibi görünüp" kazanır dedoş. Sana sahip çıkalım, mımdan çıkmış yangın.
Duruma göre degisir kaybettigimde cok oldu kazandigimda
Cevap
9Cevap
iyi insan çok çeker bu dünyada derdi tasası çok olur çünkü boş veremez hiçbişeyi kolay kolay, iyi niyeti genelde süistimal edilir aslında cennetlik insandır da kıymet bilinmiyo ki arkadaş
"dürüst insan tökezler ama asla düşmez" wilbur smith demiş... inanırım
maddiyen kaybederler ama bilinir hep iyi insanın karşısına elbet iyi insan çıkar.. :)
Kaybetmeye mahkumdur . Nerde kime nasıl iyi oluncağı bilinmesi gerekir sana taş atan birine ekmek atmak oldukça saçma ve hiç gercekci değil .
hayat devam ediyr ozaman kaybetmek kazanmakta duragan diil . ozaman kazananar elbet kaybedeck, kaybedenler elbet kazanack... ii olan kaznsın :D
iyiler her zaman kazanır bu dünyada ne yaparsan karşılığını alırsın belki bilemezsin ama mutlaka alırsın hem iyilik yapmak insanı rahatlatır kalbi ruhu güçlendirir
iyi kötü değil de zeki ve zeki olmayan şeklinde ayırmak lazım.
iiler kaybetmio sadece allah iyileri sınıyo sabır gösterip isyan etmezsen yerin belli
Hep Kaybetsekte Bazı şeylerı kazanıyoruz ustat :)) O bize yeter İyilik yap ağaca as :D
o an kaybetselerde en sonunda kazananlar daima iyilerdir bence
iyi kalpli insanlar bir gün mutlaka alır mükafatını :)
yok hocam daha kazanamadık.
o kadar arkadaşlarıma yardım ettim.hep kazık yedim.
bence değil genellemeleri ben hiç bi zman doğru bulmam Allah ne yazdıysa o olur...
güçlü güçsüzü çatır çatır yer :)
İyi insanlar sadece bu dünyada kaybeder.
Her şer de bir hayır var derler..
neden kaybetsınler kı kazanırlar :D
iyi kalbli insan kaybderken kazanır :D
iyiler her zaman kzanır ama sonda :D
iyi insan sadece kendini avutur
iyi insan herzaman kazanir er yada gec...
kesınlıkle doğru
arabesk içgüdü
dünyanın kanunu..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar